Dog.bg Форуми : Дого Аржентино

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дого Аржентино изоставено

#41 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2010 - 07:36 PM

Здравейте и от мен. Реших да споделя резултатите от изследванията докато tayra87 стигне до компютъра си, за да го направи.
Бъбреци и черен дроб - чисти. За съжаление все пак имаме възпаление и то по всяка вероятност е на половите органи. Очаква ни кастрация, а по-нататък всичко останало.
Това от мен, ще помоля tayra87 да допълни. smile.gif

Тук Тара спечели симпатия в градския транспорт. Рискувахме да се качим без намордник, но пък имахме билетче и паспорт, да не говорим, че Тара се държа блестящо х)

#42 Потребителят е офлайн   tayra87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2010 - 09:48 AM

ами здравейте и от нас...вчера никаква възможност да седнеме на компютъра с Тара.направихме срещата на другото ни куче шар пей със стопаните му и тази вечер се връща при тях и разходихме тара и няма време вече за компютър... ab_041.gif за тара мога само да кажа че е уникално умно куче...само за 1 вечер тя придоби всякакви хигиенни навици които други кучета придобиват за седмици и месеци...просто съм учудена.скимти като и се ходи по нужда и е доволна като я изкараме.сутринта сладураната толкова и се излизаше след като беше изяла цял куп храна и беше изпила половин кофа вода та мрънкаше от рано рано.аз се направих леко на ударена пред нея и й казах да изчака още половин час ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif обаче малчуганката беше на друго мнение и легна до мене на леглото на което не знам как се събрахме двете и започна да ми скимти на главата и да ме облизва от до и как да й откажа след такова сладко молене af_089.gif af_089.gif af_089.gif излезнах дори по пижама за да стане по бързо ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif после пак си легнахме тя на земята аз на леглото и заспахме пак af_089.gif af_089.gif af_089.gif милата се е научила че когато няма никой може да спи колкото си иска на леглото но има ли някой на него си знае че трябва да спи на земята.за съжаление нямам спалня иначе е добре дошла ab_041.gif вчера се наложи вече да и взема гащи за разгонени и учудващо все едно цял живот е носила такива неща.не възрази ни най малко.просто страшно умно куче...вече ми е толкова в сърцето че не знам как ще се разделя с милата като мине кастрации и чудесии.най-вероятно в събота ще идем да я кастрираме защото по-рано просто нямам възможност покрай работата и нея.това засега е от нас. ae_085.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 09:53 AM

Какво е това "ДОГО аржентино" на петна като далматинец !?!?!

#44 Потребителят е офлайн   tayra87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2010 - 10:22 AM

за мене най прекрасното създание на света...дори да не е чиста ЕВЕНТУАЛНО!!!!не мисля че това има значение ЗАЩОТО ТОВА НЕ Я ПРАВИ ПО МАЛКО КУЧЕ КОЕТО МОЖЕ ДА ОБИЧА!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2010 - 10:34 AM

Цитат(zahoo @ Apr 7 2010, 07:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Срещат се и такива, но до колкото знам ги спират от разплод. В морската имаше едно дого женско (родословно) и то си беше с петна. Всяка порода си има някакви отклонения, които ако се появят не го правят по-малко представител на тази порода, просто кучето не се допуска до разплод. Но това изобщо няма такова значение, важното е, че момичето е слънце и попадна на страхотни хора, които да се погрижат за нея и живот и здраве да си намери страхотен постоянен дом.

Благодаря Ви, че се погрижихте за нея, като си помисля само на какви хора можеше да попадне душичката, а и с тази нейна порода. Страхотни сте, УСПЕХ ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 07 April 2010 - 02:18 PM

Цитат(lizka @ Apr 7 2010, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(zahoo @ Apr 7 2010, 07:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Срещат се и такива, но до колкото знам ги спират от разплод. В морската имаше едно дого женско (родословно) и то си беше с петна. Всяка порода си има някакви отклонения, които ако се появят не го правят по-малко представител на тази порода, просто кучето не се допуска до разплод. Но това изобщо няма такова значение, важното е, че момичето е слънце и попадна на страхотни хора, които да се погрижат за нея и живот и здраве да си намери страхотен постоянен дом.

Благодаря Ви, че се погрижихте за нея, като си помисля само на какви хора можеше да попадне душичката, а и с тази нейна порода. Страхотни сте, УСПЕХ ae_085.gif

Има нещо вярно в поста ти lizka, но да допълня - при някои развъдни линии се среща по-силна пигментация на кожата (черните петна, които виждате в/у тази госпожица са точно такива). Т.е. черните й петна са само в/у кожата, а козината си е бяла. Това не е недостатък, а е напълно допустимо. Друг е въпроса, че при някои кучета козината е пигментирана с черни петна - ето това вече е сериозен недостатък.
Пожелавам успех на прекрасната госпожица и да си намери най-добрите стопани! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2010 - 02:33 PM

Упс, извинявам се, че съм се изказала неподготвена , явно не съм прочела добре стандарта и кучинката в морската беше с пигментирана кожа, а не козина, само на ушето имаше пигмент и по козината. Още веднъж пожелавам успех на красавицата wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   tayra87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2010 - 02:42 PM

дам.и аз й пожелавам успех.заслужава го.сега цял ден я мисля какви ли ги върши в малката джунгла вкъщи.след малко трябва да вземат шар пейчето и моментално ще завладее и останалата стая на апартамента af_089.gif af_089.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 06:21 PM

Прикачвам касовите бележки (за храна и кръвни изследвания) от понеделник, 05.04.2010 г. и вторник, 06.04.2010г. На втората 15-те стотинки са грешно въведени.
tayra87 ще прикачи още една бележка по-късно.

До момента имаме преведени 50лв. Очакваме още 30лв от една дама.
Предстоят ни (мисля 3) ваксини, по 25лв всяка. След кастрацията сигурно ще взимаме антибиотици, които нямам представа колко ще струват. Това са предполагаемите бъдещи разходи засега.
Ето и банковата сметка, на която всеки, който има възможност може да изпрати пари:

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:
Име (Name): МИЛЕНА ТОДОРОВА МАКЕДОНСКА (MILENA TODOROVA MAKEDONSKA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)

При попълване на вносната бележка или платежното нареждане е желателно да попълните в "основание за плащане" име на животното и вашия ник или име.

Благодаря на всички, които ни помагат и са готови да помагат както могат за Тара. Без вашата помощ нямаше да се справим.

#50 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 06:48 PM

Все забравям да напиша, че в събота (11.04) Тара беше поверена на грижите на Боби - моят познат, който ми съобщи за нея. Във вторник той я заведе в центъра в Студентски град за кастрация и след дълго чакане най-накрая се прибраха. По думите му всичко е минало добре и Тара бързо се е възстановила от операцията. Вече е жизнена и игрива.
За съжаление ще трябва да сменим дома й за пореден път, но в този случай - надявам се за постоянно х). В събота с Тара ще пътуваме до Варна, където ще я предадем на новите й стопани.
Все още не знаем как ще пътуваме, но пък имаме волята да изтърпим дългото пътуване заради добрата кауза х).

#51 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 02:06 AM

Все не намирам време да седна да напиша новостите. Тара вече е във своя нов дом. Не я заведохме във Варна, както беше планирано. В последния момент момчето, което се грижеше за нея (самият той ми каза за нея), реши, че иска тя да остане при него.
Това, което мога да кажа за човека е, че гледа куче от същата порода и й е искрен фен. До колкото ми стана ясно, истинската причина да иска да задържи Тара е, че се е привързал към нея и се притеснява, че давайки я на други хора, може да не я гледат така, както той би искал.
Вярвам, че всички се надяваме Тара да живее истински спокойно и добре, пожелавам й да бъде така х).
Със снимки от новия й дом се надявам да се сдобия възможно най-скоро х)).

#52 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2010 - 06:42 PM

Последните новини, които имам относно Тара е, че животината си живее на село, гледана е с любов и е доооста наедряла след кастрацията х)).
Надявам се скоро да имам и включване със снимки х)).

Искам да благодаря на всички хора, които помогнаха по някакъв начин - без вас нямаше да се справим, благодаря ви!!!! Също искам отново да се извиня и за създалите се недоразумения около осиновяването й.
Надявам се момичето да изживее своят живот щастливо и спокойно х))

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни