Неаполитански мастиф
Публикувано: 15 June 2009 - 10:29 PM
Ами раазлично.Няколко дни й дробим с хляб,кокали,месо и с бульон като супа :) А някой ден й давахме бисквитки(граннули)най-различни,а когато Арти дойде у нас взехме гранули,за да има какво да яде иначе той не яде нищо такова у нас даже и месо не искаше.Всички бяхме учудени.И два дни нищо не беше ял
,а на края даже и Чара му го беше до изяла

Публикувано: 15 June 2009 - 10:34 PM
Горкото Арти , сигурно е тъгувал за стопаните си . Шона , когато съм била в болницата 5 дни май не е хапвала от мъка ... Нали от малка все е с мене . Ние на Шона й даваме или пилешки шийки с ориз и хляб понякога или свинско рагу с ориз и понякога хляб ... На гранули беше първите няколко месеца , но като усети вкуса на кокала не ще гранула да кусва . Сега особено лятото и по 2 дни не иска да яде .
Публикувано: 16 June 2009 - 06:59 PM
Винаги съм твърдяла , че тези кучета са изключително умни :) Например Шона като е на двора го играе лошо куче пазач , а като отключим вратата и излезе и става мила и добра , ходи да души хората :) И е много любвелбилна все се чуди какво да ти подари , как да те " цунка " или като дойде и си сложи лапата а белята ми дреха ми иде да й хвана муцуните и да я нацелувам , а като са простряни чаршафите задължително трябва да ги изцапа :)
Публикувано: 16 June 2009 - 08:12 PM
А вие вътре ли я пускате да спи(за постоянно)или само когато е студено,защото ние само дакела пускаме вътр,а тя си имаше стаичка близко до радиятора където се слагат дървата да се запали и да се затопли.
Тя там си спеше с котките и много си ги обичкаше всеичкиите лягаха върху нея да се топлят
,но ако станее въпрос за ядене ще ги блъсне в стената и ще им искара езиците на далеч от купата й
и имаше доста бой
и след това

Публикувано: 16 June 2009 - 09:35 PM
Шона спи на вън от миналата година април месец , има къща , изолация отвън
може смешно да звучи , но много я обичам и понеже нямаме възможност да я гледаме вътре вече сме направили всичко най-добро за да живее добре на двора , вътре в къщата зимата й бяхме сложили слама да се топли , после дрехи и тя се завиваше с тях
А котките ги гони да си играе с тях и ако я стигне я бута по дупето пад да бяга
, отдавна ги научи да не влизат в двора , горките обикалят къщата
А боя Шона все се дразни с някое куче на полянката и им се зъби постоянно и имаше един период все нахапана ходеше .

А котките ги гони да си играе с тях и ако я стигне я бута по дупето пад да бяга

Публикувано: 16 June 2009 - 09:58 PM
Ооо,горката
Ама и котките си го заслужават :) Не ми се струва смешно,защото ние и слагахме от долу одяло и от горе я завивахме с едно дебело одяло и така хъркаше,че направо ще искърти стената
, а тя беше доста по далеч от къщата в която сме ние и се чиваше все едно някой реже дърво
вашата сладурена започнала ли е да хърка ?
П.С. Май за сега само ние ще се питаме и отговаряме явно другите не се сещат нещо ?

П.С. Май за сега само ние ще се питаме и отговаряме явно другите не се сещат нещо ?

Публикувано: 16 June 2009 - 11:45 PM
Лошо няма
Шона от малка си хърка , винаги много сме й се смяли , даже като спеше при нас , като дойде на леглото от едната страна тя от другата - моя хъркат и двамата , питай ме как съм спяла
А за това дето е нахапана не съм се изразила правилно , кучетата я хапят
. Котките много бързо бягат за възможностите й

Шона от малка си хърка , винаги много сме й се смяли , даже като спеше при нас , като дойде на леглото от едната страна тя от другата - моя хъркат и двамата , питай ме как съм спяла

А за това дето е нахапана не съм се изразила правилно , кучетата я хапят

Публикувано: 17 June 2009 - 08:11 PM
На мен не ми пречи , не знам , ако не е проблем за нея
Мисля си преди време гледахме едно предаване по National geographic за мастифите , че раждането им било изключително тежко и мъчно , та си мисълта ми е да роди секцио да не се мъчи животното , но това живот и здраве по-нататък
Шона , не знам защо излиза така на снимки

Мисля си преди време гледахме едно предаване по National geographic за мастифите , че раждането им било изключително тежко и мъчно , та си мисълта ми е да роди секцио да не се мъчи животното , но това живот и здраве по-нататък

Шона , не знам защо излиза така на снимки

Публикувано: 18 June 2009 - 10:10 AM
Ами първо начално започна да ражда нормално,но лао се роди първото умряло и ние се притеснихме и викнахме доктор той ни каза,че всичко е наред и й би една инжекция,за да й засили контрациите.На другия почна да течя кръв и тогава я заведохме на доктор и там роди още 2 починали и тогава я заведоха да й правят операцията.И след това ни казаха,че всичките кученца са починали,заради едно с по-голяма глава.И след няколко месеца почина и Чара точно на 1 Април
Така,че трябва да я заведете на ехограф и да проверите да ли ще има такива осложнения и за да знаете да ли да си ражда нормално или е трябвало със секцио.