Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#421 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2006 - 09:14 PM

Цитат

sheltie
надявам се и аз. Ако качеството е същото като на Роял канин или Екануба само ще се радвам. но да ми се говори за Любимец-мюбимец.... с евтини добавки и оцветители не искам и да мисля черния дробн на Лео на какво ще прилича към 8-9 годишна възраст.

Знаеш че съм пристрастен и то от доста отдавна към BOSCH,а сега вече и внасям тази храна,така че мога да коментирам само нея.Никога обаче не съм хранил кучетата ми с българска храна и нямам намерение да го правя при положение че вече разполагам и то с BOSCH.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#422 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 09:44 AM

Значи ако съм разбрал правилно най-добрите храни на пазара са Пурина,BOSCH,Даймънд, Нутра Нъгетс, Чикопи, Юкануба, Роял Канин, Адванс.
Добре де джанъм ,някой няма ли да ми каже какви са разликите м/у тях ,по какво се различават,коя за коя порода е по подходяща и защо( примерно за медиум джуниър) една съпоставка цена качество и всякакви други такива сравнения който могат да бъдат полезни за всички нас в избора на храна за нашия любимец.
Надявам се ,че въпросът ми няма да остане "глас в пустиня"
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#423 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 10:03 AM

valev, не може да се каже че дадена храна е подходяща за дадена порода. Ако някой търговец на храни казва че има конкретна храна за конкретна порода, означава че прилага търговски трикове. Просто най-добрата храна за всяко куче е тази,която то яде с най-голям апетит и му се отразява най-добре.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#424 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 10:13 AM

Хубаво обаче докато пробвам всичките тези девет храни за да разбера коя е най- подходяща за подрстващото куче ,то ще дойде време да започна експериментите с храната за вече голямо куче .
User's Signature

#425 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 05:07 PM

Цитат

евтини добавки и оцветители не искам и да мисля черния дробн на Лео на какво ще прилича към 8-9 годишна възраст.

А да по случей оцветителите искам да ви предопредя

в известна марка салами* се съдържат много такива оцветители! Това не е откритие,но от елементарно наблюдение се разбира ,какво е качеството на месото..! Въпросното месо , сготвено с обикновен бял ориз, оцветява ориза в розово-червено??? bl) a)

#426 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2006 - 02:25 PM

Здравейте,когато четох този форум ми направи впечатление цената ,която се споменаваше за Nutra Nuget - мисля 36 лв. за 16 кг. и то супер премиум. Тъй като не сме в София бихте ли ми казали приблизително цената например за кг Royal Canin Junior- medium или съответно Eukanuba,защото тук я купувам на цена от 7 до 8,50 за кг.А това са единствените по-качествени храни които могат да се намерят тук.Дори в момента е свършила и до 10 дни няма да има зареждане затова съм взела Mini Junior и малко българска- но нея отказа да яде. Днес взех Darling, но за нея ми казаха че по принцип е само един вид - няма видове според възраст или порода-така ли е наистина? Гранулите са доста големи в сравнение с другите. Кученцето ми е кокерче на 8 месеца . Дали е подходяща за него, и мога ли да му давам от нея поне за тези 10-тина дни?

#427 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2006 - 07:19 PM

Аз взех на моя Атила той е АСТ на 7 месеца Royal Canin Maxi Juniar 20 кг за 130 лв ама аз съм от Кетен и купувам от Бургас а там си е скъпичко.Пише да му давам по 300 гр ама аз му давам по 400 гр на 2 пъти това добре ли е?И му давам и SA-37 Пречи ли по 2 лъжички дето са вътре в кутийката.

#428 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 02 February 2006 - 08:55 PM

Цитат

Значи ако съм разбрал правилно най-добрите храни на пазара са Пурина,BOSCH,Даймънд, Нутра Нъгетс, Чикопи, Юкануба, Роял Канин, Адванс.
Добре де джанъм ,някой няма ли да ми каже какви са разликите м/у тях ,по какво се различават,коя за коя порода е по подходяща и защо( примерно за медиум джуниър) една съпоставка цена качество и всякакви други такива сравнения който могат да бъдат полезни за всички нас в избора на храна за нашия любимец.
Надявам се ,че въпросът ми няма да остане "глас в пустиня"

Много пъти съм писал ,храните се делят на економи/икономични/,премиум/среден клас/ и супер премиум/високия клас/.
В икономичните се използват по евтини продукти и по малко месо,затова и те са по-малко усвояеми.
В супер премиум се изпозват продукти които са годни за консумация от хората и в тях са вложени много научни изследвания и разработки.
Аз съм бил в изследователските центрове на Пурина и на Хилс в Америка.
Тука чета че някои си купуват храните по-130 лв и т.н но цените са доста по-ниски.

#429 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2006 - 09:10 PM

Цитат

Хайде сега и аз в моя стил "на всяка манджа...." b) да попитам : след като кучето е месоядно защо да не го храним само с месо ? какво ще му стане ?
Пък и като имам предвит цената на качествената гранулирана храна и тази на някои месни продукти ,според мен ще излезе по евтино да храним натурално.

1кг пилешко месо има 1200ккал
1кг свинско -1040ккал
1кг телешко -1200ккал
1кг агнешко -1600ккал
пилешки дреболии1кг-1030ккал
бял дроб-1000ккал
1кг суха храна в зависимост от вида варира от 3000ккал до 4800ккал на кг.
Това се дължи на сухото вeщество в сухата то е 92%.
Сухото вещество в месото е към 30%.
В търговията с храни съм от 15 години.

#430 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2006 - 11:34 PM

Цитат

Принципно знам,че РК , Пурина , Нутра са по-добра примерно от Чапи, фрискъс и Педигри...!Та искам да попитам , кои са предимствата на по-хубавите храни..!? Имам предвид по какво се различават(то ми е ясно,че разликите са големи)!? В технологийте на приготвяне..в съставките..!Незнам и ми е интересно да разбера повече за храните...!
А и още нещо : Полезно ли е постоянно кучето да се храни само с гранули!?
Много извинявайте,ако някъде има отговори на въпросите,само кажете къде...!

Ще се радвам , да получа отговор...

#431 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 12:24 AM

Аз не съм голям специалист, даже никакъв ;) но мога да ти кажа, че определено в съставките, в процентното им съдържание и качеството им са разликите м/у различните марки храни за кучета и котки! По-скъпите в случая са и по-добрите! То е ясно, че храна, която за кило даваме по 2 лв. в никакъв случай няма да е по-добра от тази, която струва 10 лв.!!!! По отношение технологията на приготвяне не знам нищо, така че не вземам отношение b)

-------------------
А по въпроса дали наистина е полезно само с гранули да храним любимците си цял живот, се интересувам и аз!
Писало се е доста във форума за това и мненията 90% са "ЗА" гранулите! Аз също мисля така, но наблюдавам, че понякога кучето не ги иска. А ако му подам едно никакво парченце хляб го поема с охота. Беше само експеримент, защото не искаше да яде, иначе я храним само с Роял. Но ми стана интересно - как така реномирана и хубава храна като РК не иска да яде, а сух хляб взема?!?!?oleeee
Явно все пак им омръзва от време на време и на тях да се хранят само с едно и също!

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#432 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:45 AM

Още малко уточнение за натуралното хранене...
Това, че дадено животно е хищник не означава, че се храни "само" с месо: то се храни с ТРЕВОПАСНИ животни. Има малка разлика... тъй като съответно тревопасното животно, било то елен, заек или дори мишка ако щете, не се състои САМО от месо. То има козина и кожа (или пера, ако е птица), стомах и черва, пълни с изядената и полусмляна от съответната плячка храна... има един куп вътрешни органи, естествено - и кокали с костен мозък и т.н. По-голямата част от всичко това се изяжда от хищника, който си е хванал тревопасното / птичката. А по този начин въпросният хищник поема различните нужни му вещества, които организмът му е "научен" от еволюцията да преработва... богатото на ензими стомашно съдържание на еленчето например.
Така че, от тази гледна точка, натуралното хранене далеч не се състои само от даване на сурово и/или сготвено месо, а от обогатяването на кучешката диета с всичко онова, което животното би могло да си набави в природата чрез лов.
Да, естествено, едно куче МОЖЕ да живее само на телешки шол b) , без през живота си да кусне нищо друго и дори е ВЪЗМОЖНО да не се разболее и мирно и кротко да доживее сравнително дълбока старост.
Също така е възможно да отгледаш здраво куче на макарони с вода... или на качамак / попара по без нищо... и дори това куче да доживее до сравнително нормална възраст...
Това само показва, че организмът на всяко едно живо същество е гъвкав, приспособим и МНОГО ИЗДЪРЖЛИВ, а не, че такова е правилното хранене.
За осигуряване на балансирано хранене с натурална храна - било то готвена или "сурова" по системата BARF - е нужно доста четене и много смятане bl) . Не става с набутване в тенджерата примерно на пилешки крачета и половин кило грис, плюс 3 листа кисело зеле. Иначе - могат да се намерят доста материали; към средата на февруари, като се поосвободя, ще взема да поровя и попреведа малко, за да не оставаме едностранчиви "съветници за сухата храна", без да чуем другата страна.
Между другото, тъкмо вчера-онзиден се натъкнах на любопитна реклама за привържениците на суровата храна: (не в България засега) - рекламира се специално обработено СУРОВО МЕСО, от което след дълбоко замразяване при минус 120 градуса е извлечено водното съдържание. Получава се сурово месо тип "гранулирана храна", ако мога така да го нарека, което не е необходимо да се съхранява в хладилник; може да се дава както в "сушения" си вид, така и накиснато - върнало си суровомесния вид - и чрез обработката е запазило всичките си ценни витаминки, ензими и т.н. Както се казва: Я, какви неща правят хората... super
--
И пак, между другото, за гранулираните храни: всяка порода си има специфични изисквания към определени съставки, т.е. различните разновидности на дадена марка и различните марки понякога са подходящи за различни кучета. Чау и булдоците примерно са склонни към алергии спрямо определени вещества; различните породи се нуждаят от различно съотношение на протеин/мазнини... Няма универсална рецепта, подсказваща, че храната ХХХ е най-подходяща за ВСИЧКИ кучета. До "правилната" храна се стига с питане и опитване, и следене как се чувства кучето при хранене с нея.
Парадоксално или не, при мен например за бриарка развъдчикът препоръчва хранене с по-нисък клас (т.е. не супер-премиум) храни и изключване на Eukanuba изобщо, тъй като от нея се разваля текстурата на козината и се появява кожно дразнене - за бриарите става дума, не за кучетата изобщо r) Т.е. просто съставките не са подходящи за "моята" порода в случая.
Пак парадоксално или не, при подготовката на басетката за изложби наблягаме на натурално хранене, за да натрупа телесна маса и да изглежда като "лъскаво тюленче". В неизложбените си периоди животното се храни с гранула като всички останали, и е с минимум "излишна" телесна маса - суха и стегната, без да е слаба и кльощава... но на ринг така не може да се изкара.
И тъй нататък - всеки с особеностите си.
--
Пак между другото (май се поувлякох вече) българските храни никак не са лоши за КЛАСА СИ и в сравнение с другите манджи от същата ценова категория. Друг е въпросът, че по съдържание, начин на производство и т.н. и Любимец, и Джъмбо попадат в ниска категория и си струва да се сравняват с... да речем, с Чапи, Брит, Котагро и разни други такива. Поне засега никой у нас не се е опитал да произвежда гранули висок клас... подозирам, че няма нито условия, нито пазар за такова нещо.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#433 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 09:09 AM

bravoS Браво на Ели ,както винаги със задълбочен и изчерпателен отговор.Следвайки твоя пример започвам да добавям към месото и по една пухена възглавница за да получи кучето балансирана храна близка до тази на дивите животни dribble шегувам се естествено victoryVVV Ели наистина ще сме ти многоооооо благодарени ако хвърлиш и някоя друга рецептичка за манджа w)

Цитат

Много пъти съм писал ,храните се делят на економи/икономични/,премиум/среден клас/ и супер премиум/високия клас/.
В икономичните се използват по евтини продукти и по малко месо,затова и те са по-малко усвояеми.
В супер премиум се изпозват продукти които са годни за консумация от хората и в тях са вложени много научни изследвания и разработки.
/.
.

Добре Илиев съгласен съм с теб ,ама Пурина,BOSCH,Даймънд, Нутра Нъгетс, Чикопи, Юкануба, Роял Канин, Адванс. не са ли все храни от висок клас?
bl) Аз поне от всичко до тук останах с такова впечатление oleeee обърках се вече s)
Ако те наистина са в един клас то тогава аз ще перефразирам въпроса си ,или по точно ще повторя въпроса на Suncho

Цитат

Здравейте,когато четох този форум ми направи впечатление цената ,която се споменаваше за Nutra Nuget - мисля 36 лв. за 16 кг. и то супер премиум.

Значи имаме няколко марки храни един клас "супер премиум" при които цените са м/у 36 и 130 лв за едно и също количество ,на какво се дължи тази според мен не малка разлика : в марката ,в качеството или в нещо друго???
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 10:27 AM

Вабанк ,поздравления за мнението ти относно натуралното хранене bravoS
Ако се прави качествено и сьс всички необходими сьставки си мисля ,че няма нищо по добре за кучетата ни.

На няколко места попаднах на мнения в които се отричаше използването на консерви заради консервантите вьтре в тях(което си е така)!
Но защо си мислят повечето хора ,че в гранулите не се влагат консерванти??? bl)
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:23 PM

Цитат

bravoS Браво на Ели ,както винаги със задълбочен и изчерпателен отговор.Следвайки твоя пример започвам да добавям към месото и по една пухена възглавница за да получи кучето балансирана храна близка до тази на дивите животни dribble шегувам се естествено victoryVVV Ели наистина ще сме ти многоооооо благодарени ако хвърлиш и някоя друга рецептичка за манджа w)

Цитат

/.
.

Добре Илиев съгласен съм с теб ,ама Пурина,BOSCH,Даймънд, Нутра Нъгетс, Чикопи, Юкануба, Роял Канин, Адванс. не са ли все храни от висок клас?
bl) Аз поне от всичко до тук останах с такова впечатление oleeee обърках се вече s)
Ако те наистина са в един клас то тогава аз ще перефразирам въпроса си ,или по точно ще повторя въпроса на Suncho

Цитат

Здравейте,когато четох този форум ми направи впечатление цената ,която се споменаваше за Nutra Nuget - мисля 36 лв. за 16 кг. и то супер премиум.

Значи имаме няколко марки храни един клас "супер премиум" при които цените са м/у 36 и 130 лв за едно и също количество ,на какво се дължи тази според мен не малка разлика : в марката ,в качеството или в нещо друго???

Първо чикопи е среден клас.
Цените в повечето случаи зависят и от вносителя.
Надценката при луксозните стоки е наи-голяма и оттам идват и разликите в цените.
Едни фирми са се наложили и имат пазар ,други сега се налагат.
Храните,които са с цени 7-10лв на кг реално струват не повече от 3-4лв.
Всичко останало е делавера на вносителя .

#436 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:27 PM

ще дам и още един пример:
Роял канин продават дадена храна за 5до7лв накг на едро в същото време продават тази храна на полицията на 2лв за кг,ето това е реалната цена за тази храна никои не е будала да работи на загуба.

#437 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:38 PM

Цитат

Вабанк ,поздравления за мнението ти относно натуралното хранене bravoS
Ако се прави качествено и сьс всички необходими сьставки си мисля ,че няма нищо по добре за кучетата ни.

На няколко места попаднах на мнения в които се отричаше използването на консерви заради консервантите вьтре в тях(което си е така)!
Но защо си мислят повечето хора ,че в гранулите не се влагат консерванти??? bl)

В повечето качествени гранули консерванта е витамин C.

#438 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:51 PM

Цитат

Цените в повечето случаи зависят и от вносителя.
Надценката при луксозните стоки е наи-голяма и оттам идват и разликите в цените.
Едни фирми са се наложили и имат пазар ,други сега се налагат.
Храните,които са с цени 7-10лв на кг реално струват не повече от 3-4лв.
Всичко останало е делавера на вносителя .

Г-н Илиев ,
Храните от висок клас не са с най-голяма надценка поради факта , че са много по-скъпи от ниския клас храни !!!А самите цени зависят от покупателната способност на хората.
Какво е мнението ви за храни , които се произвеждат и пакетират в страни около България , но вносителите твърдят , че ги внасят от много далече???
Какво е мнението ви за храните , които струват 3-4 лева за килограм , а за тях се твърди , че са внос и са PREMIUM ??? Колко всъщност им е реалната цена и какво се съдържа в така наречената PREMIUM храна???Колко от храните , които се внасят притежават сертификат ЕВРО 1 ? Колко трябва да е истинската себестойност на храна PREMIUM клас , за да се продава тук за 3-4 лв.?

За непросветените ще кажа , че за внос на храна с ЕВРО 1 сертификат се плаща мито , ДДС , транспорт , митническо обслужване и други разходи. За внос на храна без ЕВРО 1 сертификат се внасят с по-големи мита и транспортни такси.
User's Signature

#439 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 09:35 PM

bl)
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 09:57 PM

Royal Canin Mxi Junior не са ли добри за АСТ.Качествени ли са?Моя стафф е на 7 месеца и яде от тях по 400 гр.

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни