Неаполитански мастиф
Публикувано: 01 December 2006 - 07:18 PM
Izvinqvam se za latinicata.Ami sega gledam dogo arjentino,ve4e e na 6 meseca.Iskah pak neapolitanski mastif ili dog bordo da vzema,oba4e nemojah da namerq(2 meseca tarsih lqtoto i obqvi puskah,no nqma6e nikade),a mi be6e mnogo gadno i ma4no i nemojah da iztraq pove4e da tarsq i 4akam i vzeh dogoto.Sega gledam se sre6tat ve4e obqvi za mastino,ama 2 golemi ku4eta trudno se gledat.
Публикувано: 02 December 2006 - 06:29 PM
Ами таткото е на един приятел на Марта а майката забравих вече... Много съм доволен, жалко че мама няма родословие. Днеска направихме мноооого голяма разходка и се запознах с още 2ма души които гледат мастифи в Пловдив и съм доволен много :)
Публикувано: 03 December 2006 - 01:54 PM
Цитат
жалко че мама няма родословие.
Ами те можеха да направят нещо все пак и да издадат на Габи поне бяло родословие. Така, ако не друго, поне щеше да ти помогне да запомниш имената на мама и тати и да си сигурен в датата на раждането и наследсвени болести (да не я почваме пак тая тема за рододсловиета, че вече ми е омръзнала)... wink b) Ама и ти си несериозен, колкото тях, но както и да е... b) Като порасне красавицата можете да прескочите до някоя изложба в Пловдив и да минете за оценка, пък после ще му мислите какво да правите (т.е. дали да се размножавате wink ).
НО за сега пред теб стои по-важния въпрос - да израстнете здрави и красиви... пък другото - божа работа! r)
Ето ти и обещаната от мен преди време случка:
Едни познати от Врана имаха ужасно злобен и агресивен неаполитански мастиф, които беше минал специален курс на обучения "да не напада" без причина и въпреки това да охранява.
И така, той обикновенно живееше затворен на терасата, щото бабата (тъщата) живеела у тях и я било страх женицата да остане насаме с него, а и той и бил хвърлил мерник нещо (сигурно по команда на зетя l) ).
ТА, един ден докато бабата била на спявка с кюлявките на блока, на тези хорица им обраха апартамента до дупка! А кучето се скъсало да лае и да се звери - всички го чули, ама на онези кво им пука - нали е на балкона!
Тъй де, извода е, като си си взел куче за охрана и като си го обучил за целта - ами дай му и възможност да охранява... wink l)
А не ми се мисли какво щеше да стане с тези крадци, ако ги беше спипал! Защото по време на обучението му за "не хапане" или по-точно за насочване на агресията му правилно (в точно определени ситуации и захапване на точно определени места) - имаше няколко инцидента с треньора и фигуранта и самите те, дето са професионалисти, се разминаха на косъм от сериозни контузии!
Та така, нека Габи да расте сладка и кротичка, че другото е малко таралеж в гащите... wink
Нацелувай и намачкай малката сладурана от мен! w)
Публикувано: 04 December 2006 - 01:52 PM
Не ми е болка за умиране това родословие, точната дата я знам, пише си я в паспорта а за родителите винаги мога да питам теб примерно b) Малката дзверее здраво тъкмо излизам да я разхождам, че вънка едно слънце е пекнало, пък аз съм в болнични bravoS
Публикувано: 04 December 2006 - 07:17 PM
Цитат
В момента в Русе се продават мастифи,май с родословия,ама на една цена на която можеш да си купиш от Унгария със родословие. s)
Не е въпроса от КЪДЕ го купуваш кучето, а от КОГО (т.е. развъдчик и пак зависи какъв или зоомагазин, Унгарска зооборса, интернет)... wink
Що се отнася до цените в БГ - са около 500 лв. без родословие (или с бяло), с редовни документи и клубни може да е и повече - пак зависи от кого го купуваш, но за неаполитанците не съм наясно.
При клубни БГ булмастифи - цените са от 500 за кучета с бяло родословие (но от качествени родители на членове на клуба, т.е. сигурни развъдчици!) и до 1500 лв. за шоу-клас или средно 500 евро, НО няма бебета... s)
ОТ Унгария - интернет зооборса и при неясни родители, но твърдящи, че са шампиони цените започват от 700 евро, от развъдчик 1500 евро. Русия и сие - 800 долара за pet-class и 1500 долара за show. Румъния - 700 евро от развъдник.
Долу-горе така варират цените, НО те се определят и от търсенето и предлагането... wink
Абе, Napolitano, какви разходки, нали си в болничен? oleeee Я дай малко снимки от разходката... А не си ли направихте и с онези другите два звера от Пловдив? r)
А и едно пояснение относно "случката", дето написах - тя е от ВАРНА, а не Врана... b) Само не помня името на кучето, но си спомням ясно дупката на фланелата на единия от треньорите - точно на корема! Не ми се мисли какво е можело да стане, ако не е отскочил навреме назад... oleeee
Публикувано: 10 December 2006 - 06:42 PM
Ке я крадеме моматааааа, Наполетано!! l) l)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 10 December 2006 - 08:05 PM
Тука снимките на последния ти постинг, Наполетано, май са невидими, нещо не я намирам момата, а уж ,как викаш, бая мома е . b)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.