Dog.bg Форуми : Въпрос

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Въпрос

#21 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 12:46 PM

стига бе хора, кой си купува такива кучета? как може по света хората да създават нещо, в случая разновидности, или породи, или каквото и да е. стремят се да създадат тип (след като по снимка на две кучета, без да си личи ръста им всеки може да познае дали това е померан или мини шпиц значи имат различен тип) и тогава идва някой, който иска да развали това, и да уеднакви нещата отново.... защо? който харесва породата мини шпиц ди гледа кучета от тази порода и работи с тях, който харесва померани работи с померани. има два форума тук на сайта, има два стандарта на сайта на ФЦИ, как по друг начин трябва да бъдете оборени?

и за всички, които пишат против модератора, какво той трие и как цензурира да се замислят след като имат възможност да напишат подобно мнение без то да изчезне, защо си мислят че други мнения изчезват. мислте със собствените си глави. и не забравяйте че форума е за чистопородно развъждане. който твърди че мини шпица и померана са едно и трябва да се кръстосват, да вземе да кръстосва миниш шпицове и волф шпицове, или направо померани и волф щпицове. същото е.

#22 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 12:58 PM

На мен вече ми обясниха защо се прави всичко това и каква е ползата на двете породи.... Но все пак не мога да се съглася с това,което си написал/а ... ,,как може по света хората да създават нещо, в случая разновидности, или породи, или каквото и да е. стремят се да създадат тип'' Извини ме,но за мен това не е истина. Погледни руските кучета,погледни кучетата,които спечелиха на световното-за мен те са едни големи померани. Мисля,че именно по света налагат тази тенденция! Довечера ще кача снимка на кучетата,за които говоря.

#23 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 01:08 PM

Първо , да се извиня че се намесвам в темата ви .
evelina_pom- Незнам кой какво ви е обяснил . Но полза ПОРОДИТЕ не могат да имат от такова кръстосване .
Сама казвате "-за мен те са едни големи померани"
След като самата вие не ги харесвате ЗА КАКВО Е ЦЕЛИЯ СПОР ? И ЗА КАКВО СЕ БОРИТЕ ?
Даже за непрофесионалното око разликата е ОчЕВАДНА .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#24 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:16 PM

ivan-z Аз никъде не съм споменала какво ми харесва,но е факт,че такива кучета се налагат в момента! Обясни ми го човек,който смятам е наясно с тези породи,писа ми на лични,така че не смятам да побликувам тук! Съжалявам ако съм засегнала някого,аз за нищо не се боря. Исках само да разбера някои неща и вече мисля,че ми се изясниха. Още веднъж съжалявам ако съм обидила някого или съм изострила тона в темата.

#25 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 01:20 PM

Цитат(evelina_pom @ Feb 17 2010, 12:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен вече ми обясниха защо се прави всичко това и каква е ползата на двете породи.... Но все пак не мога да се съглася с това,което си написал/а ... ,,как може по света хората да създават нещо, в случая разновидности, или породи, или каквото и да е. стремят се да създадат тип'' Извини ме,но за мен това не е истина. Погледни руските кучета,погледни кучетата,които спечелиха на световното-за мен те са едни големи померани. Мисля,че именно по света налагат тази тенденция! Довечера ще кача снимка на кучетата,за които говоря.

Не от тези смески не печелят и двете породи,напротив и двете губят адски много,а именно типа си и всичко се размива.За мен лично ако двете породи ще се смесват то просто ФСИ да ги слее и да премахнат двете разновидности.

П.С Извинявам се на всички които се почувстваха засегнати от заключването на темата.Главната ми цел беше да не се орезили и тази тема от обиди и изясняване на лични отношения,което мисля че не е за форум а за лични разговори.
Пожелавам на всички ползотворни и добронамерени дебати по темата rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:39 PM

какви са ползите за двете породи? как така не сисъгласна с това което съм написал? съществували си две породи "померан" и "мини шпиц" и сега последните години са решили да ги подобрят като ги слеят? хайде стига глупости.

#27 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 17 February 2010 - 01:54 PM

FCI са напълно наясно какво се случва с развъждането при шпица и померана и ако бяха убедени , че е неправилно щеше да го има черно на бяло като изрична забрана.

#28 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 02:04 PM

Цитат(Ancheto @ Feb 17 2010, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
FCI са напълно наясно какво се случва с развъждането при шпица и померана и ако бяха убедени , че е неправилно щеше да го има черно на бяло като изрична забрана.

Оки но по същата логика ако са убедени ,че е правилно щеше да го има като изично разрешение .
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 17 February 2010 - 02:26 PM

Айде - яйцето или кокошката.... Щом не е забранено и участват в изложби , ПЕЧЕЛЯТ изложб значи в момента това не е против правилата на FCI

#30 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 02:30 PM

Чета глупости тук и се хващам за главата!
Ancheto по твоята логика, защот тогава не пише изрично, че малалутите не трябва да се кръстосват с хъскита?! ea_103.gif
Повтарям горни мнения, но разликите в стандартите на малкия шпиц и миниатюрния (померана) са очевидни. Очевидни са и разликите в типовете на двете разновидности. Всеки, който се интересува от тези породи знае, че разликата не е само в ръста. Ако аз искам да развъждам малки шпицове и зная, че произхождат от смески с померан (да, това са СМЕСКИ) значи, аз не знам какво искам и аз не знам какво ще развъдя от такива кучета. На лице ще е разпад на гените и аз ще трябва да имам кучета "брак" в едно кучило и от двете разновидности. Просто прекрасно! Какво ще правя с кученцата в едно кучило, които са малки шпицове по тип и са високи колкото померанчета, и какво ще правя с големите померанчета, които са си в типа на померана, но са високи, колкото малки шпицове? Голям успех ще пожъна! Наистина не разбирам защо хората, които имат малки шпицове искат да ги смесват с померани и обратно, след като всеки е свободен да избере, разновидността на породата, която повече му харесва. В същност аз може да взема да заплодя среден шпиц с померан, за да получа малък немски шпиц, току виж станал световен шампион някой ден. Хахаха, извинете ме за иронията, но това е моето мнение!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 02:45 PM

Анче въпроса с яйцето и кокошката много хора преди нас не са изяснили,и ние с теб немисля че ще изясним wd_043.gif.Но със същия успех даваи да събираме чихита с тойтериери и да обявим това за правилно,мисля че е глупаво.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кученца

Публикувано: 17 February 2010 - 03:32 PM

Цитат(Huskypower @ Feb 17 2010, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чета глупости тук и се хващам за главата!
Ancheto по твоята логика, защот тогава не пише изрично, че малалутите не трябва да се кръстосват с хъскита?! ea_103.gif
Повтарям горни мнения, но разликите в стандартите на малкия шпиц и миниатюрния (померана) са очевидни. Очевидни са и разликите в типовете на двете разновидности. Всеки, който се интересува от тези породи знае, че разликата не е само в ръста. Ако аз искам да развъждам малки шпицове и зная, че произхождат от смески с померан (да, това са СМЕСКИ) значи, аз не знам какво искам и аз не знам какво ще развъдя от такива кучета. На лице ще е разпад на гените и аз ще трябва да имам кучета "брак" в едно кучило и от двете разновидности. Просто прекрасно! Какво ще правя с кученцата в едно кучило, които са малки шпицове по тип и са високи колкото померанчета, и какво ще правя с големите померанчета, които са си в типа на померана, но са високи, колкото малки шпицове? Голям успех ще пожъна! Наистина не разбирам защо хората, които имат малки шпицове искат да ги смесват с померани и обратно, след като всеки е свободен да избере, разновидността на породата, която повече му харесва. В същност аз може да взема да заплодя среден шпиц с померан, за да получа малък немски шпиц, току виж станал световен шампион някой ден. Хахаха, извинете ме за иронията, но това е моето мнение!

rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif

#33 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:38 PM

manus с поста си имах впредвид,че именно хората по света наложиха тази тенценция и си мисля,че за един развъдчик водещо е точно това кучетата му да се признават от света на кинологията. Това е неговото признание за труда му и си мисля,че България няма да промени всичко това.Хората си произвеждат хубави мини шпицове ,,померански тип'' и си печелят по световни и европейски изложби,а нека ние бъдем честни спрямо породата. А точно тези честни и търсещи истинското в породата хора си купуват хубави кучета с родители мини шпицове и родословие на померан.
Ако някой каже,че не съм права нека види какво стана тази година на Световното при мини шпицовете!

П.С Като се прибера ще кача снимка,за да не излиза,че говоря без доказателства! Надявам се никой не остане обиден от поста ми,казвам всичко това с най-добри чувства.Аз не съм развъдчик и полза от това нямам,но искам българските развъдчици да имат равни права с чуждите.Нека и ние да се гордеем с първи места и някой да оцени всичкия този труд!

#34 Потребителят е офлайн   abra1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 04:50 PM

Уважаеми колеги,
За да сме полезни на всички и на себе си, нека не водим спорове, които очевадно не са от нашата компетентност! Хайде да се опитаме да си разясним разликите между мини шпиц и померан! В България има вече хора с опит, нека да се включат и да помогнат с едно адекватно обяснение! Стандарта на Немски шпиц е един и е включен под един номер в ФСИ - FCI-Standard N°97 /05.03.1998/ GB Немски шпиц, включващ вълчия шпиц(кеесхонд) и померан.
В него въпросната порода е разделена по размери(височина при холката), по цвят, и другата разлика, която виждам е в муцуна(която е еднаква за мини и померан). Помогнете и разяснете в какво се състоят другите разлики? За всички е очевидно, че разлики има. Но то и между различните типове померани има разлики(прилагам снимки на два различни типа померан).
Защо постоянно се водят безсмислени спорове от рода на : може ли, не може ли да ги смесваме? Какъв проблем точно решаваме във форума? Всеки си има мнение по въпроса и си го отстоява. Всички знаем, че в някой страни(членки на ФСИ) се разрешава кръстосването между померан и мини шпиц, а в други не се разрешава!!! Как мислите, че на ниво форум ще разрешим този проблем?!?
Предполагам, че моето мнение на тема кръстосване, повечето от Вас го знаят и за това няма да влизам в този спор.
Но си мислех, че форума съществува и за да е полезен.А то какво стана пак!

#35 Потребителят е офлайн   abra1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 04:57 PM

Разбира се забравих да прикача снимките ab_041.gif Поправям се.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#36 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 04:57 PM

Цитат(abra1313 @ Feb 17 2010, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Уважаеми колеги,
За да сме полезни на всички и на себе си, нека не водим спорове, които очевадно не са в наша компетенция! Хайде да се опитаме да си разясним разликите между мини шпиц и померан! В България има вече хора с опит, нека да се включат и да помогнат с едно адекватно обяснение! Стандарта на Немски шпиц е един и е включен под един номер в ФСИ - FCI-Standard N°97 /05.03.1998/ GB Немски шпиц, включващ вълчия шпиц(кеесхонд) и померан.
В него въпросната порода е разделена по размери(височина при холката), по цвят, и другата разлика, която виждам е в муцуна(която е еднаква за мини и померан). Помогнете и разяснете в какво се състоят другите разлики? За всички е очевидно, че разлики има. Но то и между различните типове померани има разлики(прилагам снимки на два различни типа померан).
Защо постоянно се водят безсмислени спорове от рода на : може ли, не може ли да ги смесваме? Какъв проблем точно решаваме във форума? Всеки си има мнение по въпроса и си го отстоява. Всички знаем, че в някой страни(членки на ФСИ) се разрешава кръстосването между померан и мини шпиц, а в други не се разрешава!!! Как мислите, че на ниво форум ще разрешим този проблем?!?
Предполагам, че моето мнение на тема кръстосване, повечето от Вас го знаят и за това няма да влизам в този спор.
Но си мислех, че форума съществува и за да е полезен.А то какво стана пак!

Напълно съгласен rc_036.gif.Споровете на ниво форум са безмислени,и вместо форума да е едно полезно място и същевременно приятно място,той се превръща в бойно поле.Кому е нужно това??????
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   merlins_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 04:58 PM

Цитат(evelina_pom @ Feb 17 2010, 01:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
manus с поста си имах впредвид,че именно хората по света наложиха тази тенценция и си мисля,че за един развъдчик водещо е точно това кучетата му да се признават от света на кинологията. Това е неговото признание за труда му и си мисля,че България няма да промени всичко това.Хората си произвеждат хубави мини шпицове ,,померански тип'' и си печелят по световни и европейски изложби,а нека ние бъдем честни спрямо породата. А точно тези честни и търсещи истинското в породата хора си купуват хубави кучета с родители мини шпицове и родословие на померан.
Ако някой каже,че не съм права нека види какво стана тази година на Световното при мини шпицовете!

П.С Като се прибера ще кача снимка,за да не излиза,че говоря без доказателства! Надявам се никой не остане обиден от поста ми,казвам всичко това с най-добри чувства.Аз не съм развъдчик и полза от това нямам,но искам българските развъдчици да имат равни права с чуждите.Нека и ние да се гордеем с първи места и някой да оцени всичкия този труд!

Добре мини шпица ще подобри своя тип,а какво ще се подобри при померана.
Тъй като в спора се ражда истината ,нека който има идея я сподели. oe_137.gif
User's Signature

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]

#38 Потребителят е офлайн   TIARRA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 06:05 PM

Pomeran
Виж профил

коментар Nov 3 2009, 12:17 PM
Коментар #4786

Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!

Група: Потребители
Коментари: 723

Град: Sofia ,Bulgaria

Ако погледнеш в родословията на развъдник ДАрланде ще видиш,че от едни родители се раждат померани и мини-та-щом надхвърли 22см става мин, щом е до 22 - померан.Бащата и на майката и на бащата Ъпър е пом, но двете деца са 23 и са мини.Ако разликата е 1 см е разрешено заплождане между тях, ако е повече- се иска само специално разрешение.Щом кучето навърши определена възраст се води на оценка и се дава на място -дали е пом или мини-ние ще получим педигри щом тя навърши възраст и мине оценката.
В момента на документа има само GERMAN SPITZ.

Ко е как е и защо- и аз не знам.Но това са световно известни линии и няма да се занимавам с документални и др.бърканици,просто искам кучета от тази линия и ще работя с тях .Не мисляч, съм по-напред в материала от французите, щом те могат и аз мога.
Така че ето снимки на Esprite's Snow Fashion D'Arlande-Прити, OK BOSS Parti Troy -(Трой) и OK BOSS Golden Parti- (Голди)- които са бебета на Съни и Додди и са 3 дни по-големи от нея.
Благодаря за пожеланията -и на всички вас подобни приятни емоции!

Ето такова е мнението на един от "видните" развъдчици!

#39 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 06:15 PM

Айде доказването кой е по и кой е най ,се започва dry.gif
abra1313 се опита да обобщи темата и да я поведе в полезна насока,но явно усилиятаи ще са напразни.Даваите сега кой, каде и какво казал и започваите да се доказвате fa_067.gif fa_067.gif
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   merlins_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 06:27 PM

dog.gif
User's Signature

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни