Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2005 - 08:25 PM

Всичко което се продава в аптека а не в хранителен магазин си е лекарство.
Глюкозаминът се съдържа в желатина.Даваме храни съдържащи съставките на желатин- и то си извлича необходимото.
Ставни проблеми- обичайно се явяват при голяма тежест.Ако има друга причина - тя е генетична,тоест животното си е болно и трябва да живее на лекарства.
Сигурен съм че няма да бъда разбран,понеже ние хората сме се обездвижили и подложили на стрес активно- в такъв случай вече порциите витамини,добавки и всякакви Елексири се считат като нормална част от храната ни.Трудно е да приемем,че кучето ни всъщност е здраво и не се нуждае от това:))))
User's Signature

Marten BG

#102 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 January 2005 - 09:02 PM

Marten BG
Напротив, разбирам те и съм съгласна с това което казваш. но има едно малко но... За да отгледаш здраво куче без скокове в растежа, с натурална храна, правилни физически натоварвания, един стопанин трябва да има опит и познания като твоите. А не всеки ги има, още повече че знанията в този случай са нещо, което човек трябва да получи от личният си опит....
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#103 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2005 - 09:09 PM

Именно тук е мястото да се обмени и личния опит.Тоест- да се учат от моите,твоите,нашите грешки:))))
По безболезнено е.Не че и те няма да допуснат грешки- но поне ще си ги споделим тук и малко от малко ще напредваме....
Трудно може да се разделят грешките в растежа на едно куче между генетични дефекти и придобити от собственика му.Почваме да елиминираме вторите и внимаваме да не "настъпим мотиката" с първите.
Ако беше просто,темата щеше да е излишна:)))
User's Signature

Marten BG

#104 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 January 2005 - 09:25 PM

Marten BG
е тогава за да не повторят моите грешки трябва да внимават с храненето....Взех рижко твърде недохранен и реших да наваксам. В резултат на което в следствие на бърз растеж предните му лапи се изкривиха на Х, за това се наложи да прибягвам до добавките с колаген и желатин: Глюкозамин, Глюкогестрон... плюс упражнения и подставка на нивото на гърдите за да се поправи този дефект. Уви - по-лесно е да предотвратиш, отколкото да излекуваш...
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   nona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 12:46 AM

честита нова година да сте живи и здрави
какво ще кажете за гранулите на '' purina'' определено я предпочита пред ''kanin ...'' но на '' манджите'' включва турбото тях ги яде по лакомо можеби защото в началото я хранех предимно с ''манджи''
Аз също и давам калций- по половин таблетка на ден
а рибеното масло от кога се дава и по колко

#106 Потребителят е офлайн   venci Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 12:59 AM

имам въпроси които не са свързани с храната
как стои въпроса -градски транспорт и домашно куче имам ли право да се возя с него
скоро ще започнем разходките навън -трябва ли да го събирам с други кучета
във нашия вход има осем кучета -малки и големи и ако се засекат става голяма олелия-има някаква непоносимост между кучетата съседите излизат с тях по график

#107 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 02:55 PM

Цитат

как стои въпроса -градски транспорт и домашно куче имам ли право да се возя с него

разгледай темата за транспорта в Къщата на кучето
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#108 Потребителят е офлайн   Rudka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2005 - 05:14 PM

e, като отворихте тема за калция и витамините и аз да питам - фокстериер, на 5 месеца, 7 кг. - храня го с Роял канин (с пастети в добавка) и веднъж дневно консерва. Давам по хапче и половина Калций + (1 хапче - 5 кг.) и половин лъжичка СА 37. Даваме 5 дни, почиваме събота и неделя. Не ми яде цветята, но аз ги и извадих, така че няма как да знам. Не си пада по боклуците (само по чорапите). Въпросът ми е да не прекалявам с витамините и калция и правилно ли е (особено за витамините - не го разбрах обяснението с мерителните лъжици?

#109 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 03 January 2005 - 05:23 PM

Цитат

честита нова година да сте живи и здрави
какво ще кажете за гранулите на '' purina'' определено я предпочита пред ''kanin ...'' но на '' манджите'' включва турбото тях ги яде по лакомо можеби защото в началото я хранех предимно с ''манджи''
Аз също и давам калций- по половин таблетка на ден
а рибеното масло от кога се дава и по колко

храни я с пурина тогава - дабавки не са нужни,ако храниш с бебешка храна .
води я редовно на профилактични прегледи при вашия лекар за да си сигурна че всичко е наред

#110 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2005 - 09:49 PM

Цитат

Аз бих "рискувал" с по ниско протеинови храни и почти без мазнини.След като роди- ОК- тогава може всичко и по много.

Е,взех и храна с по-нисък протеин-21% на 12% мазнини.но пък ме гризе отвътре,че ветеринарите обикновено препоръчват точно обратното-да се храни с енерджи храна през този период...знам ли-кой е правилният ход в случая...
иначе да се похваля-ще имаме бебета-това вече се знае w)
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2005 - 11:37 PM

Не се притеснявай.Убеден съм че решението ти е правилното.готов съм да споделя отговорността по това.още повече че е първо раждане.Гарантира се по леко износване и раждане.
Стискам палци- да се родят здрави и енергични.Другото- генетика.
User's Signature

Marten BG

#112 Guest_Guest_MEG_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 January 2005 - 02:23 PM

Здравейте на цялата компания!Много внимателно изчетох целия форум за храненето и ще си позволя да оспоря две твърдения-на Мартен.Преди това ще ви кажа,че съм ветеринар,работила съм с кучета в частна ветеринарна клиника и освен това имам кучета,откакто се помня.В момента гледам немец на 6 години.
Едното е суровото шкембе-категорично съм против даването на каквито и да е сурови вътрешности на кучетата.Единственото сурово нещо,което давам на моето куче са телешки кокали.
И другото е -след хранене кучето задължително трябва да остане в покой известно време.Ако на пълен стомах започне боричкане и игра,има опасност да направи превъртане на стомаха,което обикновено е на 100 % смъртоносно.
Съгласна съм,че при кучето не трябва в никакъв случай да има непрекъснато пълна паница с храна.Но времето,което трябва да го изчакаме е строго индивидуално.Моето куче от бебе яде бавно и си дъвче храната.Означава ли това,че след определените минути трябва да прибера паницата,а той да остане гладен????Мисля,че всеки трябва да намери оптималния вариант за кучето си.Никой друг освен стопанина не познава по-добре любимеца си .Не приемайте на 100 % чуждите съвети,а ги съобразете с вашето си животно.Всяка порода си има своите изисквания,а и всички кучета от една порода са различни.
Пожелавам на всички успех в гледането и много хубавимигове с любимите животни! d)

#113 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2005 - 04:50 PM

Привет Мег,
когато някой ми даде съвет как да инвестирам,интересувам се от това той какво е успял.
Същото е и със съветите по принцип:
1.Те са съвети,а не заповеди за изпълнение.тоест - една информация в повече.Добре е даже да е повече от една.Решението взема този,който се интересува.Разбира се,то е лично негово.
2.Когато някой съветва- проверяваме какво е постигнал и в каква кондиция са кучетата му.Още по добре е,ако признае къде е сгрешил и го покаже нагледно,тоест да се научим на негов гръб.
3.В кинологията особено много са рецептите и съветите.По всички въпроси.Нека да приемем този факт за реалност и се съгласим с него.Решението- съгласно т.1.
4.Най интересна е позицията по това- да тичка ли след храна и колко да мисли върху храната си?Тук съветите ми касаят здраво куче.Яде с апетит толкова колкото прецени от порцията,след това я махаме незабавно.След хранене,ако само реши да се раздвижи,то не го връзваме и чакаме 1 час.
Разбирам притесненията касателно немската овчарка.за нея е опасно движение не само след хранене,но и въобще b) b)
User's Signature

Marten BG

#114 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2005 - 04:52 PM

Guest_MEG
Здравей:-) Споровете около хранене със сурови продукти и по-точно субпродуктите са доста: някои признават хранене по системата БАРФ (BARF - Bones and Row Food) кокали и сурова храна - други я отричат. Отгледах моят чау по тази система и единственият й недостатък е многото време, което отнемат пазаруване, накълцване и разфасоване... Като чисто мускулно месо несе препоръчва заради по-високият процент на белтъчини в него, за това в списъка с месища са пилешки шийки и крилца (сурови, те не представляват опасност зда разликата от готвени) телешко шкембе и сърце.
за тези които знаят английски:
http://www.barfworld.com/

полезна информация на руски:
http://sharpeikennel...arf-start1.html

за съжаление не знам да има такава информация на български:-)
но си абсолютно права - всяко куче е индивидуалнои това което отлично компенсира нуждите на едно куче, може да не потръгне при друго.
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 January 2005 - 07:52 PM

Цитат

1.Те са съвети,а не заповеди за изпълнение.тоест - една информация в повече.Добре е даже да е повече от една.Решението взема този,който се интересува.Разбира се,то е лично негово.
2.Когато някой съветва- проверяваме какво е постигнал и в каква кондиция са кучетата му.Още по добре е,ако признае къде е сгрешил и го покаже нагледно,тоест да се научим на негов гръб.
3.В кинологията особено много са рецептите и съветите.По всички въпроси.Нека да приемем този факт за реалност и се съгласим с него.Решението- съгласно т.1.

Здравей Мег, добре дошла във форума ;) Тук доста спорим и даваме съвети - всеки се влияе от собствения опит и никой не приема думите/съветите като даденост (все пак сме мислещи същества ...понякога) и можем сами да преценим дали да последваме даден съвет или не. Наистина всяко куче има индивидуалност и ние се съобразяваме с нея. Аз имам две кучета, и двете са около 25кг., и двете се хранят основно със суха храна ...и двете ядат различни количества и по различен начин... r)
Сънди се храни бавно, пазейки паницата си, оглеждайки се наоколо, ръмжейки по посока на Ран, но ...яде ...почти 200гр.! Предисторията (преди да ми кажете, че не трябва така;) - злоядо кученце, насилвано да яде и поради тази причина редовното хранене не е от най-любимите моменти (моя грешка поради неинформираност и неопитност- все пак първо куче...), иначе никакви проблеми с лакомствата и добавките, слагани към храната, за да я направят по-привлекателна n) Ръмжи, защото когато се появи Ран и преди да разбере, че му е забранена чуждата паница имаше опити за "завладяване и унищожаване" на манджата b) Насърчавала съм я да пази, защото по този начин яде...с)
Рандол (когато не е влюбен или тайно дохранван a) ) застава над паницата и за около 5мин. я опразва ...количеството е над 500-600гр. c) Ако не я опразни и се оглежда, разсейва и т.н. (както прави Сънди) паницата се прибира до следващото хранене r)
Толкова по въпроса за индивидуалността!
Не знам дали си чела всички постинги на Мартен, но ако го направиш ще видиш, че това е човек с голям опит и дава винаги адекватни съвети. За нас остава да преценим дали да ги следваме или не.
За суровото шкембе и кости- това не е основна храна, а добавка, поне аз добавям от време на време големи парчета шкембе (от американското, защото не смърди n) ) за "десерт", кости давам само ставни и сурови и само на Ран (Сънди има хипоплазия на зъбния емайл и не яде кости)
Това е... d)

Цитат

Разбирам притесненията касателно немската овчарка.за нея е опасно движение не само след хранене,но  и въобще b)  b)

l) bl) r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 11:27 AM

Аз лично никога не храня кучетата си с вътрешности, и използвам гранулирана храна - смятам че тя, в следствие на специализирани проучвания и разработки е най-добре балансираната възможност за хранене на моето куче, но при мене нещата стоят различно имам два основни периода в годината- активен/лов/, и неактивен... За различните използвам и различна храна. През зимата добавям в менюто и пиле с ориз, тъй като мога да си позволя кучето да понапълнее малко, но лятото е задължително да е "по-изсушено". Както и да е всеки си има метод в зависимост от възможностите си и кондицията на кучето/ата/ си, и тяхното предназначение.
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 02:40 PM

sundy
Относно шкембето - малък трик на който ме научиха кучкари с дългогодишен опит: ако кучето по време на разходка яде изпражнения, в рациона се въвежда НЕпочистеното шкембе, онова смърдящото. Не знам точно какви липсващи витамини компенсира то - но резултата е на лице само след два дни даване на порция шкембе. Гарантиран ефект - от личен опит)
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2005 - 03:03 PM

Цитат

Относно шкембето - малък трик на който ме научиха кучкари с дългогодишен опит: ако кучето по време на разходка яде изпражнения, в рациона се въвежда НЕпочистеното шкембе

Потвърждавам ефекта. Послушах Фурия, Мартен, а прочетох това и на други места. Компенсира липсата доколкото разбрах на ензими, които НЯМА КАК да присъстват в гранулираните храни поради технологията на тяхното производство.
Друг е въпросът доколко тези ензими се запазват в замразения продукт (както го купуваме). Ефектът обаче е изпробван, значи се запазват. Освен това е невероятен кеф за кучето (е, гадост за нас...)
Лично аз вземам агнешко - двойно по-евтино е от телешкото.

Паркът, където се разхождаме, е непосредствено до автогара Овча купел - можете да си представите какъв рай за закъсали пътници... Практически всеки собственик на куче има този проблем, храстите са пълни с тортички, току се чува "Какво се облизваш, бе, пак ли беше в сладкарницата?" . На три пъти се е случвало кучетата да извадят от храстите "бинго" - пълни гащи n) n) n)
Който пък ме е послушал и е изпробвал трика с шкембето, вече не се притеснява.

#119 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 03:37 PM

Цитат

sundy
Относно шкембето - малък трик на който ме научиха кучкари с дългогодишен опит: ако кучето по време на разходка яде изпражнения, в рациона се въвежда НЕпочистеното шкембе, онова смърдящото. Не знам точно какви липсващи витамини компенсира то - но резултата е на лице само след два дни даване на порция шкембе. Гарантиран ефект - от личен опит)

Това е страхотно не го знаех. Всяко куче /за съжаление / има слабост към похапването на ........... затова е чудесно че вече има решение на порблема ще кажа веднага на един мой приятел който е полудял от този навик на кучето си.
А относно храненето със субпродукти преди години четох статия за един развъдник в Германия не помня името, собсвеникът пишеше че храни кучетата си с гранулирана храна и с щкембе и др. субпродукти като добавка нищо друго не дава - явно има смисъл но аз не го правя може би ако ми кажете нещо повече
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 03:41 PM

Цитат

Цитат

Относно шкембето - малък трик на който ме научиха кучкари с дългогодишен опит: ако кучето по време на разходка яде изпражнения, в рациона се въвежда НЕпочистеното шкембе

Потвърждавам ефекта. Послушах Фурия, Мартен, а прочетох това и на други места. Компенсира липсата доколкото разбрах на ензими, които НЯМА КАК да присъстват в гранулираните храни поради технологията на тяхното производство.
Друг е въпросът доколко тези ензими се запазват в замразения продукт (както го купуваме). Ефектът обаче е изпробван, значи се запазват. Освен това е невероятен кеф за кучето (е, гадост за нас...)
Лично аз вземам агнешко - двойно по-евтино е от телешкото.

Паркът, където се разхождаме, е непосредствено до автогара Овча купел - можете да си представите какъв рай за закъсали пътници... Практически всеки собственик на куче има този проблем, храстите са пълни с тортички, току се чува "Какво се облизваш, бе, пак ли беше в сладкарницата?" . На три пъти се е случвало кучетата да извадят от храстите "бинго" - пълни гащи n) n) n)
Който пък ме е послушал и е изпробвал трика с шкембето, вече не се притеснява.

Упс извинявам се тук е обяснено, но не съм видяла
Благодаря
User's Signature

Качена снимка

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »