Неаполитански мастиф
Публикувано: 07 February 2008 - 09:55 PM
Много са ви хубави ... Винаги тези кучета са ми приличали на моржове ...
Но какво забелязвам през последната седмица - моята започва да става агресивна , дори мен посегна да хапе , нещо което за нея не бих повярвала , че е възможно . Започвам да се притеснявам , някои имал ли е такъв проблем ? Принципно наистина много си я лигавя , но досега когато съм командвала не се е мръщила и ръмяла както сега . Та мисълта ми е - кога се изгражда нрава на самото куче ?
Но какво забелязвам през последната седмица - моята започва да става агресивна , дори мен посегна да хапе , нещо което за нея не бих повярвала , че е възможно . Започвам да се притеснявам , някои имал ли е такъв проблем ? Принципно наистина много си я лигавя , но досега когато съм командвала не се е мръщила и ръмяла както сега . Та мисълта ми е - кога се изгражда нрава на самото куче ?
Публикувано: 08 February 2008 - 02:25 PM
Жулиета, колкото по-отрано почнеш с обучението, толкова по-добре. Стопанка си на куче, което ще има огромен завършен вид като порасне и ако не с друго , поне с него ще опита да доминира.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 16 February 2008 - 09:58 PM
Цитат
Жулиета, колкото по-отрано почнеш с обучението, толкова по-добре. Стопанка си на куче, което ще има огромен завършен вид като порасне и ако не с друго , поне с него ще опита да доминира.
Всъщност принципно знам , че кучетата започват да разбират след 3 мес. , заради това се получава това забавяне . А всъщност четох , че кучетата в 4 мес. как да се изразя съзряват сексуалността(това може би не е най-правилния термин , но за друг не се сещам :blink: ) и стават леко по-раздразнителни и доминантни . Относно обучението накупих си надявам се подходяща литература и започнах да я тренирам на команди ... Засега всичко върви по вода .
Публикувано: 16 May 2008 - 08:33 PM
Първо,здравейте на всички съфорумци B) За първи път пиша в този форум и съм страшно влюбен в едно животинче :'( От къде мога да се сдобия с неаполитански мастиф.Живея в град Ямбол,което мисля че е проблем.За развъдници и тъй подобни в моя град и дума не може да става.Ако някой продава или подарява , моля да се обърне към мен за евентуална покупка другия месец :blink:
Публикувано: 19 May 2008 - 08:51 PM
здрасти jifkyDJ евала че искаш да гледаш такова голямо куче щото не е много лесно. Ако можеш да почакаш повече от месец два с радост ще говорим за куче, но ако търсиш родословно трябва към някой друг да се обърнеш. Във Варна има добри линии(бащата на моето куче е от там но нямам контакти с хората),в софия също от Терелиг, тя жената си е оставила пощата във форума някъде. Познавам и от шумен една жена, която може би към септември че има кучета за продан но не са родословни моето мнение е че в България все още не са толкова достъпни "чистокръвните" кучета и са скъпи, но в Сърбия например има такива на доста прилични цени, но пак, ако купуваш чрез посредник ще се оскъпи до български цени. Какво става с хората от форума нещо забегнахне отдавна не е писано пращам ви снимка на Арти, ако има желаещи сватове пишете