Dog.bg Форуми : Санди и Мери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санди и Мери още двама спасени от Сеславци

#1 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 14 March 2010 - 12:53 AM

Това са Санди и Мери. Заедно с my_kaya ги измъкнахме на от Сеславци на 10 март. И двамата са изкарали в Сеславци около 6 кошмарни месеца. Въпреки това са изключително мили и любвеобвилни същества. И двамата непрекъснато се гушкат и единственото нещо, за което се карат е кой да бъде гален повече. Вече 3-ти ден живеят на хотел, в който се чувстват изключително добре: имат си изолирана къщичка с малко дворче и голям двор за ежедневни разходки. Аз ги посещавам почти всеки ден и мога да кажа, че са изключително симпатични, социални, послушни и умни същества. За 15 минути и двамата се научиха да въврят "редом" на повод /е, малко имат още проблеми със слагането на нашийника, но предполагам, че е стрес от примките на ловците от "Екоравновесие"/. Санди е класически симпатяга без порода и с едно щръкнало и едно клепнало ухо - прилича на герой от анимационен филм, все още е доста плашлив, но пък е винаги готов за прегръдки. Има доста добри артистични заложби, защото за най-малкото нещо мрънка тъжно, а когато му се обърне внимание върти доволно опашка, усмихва се и гледа изключително хитро. Мери е почти голден ретривър като цветове и физиономия, само не го е докарала до дължина на козината. Имам предположения, че е била продадена/подарена за ретривър, но когато е пораснала и не е стала такъв е била изхвърлена. Има доста навици на домашно куче: стои мирно, знае да сяда, не се страхува да се вози в кола, не се страхува и от ветеринари. Тя определно е роден тартор, защото за всяко нещо се бута да е първа и определо държи да командва парада, но поради моята намеса не и се отдава особено. Храната за тях вече не е проблем, започват да свикват да я получават редовно и не и се нахвърлят както в началото. Двамата хапват в отделни купи, които синхронно си разменят по средата на яденето, явно всеки от тях има съмнения, че храната на другият е по-вкусна и проверяват. Предполагам, че остават доста разочаровани, защото и в двете купи има едни и същи гранули. И двамата са ваксинирани, обезпаразитени и с паспорти.За сладките муцуни този хотел е приемен и искрено се надявам скоро да си намерят постоянни домове, а на тяхно място да дойдат други двама от Сеславци.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2010 - 11:41 AM

rc_036.gif

#3 Потребителят е офлайн   Marieta_dogs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2010 - 05:44 PM

Те са две невероятни създания!Мери изкара повече от месец в карантинните,преди да я изкараме навън.Късмет,сладурчета!!!

#4 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2010 - 06:35 PM

Протоколите, които подписах за осиновяването бяха от октомври и ноември.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#5 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 11:54 PM

Днес се видяхме със Санди и Мери. Чувстват се все така прекрасно. Понеже грее слънце и двамата вееха като знамена из големият двор одеалата, върху които би трябвало да лежат и да се завиват ако е студен. Бяха в изключително игриво настроение, което засега означава търкаляне по гръб и гушене. Опитах да ги забавлявам с топка, но тя изобщо не им е увлекателна, тичат след нея и като видят, че не става за ядене я зарязват и пак идват да се прегръщаме. И двамата са големи циркаджии. Всеки път като отида при тях си играем известно време заедно, а след това прибирам единят, а другият оставям за обучение. Мери си седи кротко в къщичката и само наблюдава какво се случва, докато Санди се научи да извива невероятни сърцераздирателни трели и да гледа нещастно през прозореца. Мери много бързо се поддава на обучение, вече почти се е научила да сяда и ходи в крак доста спокойно. Със Санди е малко по-трудно, защото каишката и нашийника все така го плашат, особено първите 10 минути и само се гуши в мен, с надеждата да му ги махна. Всеки път когато му давам някакви команди за всеки случай свива ушите и даже когато му давам наградки, продължава да седи със свити уши. Милият "звяр" явно много наплашен. Има и малко снимки от днешното обучение и изпълнение на командата седни. По свитите уши ще познаете, че Санди изпълнява команда. ;-) Мери обаче се чувства изключително горда от себе си и при всяко успешно упражнение се размазва по гръб да и чеша корема.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 11:56 PM

Аз седя много красиво! А ти кога ще седнеш?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 11:58 PM

Има ли ще поощрителни наградки?!?!?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 11:59 PM

Много ме дразни този нашийник!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 12:01 AM

Дълги крака и уши!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 11:03 AM

mimotova - а защо не опиташ с нагръдник за Санди
може да не се пищисва толко

поне при други кучета - има голяма разлкика от това
как понасят нагръдник и нашиийник

Надявам се скоро да се класирам при вас да ви видя :)

#11 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 09:53 PM

Anuk - разни ветеринари твърдят, че все пак било по-добре с нашийник, а нагръдника е по-голям стрес.
Много ще се радвам да дойдеш да ги видиш с мен. Те много се радват на всички хора, а пък и така ще свикват да виждат повече разнообразни физиономии и да не влагат прекалено много емоции. Обикновено, като ме видят цвърчат и вият от радост. А и бих се радвала на всякакви съвети относно възпитание, защото аз имам склонност да лигавя и се опасявам, че накрая ще се получат перфектните лигльовци.
Днес ги оставих и двамата да свикват с нашийниците, т.е. не им ги свалих преди да си тръгна. По принцип Санди е доста страхлив. Всеки път като отида ми се радва и се гушка, но като го извикам се дърпа. Отиват поне 10-15 минути докато свикне и почва да идва при мен доброволно и без подозрение. Следва водене на повод, там поне не се дърпа особено. Пък и нахалната Мери винаги го избутва и гледа да е първа. Налага се да я затварям, докато се занимавам с него. Днес ги изкъпах със сух шампоан - пяна. Милите много се наплашиха от пяната, но когато започнах да им я втривам в козината се размазаха от удоволствие по земята и не можах да ги вдигна за да ги среша качествено. Сменят козината и са на огромни фъндъци. И вече почти не миришат на Сеславци!!!!!!!

User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 09:47 PM

Санди и Мери с всеки изминал ден се чувстват все по-добре. Въпреки че Санди се страхуваше от нашийника, когато ги оставих за 2 дни с нашийници, Мери беше тази, която си свали и разкъса на парчета нейният. Санди си ходи с нашийника, но като ме види да приближавам с повод в ръка, започва да се снишава и измъква. Мери даже от време на време сяда и чака кротко да и сложа нейният. И за двамата ресането престана да е проблем и мъка, ами даже се размазват от удоволствие, докато свалям фъндъци от козина, имам два пълни прика в колата, които все забравям да изхвърля. Даже се чудя, дали да не започна да събирам вълна за пуловер! Иначе и двамата напредват с обучението, вече почти не се разсейват, когато трябва да седнат и ходят изключително възпитано в крак. До хотела има много привлекателни поляни за тичане, но все още ме е страх да ги пусна да тичат без ограда. Не съм сигурна, че няма да тръгнат да бягат. И сега малко снимки на перфектните същества!!!
Тази е как ме посрещат с усмивки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 09:50 PM

Санди е винаги усмихнат, а Мери по-често е сериозна!!!
На последната снимка се мъча да накарам Санди да дойде при мен, докато държа повод в ръка, но както виждате, той само ме обикаля с усмивки и не иска да идва!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:17 AM

Това са снимки на двамата от Сеславци. Пропуснах да ги сложа в началото на темата и затова ги добавям сега.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 12:22 AM

Много сладки великанчета, които са ми почти съседи. Определено мисля да ви се натреса на гости съвсем скоро:)
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 09:50 PM

Илит, ами хайде ела ни на гости. Аз мисля утре да ги разходя малко сред хора, а щом си в района може и да те черпят едно кафе ;-)
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 09:58 PM

Муцуните имат голям напредък. Санди престана да се стахува он поводи и нашииници. Е, все още им няма напълно вяра, но вече когато го викам с повод в ръка идва, а не се въртим един около друг в кръг като боксьори на ринг. Когато му дават храна не се дърпа и не чака да му се сложи купичката и чак след като човек се отдалечи да пристъпи плахо към нея, а направо се бута в движение. Мери от своя страна започва да пробва границите си и се опитва да стане нахална. Бута се в движение към храната, разиграва тъжни физиономии, когато нещо не и харесва. И не на последно място след много ресане и сухи шампоани и двамата са станали лъскави и изобщо не миришат. Имат още малко фъндъци за разресване, но са почти незабележими. Утре ще опитам да ги разходя из София, но мисля да не ги взимам заедно, а първо единят после другият. Не съм сигурна как ще реагират на суетата в центъра, а и не искам да пощуряват едновременно, защото и без това гледат един от друг.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 March 2010 - 10:08 PM

Промяната в тях е страхотна само за това кратко време. Сеславските душици ме изумяват всеки път, колко държеливи са и как след месеци там още имат любов за раздаване.
Mimotova, поклон за шанса, който им даде.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#19 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2010 - 10:26 PM

mimotova rc_036.gif
а за неделя имат ли програма smile.gif

#20 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 11:13 PM

Цитат(Anuk @ Mar 26 2010, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mimotova rc_036.gif
а за неделя имат ли програма smile.gif

За неделя мисля да заведа единят от тях в 12 на НДК на кампанията срещу насилието, а след това програмата им е свободна за нови срещи.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни