Борко и аз имаме нужда от помощ
Публикувано: 13 May 2010 - 02:29 PM

Публикувано: 13 May 2010 - 02:35 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 May 2010 - 04:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 20 May 2010 - 04:27 PM

Добре,че си има яростни фенки спасителки,които го издигат на горе от време на време.
Борко е прекрасно мъркало.Имам си една чертичка на ръката за спомен от него

Пожелавам му да заминава по-скоро!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 25 May 2010 - 09:23 PM
Изхвърлила съм всички кучета на двора, всички врати вътре в къщата разтворени, чистя, а Борко ми гони парцала и се отърква в мен - любимото му. По едно време чувам зад мен подрънкване на кучешки нашийник. Изтръпнах. Обръщам се - един огромен, черен гигант (ЧРТ) си отворил външната врата и се умъкнал. Влиза, а насреща му - Боря. Аз седя и не смея да мръдна, понякога е по-зле да се намесиш, не трябва да се мяташ, а с пиниз. Онзи се надвесил над Борко и го души, а дебелото коте пред това огромно куче изглеждаше смешно малко. Не се притеснявах за Борко - кучето нямаше да го пипне, само доверчиво го душеше. Притесних се за кучето и опасната близост на муцуната му до ноктите на Боря.
Няколко секунди с душиха, аз тихо повиках Борко, приближих се леко и го взех. Той не реагира никак! Беше леко настръхнал, но като цяло май се шокира от размера на кучето, та не посмя този път да се прави на много важен.
Това пък е наведе на мисълта, че може би Грима е права - трябва все пак да пробвам Борко за малко по-дълго време с други животни. Но началото на срещите до сега винаги е било толкова еншън-ужас-драма-хичкок опасно, че ги прекратявам на третата секунда. Не искам някой да пострада. А може би това е поведението му само в първите секунди/минути, за да стане ясно кой е шефа. Може би после ще се кротне... Знам ли. Не знам дали ще имам смелост да подлагам останалите обитатели на такъв агресор.

Публикувано: 25 May 2010 - 10:14 PM
Едва ли някога ще се промени напълно, може би ако ще е с друго животно, то трябва да е с конкретен характер, който винаги ще му отстъпва. Освен това трябва и да е леко непукист, който след като го натупат да не се шашка, ами да се отърси и да си продължи.

Публикувано: 25 May 2010 - 10:17 PM
А с кучетата е съвсем сложно - едни идват, други си отиват. Там свикването ще е съвсем трудно.
И аз не знам.

Публикувано: 26 May 2010 - 12:32 AM

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 26 May 2010 - 08:12 AM

Публикувано: 26 May 2010 - 01:06 PM
Някои свискват по-бързо, други по-бавно, някои пък изобщо не им пука, все едно, че цял живот са били заедно...
Ок, може би в началото ще има хъхкане, съскане, кълбета дори, но те ще се разберат. Стига да не се хвърлят няколко наведнъж с-у един, няма проблеми. Пък и все пак ще има конктрол от твоя страна. Ако видиш, че прекаляват, им кресваш силно и те ще се разбягат. Постепенно биха свикнали да се разминават и тн. Може и единият да се крие повече от другите, но пак казвам - това с времето минава...
(Вкъщи имаме котак, при който се изръсихме с моите 3 броя котки и 2 броя кучета... ми не му стана готино! Вече над 8 месеца сме заедно, но още е аутсайдер... Обаче си живеят съвместно и не се налага да ги разделям докато ме няма)
Според мен просто Борко трябва да получи този шанс, за да се оттърве от щампата, че не се понася с други котки! ясно е, че това намалява шансовете му за задомяване.
С други думи "Free Borko!"

Публикувано: 30 May 2010 - 01:21 PM
Боря, моето голямо, дебело и добро момче в момента лети към новия си живот в Германия.
След почти 9 месеца, най-сетне и той ще има свобода и истински дом. Ще ми липсва.
Благодаря ви, хора! На всички, които ми помогнахте. Благодаря!
Ако имам късмета да получа новини от него, непременно ще се похваля.
Малък отчет:
Получени пари:
Пърси - 30 лв
Вероника13 - 20 лв
Зонкер - 50 евро = 92 лв
------------------
142 лв.
Полета му струваше 152 лв (двамата Ума бяха общо 304 лв).
Съжалявам, но бележка нямам, пишат някакви неща на бордната карта на пътника, който пътуваше с тях.
Отново - благодаря ви!

Местя тематаааааааа!