Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#21 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2010 - 12:03 AM

Знаете какво е казал Моканина от разказа на Йовков... rg_057.gif

Шапка ви свалям за грижите, които полагате rc_036.gif
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#22 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 April 2010 - 12:13 AM

Голди със сигурност е на по-добро място.

Почивай в мир.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 03:27 PM

Жестоки сме хората и това си е. Почивай в мир, златно момиче rg_057.gif dh_188.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 04:04 PM

Няма край тая мъка sad.gif
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#25 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2010 - 07:15 PM

Днешната визита ме смаза тотално.Линда ме посрещна с разтворена рана....явно си е извадила всички външни конци.
Добре че разреза е малък и вътрешния шев държеше.Оказа съпротива и не даде да я качим в колата.Дойде доктора на място да я зашие,едвам успяхме да я задържим за упойката,плачеше и се мяташе отчаяно....Беше покрита с огромни кърлежи,това на снимката на окото е кърлеж(махнахме го,заедно с още няколко други),окото беше почнало да секретира....Не спирам да се тревожа за нея.
При Мима положението не е розово също.Тя явно е била разгонена ,защото днес се заклещи с Клепчо.Не знам дали това може по някакъв начин да навреди,но след акта раната кървеше(трети ден след кастрация),а Мима не изглежда никак добре.На всичкото отгоре Клепчо се е залепил за нея и я пази,не дава да я пипаме,зъби се и посяга да хапе,така че не успяхме даже да погледнем какво е положението.Със страх очаквам утрешния ден.Вече ужасно ме е страх от тези операции,все някакви проблеми се получават и се чувствам адски зле.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2010 - 07:54 PM

Цитат(чери1 @ Apr 10 2010, 07:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вече ужасно ме е страх от тези операции,все някакви проблеми се получават и се чувствам адски зле.

Много неприятно, разбира се... Но по-добре е с операции. Разумът така казва. Иначе колко години подред ще се чувстваш зле от простреляни и прегазени кучешки потомци...

#27 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2010 - 08:01 PM

Цитат(JennyB @ Apr 10 2010, 07:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(чери1 @ Apr 10 2010, 07:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вече ужасно ме е страх от тези операции,все някакви проблеми се получават и се чувствам адски зле.

Много неприятно, разбира се... Но по-добре е с операции. Разумът така казва. Иначе колко години подред ще се чувстваш зле от простреляни и прегазени кучешки потомци...

Здравейте аз също имам богат опит във воденето на кучета за кастрация наблюденията ми са че рядко минава безпроблемно след оперативното възстановяване винаги късат конци и после се налага повторно да ги карам на доктора да ги зашива.Решението е само едно поне до четвъртия петия ден да са с яка на врата.

#28 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2010 - 10:27 PM

Съжалявам много за Голди! Много е тъжно! Днес ги има, виждаш ги, радват ти се. Утре улицата е същото, всичко е по старо му, само две мили и добри очи и четири лапки никога повече няма да минат от там... rf_011.gif rf_011.gif Дано наистина е на по-добро място.
чери 1, не се отказвай! Ти правиш толкова много за всички кучовци! rc_036.gif

#29 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2010 - 05:57 PM

На строежа е пусто и тъжно.Няма размахани опашки,няма скачащи кучета.Дори Лора,която не е оперирана е усетила болката и ужаса на кастрираните.Линда отново е с липсващи конци,за щастие не всичките,шевът държи още.
Но Мима в момента се бори за живота си. Днес,на петият ден след кастрацията шевът и се отвори,имаше кръвоизлив и изпаднали черва.Лили ,след като пълзя из храстите с официалните си дрехи успя да я откара жива до доктора,окървавена и трепереща.Според него обаче вероятността да оцелее не е голяма.
Моля ви ,молете се за нашата Мима.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2010 - 06:15 PM

Цитат(чери1 @ Apr 13 2010, 03:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес,на петият ден след кастрацията шевът и се отвори,имаше кръвоизлив и изпаднали черва. .... Според него обаче вероятността да оцелее не е голяма.
Моля ви ,молете се за нашата Мима.

ud_009.gif dh_188.gif Боже Господи! Естествено, че ще стискаме палци! Това при вас е някакъв невъобразим кошмар ... Просто нямам думи да изразя мнението си за "лекарите", които кастрират при вас! Пиши после какво става!

#31 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2010 - 06:15 PM

Чери, ужасно е това за кучето. А за доктора е безобразна работа. Защо не ги държат женските преди да ги пуснат. Напиши му името, крайно време е касапите по общинските програми да спрат да убиват бавно и мъчително кучетата. И да ядат парите на данъкоплатците. Като не може, да иде в командировка и да се научи. Нямам думи. Тази сте я видели, а колко са умрели бавно ,скрити някъде. Некадърник пълен.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 09:28 PM

ud_009.gif
Този "лекар" не може ли да бъде наказан?!
Бившият управител и ветеринарен лекар на русенския изолатор също си оставяше ръцете като кастрираше, оставяше част от яйчници вътре, кучетата се разгонваха, а дори имаше и смъртни случаи в следствие на калпавата операция.
След дълги "битки", жалби и сигнали накрая го освободиха от длъжност и беше повдигнато обвинение.

Дано има някой там горе, който да се смили над тези кучета. Много ми е тъжна тази тема, всеки път като видя, че е писано в нея, очаквам да прочета нещо лошо :(
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#33 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 13 April 2010 - 09:31 PM

Абе това е безобразие.И тук шият с неразтворими, но аз намирам кучета с впити конци и загноила рана.И като ги махна се оправят.Ама с разпран корем не ми се е случвало.
Да минат курс на обучение при по опитни лекари.Със скрит шев не могат ли да се научат, та да няма какво да гризат кучетата?
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 12:16 AM

При Мима проблема не е че е "пипала" външния шев.Той си беше непокътнат.При нея поддаде вътрешния.
Според лекаря причината е че е имала полов контакт,тъй като е разгонена в момента.Не пое никаква вина за случая и настоя да се плати последващата операция.Платихме.Може би трябваше да отидем при друг лекар,но не съобразихме в паниката.Мима преживя операцията,но прогнозата дали ще оцелее не е добра.Има инфекция и вътрешен кръвоизлив.
Не можахме да намерим кой да я приюти и се наложи да я оставим пак на строежа.Там е спокойно,няма кой да я гони ,но и не можем и да я открием ,освен ако сама не дойде...
Тази вечер не дойде.Ще опитаме утре пак,ако я намерим ще я откараме и при друг лекар.Ако е жива.Дано се пребори!!!

А имаме още 3 женски за кастрация......Майките на които чакаме да спаднат гърдичките- Лора,Чернушка и страхливата Сърничка.
Как да ги заведем,как?????
А трябва,и то скоро,няма друг начин.......

Чувствам се смазана от вина....Как се живее с такова чувство,че с действията си си допринесъл за бавната и мъчителна смърт на същества, които обичаш и обгрижваш....

User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2010 - 01:15 AM

Чери,всеки път като пишеш,че някое куче е кастрирано направо изтръпвам какви ще са последиците.Този "ветеринар" е направо за ed_142.gif
Предполагам,че няма как да стане,но все пак една идея:ако има възможност да карате кученцата до София за кастрация - там има безплатни,а до колкото разбрах на някои места ги задържат за няколко часа,ден...В Благоевград така или иначе плащате на този касапин,ако парите се използват за пътни....няма ли да е по-добре?
Стискам палци Мима да се пребори!

п.п.Сигурно не съм първата,която се е сетила и се извинявам,ако вече е писано по въпроса и аз съм го пропуснала.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#36 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 April 2010 - 10:05 AM

Mда, и аз си го мислех.Колко плащате там за кастрация?
Може и някой съфорумец да съдейства за превоз и да не се плаща.А само да се плати кастрацията тук на преференциални цени.
В студентски няма къде да остане на стационар кучето.
Единия вариант е да се кастрира в клиника със стационар и намалени цени Антим или Добро хрумване.
А другия е да се кастрира на безплатните и да се настани на стационар някъде.
Д-р Караджов също прави намаления за бездомни, но няма стационар.
Сигурно има и други ветове с отстъпки.

На Мима ако са й висяли червата, дали е промита вътрешно преди да се затвори, сега трябва антибиотик и късмет!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 12:07 PM

Бързам да съобщя че тази сутрин Мима е жива.Лежи и не допуска да се приближат до нея другите кучета,ръмжи ги.Хапна малко месце.Нослето е студено.Не позволява да погледнем корема.Днес ще се консултираме с докторите с какво лечение да продължим.
Имам малка надежда че може да я спасим,това че е преживяла нощта ме обнадежди.Продължавайте да ни стискате палци.

Линда е с 2 липсващи конеца,а 2 все още се държат ,но раната е почнала да позараства и се надявам да няма нови премеждия и при нея.И тя има нужда от стиснати палци все още.

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#38 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2010 - 12:10 PM

За Мима даден ли е антибиотик, да давате с храната ....предполагам че с такъв проблем и излизачи чревца, няма да мине с едно депо инжкция от доктора в деня на операцията.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 12:37 PM

Ще се консултираме какво да и даваме и по какъв начин- чрез храна или инжекции.
Според доктора шевът е поддал в резултат на инфекция,получена заради половото сношение след кастрацията.
Каза че не е успял да изчисти хубаво матката ud_009.gif Вчера бях много стресирана ,а Лили изпаднала в шок и не бяхме много адекватни,може и да не сме разбрали точно,затова ще направим консултация и с друг лекар.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#40 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2010 - 12:43 PM

Цитат(чери @ Apr 14 2010, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
затова ще направим консултация и с друг лекар.

Направо си трябва ... като чета и като му гледам на тоя резултатите от "труда" ud_009.gif. Аз на ваше място не бих завела там нито едно друго куче. Моля се поне това да оцелее и да няма трайни увреждания от "компетентната му намеса".

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни