Въпрос
Публикувано: 17 February 2010 - 12:46 PM
и за всички, които пишат против модератора, какво той трие и как цензурира да се замислят след като имат възможност да напишат подобно мнение без то да изчезне, защо си мислят че други мнения изчезват. мислте със собствените си глави. и не забравяйте че форума е за чистопородно развъждане. който твърди че мини шпица и померана са едно и трябва да се кръстосват, да вземе да кръстосва миниш шпицове и волф шпицове, или направо померани и волф щпицове. същото е.
Публикувано: 17 February 2010 - 12:58 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 01:08 PM
evelina_pom- Незнам кой какво ви е обяснил . Но полза ПОРОДИТЕ не могат да имат от такова кръстосване .
Сама казвате "-за мен те са едни големи померани"
След като самата вие не ги харесвате ЗА КАКВО Е ЦЕЛИЯ СПОР ? И ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ ?
Даже за непрофесионалното око разликата е ОчЕВАДНА .
Публикувано: 17 February 2010 - 01:16 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 01:20 PM
Не от тези смески не печелят и двете породи,напротив и двете губят адски много,а именно типа си и всичко се размива.За мен лично ако двете породи ще се смесват то просто ФСИ да ги слее и да премахнат двете разновидности.
П.С Извинявам се на всички които се почувстваха засегнати от заключването на темата.Главната ми цел беше да не се орезили и тази тема от обиди и изясняване на лични отношения,което мисля че не е за форум а за лични разговори.
Пожелавам на всички ползотворни и добронамерени дебати по темата

Публикувано: 17 February 2010 - 01:54 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 02:04 PM
Оки но по същата логика ако са убедени ,че е правилно щеше да го има като изично разрешение .
Публикувано: 17 February 2010 - 02:26 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 02:30 PM
Ancheto по твоята логика, защот тогава не пише изрично, че малалутите не трябва да се кръстосват с хъскита?!

Повтарям горни мнения, но разликите в стандартите на малкия шпиц и миниатюрния (померана) са очевидни. Очевидни са и разликите в типовете на двете разновидности. Всеки, който се интересува от тези породи знае, че разликата не е само в ръста. Ако аз искам да развъждам малки шпицове и зная, че произхождат от смески с померан (да, това са СМЕСКИ) значи, аз не знам какво искам и аз не знам какво ще развъдя от такива кучета. На лице ще е разпад на гените и аз ще трябва да имам кучета "брак" в едно кучило и от двете разновидности. Просто прекрасно! Какво ще правя с кученцата в едно кучило, които са малки шпицове по тип и са високи колкото померанчета, и какво ще правя с големите померанчета, които са си в типа на померана, но са високи, колкото малки шпицове? Голям успех ще пожъна! Наистина не разбирам защо хората, които имат малки шпицове искат да ги смесват с померани и обратно, след като всеки е свободен да избере, разновидността на породата, която повече му харесва. В същност аз може да взема да заплодя среден шпиц с померан, за да получа малък немски шпиц, току виж станал световен шампион някой ден. Хахаха, извинете ме за иронията, но това е моето мнение!

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 February 2010 - 03:32 PM
Ancheto по твоята логика, защот тогава не пише изрично, че малалутите не трябва да се кръстосват с хъскита?!

Повтарям горни мнения, но разликите в стандартите на малкия шпиц и миниатюрния (померана) са очевидни. Очевидни са и разликите в типовете на двете разновидности. Всеки, който се интересува от тези породи знае, че разликата не е само в ръста. Ако аз искам да развъждам малки шпицове и зная, че произхождат от смески с померан (да, това са СМЕСКИ) значи, аз не знам какво искам и аз не знам какво ще развъдя от такива кучета. На лице ще е разпад на гените и аз ще трябва да имам кучета "брак" в едно кучило и от двете разновидности. Просто прекрасно! Какво ще правя с кученцата в едно кучило, които са малки шпицове по тип и са високи колкото померанчета, и какво ще правя с големите померанчета, които са си в типа на померана, но са високи, колкото малки шпицове? Голям успех ще пожъна! Наистина не разбирам защо хората, които имат малки шпицове искат да ги смесват с померани и обратно, след като всеки е свободен да избере, разновидността на породата, която повече му харесва. В същност аз може да взема да заплодя среден шпиц с померан, за да получа малък немски шпиц, току виж станал световен шампион някой ден. Хахаха, извинете ме за иронията, но това е моето мнение!

Публикувано: 17 February 2010 - 03:38 PM
Ако някой каже,че не съм права нека види какво стана тази година на Световното при мини шпицовете!
П.С Като се прибера ще кача снимка,за да не излиза,че говоря без доказателства! Надявам се никой не остане обиден от поста ми,казвам всичко това с най-добри чувства.Аз не съм развъдчик и полза от това нямам,но искам българските развъдчици да имат равни права с чуждите.Нека и ние да се гордеем с първи места и някой да оцени всичкия този труд!
Публикувано: 17 February 2010 - 04:50 PM
За да сме полезни на всички и на себе си, нека не водим спорове, които очевадно не са от нашата компетентност! Хайде да се опитаме да си разясним разликите между мини шпиц и померан! В България има вече хора с опит, нека да се включат и да помогнат с едно адекватно обяснение! Стандарта на Немски шпиц е един и е включен под един номер в ФСИ - FCI-Standard N°97 /05.03.1998/ GB Немски шпиц, включващ вълчия шпиц(кеесхонд) и померан.
В него въпросната порода е разделена по размери(височина при холката), по цвят, и другата разлика, която виждам е в муцуна(която е еднаква за мини и померан). Помогнете и разяснете в какво се състоят другите разлики? За всички е очевидно, че разлики има. Но то и между различните типове померани има разлики(прилагам снимки на два различни типа померан).
Защо постоянно се водят безсмислени спорове от рода на : може ли, не може ли да ги смесваме? Какъв проблем точно решаваме във форума? Всеки си има мнение по въпроса и си го отстоява. Всички знаем, че в някой страни(членки на ФСИ) се разрешава кръстосването между померан и мини шпиц, а в други не се разрешава!!! Как мислите, че на ниво форум ще разрешим този проблем?!?
Предполагам, че моето мнение на тема кръстосване, повечето от Вас го знаят и за това няма да влизам в този спор.
Но си мислех, че форума съществува и за да е полезен.А то какво стана пак!
Публикувано: 17 February 2010 - 04:57 PM
За да сме полезни на всички и на себе си, нека не водим спорове, които очевадно не са в наша компетенция! Хайде да се опитаме да си разясним разликите между мини шпиц и померан! В България има вече хора с опит, нека да се включат и да помогнат с едно адекватно обяснение! Стандарта на Немски шпиц е един и е включен под един номер в ФСИ - FCI-Standard N°97 /05.03.1998/ GB Немски шпиц, включващ вълчия шпиц(кеесхонд) и померан.
В него въпросната порода е разделена по размери(височина при холката), по цвят, и другата разлика, която виждам е в муцуна(която е еднаква за мини и померан). Помогнете и разяснете в какво се състоят другите разлики? За всички е очевидно, че разлики има. Но то и между различните типове померани има разлики(прилагам снимки на два различни типа померан).
Защо постоянно се водят безсмислени спорове от рода на : може ли, не може ли да ги смесваме? Какъв проблем точно решаваме във форума? Всеки си има мнение по въпроса и си го отстоява. Всички знаем, че в някой страни(членки на ФСИ) се разрешава кръстосването между померан и мини шпиц, а в други не се разрешава!!! Как мислите, че на ниво форум ще разрешим този проблем?!?
Предполагам, че моето мнение на тема кръстосване, повечето от Вас го знаят и за това няма да влизам в този спор.
Но си мислех, че форума съществува и за да е полезен.А то какво стана пак!
Напълно съгласен

Публикувано: 17 February 2010 - 04:58 PM
Ако някой каже,че не съм права нека види какво стана тази година на Световното при мини шпицовете!
П.С Като се прибера ще кача снимка,за да не излиза,че говоря без доказателства! Надявам се никой не остане обиден от поста ми,казвам всичко това с най-добри чувства.Аз не съм развъдчик и полза от това нямам,но искам българските развъдчици да имат равни права с чуждите.Нека и ние да се гордеем с първи места и някой да оцени всичкия този труд!
Добре мини шпица ще подобри своя тип,а какво ще се подобри при померана.
Тъй като в спора се ражда истината ,нека който има идея я сподели.

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]
Публикувано: 17 February 2010 - 06:05 PM
Виж профил
коментар Nov 3 2009, 12:17 PM
Коментар #4786
Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
Група: Потребители
Коментари: 723
Град: Sofia ,Bulgaria
Ако погледнеш в родословията на развъдник ДАрланде ще видиш,че от едни родители се раждат померани и мини-та-щом надхвърли 22см става мин, щом е до 22 - померан.Бащата и на майката и на бащата Ъпър е пом, но двете деца са 23 и са мини.Ако разликата е 1 см е разрешено заплождане между тях, ако е повече- се иска само специално разрешение.Щом кучето навърши определена възраст се води на оценка и се дава на място -дали е пом или мини-ние ще получим педигри щом тя навърши възраст и мине оценката.
В момента на документа има само GERMAN SPITZ.
Ко е как е и защо- и аз не знам.Но това са световно известни линии и няма да се занимавам с документални и др.бърканици,просто искам кучета от тази линия и ще работя с тях .Не мисляч, съм по-напред в материала от французите, щом те могат и аз мога.
Така че ето снимки на Esprite's Snow Fashion D'Arlande-Прити, OK BOSS Parti Troy -(Трой) и OK BOSS Golden Parti- (Голди)- които са бебета на Съни и Додди и са 3 дни по-големи от нея.
Благодаря за пожеланията -и на всички вас подобни приятни емоции!
Ето такова е мнението на един от "видните" развъдчици!
Публикувано: 17 February 2010 - 06:27 PM

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]