Dog.bg Форуми : Космата красавица не иска вече да живее на улицата !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Космата красавица не иска вече да живее на улицата ! котка

#1 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2010 - 04:03 PM

Писанката е на улицата от миналата пролет. Беше изчезнала и от няколко месеца отново се появи. В момента си чака реда за кастрация и след като я взема от клиниката трябва отново да я пусна на улицата. Ако някой може да помогне поне с временен дом като начало ....
Снимките са ужасни и изобщо не се вижда каква красавица е, но за сега само тези успях да направя

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2010 - 09:43 PM

Предполагам, че такава хубавица ще си намери бързо дом. smile.gif
Късмет и желая.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 03:11 AM

А сигурно ли е че маца е бездомна? Прилича ми на домашна - доста е чистичка, дългата й козинка не е сплъстена, а и вече е топло навън и е възможно "стопаните" да са решили да я пуснат да си се поразходи eg_033.gif , ако е била разгонена особено.

#4 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 03:22 AM

Мда.. възможно е в началото на пролетта да се разгонва и да я пускат да скитосва улиците или поне да я изпускат и после да си я прибират.

#5 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2010 - 08:32 AM

Наистина не прилича на бездомна , но със сигурност е. Миналата година около месец е била навън, а сега когато отново се появи вече няколко месеца живее с още една котка само че на друго място, и беше една мръсничка....сега незнам от снега ли, но доста се поизчисти.

#6 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 06:08 PM

Мацата вече е кастрирана. Миличката, толкова беше уплашена...но сега е по-добре. Дано й намерим най-добрите стопани.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 March 2010 - 07:09 PM

Tera, веднаа започвай с хаповете за глисти, 3 пъти през 10-11 дни.Да не губим време при подготовката.И записвай датите или пиши тук за всяко нещо , така ще е документирано.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 19 March 2010 - 10:59 AM

За съжаление тази маца не е между живите вече!
СЛучил се е инцидент в приемното семейство където прекара само една нощ.Но нека разкажат свидетелите.
Почивай в мир сладко писе:(
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 12:49 PM

rf_011.gif Направо толкова нелеп инцидент. Оставих я снощи на терасата, която всъщност е кухня. Мацата беше спокойна - разхождаше се. Сутринта в 8.20 като се прибрах я намерих заклещена на дограмата на прозореца - долу в най-тънката и остра част. Мъчих се около 20 мин. да я изкарам. Когато успях беше загубила чувствителност в задните крачета. Заклущването е било точно на меките части - където беше и кастрацията. Закарах я веднага в Антим, където почина малко след пристигането ни. Докторите казаха, че след като е спряло кръвообращението и след изваждането котката е получила дребни съсиреци кръв, които са стигнали до сърцето и.
Това е толкова нелеп инцидент с толкова красива котка, много съжалявам, че не само се успях да и дам шанс, ами се случи нещо толкова непоправимо.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#10 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 12:53 PM

Наистина е ужасно и със сигурност ти е тежко.
Аз съм чела за тази опастност, но не съм допускала да има такава ситуация за котка.
Предвид ,че ти е втори случай не би било редно да я оставиш с кръцнат джам и сама дълго време.Това напълно можеше да се предотврати.Според мен не експериментирай повече.Но ти си решаваш.
Жалко че се дават безмислени жертви.
Дано не страда вече писанка.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 01:04 PM

Ок, случват се такива неща. Утре може на нас да се случи, затова съдене и коментари е безсмислено да има. Колкото ми е мъчно за котето, толкова и за асар, защото усещането вероятно е смазващо.

User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 01:09 PM

dry.gif Не е втори случай, друг смъртен случай не съм имала. Какво значи "кръцнат джам"? Счупени прозорци не е имало, а отворени отгоре прозорци на дограмата под ъгъл. Така или иначе, където и да я оставя дограмата е така. Напълно затворено няма как е - това е просто абсурд. Аз съм на последен етаж, вътре става като в консерва. Миналата година сложих комарници, за да мога да отварям прозорците не под ъгъл а изцяло. Точно след два дни, котките се научиха да вдигат комарника и ги намерих да се разхождат по первазите. А за това, че съм оставила сама - този въпрос беше изяснен преди това. Аз работя постоянно - животните се налага да стоят сами.
За мен освен, че ми тежко и съжалявам и за котката и за terra1 - за нейната загуба поуките са 2.
1. Която съм си я направила отдавна и тя е, че котките, които са добре приспособени към уличния живот не трябва да се правят опити за промяна на живота им. Веднъж свикнали със свободата те постоянно я търсят.
2. Че трябва да взимам в къщатата си само животните, които сама съм намерила, за да нося отговорността за тях и да не понасям упреци. В конкретния случай дори заплахи за живота ми имаше - не от terra1. Въпреки, че и това е трудно постижимо, защото снощи докато се опитвах да се похваля на съседката, че последната черна дунда съм успяла да я излекувам и е задомена във Варна чух следното:
"Ти ако беше свястна, нямаше да оставиш другите две да умрат!"
Еми съжалявам, че не съм свястна по стандартите на наблюдателите, дето само гледат и цъкат с език. Така че - да си наблюдател е лесно, а да критикуваш още по-лесно. Тази котка умря в моите ръце. За последните 2 месеца през къщата ми минаха 10 котки и всичко беше ОК.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#13 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 01:21 PM

баси - у дома редовно остявам така прозореца
никога не ми е минавало през глават, че Котка може да се заклещи там

ужасно е

#14 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 01:25 PM

Съжалявам много момичета!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 02:30 PM

Ужасно нелеп нещастен случай dh_188.gif. Просто още не мога и не искам да повярвам, че е истина! Не искам никого да обвинявам и упреквам. Никой не е застрахован от грешки уви. С това обаче категорично не мога да се съглася:

Цитат
1. Която съм си я направила отдавна и тя е, че котките, които са добре приспособени към уличния живот не трябва да се правят опити за промяна на живота им. Веднъж свикнали със свободата те постоянно я търсят.

Все пак преобладаващата част от котките, които прибирам и задомявам са именно такива и за щастие не съм наблюдавала такива пориви у тях. За сметка на това съм чела някъде из форумите за 10 годишна домашна котка починала при такъв инцидент. Аз лично колкото и да е топло в летните месеци никога не си позволявам да оставям прозорците отворени по този начин след като разбрах каква опасност крият.

Почивай в мир красавице dh_188.gif! Искрено вярвах, че ще имаш по-щастлива съдба и бъдеще ...

#16 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 03:12 PM

Жалко за котето. Но аз заради подобни опасения намерих човек, който да направи комарниците ми като прозорци, с магнити, за да не може котката да ги отвори лесно. Е, пак се катери по тях, но за сега пораженията са минимални.

Сега котето е щастливо и здраво, това е бил нейния път, а поуките и горчилката остават за нас. dh_188.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 03:27 PM

Ох, ужасно нелепа смърт...
И с риск да ви ужася - комарниците, които бяхме направили в предната ни квартира бяха точно като тези на blueocean: нито 1 прозорец не се отваряше, имаше само 1 малък балкон, който бе с 2 врати (знаете старото строителство) и 3та врата-комарник със здрава мрежа. Вратата се затваря със заключалка, а горе и долу, на височината на пантите, но от страната, която се отваря, има допълнителни магнити. И за съжаление моята 10месечна маца, прибрана като бебе от улицата, някак е успяла да се промъкне, въпреки магнита и заключалката. И да падне и почине на място.

Заради този ужасен инцидент и самообвиненията си стигнах до Приятели на котката и чрез тях и до тук. Мина почти година преди да си взема друга котка и не знам дали някой ми вярва, но и до днес ми се реве. И се ужасявам нещо да не стане с Фили, въпреки всички мерки, които сме взели и за които сме за смях пред някои.

Мисълта ми е, че понякога така е писано, както казвате по-горе. Колкото и да е тежко и човек да се самоизмъчва, нещата никога няма да се върнат назад. По-добре да сме сигурни, че сме положили всички усилия и сме взели всички нужни мерки. Но понякога трябва и още нещо. Не знам какво - късмет?

Може би е добре, ако всички са съгласни, тази тема да се заключи?
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#18 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 03:52 PM

Чувала съм вече за две котки, които са загинали заклещени в прозорец , които се отваря V-образно. Нaли се сещате за кой модел става въпрос?
Ако е бил такъв прозорец, за мен това е третият случаи, за които чувам.
Най-вероятно скачайки, или промъквайки се, попадат на външната страна, която естествено е наклонена , хлъзгава и няма как котката да се подпpе. Просто няма опора.
Може би Модераторът трябва да премести темата в "С котка в леглото" като предупреждение към другите собственици.

Съжалявам за мaцинката.
Но поне в последните си дни е била обичана.

#19 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 03:56 PM

Ужасно! Просто ужасно! Само 1е не мога да разбера? Как се е заклещила? Питам, защото и аз оставям така, не докато ме няма, защото ме е страх, 1е може да паднат, а не да се заклещят. Заклещила се е на ве образното пространство ли? Не е ли могла да се откусбне? Зловеща история, съжалявам за котето, толкова нелепо, а е можело да има добро бъдеще.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 03:59 PM

Да, беше заклещена във V образната част, долу в най-острата. Точно на меките тъкани, където беше кастрацията.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни