Dog.bg Форуми : Борко и аз имаме нужда от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борко и аз имаме нужда от помощ

#41 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2010 - 02:29 PM

Организира се подписка: ЗА инкриминирането на кучешко-котешките боеве! Печелбарките - в пандиз! :ab_041:

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 May 2010 - 02:35 PM

:ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 04:10 PM

Има още един вариант.
Трампа?
На секундата го правя? :af_089:

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 04:47 PM

:ea_103: Хич.

:ab_041:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#45 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 May 2010 - 06:49 PM

Добре,от мен да мине,взимам ги и двамата! :af_089:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#46 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 04:03 PM

Ко стана с тоз шишко?
Няма ли да пътува вече, че ще стане тежък като куче? :ab_041:

#47 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2010 - 04:27 PM

И той като Бъксо,понеже е тежичък и темата му потъъъва надолу :ab_041:
Добре,че си има яростни фенки спасителки,които го издигат на горе от време на време.
Борко е прекрасно мъркало.Имам си една чертичка на ръката за спомен от него :af_089:
Пожелавам му да заминава по-скоро!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 09:23 PM

Току що имахме близки срещи от трети вид.
Изхвърлила съм всички кучета на двора, всички врати вътре в къщата разтворени, чистя, а Борко ми гони парцала и се отърква в мен - любимото му. По едно време чувам зад мен подрънкване на кучешки нашийник. Изтръпнах. Обръщам се - един огромен, черен гигант (ЧРТ) си отворил външната врата и се умъкнал. Влиза, а насреща му - Боря. Аз седя и не смея да мръдна, понякога е по-зле да се намесиш, не трябва да се мяташ, а с пиниз. Онзи се надвесил над Борко и го души, а дебелото коте пред това огромно куче изглеждаше смешно малко. Не се притеснявах за Борко - кучето нямаше да го пипне, само доверчиво го душеше. Притесних се за кучето и опасната близост на муцуната му до ноктите на Боря.
Няколко секунди с душиха, аз тихо повиках Борко, приближих се леко и го взех. Той не реагира никак! Беше леко настръхнал, но като цяло май се шокира от размера на кучето, та не посмя този път да се прави на много важен.
Това пък е наведе на мисълта, че може би Грима е права - трябва все пак да пробвам Борко за малко по-дълго време с други животни. Но началото на срещите до сега винаги е било толкова еншън-ужас-драма-хичкок опасно, че ги прекратявам на третата секунда. Не искам някой да пострада. А може би това е поведението му само в първите секунди/минути, за да стане ясно кой е шефа. Може би после ще се кротне... Знам ли. Не знам дали ще имам смелост да подлагам останалите обитатели на такъв агресор.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 May 2010 - 09:55 PM

Леле,Бушка,докато четях историята ти се почувствах така както съм изтръпвала четейки Стивън Кинг!!! :ug_114:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 May 2010 - 10:14 PM

Бушка, в началото Сиси беше много свирепа. Грета беше у нас помня и през стъклена врата виждам как Сиси блъска глава. Оставих я, викам не може да я отключи. Тя не успя да я отключи, но си разкървави носа от зор. После на каишка я пусках при другите, откачаше като ги види, мяташе се отгоре им и ставаха на кълбо, а отстрани хвърчат кълбета косми. После се преместих и от раз пуснах и тримата на непозната територия, разказвала съм. Пак ги шляпа наред, но не е както преди. В момента всеки у нас й прави път като се разминават, само Фрея нещо не схваща още.
Едва ли някога ще се промени напълно, може би ако ще е с друго животно, то трябва да е с конкретен характер, който винаги ще му отстъпва. Освен това трябва и да е леко непукист, който след като го натупат да не се шашка, ами да се отърси и да си продължи.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 10:17 PM

Разбирам, обаче нали идеята е, че е за малко тук. За това и реших, да не си стресирам останалите котки, защото няма смисъл да свикват заедно. От друга страна, кой би осиновил котка, която първите няколко месеца (теоретично) ще му тормози останалите животни.
А с кучетата е съвсем сложно - едни идват, други си отиват. Там свикването ще е съвсем трудно.
И аз не знам.
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 12:32 AM

Една малко безумна идея, но ... пробвали ли сте Борко на каишка? Нямам представа как реагират котките на повод, виждал съм няколко пъти по улицата, малко е абсурдно то страни, но пък може и да си струва опита. Особено ако само в началото е агресивен. Аз имам подобен проблем с моя джак ръсел - първата му реакция към непознато куче почти винаги е да изръмжи, ако не последва реакция се успокоява и се едно нищо не е станало.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#53 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 08:12 AM

Не съм пробвала, тя и Дени така е опитвала. Ще трябва да го обмисля като вариант. :smile:
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 09:36 AM

Какви хора сте, бе! Как не ви беше срам! Дебел бил! Вие па да не сте много 'убави?! Не е дебел! Нисък е за килограмите си!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 01:06 PM

Продължавам да смятам, че всеки кот независимо от индивидуалния си характер може да свикне с други животни (котки и кучета).
Някои свискват по-бързо, други по-бавно, някои пък изобщо не им пука, все едно, че цял живот са били заедно...

Ок, може би в началото ще има хъхкане, съскане, кълбета дори, но те ще се разберат. Стига да не се хвърлят няколко наведнъж с-у един, няма проблеми. Пък и все пак ще има конктрол от твоя страна. Ако видиш, че прекаляват, им кресваш силно и те ще се разбягат. Постепенно биха свикнали да се разминават и тн. Може и единият да се крие повече от другите, но пак казвам - това с времето минава...
(Вкъщи имаме котак, при който се изръсихме с моите 3 броя котки и 2 броя кучета... ми не му стана готино! Вече над 8 месеца сме заедно, но още е аутсайдер... Обаче си живеят съвместно и не се налага да ги разделям докато ме няма)

Според мен просто Борко трябва да получи този шанс, за да се оттърве от щампата, че не се понася с други котки! ясно е, че това намалява шансовете му за задомяване.
С други думи "Free Borko!" :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 01:21 PM

Много съм щастлива. Много съм тъжна.
Боря, моето голямо, дебело и добро момче в момента лети към новия си живот в Германия.
След почти 9 месеца, най-сетне и той ще има свобода и истински дом. Ще ми липсва.

Благодаря ви, хора! На всички, които ми помогнахте. Благодаря!

Ако имам късмета да получа новини от него, непременно ще се похваля.

Малък отчет:
Получени пари:
Пърси - 30 лв
Вероника13 - 20 лв
Зонкер - 50 евро = 92 лв
------------------
142 лв.

Полета му струваше 152 лв (двамата Ума бяха общо 304 лв).
Съжалявам, но бележка нямам, пишат някакви неща на бордната карта на пътника, който пътуваше с тях.

Отново - благодаря ви! :rc_036:

Местя тематаааааааа! :beer:

User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 May 2010 - 02:20 PM

ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 May 2010 - 03:58 PM

Честито на Борко!Пожелавам му да е много щастлив в новия дом! :ba_025:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 May 2010 - 04:31 PM

Браво! Извади късмет този котьо! :af_089:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#60 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 10:50 PM

Честито на Борята и честито на Буш!
Бушка, не тъжи, макар че знам, че не е лесно! Ама той Борко ще си има свой си дом вече и ще му е гот по германски вече! Всичко ще е наред!
Добре, че в живота му бе писано да те срещне теб!!! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни