Dog.bg Форуми : Спрете безогледната търговия с животни. Не купувайте животни от борси, ферми и зоомагазини.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спрете безогледната търговия с животни. Не купувайте животни от борси, ферми и зоомагазини. ТОВА НЕ СА ЧИХУАХУА !!!

#501 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 December 2010 - 11:47 PM

Ама вие се нервирате на тия мошенници, но те, за съжаление, продължават да продават! И уж по- грамотни хора, продължават да купуват :eg_033:
Днес разбрах, че мои познати, които се обърнаха към мен, да ги насоча към развъдник на кучета от вашата порода, са се сдобили с чихи! Насочих ги към Анчето от Варна и , съответно, тя ме насочи и към Иван от Златица.
Пращах линкове на тия ми познати на кучетата за продан в момента, и те уж много ги харесаха. Даже си избрха едно от Златица и уж щяха да пишат до развъдника. В един момент спряха да ми пишат. Днес ги засекох във фейсбук-а и просто попитах отказали ли са се или какво? Отговора беше, че си имат страхотно чихи.
Питам от къде? И те- от развъдник.
Питам от кой- не можаха да кажат!
Питам: Има ли родословие?
Отговор: Да и паспорт и чип!
Аз: Паспорт и чип може да има всяко куче от улицата.
И до тук с разговора... изчезнаха!
Дано да е от някой от вашите развъдници! А ако ли не- дано просто да е здраво, пък другото- карай...

#502 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 29 December 2010 - 12:36 AM

Дано всичко е наред с кученцето и дано е от колега . :ba_025:

#503 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 29 December 2010 - 12:30 PM

Дано !!! Но поне от нас не е! Вероятно и те са клъвнали на най-модерният в момента супер мошеник Върбанов! Той е просто ,,велик,, !!!Всичките му кучета са от ръзвъдник и то БЪЛГАРСКИ.Евала му правя!!!Как милинкият успява да развъди,не разцвъка толкова много породи и то забележете най-важното всички с РОДОСЛОВИЕ!!! Само дето не отговаря на елементарно запитване кой по-точно клуб и федерация му издават тия родословия?!За подробности да не споменавам...На всичкото отгоре има наглостта с цялата си неграмотност да пише заплашителни обяви към разни измислени цитирам,, травестити,,уж бивши негови служители,че му подронили авторитета като го обявяват за измамник и щял да ги съди :ab_041: :ab_041: :ab_041: Тоя наистина се е взел доста на сериозно! Останалото просто няма смисъл да го споменавам-всички кучета са мини,брей как все ферма-борсаджиите ги правят такива,а на нас не ни се раждат???Все желани цветове,пък на нас класиката...и най-вече как неговите са на цените на един крак на от цените на нашите при все,че и ние дето се броим на пръсти тук занимаващи се с нашата порода, сме смъкнали цените до безобразно смешни...
Ама да са им живи и здрави на бъдещите му купувачи така наречените чихуахуа и какво ли още не,че после да идват тук да се перчат и оплакват от разни проблеми,че да има ние на какво да се посмеем и поплюваме, иначе е страшна скукаааа!!!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#504 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2011 - 07:32 PM

Малката принцеса е на 2 месеца и тежи само 800гр. Има международен паспорт, ваксинирана е и обезпаразитена. Родителите са внос от чужбина и имат родословие. - 800 лв
Това НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#505 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2011 - 07:00 PM

Тези гадни търгаши са навсякъде вече :zz_020:
Мод:Непубликувайте линкове към обяви.
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 07:48 PM

Показване на мнениетоtechichi, в 28 December 2010 - 10:19 PM, написа:

Аааааа :zz_217: х Това вече е върха! Тия миндили определено до тук печелят класацията!То бива ама някои направо се оляха :ab_041:
Споко и тия ще ги отнесат!!!При тая народна цена...Макар,че с нея и подаръци ще трябва да дават,за да ги вземе някой...

Тук май и вие сте се поулeли с епитетите. Доста тъпо.......
User's Signature

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 11:33 PM

Тъпо,но вярно!
За доста по-хубавки помежду ни използваме същите епитети! Има защо! Но разбира се вашето мнение си е ваше! :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#508 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 06:25 PM

Здравейте приятели. Честита нова година. Още повече успехи. Какво да ви кажа? Нова година същите неща. От Vippuppy ми твърдяха, че мога да си имам малко сладко чихи и то с родословие. Е ако не бях човек, който малко разбира от кинология и нейните правила щях да се подведа. Та Нова година, но стари дертове. Май е крайно време да последваме съвета на хан Кубрат и да се обединим. Няма смисъл да се опитваме да измисляме топлата вода. Тя е измисленна. Само обединението ни срещу измениците от прекупвачи, зооборси и махленски развъждачи би дало положителен резултат за съхранението на чистопородност на всички породи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#509 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 06:30 PM

То е хубаво да се обедините, ама българина хич не е на ясно с думата Развъдник.. затова борсите ги лъжат. Виждате как някои дори попаднали тук не искат да го проумеят и се обиждат.

#510 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 01:34 AM

Здравейте lidiya и за много години и на вас и отбора на йорковците!
За съжаление нашата кауза е обречена колкото и мазоли да хващаме на езиците си.При тая пазарна анархия и незащитеност на легитимното развъждане за сега ще си останем донкихотовци и винаги неразбрани и от лошите.
Тъкмо днес пак се ,,възхищавахме,, с колеги на споменатият ,,развъдник,,.Да вярно е,хората са объркани и непросветени и не правят ама никаква разлика между легитимен развъдник и останалите фабрики за всякакви породи. Търсещите все ще са недоволни от нас.При нас цените са по-високи незнайно защо и все нямаме минита и то на смешни пари и все желаните цветове.Уви капризите на хората изпълняват всички други продавачи,поне при покупката,но не и ние.Никой не си задава въпроса как така например във въпросният развъдник,който бил малък семеен се справят с 4 изброени породи,пък в същото време и внасят по поръчка.Хората не знаят че когато си легитимен нямаш право да препродаваш чуждо производство.Никой не се пита е как така на тях все минита им се раждат и то все от мини родители.Как тия мини родители родиха изобщо.Не,няма да имат този интерес докато има цени от по 330-350лв за лепнати имена на някакво приличащо на еди коя си порода кученце,защото то е желаното мини,желаният цвят,на желаната възраст и най-вече достъпно за джобовете дори на доста деца.А както виждаме вече се научиха да баламосват и с обещания за родословия по обявите повечето предлагащи.А хората се интересуват не от родословието, ами кучето да има паспорт,защото не правят разлика и повече от това да има чип,защото са чували за него пък и нали бил скъп да но го слагат те.Така ще е,пък после започва и другият филм,този който прожектираме тук,безкрайно пиперливият и втръснал на всички ни. :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#511 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 January 2011 - 11:07 AM

не че нещо ,ама може ли аз да помоля да не се използват термините легитимно и регламентирано развъждане.според Българското законодателство,легитимно и регламентирано е всяко развъждане,отговарящо на съответната наредба-а не това в редиците на клубовете и БРФК..
спорът е воден много пъти,но правилата на БРФК ,ФЦИ и клубовете не важат за всички граждани,така че не можем да говорим за легитимно и регламентирано развъждане..по скоро погледнато юридически всяко развъждане може да бъде легитимно и регламентирано..
и обединение на развъдниците ,няма да донесе нищо ,всъщност единственото което може да накара БЪлгарина да купува кучета от развъдници е да разбере,да бъде информиран..както и да спре спекулата с клубните кучета,по скоро с етикета "клубно"...
а колко струва едно куче?? не толкова колкото му се иска на развъдника( както е в момента) а толкова колкото клиента е готов да даде( тоест ,цена нормална за държавата)
защо го казвам ли -пресен пример,куче от развъдник обявен за най добър развъдник за породата в последните 10 години в русия,от майка интершампион,шампион на русия,украйна беларус и незма си къде още, и баща шампион на 10 държави,обявен за най добър разплодник на две държави плюс какво ли още не,струва колкото куче от Български развъдник,с родители които никой ,никъде извън БГ не е чувал,и които не са се явили на изложда извън БГ(н а на изложбите тук се състезават основно със себе си )..

#512 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 12:54 PM

navar , напълно съм съгласна с вас ,но моля дайте в такъв случай пояснение как да се наричаме ние в крайна сметка,след като не бива да използваме термините ,,легитимно,, ,,регламентирано,, и ,,клубно,,?! Как юридически е правилно?! Да не прозвучи като заяждане,но първото което ми идва на ум е че сме просто едни балами,правещи си труда да спазват някакви правила и да си продават кучетата с родословия,които на практика почти никой покупател не цени.Що се отнася до това колко струва едно куче на пазара е точно както казвате Вие и никой и не си е помислял друго-толкова за колкото може да бъде продадено и е ясно,че тези които искат ,,куче за вкъщи,,не ги интересува реалната стойност, а това да минат по-тънко.Единиците пък, които искат шоу клас или не съществуват или ако са наистина наясно не взимат куче от страната ни,поне така е за нашата порода.Най трагичното е че много често поне на мен ми се обаждат клиенти,които искат куче, което да ,,развъждат,,след това но да е евтинко и пет клас /и това се е случвало да ми искат :ab_041: /.Така както в момента стоят нещата наистина не си заслужава изобщо да се занимаваме с това да си гледаме работата,не зная как точно вече да се изразя за да не объркам точният термин.Изглежда и аз съм на път да постъпвам като много мои колеги, които издават родословия само на качествените кученца, които ще запазват за себе си.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#513 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 January 2011 - 02:03 PM

има си термини-клубно развъждане,чистопородно развъждане...
но легитимно и регламентирано не са удачни извън редиците на БРФК..не се заяждам ,но ..

#514 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2011 - 05:43 PM

Нетидогс" продава уникални бебета ЧИХУАХУА /мини/, внос, европаспорт,микрочип,здравен сертификат,поставена ваксина,обезпаразитено вътрешно и външно,отлично качество от елитни миниатюрни родители с доказан произход и качества.
ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#515 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 January 2011 - 07:38 PM

Показване на мнениетоshikinova, в 18 December 2010 - 04:21 PM, написа:

Здравейте приятели! Преди три седмици си купих мини пинчер от развъдник, като в него кучетата са отглеждани и обслужвани от ветеринар - Росица Първина, град София, тел. 0879035117. Развъдникът се намира в къщата й в Костиндброд, но има магазин и клиника в Люлин 8, в близост до Била, след бензиностанция Лукойл. Кучето, което този "ветеринар" ми продаде беше с парвовироза, корона вирус, изоспори и разбира се нейната гаранция, че то е ветеринарно обслужено и отгледано с мнооого любов и гушкане. Няма да коментирам погрешния ми избор да се доверя на тази жена. След проведеното лечение, в момента кучето ми расте здраво. Потърсих госпожата, от която желая да ми върне заплатената за лечението сума, която разбира се започва с думите "Имам 20 лева в джоба и три деца". Целта на тази тема е да популяризираме имената на магазини, ветеринарни клиники и развъдници, от които сме били потърпевши ние и нашите домашни любимци. Оттук нататък аз ще потърся своите права, като ще се обърна към КЗП, РВМС, данъчните, медиите и адвокат, за да си получи заслуженото този "ветеринар", който се опитва да спечели клиенти. Няма да позволя аз и моето куче да се присъединм в групата на хората, които седят и чакат някой да направи нещо, за да се разрешат подобни проблеми, докато тази "търговия" става все по-нагла и неконтролируема. Най-лошото в случая е, че тази жена отглежда в къщата си още много кучета, зайци и дори бебета в инкубатор. Всички знаем колко заразна и опасна е парвовирозата. Ще копирам и линк с нейна обява в опит да предпазя следващите купувачи. Като доказателство за моите думи мога да предоставя проведени разговори и епикриза. Разбира се, нямам фактура и касова бележка и не се и учудвам - след направената справка се оказа, че г-жа Росица Първина не декларира своите доходи, тъй като фирмата на нейно име е с едва 13 лева капитал. Горката жена...чудно, откъде ли тогава има 20 лева в джоба?!

http://www.topobiavi.com/...

Мод: Прочете темите в този раздел и ще разберете, че мястото от което сте си взели кученцето не е никакъв развъдник, а най-обикновена ферма за кучета. Линкът към обявата е премахнат, защото и лошата реклама е реклама!

от тук
За да ви разберат повече незапознатите - наблегнете на здравето, шансовете за НЕ оцеляване и поведенческите проблеми, които имат подобни кучета. Не толкова на приликата им с породата.
С реплики от рода "амм тия слепи ли са", по-скоро ще отбълъснете потенциални тъсачи на таквиа кученца от тази тема.

(съжалявам, ако вече сте публикували това - не следя темата)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#516 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 07:55 PM

bushkata-- Наблягано е на всичко но Ефекта е точно никакъв .
Всяка седмица в Темата се явяват по 2 кученца купени от обяви .
Не ми се мисли колко са Действително излъганите и продадените :eg_033:
Каквото и да си говорим Търговията Процъфтява и се вижда как вече съвсем се уливат и продават кученца ама НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ПОРОДАТА
Това важи за всички Породи не само за Чихуахуа .
User's Signature

#517 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 January 2011 - 08:03 PM

Знам, че е малко, но тук във форума, съм срещнала трима, които благодарение на тези теми не са си взели куче от измамници - двама си взеха от развъдници, един си взе безпородно. Капка в морето, но все пак дава надежда, че има смисъл това да се прави. Тези трима ще разкажат на други трима и така.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#518 Потребителят е офлайн   darry_cheiz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 12:33 AM

Здравейте...от този форум научих изключително много неща за породата и благодарение на снимките качени от всички излъгани в момента се радвам на чихуахуа с родословие купено от Иван...така че мили хора които сте решили да отглеждате вкъщи такова кученце отделете време и прочетете всички теми,както направих аз...Куче не се купува всеки ден и за да не бадете разочаровани не пестете пари,друг е въпроса че понякога цената в развъдника може да бъде доста приемлива...има кученца различен клас,на различна възраст и т.н...Успех на всички :md_064:

#519 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 11:09 PM

Продавам кученцето от снимките - женско чихуахуа на 2 мес.. Обезпаразитено и ваксинирано. Повече информация на посочения телефон!- 800 лв
ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 07:32 PM

Развъдник "ХИСГОЛ", гр. Хисар,продава женско късокосместо, трицветно чихуахуа.Кученцето в момента тежи 300 грама, очаквано тегло до 1,5 кг.Гарантирам за отлично качество и здравословно състояние.Възможна доставка.Продава се кученцето от снимките.- 800 лв
ТАКЪВ РАЗВЪДНИК НЯМА И ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26