blaze-- Съгласен  съм  ,  за  гаранцията  .  Но   там  пари  не  се  връщат / чували  сме  за  дооста   случаи/  само   дават   друго  куче    докато   някое  оцелее .  А   за  Породността  на  животните   няма  смисъл  да  Коментираме . 
lidiya -- В  Породата  Чихуахуа   е  много  относително  теглото  и  разтежа  . От  3 кг   родители  се  раждат  мини  кученца , които  стават по 1.200 кг    и  обратно  . 
Даже    в  едно  кучило  може  да  има  куче   3 кг  и  куче  1 кг  в  зряла  възраст .
За   пример  мога   да  дам  последните  ми  бебета  , на  20  дни   най - дребното   тежеше 320 гр  а  най - едрото  -  480  гр .
Относно   клиентите  и  килограмите   съм  чувал  всякакви  бисери  , и  всички  търсят  Максимум  до  1,5 кг .
Последния   път когато  се  смях  от  сърце   / не  се  сдържах / беше   след  като  мила  девойка  ми заяви  ,  че  след  като  кученцата  ще  станат   2  кг     значи не  са  Истински  Чихуахуа  . 

На   въпроса  ми  ,  защо  така  мисли  ,  Тя  гордо  ми  заяви  как  е  прочела  в  интернет    че   не  трябва  да    бъдат  повече  от  1 - 1,5  кг .
Какво  ми  остава  освен  да  се  съглася   , че  моите  не  са  чихуахуа  а  ИСТИНСКИТЕ    са  в   борсите  и  зоомагазините  / понеже  там  всички  са  мини /