Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#161 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2011 - 10:23 PM

Малко новинки от кучешката дружина.Вече сме повече...Ето тази черна сърничка е новата изхвърлена.Социална,дружелюбна,научена да дава лапа...с отрязана наполовина опашка...като на Сарка....
Прикачена снимка
Черно-бялото бебе порасна,но е все така страхливо.За него имаше кандидат-осиновител,но не можахме да го хванем.
...и старите"муцуни" Ушко,Нора ,Сара.....доста са се вталили :dh_188: ...горките :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2011 - 11:00 PM

За тях сега идват тежки времена!
Бях на предишната страница и разглеждах снимки на Шарка, просълзих се :dh_188: ,
милите кученца ...

#163 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2011 - 11:55 PM

За кучетата по-нагоре,на бивщия строеж, тежките времена настъпиха внезапно преди няколко дена.....
Шефа е забранил на пазачите да хранят кучетата.Предупредени са че всеки дал храна на куче ще бъде уволнен :dh_188:
Почти цяла седмица Лора,Линда,Киара ,Рекс и Марко са без храна :dh_188: От тази група само Рошка се спаси.
Утре ще ходим да говорим с шефа.
Нямам и идея какво ще правим :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 11:31 PM

Засега не сме намерили решение за строежните кучета....Имаме таен агент да им дава от осигурената храница 2-3 пъти седмично,но щом са им дигнали мерника е лошо.
Рекс е вързан в съседното на мотела вилно имение,но и той гладува...като скиташе изглеждаше по-добре....Яде всичко,филиите сух хляб ги гълта като бонбони.Що за хора са тези които имат вили за милиони,с пазачи и градинари,а им се свиди хляба на клетото животинче....Прикачена снимка

Лора вече не е пухкавото мече,макар че от козината не личи.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Рита,Киара и МаркоПрикачена снимка
.....днес ядоха.....Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 11:39 PM

И Мима хапна сладко,сладко...
Прикачена снимка

и групата в парка,които чакаха в пълен състав

хубаво е да се попечеш на слънчице,когато коремчето е пълно
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2012 - 10:58 PM

Черно-бялото бебе вече е при дъгата- премазано от кола.
Киара е отслабнала драстично.Линда изглежда по- добре от нея.
Лора е самотна пред хотела.
Мима е добре,стои си при тенискортовете.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 10:56 AM

Горе в планината положението е бедствено.Няма сухо местенце,няма покрив,няма храна,няма хора,затова пък има сняг до кръста.
Дори кучетата трудно ходят в него,а къде ли спят,горките :dh_188: Минали сме на режим на хранене 2 пъти седмично :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Ема Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 11:49 AM

Как са кучовците Чери ?

#169 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:00 PM

Днес са нахранени,после-чак в събота :dh_188:
Новата черничка е видимо бременна.Имаме записана кастрация за 15 часа днес.
Не е моя заслугата,аз имам притеснения да кастрирам куче в толкова напреднала бременност,особено ако не мога после да го наглеждам всекидневно.
Лили се нагърби с това,а ако кучето е тихо и не вдига шум ще я задържи на остъклената тераса до събота.За операцията ни е обещана парична помощ,не е съвсем сигурно,ако не стане имам запазени още 50 лв от календари :rc_036:
Тук е момента да дам отчет:
получени 120 лв.
40- кастрация на Нези в Дуовет
5 - платено гориво за превоза до там
5- каишка
20 лв- 2 чувала гранули от които Илка да ги храни веднъж седмично(ходи пеша до там-5,6 км :dh_188: )
50 лв са налични,ако не възникне нещо по-спешно и неотложно мисля да са за ваксина и чип за Нези,за да има шанс да и се търси дом за чужбина.
Благодаря на всички помогнали :rc_036:

ПС:Имах много снимки на снежното чудо там,но поради технически причини ги затрих :dh_188:
Надявам се скоро да успея да направя други .
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:20 PM

Сладури!
При нас на поляната в Хилтън има една бездомна Мурджа! Миналата зима си изрови като землянка в снега - вътре е около нулата температурата като в иглу, после лятото си изрови и в земята - много умна кучица! Та мисълта ми е, дали не може в снега да изровите нещо такова като заслон, 1-2 седмици ще ги пази поне малко от вятър!

#171 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:39 PM

Там където те се крият сега е непроходимо- нещо като дере е :dh_188:
На откритото ,зад заведението не е подходящо,ще стане скандал,а може и да пострадат.
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 10:47 AM

Кастрацията на Чернушка мина добре,въпреки напредналата бременност.Възстанови се,има апетит вече.Много добро,социално и кротко кученце,ходи отлично на повод,личи си че е било домашно.Утре трябва да я върнем в гората,ако успеем да се доберем до там.
Еднооката Нора и късокрачко Лазар не са издържали на глада и в опит за търсене на храна са слезли в града.Не че там е по-добре....Дано да имат късмет някой да се съжали и да им подхвърли нещичко.
Сара и Ушко обаче не са толкова отракани,те ще си стоят в гората колкото и да са гладни.Много се притеснявам за тях,горките :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:06 AM

Нищо ли не може да се измисли за тях, да му се не види... :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#174 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 09:34 AM

Чернушка е добре,върнахме я в гората и милата много се зарадва.Тя се оказа адски мило,кротко и безпроблемно куче.Не се стресира от домашна обстановка,даже дава лапа постоянно.Разбира се добре с други кучета и котки,не гризе,не лае,идеален домашен любимец е.
Групата там се е увеличила с още едно куче,мъжко,на около 7-8 месеца,с извадено око :dh_188:
Умряло беше от глад,горкото :dh_188: Социално е,веднага се прилепи към нас и храната.
Занесохме доста храна в събота,ядоха на корем,остана и за следващия ден.
Има и за днес около 3-4 кг гранули ,Илка ще ходи пеша дотам да им ги занесе.Дано в събота да успеем да се доберем с кола ,че да занесем повечко храница.
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2012 - 09:24 PM

Не успяхме с колата да се доберем до кучетата,наложи се да походим пеш.Нора и Лазар отсъстваха,вероятно пак са слезли до града да търсят храна.Останалите много ни се зарадваха.
Новата чернушка вече си има официално име- Кенди.
Кенди е истинска черна перличка-мила,деликатна и чаровна.Тя е единствената която видимо трепереше от студ,скъса ми сърцето...
Раната и е добре,почти зарастнала.Когато я повикаш ,Кенди мигом пристига,гледа те така,че ти бърка директно в сърцето и подава лапички- и лява и дясна...сякаш казва"вземи ме-ще направя всичко за теб"

И накрая да разнообразим снимките с малко пухкави разкошотийки,които всеки път чакат своя дял гранули.Живеят на покрива на заведението и вероятно всички са роднини...безкрайно красиви пухкави топчици,за съжаление обаче не са социални :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2012 - 09:27 AM

Кенди е разкошна :wub:, какъв поглед наистина! Милата кучица! Още малко - до 10 дни ще се постопли малко и вече няма да е неистов студ!
Чери, всеки път си мисля да ти кажа и да те мотивирам малко! Тия разходки пеша правят чудеса за фигурата ти! Изглеждаш страхотно, и вместо да даваш 100 лв. за фитнес месечно, ти си ходиш пеша до кучовците да ги храниш и хем си на въздух! При всички положения - чудесен резултат постигаш :rc_036::rc_036::rc_036:!

#177 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2012 - 09:59 AM

Показване на мнениетоМърфи, в 13 February 2012 - 09:27 AM, написа:

Кенди е разкошна :wub:, какъв поглед наистина! Милата кучица! Още малко - до 10 дни ще се постопли малко и вече няма да е неистов студ!
Чери, всеки път си мисля да ти кажа и да те мотивирам малко! Тия разходки пеша правят чудеса за фигурата ти! Изглеждаш страхотно, и вместо да даваш 100 лв. за фитнес месечно, ти си ходиш пеша до кучовците да ги храниш и хем си на въздух! При всички положения - чудесен резултат постигаш :rc_036::rc_036::rc_036:!

Мърфи,ще ме умориш от смях, :ag_106: :wc_055: а сигурно и тези дето ме познават отпреди да стана"кучкарка" :ab_041: Качила съм над 10 кг оттогава ( и то много над 10 :blush: ),тъй като съм от тези дето пълнеят от стрес ,а срещата с реалността навън ме депресира ужасно :dh_188: и боря депресията с храна...
Наистина ме развесели,ама да не вкарваме тези дето не са ме виждали в заблуждение :xc_049:

При нас пак вали :dh_188: И все се надявам да е за последно...
А "горските "кучета се борят да оцелеят,нямат друг избор.Когато са нахранени понякога даже изглеждат щастливи и се търкалят в снега :dog:
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 07:55 PM

Малко нови снимчици от горската банда....
Снимала съм предимно Кенди,защото тя е 100 % идеална за осиновяване.Не куче,а черна перличка :wub:
Тая надежди някой да я хареса,макар че черните кучета не са много търсени :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2012 - 04:10 PM

Вчерашния ден бе необичаен и пълен с емоции- Petic, Elizd, deni_avr :rc_036: :rc_036: :rc_036: , донесоха храна дарена от Animal Hope Bulgaria - Plovdiv и tinati :rc_036: :rc_036: :rc_036: за благоевградските бездомници.
Огромни благодарности за дарителите :rc_036: и за приносителите :rc_036: .Дарената храна надмина и най-смелите ми очаквания по отношение на количеството и качеството :ud_009: :wub: .
Нашите кучета досега не са яли други гранули,освен от най-евтините,така че им предстои приятна изненада :dog:
.
Момичетата ще се включат със снимки на дареното,а аз ще документирам постепенно
как се изразходва храната. :tb_195:
Един голям чувал занесохме на Илка,момичето което е поело ангажимента да ходи веднъж седмично и да носи храна за кучетата от парк Бачиново.
Другия голям чувал и чувал бисквити са при Лили- тя е жената ,която почти всяка събота осигурява превоза до парка.
За тази събота бях приготвила 4 хляба с пастет и 3 кг гранули за бачиновските кучета,но не успях да се вместя във времето и да отида дотам ,така че Лили ги занесе сама.Обади се да каже че по-гладни никога не ги е виждала,досипала е и от дарените гранули и бисквитки.Следващата събота съм там и ще има и снимки.
Основната част от дарението ще бъде изразходвано именно за кучетата в гората,тъй като те са най-бедстващи в момента.

Междувременно ето кои кучовци опитаха вече от вкуснотийките.

Специално за Petic ходих да търся нейния стар познайник Дедун,но той от доста време не е идвал.След като се поосафери и заглади косъм изведнъж се сети че е мъж и активно взе да обикаля по мадами.И тъй като в района всички са кастрирани ,налага се да пътешества повечко.
Надявам се че е добре и като се нагладува порядъчно пак да дойде.
Почерпих неговата приятелка Юлето,

както и скиторещия младеж Блеки Прикачена снимка.

Естествено че побързах да почерпя и Нези,която е много доволна от вкуса на новите гранулки.

На заден план виждате нейния приятел Лиско.Той и е другар в игрите,но Нези храна не споделя с никого,та затова му сипах по настрани.Прикачена снимка Прикачена снимка
Лиско хапна за първи път до насита(обикновено ми отделям по шепичка от храната на Нези) и с това преживява.Той е новичък в квартала и последен в йерархията.

Пипи я помните нали.Пипа с папиломите :db_046: .Прикачена снимка
Пипа много хареса гранулките ,а за бонус получи и една от големите бисквитки.
Прикачена снимка

Ружа не можах да намеря.Много скитори и се разминаваме,въпреки че си имаме явки.Оставих гранулки под едни стълби,където знам че минава.Няма гаранция че някой няма да я изпревари,обаче.
Джера не съм снимала,но я нахраних на нейното си място с консерва,истинска хубава голяма кучешка консерва,без да е разбъркана с хляб.Да бяхте видели как лапаше.Вероятно това е най-вкусното нещо което я опитвала през живота си.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 February 2012 - 04:58 PM

Ех, Чери, ако межеше всеки ден да е така! Хубав сит ден за бедните бездомници, това им е щастието - пълно коремче, добър човек да ги погали! Браво на дарителите и преносителите :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема