Dog.bg Форуми : Две женски котки имат нужда от дом спешно

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Две женски котки имат нужда от дом спешно

#1 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2010 - 12:16 PM

Миналата година в нашият двор се появи една котка,която в последствие се оказа бременна,а на мен се наложи да търся дом на 4 душици.С 300 зора успях да им намеря добър дом,даже поддържам връзка със стопаните...Преди около две седмици забелязах още една котка в двора си,която също е женска и което ме навява на мисълта,че тази година ще търся дом не на 4,а на поне 8 котета dry.gif Искам да ги кастрирам и да ги оставя да си живеят в двора,защото нищо не им липсва,но скоро кастрирах едно женско куче,което вече има дом,а парите вече не ми стигат,защото и аз самата имам животни,за които да се грижа....както всички знаем зимата е трудно.Двете котки са превзели двора,така че като цяло няма къде да изчезнат.За да няма нови 8 котета,които да търсят стопани през пролетта се налага тези две гозпожици да си намерят дом.Едната(бяло със сиво и малко оранжево)е към 2 годишна,както казах раждала е един път и дано няма втори,а другата е на около година най-вероятно(черна с бели шарки по корема)Не съм ги обезпаразитевала за външни паразити,защото е зима и в момента няма бълхи,но за вътрешни ще купя другата седмица.Снимки ще кача по-късно,за да ги видите.Ако някой проявява интерес,телефонът ми е:0883 392 778

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2010 - 12:45 PM

Coming soon

Цитат
През месец март 2010-та година Четири лапи" ще започне да кастрира уличните котки с цел намаляване на популацията им. Обработването на едно животно ще струва около 25 лева, като то ще се извършва за сметка на фондацията.

ПС: Това е за град Пловдив.

#3 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 12:47 PM

Благодаря за информацията..само да те питам дали знаеш къде точно ще се извършват тези кастрации,за да ги заведа?(ако знаеш де)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 12:51 PM

Имам позволение да давам телефона на лекарката, която е ръководител на проекта, така че ей сега ще ти го пусна на лична бележка.
Мисля обаче, че темичката не е за този раздел и ако модераторката е така добра да я премести в Без дом, както и някъде в заглавието да пишете, че става дума за Пловдив, сигурно и други хора могат да извлекат полза от информацията за безплатните кастрации.
А иначе те са с мобилна клиника, но нямам идея къде точно ще бъде разположена. Във всеки случай сигурна съм, че ще помагат със залавянето на котките и пренасянето им ако хората не могат да се справят сами.

#5 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 12:55 PM

Извинявам се за че съм поблукувала темата на неправилното място.MechoPuh,благодаря за помоща..котките ще бъдат кастрирани в такъв случай,а ако случайно все пак иска някой да ги осинови,може да звъни по всяко време.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 01:52 PM

Тъй като темата е за двете красавици,реших да споделя една случка от снощи с едната от тях.Става въпрос за беличката котаранка,на която викаме Мачка.Вчера вечерта решихме с моя човек да отидем до магазина,облякохме се вързахме кучето и тръгнахме тримата заедно.Още не бяхме излезнали от двора когато зад нас се чу супер странно мячене.Естествено разбрах коя котка е,но продължихме по пътя към магазина,който не е много близо до вкъщи.След няма и минута мяченето се усили страшно много и забелязахме,че Мачка върви с нас и понеже ни беше страх да не я блъсне кола взехме да я подканваме да върви с нас по тротоара.Можете да си представите изумлението на хората,които се разминаваха с нас,като виждаха как в едната си ръка водя кучето си(вързано!!!),а от другата ми страна върви котката(пусната ab_041.gif )И така Мачката дойде с нас до магазина,седна отвън и културно ни изчака да си пазарим,след което по същия начин се прибрахме вкъщи,където беше нахранена.Никога до сега не съм срещала такава котка,направо ме изуми с тази си постъпка,та тя вървеше редом по-добре от кучето ми ab_041.gif .....и така,маците са си при нас,не е проблем да живеят и в двора ни,но все пак мисля,че ако някой ги осинови,ще са много по-добре:)
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:06 PM

И моята Сиса правеше същото преди да я прибера и да я направя апартаментска котка завинаги smile.gif Чакаше ме пред входа в часовете за разходка, отъркваше се едно хубаво в кучката, целуваха се с потъркване на носовете и после ни съпровождаше през цялата разходка. Ходеше една оперена с високо вдигната опашка, пълна с гордост, сякаш искаше да каже на целия свят "вижте ме, аз съм на разходка с моята приятелка Сара". Квартала ни се чудеше как е възможно, ама нали знаете че си битуват легендите - куче и коте не се понасят. Е тия двете мойте доказваха точно обратното - че може да съществува кучешко-котешка любов. Та и вашта Мачка не е изключение, просто си ви обича и иска да е с вас навсякъде. Хубаво би било да си намери постоянен и топъл дом, но все пак и двор е решение на първо време.

#8 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 06:38 PM

Може ли координати на лекарите-имам няколко познати,които хранят бездомни котки и ще се опитат да се възползват от кампанията-особено ако клиниката е мобилна и може да помогне с транспорта-залавянето не е чак такъв проблем.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 06:42 PM

Цитат(benyb @ Feb 17 2010, 06:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може ли координати на лекарите-имам няколко познати,които хранят бездомни котки и ще се опитат да се възползват от кампанията-особено ако клиниката е мобилна и може да помогне с транспорта-залавянето не е чак такъв проблем.

Ще ти ги пратя на лични.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2010 - 08:22 PM

Цитат(СНЕЖАНКА @ Feb 17 2010, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И моята Сиса правеше същото преди да я прибера и да я направя апартаментска котка завинаги smile.gif Чакаше ме пред входа в часовете за разходка, отъркваше се едно хубаво в кучката, целуваха се с потъркване на носовете и после ни съпровождаше през цялата разходка. Ходеше една оперена с високо вдигната опашка, пълна с гордост, сякаш искаше да каже на целия свят "вижте ме, аз съм на разходка с моята приятелка Сара". Квартала ни се чудеше как е възможно, ама нали знаете че си битуват легендите - куче и коте не се понасят. Е тия двете мойте доказваха точно обратното - че може да съществува кучешко-котешка любов. Та и вашта Мачка не е изключение, просто си ви обича и иска да е с вас навсякъде. Хубаво би било да си намери постоянен и топъл дом, но все пак и двор е решение на първо време.

Да ти се похваля,Мачката вече всеки ден идва с мен до магазина,седи пред вратата и ме чака да свърша с пазаруването wub.gif Голяма е душица,сигурна съм че ако някой я хареса няма да съжалява,че се е сдобил такова умно същество:)
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 10:16 PM

Точно тоя "тип" котки са от особено умните и интелигентните. Не, че има тъпи котки, но тия са по-по-най......
От четирите ми котки в къщи, само Сиса не я усещам, че я "има". Невероятно тиха, непретенциозна, кротка, неконфликтна и обичаща по своему. Другите ми три са пълни диванета - току се сбият или мячат за храна или ласки. Само Сисето мълчи. Ако има храна - ще яде, ако няма - отива кротко да си полегне. Ако я погаля е доволна. Ако я пропусна - не се сърди. Наистина който вземе Мачка ще разбере с какво бижу се е сдобил. Само че ще го разбере след като я вземе. Пусто - не се виждат осиновители на среща. Жалко. Най-искрено желая на Мачка много късмет и точните хора защото го заслужава.

#12 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 12:49 PM

Благодаря за пожеланията....малко ще е трудно да се намери на пораснала котка дом,но ако никой не я пожелае(другата чернишка също)то в нашият двор са добре дошли:)сега най-важното е да се кастрират,за да няма бебета после:)
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2010 - 09:40 PM

Една жена се обади за Мачка,но нищо не е сигурно...понеже взе да ме разпитва се сетих,че не съм написала нищо за навиците и харектера на котките,а това е важно.Мачка(бяло-сово)освен,че ни изпраща до магазина,е много тиха и спокойна котка,не е свикнала с кучета,но въпреки това се разминават с моя сетер безпроблемно,без да напада..просто го заобикаля и си продължава по пътя.Хигиенни навици има всяко котка,така че това няма да го пишем.Жената която се обади ме пита дали дере по мебелите-няма как да дам сигурен отговор,защото все пак котките не живеят с мен,а са в двора и спят в една стая,която в момента не се ползва.Хубаво е хората,които евентуално искат да ги осиновят да са наясно,че това са живи същества,а не плюшени играчки,което значи че бели ще има все някога(примерно коята домашна котка дращи всичко вкъщи,пердета,фотьойли..абе всичко е надрано,ама нали си го обичам)Знам,че много хора ще се стреснат,но така е по-добре отколкото да ги вземе някой и после да реши да ги връща.Относно черната котарана..тя е много нежничка,търка ми се като и нося ядене,катоп я вдигам не се съпротивлява,само не поняся кучето ми ab_041.gif
Котките могат да бъдат осиновени чак след като ги кастрирам,защото ме е страх да не стане някой фал в новото семейство,все пак обикалят и навън и аз няма как да дам гаранция,че не са бременни примерно,а и няма да е честно спрямо новите стопани.Ако някой ги е харесал,то може да си запази някоя или да следи темата ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 February 2010 - 11:26 PM

Цитат(rage1 @ Feb 23 2010, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Котките могат да бъдат осиновени чак след като ги кастрирам

ae_085.gif Още след първото изречение на поста ти се канех да ти напиша да ги дадеш само след като бъдат кастрирани, но много се радвам, че и сама си се сетила за това.
Много се надявам и за двете котки да се намери дом, но ако жената, която ти се е обадила е от София, първата и грижа е дали котката дере мебели, а най-голямото опасение е дали после няма да искаш информация и снимки за живота на котката, то не храни надежди, че нещо ще се получи. С тази особа почти всеки един от форума вече е имал контакти ... особено безрезултатни и най-вече силно неприятни md_064.gif.
И двете котки са чудесни и искрено вярвам, че дори и да не се намери някой, който да оцени чара им, кастрирани ще си живеят прекрасно и на двора ви! Все пак по-важното е, че ще са при хора, които ги обичат и няма да ги натирят на село, защото им дерат мебелите.

#15 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2010 - 11:35 PM

Жената не ме е питала дали ще искам снимки после,така че няма как да твърдя коя е тя,но ние с нея не сме се разбирали нищо.Тя просто каза,че ще си помисли и ще се обади и понеже не се сетих да и кажа,че смятам първо да ги кастрирам реших да пиша в темата,за да се знае.Естествено благодаря ти за съветите,който и да ги поиска ще бъде разпитан и преценен на дълго и широко ae_085.gif Но в край на сметка и да не ги вземе никой и при нас са си добре,радваме им се,храним си ги и нищо не им липсва в момента..големи са сладурани wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 11:20 AM

Здравейте отново.Черната маца беше изчезнала за няколко дни и днес се появи с огромен корем-оказва се че е бременна.Днес звънях за кастрациите и чакам момчетата да ми се обадят,за да се разберем кога ще бъдат кастрирани маците.Проблема е че незнма как да постъпя с бременната черна котка.Трябва ли да я кастрирам сега,когато чака бебета или трябва да изчакам.Моля ако някой знае как стават нещата и може да ми помогне със съвет,ще съм много благодарна.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2010 - 11:27 AM

Колкото и неприятно да ти звучи вероятно, бременни животинки също подлежат на кастрация. Не смея да ти казвам как да постъпиш, но ... аз май по-скоро бих кастрирала ако и да имам морални угризения. А и екипът на "Четири лапи" може да няма скоро друг проект при вас, а си мисля, че са добри специалисти в областта на кастрациите и чудесна възможност маците да бъдат оперирани качествено. Пък и щом допреди няколко дни не си забелязала бременността, едвали е толкова напреднала. Стискам палци, каквото и да решиш.

#18 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 11:33 AM

Благодаря за бързият отговор...много се чудя и се колебая в момента,ако я оставя да роди нямам гаранция,че ще успея да задомя всички бебета,но от друга страна така ги убивам.Много трудно решение,може би ще изчакам да дойдат и ще питам и тях.Ако ме посъветват същото ще я кастрирам и нея.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 12:50 PM

Аз бях пред тази морална дилема с Нефи, но се оказа, че е надута заради пиометрата, а не заради бременност. И вече не беше въпрос на избор кастрацията, а животоспасяваща мярка. От чуждоезичните източници се убедих, че дори в "цивилизования" свят кастрацията на бременна котка се приема и прилага. Все пак си е гадно ...
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 04:44 PM

Преди малко дойдоха момчетата от"Четири лапи".Посъветваха ме каквото и вие и реших да дам и бременната котка за кастрация.Заложиха капани и за мъжкарите,които се навъртат заради тях и чкам утре да ми ги върнат кастрирани.Малко ми е гадно,но се надявам да съм взела правилното решение.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни