Обречени кучета след строежа- накъде????
Публикувано: 14 April 2010 - 01:10 PM
Чери, съчувстваме ти и направо не ми се мисли какво да предприемеш спрямо другите женски. Чери няма възможност за транспорт до София и обратно. Вариантът е добър лекар да отиде там за 4-5 кастрации. Не е законно, но ако нещо измислите, помещение, ще се намери начин понякога да идва.
Публикувано: 15 April 2010 - 12:07 AM

Публикувано: 15 April 2010 - 12:29 AM

Публикувано: 15 April 2010 - 11:37 PM
Публикувано: 15 April 2010 - 11:45 PM
Публикувано: 16 April 2010 - 12:02 AM
Добре че там е относително спокойно,има къде да си лежи без да я притеснява никой.
Иска ми се да вярвам че с всеки изминал ден шансовете и се увеличават.Дано е така,дано утре да бъде по-добре.
Публикувано: 17 April 2010 - 08:02 PM

Линда може изобщо да не я мислите вече.Макар и с 2 липсващи конци и повторен шев и кройка раната е добре и заздравява.Само дето цялата е обсипана с огромни кърлежи.Днес се научих да ги вадя,особено големите и унищожих доста гадове.Не знаех че са толкова разноцветни тия буби

Лора ,въпреки е без никакви интервенции се е стресирала от хленченето на Мимка и суматохата дето настана през изминалите дни и ходи леко приклекнала и хем върти дупе ,хем е подвила опашлето- много смешна картинка е.Днес я намачках и нагалих хубаво.Напика се от кеф...
Снимка имам само на Линда.
Публикувано: 21 April 2010 - 12:49 AM

Линда вече е забравила неволите си,сама си е свалила всички конци- но вече няма нужда от тях

Сега събираме кураж за кастрация на бившите "мамчета".Най -належаща е Сърничка,която вече успя да се разгони.
Тя е и най-неуловима,след неуспешното упояване със стреличка не се приближава изобщо,няма шанс да се улучи пак...
Снадбихме се със диазепам и ще я упояваме с храната,дано да стане.
Публикувано: 21 April 2010 - 01:03 AM
Публикувано: 21 April 2010 - 01:15 AM
Сега Бони се казва Лейди,много е дружелюбна,ваксинирана е.Еднооката Чернушка я обгрижва и си играе с нея.
Публикувано: 21 April 2010 - 01:32 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2010 - 02:09 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 21 April 2010 - 02:41 AM
Освен това няма как да се постави ушна марка от друг.
Имала съм оферта за кастриране на бездомни само срещу заплащане на консумативите,съвсем символична сума.Но лекаря е съвсем начинаещ,имам чувството че иска да се учи на тях и не смея.Общинският поне е опитен хирург.Предложих да доплащам за допълнителни "екстри",отрязаха ме че няма такава опция,всичко което трябва да се направи се правело.
Даже се психирах че аз съм карък,всички кучета дето обгрижвам имат някакви проблеми след кастрацията.
Казват ми че се панирам излишно.Но пък съм кастрирала домашно куче и знам как е нормално да бъде.
Друг е въпроса че бездомните често са с понижен имунитет, с болести...понякога неволно сами си причиняват усложнения,вадят конци,скачат.....Рисковано си е без стационар.
Продължаваме да умуваме и да мислим и за други варианти.
Публикувано: 21 April 2010 - 09:54 AM
Белчо го кастрира друга лекарка.Нея я зачерквам завинаги от списъка на лекарите на които бих поверила за операция което и да било куче.
Колкото и да е добър доктора ако кучето реши да махне шевовете нищо не може да му пропречи.Решението е на стационар или в къща поне за няколко дена и задължително с яка.
Публикувано: 24 April 2010 - 07:39 PM
Милото момиче има внушителна и респектираща външност и авторитетен басов глас,но всъщност тя е най-кротката и послушна душичка,позволява всякакви манипулации безропотно,само жално приплаква.
Публикувано: 24 April 2010 - 07:49 PM
Тя все повече ми заприличва на пухкаво мече.Непрестанно се бута за погалване и туко подпиква от кеф.Лора е може би най-плахото от строежните кучета.Обаче е страхотна майка,докато имаше бебета никой от другите кучовци не смееше да припари до покоите им,така ги беше респектирала.
Публикувано: 24 April 2010 - 10:41 PM
чери1, в 24 April 2010 - 07:54 PM, написа:
И аз така. Възможно ли е да се намери транспорт за нея до София. Но не с рейс, защото съм малко трудна с движението и ще ми е сложно да я взимам от някъде, по-лесно ми е да дойде направо у нас. Ще я кастрирам в Ст. град от безплатните кастрации, ще я задържа 3-4 дена, докато е ок (повече просто не мога) и ще я върна. Значи ще трябва предварително да знаем и сигурен транспорт за обратно.
п.п. Сега се сещам обаче, че няма да е марка, а само с резнато ухо... Това май ще е проблем, ще вземат да я приберат там отново.

Публикувано: 02 May 2010 - 11:06 PM
Вече е здрава и се чувства добре,но тича да лае по преминаващите коли.....Много от кучетата на строежа стават жертви на колите,изтръпвам всеки път като някое от кучетата не дойде да ни посрещне.
Има ново попълнение,пак женско.Прилича досущ на отровената зимата Киара.Страхливо е и доста наплашено момичето.Обезпаразитена е вече.