Хранене
Публикувано: 12 February 2006 - 09:05 PM
Мойта яде и суха и натурална...случвало се е и ''човешка''...
Публикувано: 13 February 2006 - 11:56 AM
Цитат
А според вас до колко е натурално едно парче месо престояло в продължение на 4-6 месеца дълбоко замразено при -18 градуса???
д-р Огнян Гъдуларов, имам въпорос ...
Четох, че при хранене с различна храна е се променя стомашния сок, който разгражда храната. И поради тази причина не се препоръчва честа смяна на храна.
Какво е вашето мнение за храненето с различни храни ? В смисъл, комбинация суха храна - готвена храна ? Чисто медицинска гледна точка ?
Публикувано: 13 February 2006 - 01:09 PM
Цитат
b) Face не знам защо все така се случва че аз трябва да те питам,(явно така ни писано)ама при условие :"Така че няма по-добра, а има най-подходяща за породата". r) Ще ти бъдем безкрайно благодарни всички ЧЕСТНО ако направиш тази табличка . super И за да не ме разбереш погрешно обещавам че ще почерпя cheers

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 13 February 2006 - 01:23 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 01:48 PM
Проблема при различните храни не е стомашния сок, а микрофлората на червата. При рязка смяна на храната(независимо дали мокра или суха) се получава дисбаланс на микроорганизмите в храносмилателната система и това води до стомашночревни разстройства.
Няма нищо по-добро от хубавото комбинирано хранене с гранули и приготвена за кучето месна храна. Важно е да се използват едни и същи продукти или когато се добавят нови да се прави постепенно смесване със старата храна.
Относно характеристиките на породите Далматинците са типичен пример на порода нуждаеща се от специфично хранене свързано със здравословни проблеми - необходимост от нископротеинна диета.
Публикувано: 13 February 2006 - 02:21 PM

Публикувано: 13 February 2006 - 02:24 PM
Цитат
Ще е добре да го разясните защо се налага това.
п/с нека да говорим за далматини, защото далматинците са нещо друго r)
Публикувано: 13 February 2006 - 02:35 PM
Става въпрос за генетична недостатъчност на един от ензимните цикли участващи в обмяната на пурините в организма при далматините.
При прехранване с протеин организма не се справя с преработването на пикочната киселина и тя се натрупва в организма (сходна е патогенезата при човешката подагра).
Това е характерно за всички животни от тази порода, а не е генетичен дефект. Просто се е получило в процеса на селекцията.
Публикувано: 13 February 2006 - 02:41 PM
Протеин - 24%
Мазнини - 14%
Въглехидрати - 41%
Хранителни влакнини - 6,5%
Линоленова киселина - 2,9%
Ако ви интересуват и другите компоненти - минерали, микро и макро елементи, витамини - ще ги напиша.
Публикувано: 13 February 2006 - 02:58 PM
п/с относно далматин и далматинец, разликата е в това че коренното население в областа далмация(днешна Хърватска) се наричат далматинци а породата кучета далматин. Правено е изследване и е прието така да се наричат.
r)
поздрави.
Публикувано: 13 February 2006 - 11:35 PM
Цитат
аз дадох такава таблица но я изтриха.
Публикувано: 14 February 2006 - 09:57 AM

Публикувано: 14 February 2006 - 12:41 PM
(не само между твоята и тази на опонента ти тук).
Ще е полезно за всички.
Благодаря ти!
(ако сме затрили нещо полезно, се извинявам; опитваме се да бъдем максимално полезни, без обаче да обслужваме лични интереси)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 February 2006 - 02:17 PM
Цитат
Извинявам се!!! Не съм следила темата сериозно и ,затова не съм разбрала!!! r)
Аз още от самото начало подкрепям идеята!!! И още я подкрепям!!! super super best Ако някой може да я направи супер ще бъде!!!
Публикувано: 15 February 2006 - 09:53 AM
Цитат
Съгласна съм! И ако дог.бг размисли ще види, че не толкова лошо да има такава таблица. Повечето тук сме просто любители, търсещи най-доброто за любимците си. Така че... лошо няма. Според мен! Но в края на краищата той решава!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека