Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#41 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 April 2010 - 01:10 PM

Провинцията не е София. Няма къде да се водят. Да не мислите, че в Благоевград другите лекари са кастрирали досега. Трябва лекарят да има и ушни марки и инструмент за поставяне. Аз кастрирах без маркировка и после кучетата изчезнаха убити. Всичко отиде на вятъра. - операции, стационари, мъките на животните.
Чери, съчувстваме ти и направо не ми се мисли какво да предприемеш спрямо другите женски. Чери няма възможност за транспорт до София и обратно. Вариантът е добър лекар да отиде там за 4-5 кастрации. Не е законно, но ако нещо измислите, помещение, ще се намери начин понякога да идва.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 12:07 AM

Страх ме е да попитам, но ... как е Мима dh_188.gif?

#43 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 12:17 AM

Все така.Има направен инжекционен антибиотик депо,както и други медикаменти дето не ги запомних.За момента няма какво друго да направим освен да чакаме и да се молим.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 12:29 AM

dh_188.gif Поне е жива душата нещастна. Продължавам да стискам палци и да си мисля за нея.

#45 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 11:37 PM

Мимето се държи и се бори за живота си.Почти не иска да яде,но изглежда сякаш малко по-добре от вчера.От време на време приплаква,особено като даваме хапчетата и боцкаме с антибиотик.Оказа се че един от пазачите на строежа е бивш ветеринарен техник,той я обгрижва сега.Даваме втори антибиотик,противовъзпалително и витамини.
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 11:45 PM

Дано да се пребори! Мислех си за вас, но не смеех да попитам. Новините обаче определено са обнадеждаващи и продължаваме да стискаме палците!

#47 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 12:02 AM

Благодаря за стиснатите палчета.Наистина има нужда от позитивна енергия милата.Изглежда едра,ама под кожухчето е доста слабичка.И много,много добра,една такава скромна и ненатрапваща се.
Добре че там е относително спокойно,има къде да си лежи без да я притеснява никой.
Иска ми се да вярвам че с всеки изминал ден шансовете и се увеличават.Дано е така,дано утре да бъде по-добре.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 08:02 PM

Най-после малко светлина в тунела.Днес Мимето ни посрещна на крака и с размахана опашка af_089.gif Много съм обнадеждена.Нямам снимков материал,защото се оказах с изтощени батерии на фотоапарата още след втората снимка(която е на Линда).Надявам се утре да успея да я наснимам и покажа.С апетита определено още е зле,днес се мръщи и на консервичката,само близна малко- колкото да не ме обиди.....Но пък пазача каза че сутринта си е хапнала супичката дето отказа вчера ae_085.gif Хапчетата ги даваме насила,няма начин да се прокарат с каквото и да било.И ежедневната инжекция хич не и е любима,ама надявам се че скоро няма да има нужда от нея .Благодаря на всички дето пращаха позитивна енергия.Вярвам че наистина ни помогна ae_085.gif
Линда може изобщо да не я мислите вече.Макар и с 2 липсващи конци и повторен шев и кройка раната е добре и заздравява.Само дето цялата е обсипана с огромни кърлежи.Днес се научих да ги вадя,особено големите и унищожих доста гадове.Не знаех че са толкова разноцветни тия буби ud_009.gif Имаше белезникави,черни,кафяви....дори оранжеви ud_009.gif Пудрихме главата с тапилан,а по гръбнака намазах някакво синьо мазило,дето било против краста за свинете,но вършело работа (даде ми го ветеринар).Дано помогне,защото наистина е страшно положението при нея.
Лора ,въпреки е без никакви интервенции се е стресирала от хленченето на Мимка и суматохата дето настана през изминалите дни и ходи леко приклекнала и хем върти дупе ,хем е подвила опашлето- много смешна картинка е.Днес я намачках и нагалих хубаво.Напика се от кеф...
Снимка имам само на Линда.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 12:49 AM

Нашето Миме излезе "кораво момиче" и оцеля af_089.gif af_089.gif Днес и беше последната инжекция,тя вече видимо е добре само дето още не си е възвърнала апетита съвсем.Днес я прегледа "наш човек",ветеринар,макар и пенсиониран-каза че раната е добре и няма причина за безпокойство.На мен още ми е доста притеснено....
Линда вече е забравила неволите си,сама си е свалила всички конци- но вече няма нужда от тях af_089.gif
Сега събираме кураж за кастрация на бившите "мамчета".Най -належаща е Сърничка,която вече успя да се разгони.
Тя е и най-неуловима,след неуспешното упояване със стреличка не се приближава изобщо,няма шанс да се улучи пак...
Снадбихме се със диазепам и ще я упояваме с храната,дано да стане.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 01:03 AM

Тази е вързаната госпожица,досега не съм ви я представяла.Собственост е на един от пазачите и съответно я храни само той,когато е на смяна-през три дена....От доста време вече сме я включили в порциона и милата душичка заглади косъма.Много симпатична кучица е,жадна за внимание и човешка ласка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 01:15 AM

Малката Бони от 2 дена пак е ничия.Приятелката на момчето дето я приюти я недолюбвала,пък и щели да ходят да работят на морето....
Сега Бони се казва Лейди,много е дружелюбна,ваксинирана е.Еднооката Чернушка я обгрижва и си играе с нея.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2010 - 01:32 AM

Аз да питам, че пак не съм разбрала. Този ...хм, лекар, който кастрира така сакато - той го прави без пари? По общинска програма ли?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#53 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 01:46 AM

Да,по общинската програма.Лекарят има репутация на добър хирург.И най-голям опит в кастрациите.
Белчо го кастрира друга лекарка.Нея я зачерквам завинаги от списъка на лекарите на които бих поверила за операция което и да било куче.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 02:09 AM

Този с Мима - явно е опасен за кучетата. Тази с Белчо - и тя. Има ли свестен лекар там, който би правил отстъпки за бездомни, но без това да се отразява на качеството му на работа? Лечението на пострадалите от тези"кастрации" кучета не обезсмислят ли финансово спестените от кастрацията пари? И не е ли това потенциална заплаха за живота на всяко следващо кастрирано куче. Не е ли по-добре да се събират от тук пари, но да се знае, че кастрацията няма да е риск за живота на всеки следващ.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#55 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 02:41 AM

Пробвали сме всякакви варианти.Единствения за сега смъртен случай след кастрация е от платена такава при друг вет.
Освен това няма как да се постави ушна марка от друг.
Имала съм оферта за кастриране на бездомни само срещу заплащане на консумативите,съвсем символична сума.Но лекаря е съвсем начинаещ,имам чувството че иска да се учи на тях и не смея.Общинският поне е опитен хирург.Предложих да доплащам за допълнителни "екстри",отрязаха ме че няма такава опция,всичко което трябва да се направи се правело.
Даже се психирах че аз съм карък,всички кучета дето обгрижвам имат някакви проблеми след кастрацията.
Казват ми че се панирам излишно.Но пък съм кастрирала домашно куче и знам как е нормално да бъде.
Друг е въпроса че бездомните често са с понижен имунитет, с болести...понякога неволно сами си причиняват усложнения,вадят конци,скачат.....Рисковано си е без стационар.
Продължаваме да умуваме и да мислим и за други варианти.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2010 - 09:54 AM

Цитат(чери1 @ Apr 21 2010, 01:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да,по общинската програма.Лекарят има репутация на добър хирург.И най-голям опит в кастрациите.
Белчо го кастрира друга лекарка.Нея я зачерквам завинаги от списъка на лекарите на които бих поверила за операция което и да било куче.

Колкото и да е добър доктора ако кучето реши да махне шевовете нищо не може да му пропречи.Решението е на стационар или в къща поне за няколко дена и задължително с яка.

#57 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2010 - 07:39 PM

Мима от 4 дена вече е без лекарства и се чувства добре,има апетит и маха с опашка.Конците все още не смеем да махнем че раната не е въвсем зараснала.
Милото момиче има внушителна и респектираща външност и авторитетен басов глас,но всъщност тя е най-кротката и послушна душичка,позволява всякакви манипулации безропотно,само жално приплаква.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2010 - 07:49 PM

Трябва в най-скоро време да се решим да кастрираме и Лора.Само като си помисля и се разтрепервам.Все още се опитвам да намеря някой съгласен да я подслони за 2-3 дена.
Тя все повече ми заприличва на пухкаво мече.Непрестанно се бута за погалване и туко подпиква от кеф.Лора е може би най-плахото от строежните кучета.Обаче е страхотна майка,докато имаше бебета никой от другите кучовци не смееше да припари до покоите им,така ги беше респектирала.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 10:41 PM

Показване на мнениеточери1, в 24 April 2010 - 07:54 PM, написа:

Трябва в най-скоро време да се решим да кастрираме и Лора.Само като си помисля и се разтрепервам.

И аз така. Възможно ли е да се намери транспорт за нея до София. Но не с рейс, защото съм малко трудна с движението и ще ми е сложно да я взимам от някъде, по-лесно ми е да дойде направо у нас. Ще я кастрирам в Ст. град от безплатните кастрации, ще я задържа 3-4 дена, докато е ок (повече просто не мога) и ще я върна. Значи ще трябва предварително да знаем и сигурен транспорт за обратно.

п.п. Сега се сещам обаче, че няма да е марка, а само с резнато ухо... Това май ще е проблем, ще вземат да я приберат там отново. :dh_188:
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 11:06 PM

Мима не се е появявала цял ден,последно са я видяли снощи пазачите.Много съм притеснена,за нея не е обичайно да изчезва.
Вече е здрава и се чувства добре,но тича да лае по преминаващите коли.....Много от кучетата на строежа стават жертви на колите,изтръпвам всеки път като някое от кучетата не дойде да ни посрещне.
Има ново попълнение,пак женско.Прилича досущ на отровената зимата Киара.Страхливо е и доста наплашено момичето.Обезпаразитена е вече.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »