На скоро реших да си купя американски кокер не по-голям от 3 месеца,но още не съм сигурна за пола.Може ли да ми помогнете да избера?
Женско или мъжко кокерче?
Публикувано: 24 February 2010 - 05:59 PM
Айде сега да кажеш нещо за себе си, как така реши, че искаш американски кокер, на не повече от 3 месеца, и защо аджеба не може да се реши какъв да е пола. Пък ние след това според получената някаква информация ще зададем още въпроси, ще кажем какви са плюсовете и минусите на двата пола и евентуално накрая ще си изберете пол. Пък за куче... не съм убедена.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 24 February 2010 - 08:34 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 09:08 PM
Като цяло първата разлика между мъжко и женско е следната - мъжкото е по-своенравно, енергично, по-трудно се обучава, по-трудно се контролира. женското е по-мило, по-спокойно и по-лесно обучаемо куче. Ако не са кастрирани женската се разгонва на 6 месеца и събира всички мъжкари около къщата, мъжкото пък ако надуши женска подивява, прави опити да бяга и да намери разгонената женска.
Повече подробности след отговорите на въпросите.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 February 2010 - 09:40 AM
Кажи и за какво ти е кучето-за изложби,за фрийстайл танци или...
Освен това мъжките по-силно се привърват към стопаните си,докато женските не чак толкова
Публикувано: 27 February 2010 - 11:11 AM
За пола мога да кажа ,че ако искаш по кротко куче трябва да си вземеш женско ,ако искаш по енергично си вземи мъжко
Вече другите неща са разгонването при женските (за което сигурно знаеш)
Публикувано: 27 February 2010 - 11:36 AM
Родителите ми не ми дават пари за Вики-ваксини храна играчки и т.н.-щом се мисля за голяма да си поемам отговорността.Но започнаха да ми увеличават джобните защото все пак аз не работя де.И сега защото трябва да уча много ми е трудно да намеря време за Вики.
И така според мен ако само ти го искаш това куче недей да го взимаш още,защото е наистина много много трудно.Вземи го като станеш 9 клас (ако тогава въобще ще те вълнуват такива неща както повечето ми приятелки с кучета)защото след 7 имаш изпити,които са много важни,а ако искаш да те приемат в хубаво училище почти навсякъде почваш език от началото и ако този език не си го учила досега е много трудно повярвай.
За да се грижиш за нещо само ти трябва да си спестяваш от джобните,да го разхождаш само ти,да го учиш на разни неща само ти и т.н. не е никак лесно.
Ако всички искате да имате куче супер-ще купувате храна,ще го разхождате,ще го обучавате.
А за пола аз исках женско куче защото предишното ми беше мъжко и не ми харесваше че навсякъде вдига крачето и не ми обръщаше никакво внимание,не можех да го науча на никаква команда
Публикувано: 27 February 2010 - 09:21 PM
Така че помисли хубаво.

Публикувано: 27 February 2010 - 10:28 PM
Публикувано: 28 February 2010 - 10:24 PM
За това дали ще си вземете мъжко или женско куче-разликата не е много голяма. Женнските се разгонват 2 пъти в годината и през това време трябва да ги пазите от находчивите мъжки. Мъжките от своя страна пък тичат след всяка разгонена женска и понякога ако не внимавате достатъчно има вероятност да се изгуби. И в двата случая кокерския характер е един и същ- весел,забавен и жизнен.
Най-важното след като си вземете малкото съкровище е да го приемете като член от семейството, никога да не го пренебрегвате и да му отделяте необходимото внимание и грижи, да го обучите (с достатъчно търпение) за да имате до себе си един верен приятел и другар.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

Вход

Горе
Цитиране +