Dog.bg Форуми : Женско или мъжко кокерче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Женско или мъжко кокерче?

#1 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Да гледам моя пухкав английски кокер-Томи.

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2010 - 05:24 PM

Здравейте!
На скоро реших да си купя американски кокер не по-голям от 3 месеца,но още не съм сигурна за пола.Може ли да ми помогнете да избера? wa_048.gif

#2 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 February 2010 - 05:59 PM

Мда, с тази тема и пост от 2 реда със сигурност веднага ще ти помогнем.. да знаеш.
Айде сега да кажеш нещо за себе си, как така реши, че искаш американски кокер, на не повече от 3 месеца, и защо аджеба не може да се реши какъв да е пола. Пък ние след това според получената някаква информация ще зададем още въпроси, ще кажем какви са плюсовете и минусите на двата пола и евентуално накрая ще си изберете пол. Пък за куче... не съм убедена.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2010 - 08:34 PM

Така...живея в къща с двор и имам достатъчно време за грижи и любов.Много обичам животни,от които най-много кучета.След като четох за различните породи се спрях на американски кокер.Той ми допадна като характер и всичко останало относно породата.Имам много приятелки с кокери.Ако някои иска повече информация да ми каже. wd_043.gif

#4 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 February 2010 - 09:08 PM

Аз искам - момче или момиче си не разбрах, не видях да пише на каква възраст си, сам/а ли живееш, с мама и тате, с половинката.... какво работиш/учиш.... С каква цел се взима кучето, какви разходки са му предвидени....

Като цяло първата разлика между мъжко и женско е следната - мъжкото е по-своенравно, енергично, по-трудно се обучава, по-трудно се контролира. женското е по-мило, по-спокойно и по-лесно обучаемо куче. Ако не са кастрирани женската се разгонва на 6 месеца и събира всички мъжкари около къщата, мъжкото пък ако надуши женска подивява, прави опити да бяга и да намери разгонената женска.
Повече подробности след отговорите на въпросите.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2010 - 09:45 PM

Ами аз съм момиче на 12г.Живея с моите родители и уча.В момента съм 5 клас.Изкам кокер,защото изкам да се грижа за нещо мое ама изцяло мое.Попринцип предпочитам момче,но все още се колебая.И двата пола са 50 на 50. vf_066.gif

#6 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 26 February 2010 - 10:35 PM

Съмнявам се, че ще изцяло твое и само ти ще се грижиш за него...
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#7 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 27 February 2010 - 09:40 AM

За да не ти се казат госпожите,пише се ``искам``,не ``изкам`` ae_085.gif
Кажи и за какво ти е кучето-за изложби,за фрийстайл танци или...
Освен това мъжките по-силно се привърват към стопаните си,докато женските не чак толкова
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 February 2010 - 11:11 AM

Така..първо кучето е голяма отговорност трябва да си изцяло подготвена и много сериозна. Аз съм на 15 години и въпреки че съм много отговорна и че гледам кучето си добре аз не съм негов единствен собственик, преди да предприема дадени действия или решения за животното винаги се консултирам с родителите ми.
За пола мога да кажа ,че ако искаш по кротко куче трябва да си вземеш женско ,ако искаш по енергично си вземи мъжко smile.gif
Вече другите неща са разгонването при женските (за което сигурно знаеш) smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 February 2010 - 11:36 AM

Аз взех моето куче когато бях на 13 години.Беше ми много трудно наистина да чиста след нея,да я уча къде да пишка и ака.Родителите ми бяха горе-долу 60% съгласни при условие че САМО аз ще се грижа за нея,a баба ми и дядо ми 0%.Дъртите правиха скандали постоянно...не искаха да я взимат на вилата защото щяла да пикае в градината,не искаха и мен.Не я искаха в апартамента им.Беше много трудно...Сега когато порасна и не прави белички те свикнаха с мисълта че без кучето аз не мога да живея и тръгнаха да ме приемат у тях.Миналата пролет за първи път ми позволиха Вики да преспи в апартамента им и да бъде вътре във вилата...
Родителите ми не ми дават пари за Вики-ваксини храна играчки и т.н.-щом се мисля за голяма да си поемам отговорността.Но започнаха да ми увеличават джобните защото все пак аз не работя де.И сега защото трябва да уча много ми е трудно да намеря време за Вики.

И така според мен ако само ти го искаш това куче недей да го взимаш още,защото е наистина много много трудно.Вземи го като станеш 9 клас (ако тогава въобще ще те вълнуват такива неща както повечето ми приятелки с кучета)защото след 7 имаш изпити,които са много важни,а ако искаш да те приемат в хубаво училище почти навсякъде почваш език от началото и ако този език не си го учила досега е много трудно повярвай.

За да се грижиш за нещо само ти трябва да си спестяваш от джобните,да го разхождаш само ти,да го учиш на разни неща само ти и т.н. не е никак лесно.
Ако всички искате да имате куче супер-ще купувате храна,ще го разхождате,ще го обучавате.

А за пола аз исках женско куче защото предишното ми беше мъжко и не ми харесваше че навсякъде вдига крачето и не ми обръщаше никакво внимание,не можех да го науча на никаква команда ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 09:21 PM

Съгласна съм с всичко, което са ти обяснили дотук. Като собственик на американски кокер искам да добавя нещо доста важно - той има нужда от много грижи за козината, иначе ще заприлича на овца. Под много грижа имам предвид яко ресане всеки ден, редовно къпане - на 10 дни някъде с хубави шампоани и балсами. И да, най-важното е пълна подкрепа вкъщи, защото просто няма да стане иначе. Хриси сама ти разказа колко е трудно.
Така че помисли хубаво. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 27 February 2010 - 10:28 PM

Aми със закупуването на куче сме съласни всички. af_089.gif .Първо мама искаше пинчер,ама след като и казах за характера и всичко друго тя беше твърдо ЗА кокер,за което бях много радостна.Всички поговорихме и отанахме с мнението,че имаме достатъчно време,средства и грижи.

#12 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 28 February 2010 - 09:59 AM

Добре,но внимавайте и от КЪДЕ ще вземете кучето ea_103.gif
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2010 - 10:24 PM

Много е хубаво щом всички сте съгласни да си вземете куче. То иска много време, внимание и грижи, но ако го обичате достатъчно, сигурна съм че ще се грижите добре за него и ще сте стараете то да бъде наистина щастливо. Защото кокерите са невероятни животни,много умни,интелигентни, обичливи...но имат нужда от много разходки и вие трябва да им обръщате достаъчно внимание.
За това дали ще си вземете мъжко или женско куче-разликата не е много голяма. Женнските се разгонват 2 пъти в годината и през това време трябва да ги пазите от находчивите мъжки. Мъжките от своя страна пък тичат след всяка разгонена женска и понякога ако не внимавате достатъчно има вероятност да се изгуби. И в двата случая кокерския характер е един и същ- весел,забавен и жизнен.
Най-важното след като си вземете малкото съкровище е да го приемете като член от семейството, никога да не го пренебрегвате и да му отделяте необходимото внимание и грижи, да го обучите (с достатъчно търпение) за да имате до себе си един верен приятел и другар. smile.gif
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#14 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 01 March 2010 - 02:10 PM

важно е и откъде ще си вземете кокерчето ea_103.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема