няма никакъв подтекст, казвам го направо - един ученик не може да бъде стопанин на дого аржентино. Поради причини доста подробно изброени от blueocean.
Ученикът може да си прекарва времето с когото си иска. Това няма нищо общо с това да се гледа куче с грижата на добър стопанин. Съжалявам приятелю, но да имаш куче и като да имаш дете - включва както приятни, така и много тегави неща, които не са в компетенцията и възможностите на човек на твоята възраст.
От части е така,но не може всички да се поставят под общ знаменател.. Спомням си като дете(бях много малка и баба ми ме тормозеше и крещеше по мен да съм го хвърлила,че съм "събирала на хората боклуците" и тн) та това кученце "Чопър" си го кръстих съм гледала и хранила с биберона ставала съм посред нощ за да не изпусне хранене , крила съм се от родителите ми за да излизам нощем и да храня бебе токущо прогледнало .Като поодрасна го дадох на 1 дядо той си го гледаше(кутрето приличаше мн на ловджийско).След това в пубертета намерих изоставена сграда и с помощтта на мой приятели направихме мини приют в който хранехме ,чистехме и отглеждахме кучета докато им намерим нов дом.Последно си спомням за "Батърси"(така го бях кръстила от 1 приют по Animal Planet)бях ученичка и намерих бебета изхвърлени до магистралата за кулата,ходех преди училище , след училище и преди да се прибера да има давам мляко с биберон :) Бяха 3-чки и за щастие щастливо задомени
Та забравих да кажа на 15 години наще ми купиха дого агрентино с родословие гледала съм го и обучавала сама (с помощта на 1 книга за начално обучение на кучето) и все още го гледам (кучето е на 7 години и не напада нито хора нито животни) .. Та извода ми е ако човек има силно желание да помогне , да даде шанс на 1 животно да живее пълноценен жибот , не мисля,че възрастта има значение. Хубаво е да се внимава,но давайте шанс и вие 1-во сте били младоци ;)