Неаполитански мастиф
Публикувано: 01 December 2006 - 07:18 PM
Izvinqvam se za latinicata.Ami sega gledam dogo arjentino,ve4e e na 6 meseca.Iskah pak neapolitanski mastif ili dog bordo da vzema,oba4e nemojah da namerq(2 meseca tarsih lqtoto i obqvi puskah,no nqma6e nikade),a mi be6e mnogo gadno i ma4no i nemojah da iztraq pove4e da tarsq i 4akam i vzeh dogoto.Sega gledam se sre6tat ve4e obqvi za mastino,ama 2 golemi ku4eta trudno se gledat.
Публикувано: 02 December 2006 - 06:29 PM
Ами таткото е на един приятел на Марта а майката забравих вече... Много съм доволен, жалко че мама няма родословие. Днеска направихме мноооого голяма разходка и се запознах с още 2ма души които гледат мастифи в Пловдив и съм доволен много :)
Публикувано: 03 December 2006 - 01:54 PM
Цитат
жалко че мама няма родословие.
Ами те можеха да направят нещо все пак и да издадат на Габи поне бяло родословие. Така, ако не друго, поне щеше да ти помогне да запомниш имената на мама и тати и да си сигурен в датата на раждането и наследсвени болести (да не я почваме пак тая тема за рододсловиета, че вече ми е омръзнала)... wink b) Ама и ти си несериозен, колкото тях, но както и да е... b) Като порасне красавицата можете да прескочите до някоя изложба в Пловдив и да минете за оценка, пък после ще му мислите какво да правите (т.е. дали да се размножавате wink ).
НО за сега пред теб стои по-важния въпрос - да израстнете здрави и красиви... пък другото - божа работа! r)
Ето ти и обещаната от мен преди време случка:
Едни познати от Врана имаха ужасно злобен и агресивен неаполитански мастиф, които беше минал специален курс на обучения "да не напада" без причина и въпреки това да охранява.
И така, той обикновенно живееше затворен на терасата, щото бабата (тъщата) живеела у тях и я било страх женицата да остане насаме с него, а и той и бил хвърлил мерник нещо (сигурно по команда на зетя l) ).
ТА, един ден докато бабата била на спявка с кюлявките на блока, на тези хорица им обраха апартамента до дупка! А кучето се скъсало да лае и да се звери - всички го чули, ама на онези кво им пука - нали е на балкона!
Тъй де, извода е, като си си взел куче за охрана и като си го обучил за целта - ами дай му и възможност да охранява... wink l)
А не ми се мисли какво щеше да стане с тези крадци, ако ги беше спипал! Защото по време на обучението му за "не хапане" или по-точно за насочване на агресията му правилно (в точно определени ситуации и захапване на точно определени места) - имаше няколко инцидента с треньора и фигуранта и самите те, дето са професионалисти, се разминаха на косъм от сериозни контузии!
Та така, нека Габи да расте сладка и кротичка, че другото е малко таралеж в гащите... wink
Нацелувай и намачкай малката сладурана от мен! w)
Публикувано: 04 December 2006 - 01:52 PM
Не ми е болка за умиране това родословие, точната дата я знам, пише си я в паспорта а за родителите винаги мога да питам теб примерно b) Малката дзверее здраво тъкмо излизам да я разхождам, че вънка едно слънце е пекнало, пък аз съм в болнични bravoS
Публикувано: 04 December 2006 - 07:17 PM
Цитат
В момента в Русе се продават мастифи,май с родословия,ама на една цена на която можеш да си купиш от Унгария със родословие. s)
Не е въпроса от КЪДЕ го купуваш кучето, а от КОГО (т.е. развъдчик и пак зависи какъв или зоомагазин, Унгарска зооборса, интернет)... wink
Що се отнася до цените в БГ - са около 500 лв. без родословие (или с бяло), с редовни документи и клубни може да е и повече - пак зависи от кого го купуваш, но за неаполитанците не съм наясно.
При клубни БГ булмастифи - цените са от 500 за кучета с бяло родословие (но от качествени родители на членове на клуба, т.е. сигурни развъдчици!) и до 1500 лв. за шоу-клас или средно 500 евро, НО няма бебета... s)
ОТ Унгария - интернет зооборса и при неясни родители, но твърдящи, че са шампиони цените започват от 700 евро, от развъдчик 1500 евро. Русия и сие - 800 долара за pet-class и 1500 долара за show. Румъния - 700 евро от развъдник.
Долу-горе така варират цените, НО те се определят и от търсенето и предлагането... wink
Абе, Napolitano, какви разходки, нали си в болничен? oleeee Я дай малко снимки от разходката... А не си ли направихте и с онези другите два звера от Пловдив? r)
А и едно пояснение относно "случката", дето написах - тя е от ВАРНА, а не Врана... b) Само не помня името на кучето, но си спомням ясно дупката на фланелата на единия от треньорите - точно на корема! Не ми се мисли какво е можело да стане, ако не е отскочил навреме назад... oleeee
Публикувано: 10 December 2006 - 06:42 PM
Ке я крадеме моматааааа, Наполетано!! l) l)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 10 December 2006 - 08:05 PM
Тука снимките на последния ти постинг, Наполетано, май са невидими, нещо не я намирам момата, а уж ,как викаш, бая мома е . b)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 15 December 2006 - 01:13 PM
Неаполитанския Мастиф
Добрите и лошите им страни
1. Има енергични и спокойни неовци
2. Има вероглави неовци и мили и послушни такива
3. Сериозни и добродушни глупчовци
4. Затворени неовци и такива, които обичат всички
Ако се срещнете с пале наполетански мастиф, не може да знаете какво ще стане, когато порасне. Това е така
защото много бебета от чистокръвни родители не изпълняват стандарта, когато пораснат.
Сега, нека погледнем, често срещаните характеристики на породата...
Ако искате куче, което...
- е масивно и мощно, породата, която прилича най-много на звяр, с огромна глава, отпусната, набръчкана кожа,
и тежки, висящи челюсти
- има гладка, лесна за поддържане козина
- Спокоен и тих вкъщи (като възрастно куче)
- Изисква не много упражнения
- Става внушителен пазач, сериозен и самоуверен с непознати и всъщото време спокоен и мил, докато не е раздразнен
...наполетанския мастиф може да бъде точно за вас.
Ако не искате да се занимавате с...
- огромно куче, което заема много място в къщата и колата
- тежко куче, което иска да седи в краката ви, да лежи в скута ви и да отпуска тежеста си върху вас
- грубо и неуморно скачане, докато е малко
- агресивно спрямо други животни
- със силна воля, нуждаещо се от здрава ръка
- падаща козина
- кихане, грухтене, пъшкане и силно хъркане
- лигавене
- отделяне на газове
- сериозни здравословни проблеми и кратък живот
- висока цена - 1000$ и нагоре
- законови проблеми (приемане на обществено място, забрана на породата за в бъдеще, проблеми със застраховката, увеличен шанс от съдебни дела)
...наполетанския мастиф не е подходящ за вас.
Ако аз щях да взимам наполетанския мастиф...
Най- големите ми притеснения щяха да бъдат:
1. Предоставяне на необходимия баланс от упражнения. Младите наполетански мастифи имат нужда от достатъчно упражнения за да бъдат енергични и здрави, но не прекалено много заради меките им все-още растящи кости, стави и сухожилия. Възрастните наполетански мастифи имат нужда от повече упражнения за да бъдат във форма но не във топло или влажно време заради възможността от прегряване. Правилното количество упражнения може да бъде трудно за регулиране при гигантските породи.
След като се налага да намалим упражненията, младия наполетански мастиф може да бъде много буен. Те ще сеят неубоздана тромавост из цялата къща. Ще трябва да го снабдите с допълинтелни количества от внимание и надзор. В противен случей, оставен сам, на наполетанския мастиф му доскучава и става разрушителен, а техните мощни челюсти могат буквално да унищожат стаята ви.
2. Осигуряване на достатъчно количество социализация. Повечето наполетански мастифи имат защитни инстинкти срещу непознати. Те се нуждаят да бъдат излагани на доброжелателни хора, в които е нужно да открият и да се научат да познават поведението на "добрите хора". След това могат да откриват разликата в някой, който прави нещо ненормално за това поведение. Без внимателна социализация може да стане съмнителен навсякаде, което да доведе до захапване на някой. Някои наполетански мастифи отиват в другата посока - без достатъчно социализация стават страхливи към непознати, което може да доведе до хапане при самозащита.
-- Ако имате деца, не препоръчвам наполетанския мастиф. Младите мастифи (до 3 годишна възраст) могат да бъдат като слон в стъкларски магазин. Когато тъпчат и подскчат, го правят с такова желание, че разни неща може да полетят, включително и хора. В добавка наполетанския мастиф, може да се опита да предпази вашите деца от други деца, което може да доведе до трагедия. С такова масивно куче аз не бих рискувал.
3. Агресия към животни. Много неаполетански мастифи не биха толерирали друго куче от същия пол, а някой дори и от противоположния. Някой неовци имат силни инстинкти да преследват и убиват котки и други същества. Ако нещо се обърка при селекцията, социализацията или обучението е напълно в състояние да убива други животни.
4. Силен темперамент. Неаполитанския мастиф не е голдън ритрийвър. Те имат независимо съзнание и не са лесни за отглеждане и обучение. Някой мастифи са ужасни, твърдоглави и доминантни (искат те да са шефа) и ще трябва да им доказвате, че може да ги накарате да вършат нещо. Трябва да им покажете, напълно уверено, че вие сте шефа
-- За да научите вашия Нео да ви слуша "Тренировката за респект" е много важна. Моята страница (която още не съм превел) дискутира този проблем.
5. Падане на козина. За късокосместо куче, на наполетанския мастиф му пада много повече козина от колкото си мислите. Космите са къси и твърди и може да се набият сериозно по килимите и дрехите ви.
6. Звуците на наполетанскя мастиф. Заради късото си лице, наполетанския мастиф грухти, киха и хърка силно. Звуците са дразнещи за някои хора.
7. Лигавене. Повечето хора не са подготвени за това колко много може да слюноотделя един наплетански мастиф, особено след като пие вода. Когато растърсят главата си може да пръсне плюнка по целите ви дрехи, мебели и стени.
8. Газовете които испуска може да ви накарат да избягате от стаята. За щастие на наполетанските мастифи които се хранят на натурална диета с истинско месо и пресни плодове имат много по-малко проблеми с газовете. Виж моята страница за здравето на наполетанския мастиф (която също още не съм превел) за повече информация.
9. Сериозни здравословни проблеми. Живота на наполетанския мастиф е къс и има множество проблеми с костите и ставите и е заплашен от рак в средните си години.
10. Парите. Много развъдчици искат по $1000 и нагоре.
11. Законови проблеми. Наполетанския мастиф може да бъде забранен в определени раиони, или причина за отказ на застрахователна компания. Вашите приятели и съседи може да се чувстват неудобно около тази порода. Трябва да вземете това на впредвид. Хората са по склонни да ви съдят ако такова куче направи нещо, въпреки да не е чак толкова лошо.
-- Чесно казано, повечето наполетански мастифи са "повече кучета" за средното домакинство. Много малко хора наистина имат познанията, условията и уменията да гледат такава порода.
Ако искате да вземете възрастен мастиф..
Има много възрастни матифи които вече са доказали че нямат негативни характеристики. Ако намерите такъв възрастен индивид не се притеснявайте от негативните страни на породата.
Ако го вземете от бебе се сблъсквате с процеса на растене и проблемите които той носи. За това "типичните характеристики" на породата са много важни. Но когато взимате възрастно животно вие взимате това, което вече Е.
Добрите и лошите им страни
1. Има енергични и спокойни неовци
2. Има вероглави неовци и мили и послушни такива
3. Сериозни и добродушни глупчовци
4. Затворени неовци и такива, които обичат всички
Ако се срещнете с пале наполетански мастиф, не може да знаете какво ще стане, когато порасне. Това е така
защото много бебета от чистокръвни родители не изпълняват стандарта, когато пораснат.
Сега, нека погледнем, често срещаните характеристики на породата...
Ако искате куче, което...
- е масивно и мощно, породата, която прилича най-много на звяр, с огромна глава, отпусната, набръчкана кожа,
и тежки, висящи челюсти
- има гладка, лесна за поддържане козина
- Спокоен и тих вкъщи (като възрастно куче)
- Изисква не много упражнения
- Става внушителен пазач, сериозен и самоуверен с непознати и всъщото време спокоен и мил, докато не е раздразнен
...наполетанския мастиф може да бъде точно за вас.
Ако не искате да се занимавате с...
- огромно куче, което заема много място в къщата и колата
- тежко куче, което иска да седи в краката ви, да лежи в скута ви и да отпуска тежеста си върху вас
- грубо и неуморно скачане, докато е малко
- агресивно спрямо други животни
- със силна воля, нуждаещо се от здрава ръка
- падаща козина
- кихане, грухтене, пъшкане и силно хъркане
- лигавене
- отделяне на газове
- сериозни здравословни проблеми и кратък живот
- висока цена - 1000$ и нагоре
- законови проблеми (приемане на обществено място, забрана на породата за в бъдеще, проблеми със застраховката, увеличен шанс от съдебни дела)
...наполетанския мастиф не е подходящ за вас.
Ако аз щях да взимам наполетанския мастиф...
Най- големите ми притеснения щяха да бъдат:
1. Предоставяне на необходимия баланс от упражнения. Младите наполетански мастифи имат нужда от достатъчно упражнения за да бъдат енергични и здрави, но не прекалено много заради меките им все-още растящи кости, стави и сухожилия. Възрастните наполетански мастифи имат нужда от повече упражнения за да бъдат във форма но не във топло или влажно време заради възможността от прегряване. Правилното количество упражнения може да бъде трудно за регулиране при гигантските породи.
След като се налага да намалим упражненията, младия наполетански мастиф може да бъде много буен. Те ще сеят неубоздана тромавост из цялата къща. Ще трябва да го снабдите с допълинтелни количества от внимание и надзор. В противен случей, оставен сам, на наполетанския мастиф му доскучава и става разрушителен, а техните мощни челюсти могат буквално да унищожат стаята ви.
2. Осигуряване на достатъчно количество социализация. Повечето наполетански мастифи имат защитни инстинкти срещу непознати. Те се нуждаят да бъдат излагани на доброжелателни хора, в които е нужно да открият и да се научат да познават поведението на "добрите хора". След това могат да откриват разликата в някой, който прави нещо ненормално за това поведение. Без внимателна социализация може да стане съмнителен навсякаде, което да доведе до захапване на някой. Някои наполетански мастифи отиват в другата посока - без достатъчно социализация стават страхливи към непознати, което може да доведе до хапане при самозащита.
-- Ако имате деца, не препоръчвам наполетанския мастиф. Младите мастифи (до 3 годишна възраст) могат да бъдат като слон в стъкларски магазин. Когато тъпчат и подскчат, го правят с такова желание, че разни неща може да полетят, включително и хора. В добавка наполетанския мастиф, може да се опита да предпази вашите деца от други деца, което може да доведе до трагедия. С такова масивно куче аз не бих рискувал.
3. Агресия към животни. Много неаполетански мастифи не биха толерирали друго куче от същия пол, а някой дори и от противоположния. Някой неовци имат силни инстинкти да преследват и убиват котки и други същества. Ако нещо се обърка при селекцията, социализацията или обучението е напълно в състояние да убива други животни.
4. Силен темперамент. Неаполитанския мастиф не е голдън ритрийвър. Те имат независимо съзнание и не са лесни за отглеждане и обучение. Някой мастифи са ужасни, твърдоглави и доминантни (искат те да са шефа) и ще трябва да им доказвате, че може да ги накарате да вършат нещо. Трябва да им покажете, напълно уверено, че вие сте шефа
-- За да научите вашия Нео да ви слуша "Тренировката за респект" е много важна. Моята страница (която още не съм превел) дискутира този проблем.
5. Падане на козина. За късокосместо куче, на наполетанския мастиф му пада много повече козина от колкото си мислите. Космите са къси и твърди и може да се набият сериозно по килимите и дрехите ви.
6. Звуците на наполетанскя мастиф. Заради късото си лице, наполетанския мастиф грухти, киха и хърка силно. Звуците са дразнещи за някои хора.
7. Лигавене. Повечето хора не са подготвени за това колко много може да слюноотделя един наплетански мастиф, особено след като пие вода. Когато растърсят главата си може да пръсне плюнка по целите ви дрехи, мебели и стени.
8. Газовете които испуска може да ви накарат да избягате от стаята. За щастие на наполетанските мастифи които се хранят на натурална диета с истинско месо и пресни плодове имат много по-малко проблеми с газовете. Виж моята страница за здравето на наполетанския мастиф (която също още не съм превел) за повече информация.
9. Сериозни здравословни проблеми. Живота на наполетанския мастиф е къс и има множество проблеми с костите и ставите и е заплашен от рак в средните си години.
10. Парите. Много развъдчици искат по $1000 и нагоре.
11. Законови проблеми. Наполетанския мастиф може да бъде забранен в определени раиони, или причина за отказ на застрахователна компания. Вашите приятели и съседи може да се чувстват неудобно около тази порода. Трябва да вземете това на впредвид. Хората са по склонни да ви съдят ако такова куче направи нещо, въпреки да не е чак толкова лошо.
-- Чесно казано, повечето наполетански мастифи са "повече кучета" за средното домакинство. Много малко хора наистина имат познанията, условията и уменията да гледат такава порода.
Ако искате да вземете възрастен мастиф..
Има много възрастни матифи които вече са доказали че нямат негативни характеристики. Ако намерите такъв възрастен индивид не се притеснявайте от негативните страни на породата.
Ако го вземете от бебе се сблъсквате с процеса на растене и проблемите които той носи. За това "типичните характеристики" на породата са много важни. Но когато взимате възрастно животно вие взимате това, което вече Е.