ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СЪМ ВАШ ПРОДУКТ!!!!
Напълно съм съгласна с всичко казано до тук и адмирирам подобни теми!!!! Когато преди няколко месеца реших да си купувам куче, бях наясно с породата която искам, но не и от къде да го взема . Първото място на което потърсих бяха обяви в интернет, но и понеже споменавах породата ми излизаха и много сайтове с напътствия. Естествено ми излезе и дог.бг., и това беше първото място на което разбрах , че много кученца купени от зоомагазини или часни лица , умират от неправилно отглеждане или генетични заболявания. Благодарна съм на хората създали тези теми!!!!
Та мисълта която ме провокира да пиша тук е, че във вашата тема се набляга на това ,че кучетата купени от борси и зоомагазини са некачествени. Според мен много по-важното е, че те често са болни и умират. Дефакто ако си купиш куче от тях имаш голям риск след това да платиш много пари за лечение или недай боже да умре и да загубиш всичко и в крайна сметка се оказва че сме си купили ефтино куче , но сме дали многократно повече пари. Във подобната тема при Помераните е наблегнато именно на това, че кученцата са болни и нещастни, отглеждат ги в отвратителни условия и , че ние не трябва с покупката си да насърчаваме това издевателство над тях.
Хората не се интересуват от това, дали са чистопородни или безпородни, когато става дума за това дали си харесват даденото животинче. Водени от по-ниската цена в повечето случаи си казват, че не ги интересува дали е истински представител на породата. Ако се наблегне на това , че здравето на кученцето не е гарантирано и то е отгледано в лоши условия, много хора ще се замислят дали си заслужава да се рискува с покупка от зоомагазин или зооборса.
Търсейки померан, категорично бях убедена ,че трябва да си търся кученце от развъдник. За вашата порода не съм се задълбочавала в търсене и затова не мога да кажа нищо категорично. Чета тук от любопитство. Дано като цяло информацията за породата да е убедителна, защото само от тези 30 страници тук, разбрах ,че основната причина заради която да не си купя куче от зоомагасин или борса е , че то няма да е чистопородно, което повярвайте ми много хора не ги интересува, когато опира до по-ефтиното.
Наистина е много полезно да има паралелни снимки за сравнение. Разбира се не навсякъде , но понякога когато имате подходяща за дадена поза. Следствие на няколкото сравнителни поста и аз разбрах каква е разликата м/у куче от развъдник и зоомагазин.
Намесата ми във вашата тема не е с цел да критикувам някого, а да подчертая,че и здравето на кученцето е МНОГО рисково ако си го купите от зоомагазин, зооборса или междусъседска връзка
БЛАГОДАРЯ ВИ , ЧЕ ВИ ИМА И ОТВАРЯТЕ НА ХОРАТА ОЧИТЕ!!!