Dog.bg Форуми : за правилното хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

за правилното хранене

#21 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 17 February 2006 - 06:07 PM

Цитат

хехе
:) това за "Любимец" ми хареса
аз самия като взех кучето си на 1 месец
ми казаха че само любимец едяло
похраних го малко с него
след това взех една друга храна "Фаворит"
след което поекспериментирах с Педигри за немски овчарки
сега съм се спрял на Роял Канин Макси Джуниър
мисля за в близко бъдеще да спра с опитите за сменяне на храната

ТАКА И ТРИАБВА,А ФАВОРИТ Е СРЕДЕН КЛАС ХРАНА И СПЕЦИАЛНО "ХЪСКИ"БИВА,ПРОТЕИН 30%МАЗНИНА 20%,ВНОСИТЕЛИА Е ОТ ГАБРОВО И САМ ИА ПРОБВАЛ,НО ЦЕНАТА НЕ ОТГОВАРИА НА КАчЕСТВОТО!

#22 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 04:17 PM

Хранителни вещества(нутриенти) в 1 кг гранули над 15 месеца за nok :
Белтъчини/Протеини, % 24
Мазнини, % 19
Минерални вещества, % 7,7
Целулоза обща, % 4
Влажност, % 9
Влакнини, % 7
Въглехидрати, % 33,3
Минерални вещества
Калций, % 1
Фосфор, % 0,7
Магнезий, % 0,07
Желязо, мг/кг 210
Мед, мг/кг 33
Манган, мг/кг 64
Цинк, мг/кг 250
Съединения йод, мг/кг 3,5
Селен, мг/кг 0,25
Натрий, % 0,4
Съединения хлор, % 0,5
Калий, % 0,7
Витамини :
А, ME/кг 22000
D3, ME/кг 1500
Е, мг/кг 600
С, мг/кг 300
Лютеин, мг/кг 5
Хондроитин сулфат, мг/кг
+ глюкозамин, мг/кг 1000
L-карнитин, мг/кг 50
таурин, г 0,22
това са препоръчителни стойности за nok и една добра и разбираема статия за храненето на кучето 1super Л. Льюис, М. Моррис (мл.), М. Хэнд -Хранене на кучето 1super
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Dianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 01:47 PM

Леле то трябва да си химик за да изхраниш едно куче. :)
Аз имам две животни и те макар да са баща и син имат много различно навици и вкусове.
Бащата е най капризното куче на планетата :) отказвал ми е пилешка пържола само щото е полята с топено сирене такова чудо не сте виждали.

та сега проблемите ми с малкия господин. Та значи той яде абсолютно всико което добара. Домати, краставици, обелки от картофи, лук, чесън, сух хляб яде с апетита с който яде и пържола. Това уб е хубаво но знаете ли каква е паниката на майками като се излети в градината между лехите с пипера :)

А моето мнение за хранене е много калции като гръклани кокали и всякакви такива. едно от най важните неща който трябва да му се дава е A D3 E и калции на таблетки. Препоръчвам човешки от тези розавите хапченца.

Ако сте на село и имате връзка със село то тогава просто намерете царевично брашно. Царевично брашно, кокали и месо, A D3 E, Калции. това в повечето случай е достатъчно.

#24 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 24 March 2006 - 02:06 PM

ЦИТАТ
А моето мнение за хранене е много калции като гръклани кокали и всякакви такива. едно от най важните неща който трябва да му се дава е A D3 E и калции на таблетки. Препоръчвам човешки от тези розавите хапченца.

Ако сте на село и имате връзка със село то тогава просто намерете царевично брашно. Царевично брашно, кокали и месо, A D3 E, Калции. това в повечето случай е достатъчно.

ЗДРАВЕЙ ,ДИАНА
ХРАНИНЕТО НА КУЧЕТО Е ЦЯЛА НАУКА
И ТОВА КОЕТО ПРЕПОРЪЧВАШ Е НАЙ НЕБАЛАНСИРАНОТО ХРАНЕНЕ И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО КОСТИТЕ НЕ СА ХРАНА А БАЛАСТ ЗА ОРГАНИЗМА ТЪЙ КАТО НЕ СЕ СМИЛАТ И УСВОЯВАТ

ПО ДОБРЕ Е ДА ГО ХРАНИШ С КАЧЕСТВЕНА ГРАНУЛА А ЗА ТВОЙТО КУЧЕ ЩОМ ОБИЧА ЗЕЛЕНЧУЦИ ПРЕПОРЪЧВАМ БОШ МИКС - СИГУРНА СЪМ ЧЕ И ТАТКОТО НЯМА ДА ОТКАЖЕ ТАЗИ ХРАНА И ЩЕ ИМАТЕ ЕДНО ПЪЛНОЦЕННО ХРАНЕНЕ НА СТОЙНОСТА НА ГОРЕ ОПИСАНОТО

С УВАЖЕНИЕ Д-Р ГЕТОВА ветеринарен лекар

#25 Потребителят е офлайн   viktor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 08:44 PM

Цитат

ЦИТАТ

ЗДРАВЕЙ ,ДИАНА
ХРАНИНЕТО НА КУЧЕТО Е ЦЯЛА НАУКА
И ТОВА КОЕТО ПРЕПОРЪЧВАШ Е НАЙ НЕБАЛАНСИРАНОТО ХРАНЕНЕ И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО КОСТИТЕ НЕ СА ХРАНА А БАЛАСТ ЗА ОРГАНИЗМА ТЪЙ КАТО НЕ СЕ СМИЛАТ И УСВОЯВАТ

ПО ДОБРЕ Е ДА ГО ХРАНИШ С КАЧЕСТВЕНА ГРАНУЛА А ЗА ТВОЙТО КУЧЕ ЩОМ ОБИЧА ЗЕЛЕНЧУЦИ ПРЕПОРЪЧВАМ БОШ МИКС - СИГУРНА СЪМ ЧЕ И ТАТКОТО НЯМА ДА ОТКАЖЕ ТАЗИ ХРАНА И ЩЕ ИМАТЕ ЕДНО ПЪЛНОЦЕННО ХРАНЕНЕ НА СТОЙНОСТА НА ГОРЕ ОПИСАНОТО

С УВАЖЕНИЕ Д-Р ГЕТОВА ветеринарен лекар

kakvo 6te re4e bo6 miks bl) naistina neznam na niakoi moje i da mu e sme6no drink
User's Signature

Viktor von Carlos[br]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 10:35 PM

Bosch Mix - това е марка храна за кучета, доколкото знам май все още нова на българския пазар или поне не толкова разпространена и известна! Но явно добра, щом я препоръчват!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#27 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 25 March 2006 - 08:33 AM

ще обесня , но за повече въпроси на лични , за да не става реклама на дадена марка

Bosch отново се внася в България / васяше се преди 15 години / това е немска храна - супер премиум качество и усвояемост 85% разработена предимно за немски овчарки и със сертификат HI PREMIUM QUALITY

различните разработки на храната са направени за определениата възраст или състояние на кучето - както и за кучета със проблеми

лично аз като ветеринарен лекар и собственик на нок вече имам наблюдения върху качеството на храната кучетата я ядат с апетит и тя се отразава добре и на животни със наистина сериозни проблеми / говоря за хранителни алергии и стомашни проблеми и ставни също /

д-р Гетова

#28 Потребителят е офлайн   Dianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 01:35 PM

Значи хем си права хем и аз незнам вече.
Забелязала съм, че колкото повече се старае човек да е по правилно храненето толкова животното не изглежда добре. Което според мен няма логика.

Според всички познания който имам и книги който съм чела това което казваш е правилно и тук спор няма. Но защо понякога животни хранени безразборно стават по добри екземпляри.

Имам НОК на 11 години в отлично здраве и ще кажа как съм го отгледала.

Значи когато кучето дойде да живее с мен беше на 60 дни и тогава го хранех под часовник като малко бебе.
Наблягахме на месо и понеже на село имаме крава му правех прясно мляко и смески от тези дето са за подрастващи прасенца. Баща ми им викаше стартерни смески незнам така ли се казват правилно. Много често му правех мляко от кравата със царевично брашно и трупно брашно. Трупното брашно много гадно мирише но животното го обожаваше.

Понеже много го глезех започна да развива рахит някъде към 6тия месец и тогава започнахме с витамините. А Д3 Е на инжекции и калциим фосфор С човешки. За два месеца беше пак във форма и продължихме с витамините само на какпки вече.

В общи линии така съм го изхранила.

Незнам дали е от храненето но стана едър екземпляр и се бях уплашила, че ще мине размерите на породата но за мое щастие това не се случи.

#29 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 03:06 PM

Диана,ама ти си готов свиневъд бе момиче!
Защо се бъркаш в неща от който не разбираш,виждам от написаното тук,че си объркала форума!
Трябва да отидеш да разсъждаваш в някой форум за прасета,размножаване и угояване!
l) n) l)

За Немското овчарско куче единственната истина е Роял Канин,извара,мляко(кисело и прясно),варен ориз,риба(аз давам филе от риба тон),морковчета тук таме,яйца и пилешко месце!
Всичко останало е излишно и не само,че не допринася за доброто здраве на кучето,ами го разваля.
Куче хранено с изброените от мен продукти НЕ боледува,НЕ се нуждае от витамини и минерали,НЯМА кожни и стомашни проблеми!!!
Може да се дават различни плодове и зеленчуци,но в ограничени количества понеже в плодовете се съдържа захар!!!

Всичко останало както казах е подходящо за прасе и се съмнявам,че куче хранено по описаният от теб начин е напълно здраво!!!

И ЗАПОМНИ,че куче хранено с качествена храна не дебелее от нея!

Започне ли кучето да дебелее,значи храниш с боклук!

#30 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 04:38 PM

И при теб нещата изглеждат като на домашно приготвен буломач!
КУЧЕТАТА СЕ ХРАНЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПЪЛНОЦЕННА ДОБРЕ БАЛАНСИРАНА КУЧЕШКА ХРАНА ОТ НАЙ ВИСОК КЛАС!!!
Всички рецепти , които предлагате тук са чиста проба вреда на кучето.
И за да сме наясно , какво давате на кучето си , бихте ли ми казали колко процента свежо месо ( или колко % сухо вещество месо ) има в рояла който давате на кучето си? Това е най важното от една храна!
Очаквам да ми отговорите абсолютно точно , защото аз съм запознат в детайли за нещата , които ви питам.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#31 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 04:46 PM

Минимум 26-29% дехидратирано птиче месо за при 4300 ккал.За последните шест месеца Рояла си направи промени в рецептурника,но това е средно.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Dianna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 10:07 PM

Кучето е хищник. Хищниците се хранят с месо.
Има едни зъби дето им викат кучешки зъби. Те не са еволюйрали за да ядът гранули а служат за разкъсване на месо.

Мръвката е най полезното нещо за едно куче. Всичко друго са боклуци за много пари.

#33 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 March 2006 - 10:48 PM

Цитат

Кучето е хищник. Хищниците се хранят с месо.
Има едни зъби дето им викат кучешки зъби. Те не са еволюйрали за да ядът гранули а служат за разкъсване на месо.

Мръвката е най полезното нещо за едно куче. Всичко друго са боклуци за много пари.

Кучешките зъби не служат за хранене,а за убиване.
И свинята има кучешки зъби,пък не се храни само с месо.
http://amstaf.hit.bg

#34 Потребителят е офлайн   von rozzen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2006 - 01:49 PM

Цитат

И при теб нещата изглеждат като на домашно приготвен буломач!
КУЧЕТАТА СЕ ХРАНЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПЪЛНОЦЕННА ДОБРЕ БАЛАНСИРАНА КУЧЕШКА ХРАНА ОТ НАЙ ВИСОК КЛАС!!!
Всички рецепти , които предлагате тук са чиста проба вреда на кучето.
И за да сме наясно , какво давате на кучето си , бихте ли ми казали колко процента свежо месо ( или колко % сухо вещество месо ) има в рояла който давате на кучето си? Това е най важното от една храна!
Очаквам да ми отговорите абсолютно точно , защото аз съм запознат в детайли за нещата , които ви питам.

чистото месо не би могло да даде нужното количество протеин!дори висок процент се постига от др саставки от растителен произход!

#35 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 02:12 PM

Да, но пък съдържа креатин.

#36 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 March 2006 - 03:00 PM

b) говорим за балансирано хранене - във гранулата също има месо - е верно не е под формата на пържола във храната с която храня бош и юкануба - примерно съдържанието на месо е от 24 до 34 % и при това е със усвояемост над 70 % там се съдържат всички необходими аминокиселини макро и микроелементи

#37 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 12:36 PM

Бихте ли споделили как храните през лятото-моя пес отслабна драстично,минимум 5-6 кг от май до юли,направо се стопи,все едно си го гладил с ютия-никаква подкожна мазнина/ребрата му се виждат/,загуби и мускулна маса, а и му свалих поне един чувал вълна от тялото . Движи се активно привечер и сутрин.Има среден апетит- 400-500 гр. пилешки фенери,100 гр извара и около 250 гр. гранули Адвантис за едри породи с протектори на ставите.Има много лек ход ,но отслабването е голямо и не знам дали е притеснително това или е нормално за пуснатите свободно в двора кучета ? bl) В началото при активното отслабване дори му трепереха краката и нямаше особен апетит. bl)И изненадващо му се увеличи червения пигмент на козината r)
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 01:02 PM

Здравей,Рексдог!

Мисля,че няма реална причина за тревога когато кучето отслабва през лятото посредством намален апетит когато храниш добре,макар и в по-малки количества.
Аз лично НЕ давам варени пилешки продукти освен трътки,бяло месо,дробчета и сърца.Но това щастие им се случва много,много рядко.
През лятото ги храня до 90% само с гранули на Яконуба или Роял Канин с прибавени към тях яйца,кисело мляко или извара.
През зимата им варя от време на време горепосочените пилешки продукти,но не по-често от 2 пъти седмично.
В момента всичките ми кучета са в доста "постна" форма,защото работя с тях всеки 2 ри ден и повишената активност заедно с жегите не им позволява да напълнеят.
От друга страна аз винаги държа кучетата ми да са по-слаби за да не натоварваме и без това обременените вече от изискваният от породният стандарт общ изглед на НОК.
За да е здраво едно НОК,без значение сезона,то трябва да може да презентира поне 2-3 от ребрата си.На докосване НЕ бива да се напипват мазнини ,също така не бива да се прекалява с охранването така че кучето като тича по-скоро да се търкаля l)

#39 Потребителят е офлайн   krasii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 01:16 PM

Цитат

Бихте ли споделили как храните през лятото-моя пес отслабна драстично,минимум 5-6 кг от май до юли,направо се стопи,

cheers rexdog здравей !
Не се притеснвай за слабеенето.Съвсем нормално е. За кучето в летните жеги най важното е да има винаги до него прясна ВОДА. Аз лично през горещините избягвам дългите и изморителни разходки. Храня с CHICOPEE ,но интересното е ,че различните кучета реагират по различен начин на жегата. Така например докато JECK и BETI отслабват - CARO дебелее като за световно. Явно и годинките си оказват влиание s)
-От личен опит мога да ти споделя, че най благоприятно през горещините действа (както за кучето така и за стопанина) разходка до кварталната паркова бирария, ледено студена бира и добра компания. cheers

Приятелски поздрав: Евгени super best
User's Signature

Качена снимка[br]Caro von der Bildeiche-национален шампион Качена снимка BG!!! www.vonmilenium.com

#40 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2006 - 01:20 PM

Така е,дори сега разбрах какво са искали да кажат в стандарта за височина и килограми,след като направих сравнение между зимното и лятното куче.А за фенерите-продават ги в Била по 1.70 лв килограма,месото е над 50% и песа ги яде с голям апетит,имат и птича мазнина и крехки кости,което си едобре,но едното хранене е задължително с качествени гранули-тези са испански/ супер-премиум/,имат и специално за НОК,но ги видях по късно.От тях яде по-малко но може би ги усвоява по добре.А твоите карасавци ги знам,знам и че подържаш мнението за слабите кучета,като по добри.И аз споделям това ,защото на кучето му е явно по-добре ,въпреки че се губи външната им ефектност s)
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни