Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа
Публикувано: 26 February 2010 - 11:41 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 February 2010 - 11:51 AM
Публикувано: 26 February 2010 - 03:01 PM
Ми ще четат чипове и ще се свързват дистанционно към база данни с регнати кучета

Иначе ако аз имам 5 кучета от една порода - регвам едното (или едно мъжко и едно женско) и с този един (два) паспорт(а) си ги разхождам всичките по различно време.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 February 2010 - 03:23 PM
Елементарно е, Уотсън:
При наличие на чип в кучето, номерът му фигурира в паспорта.
При наличие на четец в проверяващия, той може да установи дали паспортът е на това куче точно по стикера с чипа.
Все пак оставят няколко условия да бъдат спазени, за да мине всичко по този сценарий.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 26 February 2010 - 04:24 PM
Елементарно е, Уотсън:
При наличие на чип в кучето, номерът му фигурира в паспорта.
При наличие на четец в проверяващия, той може да установи дали паспортът е на това куче точно по стикера с чипа.
Все пак оставят няколко условия да бъдат спазени, за да мине всичко по този сценарий.
Направо ги виждам как се разхождат с четци по улиците. Нали някой трябва да им ги купи. Те незнаят какво да правят и се лутат като замаяни, ти за четци говориш.

Интересно ми е и кой ще ги извършва тея проверки - полицаи ли, общинари ли, кой? Как ще се обозначават и лигитимират. Някъде в общината показано ли е например с какви карти ще се легитимират, как ще са облечени и др. такива. Нали знаете, че ще покажа паспорта на кучето на някой, без да ми се легитимира, точно никога.
Ще поживеем, ще видим. Нямам нищо против, стига нещата да се направят, така, че да ни улесняват, а не да ни затормозавят.
п.п. - Личната ката мога да я сложа във тефтерче за документи, което да стои в джоба, ама паспорта трудно ще го побера там - а да нося на всяка разходка и специална чанта, само заради кучешкия паспорт - не мисля че е много добра идея - ако става с копия, няма проблеми - ще сгъна едно две в джоба

Да не говорим че като ме заплиска някой летен дъжд и нямам чадър - от тоя паспорт ще остане точно нищо.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 February 2010 - 04:56 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 26 February 2010 - 04:57 PM
http://www.lozenets-...72c56992954.doc
Публикувано: 26 February 2010 - 04:58 PM
Маги, а за Яворов къде мога да проверя? Ако знаеш де

Публикувано: 26 February 2010 - 05:01 PM

http://www.sredec-sofia.org/
Аз обаче не намирам никаква инфромация за места за разходка.
Публикувано: 26 February 2010 - 05:01 PM
Маги, а за Яворов къде мога да проверя? Ако знаеш де

Аз намерих това в сайта на община Лозенец, виж в сайта на вашия квартал.
Всяка община си определя местата и ги публикува на сайта и на място в общината на информационно табло.
Публикувано: 26 February 2010 - 07:00 PM
О П Р Е Д Е Л Я М:
Следните места за разхождане на домашни любимци кучета, на територията на район Оборище:
1. Парк Ген. Владимир Заимов: южната алея на парка, разположена успоредно на бул. Янко Сакъзов и алеите в североизточната част на парка зад театър София.
2. Алеите в градина Баня Подуяне .
3. Градина Докторски паметник: алеите в югоизточната част на градината ъгъла на ул. Шипка и ул. Сан Стефано.
4. Пешеходната алея в зелената ивица на река Перловска, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
5. Градина Кюлуците: алеята, в източната част на градината, разположена успоредно на ул. Христо Ковачев.
6. Пешеходните зони в озеленените площи, разположени северно от жилищните сгради на бул. Данаил Николаев от № 8 до № 20 /към локалното платно на булеварда.
7. Алеите в междублоковите пространства, в които няма изградени площадки за игра.
Нито дума за места за свободни разходки на кучета, кучешки полянки - само в мечтите...
1. Забранява се разхождането на домашни любимци на територията на:
детски заведения и училища;
здравни заведения;
площадки за игра и спортни площадки;
градски паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 ч. с изключение на определените с настоящата заповед места.
зелени площи, поляни, цветни фигури.
2. Забранява се извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник.
http://www.so-oborishte.com/
Публикувано: 26 February 2010 - 07:35 PM
Публикувано: 26 February 2010 - 09:47 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 27 February 2010 - 08:24 AM
-Парк ГеоМилев-първата успоредна алея,граничеща с ул.Калиманци/северна част/
-Парк Гео Милев-успоредната алея на ул.Ат.Узунов и ул.Калиманци/западна част/
-Парк Гео Милев-успоредната алея на ул.Ат.Узунов/срещу зала Фестивална,източна часта/
-Парк Робов дол-крайните алеи на парка,където няма обособени детски площадки,места за отдих и пътеки за преминаване
-Терена между ст.Академик и ул.Марко Бочар
-Терените до локалното платно на бул.Цариградско шосе,където не са обособени тротоарни платна и пътеки за преминаване
-ж.к.Яворов-алеите ,където не са обособени детски площадки,места за отдих и пътеки за преминаване
-Терените в меуждублоковите пространства,където няма обособени детски площадки,места за отдих и пътеки за преминаване
Звучи ми горе-долу добре,само дето мисля да се обадя да питам за пътеките за преминаване-ние да летим ли може би или какво,то където няма пътеки за преминаване е буренак и боклуци,особено в междублоковите пространства.
Публикувано: 27 February 2010 - 04:33 PM
И аз това питам

Публикувано: 27 February 2010 - 08:08 PM
Ето за Подуяне. Заповедта е от миналата година, но нова така и не излиза, та предполагам, че тази е в сила.