Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#666 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2005 - 01:50 PM

Цитат

Никой не е в състояние да ме убеди в противното,тъй като съм гледала кучета и с "истинска" храна и съм се борила с алергии и стомашни разстройства...,а сега вече година гледам Саричка само с гранули(едни и същи при това!) и виждам как порастна тя и колко е добре(Слава Богу!)!
Наистина ми омръзна да обсъждаме това! ;)

Добре r) не е и нужно.
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#667 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 08:45 PM

bl) Значи мисля че сте стигнали до излишен спор.Ели,храня Арчи само с гранули и мисля да послушам савета ти , а имало и някакви телешки хапки които ми препорачаха от агенцията.Неска Арчи хапна гранули с мляко а преди малко му дадох и само чисти гранули r) .По касно ще хапне пак мляко и гранули ;) .А добре ли е да купувам различни гранули(от различна фирма) bl) ?Добре ли е примерно да му давам само мляко, само гранули, и смесено,сащо разбрах че е добре да яде по един варен жълтък cl) ? А кога трябва да почнат да му се изправят ушичките мн се притеснявам да не си останат така има ли вазможност? d)

#668 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 09:01 PM

позволявам си де се намеся r) ако млякото е прясно в никакъв случай не давай на малко куче независимо от породата - просира ги жестоко bl) s)

#669 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 09:14 PM

Blazy млякото е кисело :) d) oleeee

#670 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 10:58 PM

Цитат

bl) Значи мисля че сте стигнали до излишен спор.Ели,храня Арчи само с гранули и мисля да послушам савета ти , а имало и някакви телешки хапки които ми препорачаха от агенцията.Неска Арчи хапна гранули с мляко а преди малко му дадох и само чисти гранули r) .По касно ще хапне пак мляко и гранули ;) .А добре ли е да купувам различни гранули(от различна фирма) bl) ?Добре ли е примерно да му давам само мляко, само гранули, и смесено,сащо разбрах че е добре да яде по един варен жълтък cl) ? А кога трябва да почнат да му се изправят ушичките мн се притеснявам да не си останат така има ли вазможност? d)

bravo Боби,ориентирал си се правилно! Наистина браво!
Можеш да си му даваш гранулките смесени с киселото мляко всеки път.Не е необходимо да се "разнообразяват" храненията.Варения жълтък го смесваш с гранулите и млякото в едно от храненията през деня,но мисля,че по един жълтък всеки ден е много-можеш да му го даваш през ден(жълтъка) и непременно твърдо сварен!
Не е необходимо да се сменят марките на гранулите.някой го правят,но аз лично не намирам смисъл в това.Ако кучето се храни нормално,расте нормално и се чуства добре с Роял канин например,не виждам смисъл да му ги сменяш,защото принципно състава и в другата качествена храна е същия.Ако се налага някаква лечебна храна(има и такива гранули-за стомашни проблеми,за слабо сърце на възрастно куче и др.),тогава се дава само тя.
Сара,например от 50-тия си ден(откакто е при мен) до ден днешен(вече е на година и 2 месеца) е яла САМО Роял канин-в началото "Джуниър",после "Адълт"-казах вече няколко пъти,че през цялото това време не сме имали никакви проблеми(дори и на морето,където повечето кучета пипват разстройство) и не виждам смисъл да и сменям храната.От време на време и давам по някое парче суров морков или краставица,тя обича да ги хрупа.По принцип френчитата са лакоми кучета и ядат всичко , но НЕ трябва!Така че,продължавай си по този начин-това хранене е най-правилно за Арчи! super best

Надявам се,че не е възможно да му останат клепнали ушичките на Арчито.Според мен е рано да се притесняваш-той е едва на 40 дни,много е малък.Ако докъм 60-65 ден не се изправят,тогава може да имаме повод за тревога,но още е рано! Бъди спокоен r)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#671 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 11:34 PM

Ели наистина се надявам да си права за ушичките,защото нямам тарпение да го видя сас сладките ушички(се пак това е чара на всяко булдоче) .А отностно жълтъка ще му давам два-три пати на седмица.Иначе от ден на ден го наблюдавам че става се по паргав и жизнен.А и искам да те питам твоята Сара сабуждаше ли се като беше малка.Защото Арчи ме буди редовно в 4 часа яде играе и пак ляга?Сега малко за легалцето...като отдидох в зоо-магазина ме питаха какво е това!Казаха че не са получавали такова "нещу" сега получих идея да ида в мебелен магазин.Ще го направя!Но за сега аз имам импровизирано легалце става вапрос за едно панерче,което ползвах да си сабирам играчките като бях малак.Сега е застлано сас парченце донапрен.Над него(донапрена) има нещу като малка възглавничка.Всичко това е покрито сас едно одеалце и едно чаршавче за да му е пухкаво.А понеже мисля че през ноща бутилката с топлата вода ще се изтоди го покривам с одеалце.Така спинка нашето Арчи.Сащо така сам забелязал че може да излиза и да влиза в легалцето си без проблем.Понеже го заварвам като се прибирам да спи ватре(а е било отван преди това) super .Което мисля че е добре bravo !Гледа винаги да е до мен.Тича и се бласка в краката ми следва ме из всяка стая.Доста е интересен като почне да ръмжи или да лае b) мн е сладък.Утре вечерта ще сложа снимки victoryVVV

#672 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2005 - 11:40 PM

super best d) d) bravo заспал е сега.Облегнал се е на крака ми и сладко сладко сумти.Лекарят ме пита дали сумти и прихрква като спи - каза че е хубаво да го правят но това е обичаино при кучетата с тапи муцунки.Ели, чесно да ти кажа и мен ме самнявя трябва да си намеря друга клиника маи!Та пиша веднага втори пост r) защото е мн сладък.Облегнал се е на крака ми и спинка. angelpik Малко невино създаниице oo

#673 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 12:13 AM

Цитат

.....Иначе от ден на ден го наблюдавам че става се по паргав и жизнен.А и искам да те питам твоята Сара сабуждаше ли се като беше малка.Защото Арчи ме буди редовно в 4 часа яде играе и пак ляга?Сега малко за легалцето...като отдидох в зоо-магазина ме питаха какво е това!Казаха че не са получавали такова "нещу" сега получих идея да ида в мебелен магазин.Ще го направя!Но за сега аз имам импровизирано легалце става вапрос за едно панерче,което ползвах да си сабирам играчките като бях малак.Сега е застлано сас парченце донапрен.Над него(донапрена) има нещу като малка възглавничка.Всичко това е покрито сас едно одеалце и едно чаршавче за да му е пухкаво.А понеже мисля че през ноща бутилката с топлата вода ще се изтоди го покривам с одеалце.Така спинка нашето Арчи.Сащо така сам забелязал че може да излиза и да влиза в легалцето си без проблем.Понеже го заварвам като се прибирам да спи ватре(а е било отван преди това) super .Което мисля че е добре bravo !Гледа винаги да е до мен.Тича и се бласка в краката ми следва ме из всяка стая.Доста е интересен като почне да ръмжи или да лае b) мн е сладък.Утре вечерта ще сложа снимки victoryVVV

Много сте сладки и готини двамата с Арчи! w)
Той ще ти бъде най-добрия приятел,а сигурно вече е b) ...
Много хубаво легълце си му направил! Такива,подобни кошчета се продават тук по магазините и аз много ги харесвам! super best bravo Единствената причина,леглото на Сара да е цялото от дунапрен,е че може да се пере лесно и тя не го гризе.Иначе,като по-малка и тя имаше много красиво плетено от ракита легло,но го изгриза пръчица по пръчица a) l) ...голяма беладжийка беше като бебе...
Питаш дали се е будила...ами не-не си спомням да сме ставали нощем.Но първите няколко дни доста скимтеше през нощта...възможно е Арчи още да не е съвсем свикнал с новия си дом,но като чета как е започнал да те следва навсякъде,мисля че до ден-два ще се успокои още повече...Това,че все иска да е с теб е много характерно за тази порода-те се привързват изключително силно към стопаните си и особено към един от членовете на семейството! В къщи-това съм аз,а у вас-очевидно си ти! drink Чудесна е тази любов на булдочето..ходи след теб навсякъде,гледа те в очите,все едно иска да ти каже "обичам те!"-велико е! Ще видиш,че ще бъдете много щастливи двамата,пък и ти го гледаш като истинско бебе и той ще порастне здрав и щастлив! super best
Браво на теб Боби!!!! bravo super best
Стискам палци да му се изправят по-скоро ушичките,че да спреш да се притесняваш! super
Чакам с нетърпение снимките!

П.П. Ако не му е малко легълцето,може и да не го сменяш-добре си го измислил и направил и съм сигурна ,че му е удобно и топличко! bravo
User's Signature

#674 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 09:07 AM

Цитат

Никой не е в състояние да ме убеди в противното,тъй като съм гледала кучета и с "истинска" храна и съм се борила с алергии и стомашни разстройства...,а сега вече година гледам Саричка само с гранули(едни и същи при това!) и виждам как порастна тя и колко е добре(Слава Богу!)!
Наистина ми омръзна да обсъждаме това! ;)

b) Ели в България са се гледали кучета доста преди да се е появила гранулираната храна r) Аз също съм имал Нюфи което съм гледал 13 щастливи години без да имам никакъв проблем с храненето освен финансовия l) Та понеже не обичам да говоря празни приказки ,ще цитирам едно мнение от форума което смятам за миродавно. Предварително се извинявам на mil за плагиатството w) и го поздравявам за добре написаната тема . super best

"Доста легенди чета тук. Ето какво мога да кажа по темата:
Кучето НЯМА нужда от разнообразна храна в смисъла, в който го разбираме ние, хората. На него няма да му омръзне да яде едно и също всеки ден, години наред. Има нужда от ПЪЛНОЦЕННА храна, т.е. - да получава необходимите за него вещества в необходимото съотношение, като се има предвид, че в различните периоди от живота му нуждите му са различни.
Който смята, че може да му осигури добър баланс (протеини, мазнини, въглехидрати, пепел, микро и макроелемени) с натурално хранене - чудесно, но затова се изискват много познания . Аз ги нямам, затова предпочитам качествените гранулирани храни, на чиято опаковка можеш да прочетеш точния състав и необходимата дневна дажба. Но ако кучето ви не е привикнало към гранулирана храна от малко - трудно ще го накарате да я приеме на по-късен етап. Може да се започне с нея веднага след отбиването, но подбирайте марката и предназначението. Например малкото куче се нуждае от доста повече протеини, мазнини и калций в сравнение с отрасналото.
Е, тук за пръв път чух, че миксерите са вид храна, било то и за кучета, аз ги мислех за електродомакински уреди :)
Като говорим за сухи храни: различавайте пълноценна гранулирана храна от микс. Миксовете съдържат обикновено смес от зърнени храни с малка добавка от мазнини и имат ниска хранителна стойност. Те не са пълноценни - използват се за добавака или нека кажа пълнеж. Ако кучето ви е лакомо, то няма да се засити от порцията пълноценна храна, която му се полага, а миксът ще му даде чувство за ситост.
Моите съвети:
Гранулирана храна - да, консервирана - никога! Консервацията при гранулираните храни се постига чрез екструдиране и извличане на водата, а при консервираните (влажни и полувлажни) - чрез консерванти. Познавам куче от породата средноазиатска овчарка, което почина на 5 г. с масиран карцином на цялата храносмилателна система вследствие хранене с консерви (разбира се, това е крайно зловещ пример, имало е и други фактори, но ви казвам заключението след аутопсията). Освен това в консервите след отварянето дори за ден веднага започват да се развиват гъби, плесени и какви ли не микроорганизми.
За да изберете добрата за вашето куче гранулирана храна трябва да минете един период по метода "проба - грешка" - опитвайте различни, докато попаднете на тази, която най-много ще се хареса на вашия приятел.
Добри марки, но и твърде скъпи са: Royal canin, Purina Proplan, Eucanuba. Добри и средно скъпи: Фрискис, Пурина дог чоу (що стана с таз латиница, бе?!), Нутра нагетс, Даямонд, сигурно пропускам нещо. Евтини и с лоша репутация: Педигри, Чапи, български измишльотини.
Ако храните с гранулирана храна давайте строго определено количество, а не "нека да яде кученцето колкото му се иска" и осигурявайте много вода.
Хляб - да, но не бял.
Въобще въглехидрати - умерено. Никога продукти, съдържащи какао! (напр. шоколад)
Плодове и зеленчуци - да, но без лук и картофи.
Кости - да, без тръбни.
Субпродукти (карантия) - много внимателно.
Млечни продукти - съвсем малко (също като субпродуктите предизвикват стомашни разстройства).
Яйца - един-два пъти седмично.
Нуждата от сол на кучето е нищожна - не давайте солени храни. Задължително обезсолявайте рибата.
Ако храните натурално не забравяйте, че кучето е месоядно животно - храносмилателния тракт е доста по-къс от този на тревопасните и на всеядните (като човека). От останалите храни усвоява твърде малко, затова разчитайте просто на месото.

Тук редактирам, защото забравих да спомена две важни неща:
Кости се дават след 6 месечна възраст, когато зъбите са вече укрепнали. Първото ми куче счупи постоянен зъб на 4 месеца с кост, защото избързах.
И още нещо - храносмилателната система на кучето се "настройва" към вида хранене, който сте избрали. Не го сменяйте рязко. Ако решите да преминете от натурално хранене към гранулирани храни или обратното, добавяйте по малко от новата храна към предишната в продължение на седмица, да речем, като постепенно сменяте съотношението. Погрешно е например "за разнообразие" да давате един ден натурална храна, а на другия - гранулирана.

Хайде, със здраве. "

Boxko надявам се темата да ти е дала отговор на повечето въпроси super best целувки на Аричи и от мен r)
User's Signature

#675 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 12:41 PM

Не разбрах кои аргументи подкрепяш с това! bl)

Този постинг е едно от нещата,които са ми помогнали да формирам мнението си по въпроса с храненето,когато Сара беше бебе и сондирах ветеринари и форумници за най-добрата храна за моето куче!
Никога не бих си позволила да съветвам когото и да било,да направи нещо,без да съм 100% сигурна в резултата! Особено когато става въпрос за кучета!
Ще ти направя едно резюме на ВСИЧКО,което по един или друг начин съм казвала за храненето,пък ти ми кажи кое е различното с постинга на Милена,който си цитирал bl) !!!!
Аз съм препоръчвала:
-хранене на кучето САМО с КАЧЕСТВЕНА гранулирана храна
-винаги съм казвала да не се храни куче с консерви,заради консервантите в тях
-казвала съм,че не е нужно да се сменя марката на храната,освен ако не е по медицински показания
-казвала съм,че балансирането на добавките при т.нар. "истинско" хранене е много сложено,защото и витамините и калция са много важни за организма,но при неправилен баланс,витамините извличат калция и той не се усвоява.В качествената гранулирана храна,този баланс е предваритерно направен и съобразен с големината и възрастта зна кучето
-обяснявала съм и то с примери,че дори съм ви го смятала в пари,каква е разликата между пълноценна,качествена гранула и т.нар. миксове-шарени фигурки и долнокачествена бг.храна(доколкото си спомням ти си беше израдвал на цената на бг.гранулите!
-и аз съм ви изброявала кои марки стават и кои не

Не разбирам кое е различното!
Освен,че ти явно си голям специалист,който МОЖЕ да осигури "добър баланс(протеини,мазнини,въглехидрати,пепел,микро и макроелементи) с натурално хранене...."
bravo на теб!
Аз,както повечето хора тук знаят,гледам кучета непрекъснато от 1986г.(тогава дори ваксини нямаше!) и както казах и на Боби,съм имала проблеми от "истинската" храна...давала съм и калций и витамини и съм варила и съм готвила....но в момента,в който след консултации и четене разбрах колко са пълноценни гренулите - реших,че не съм чак такъв специалист,че да си лиша кучето от пълноценна храна,нищо,че 19 години съм забърквала "истинска"!
Затова недей да спориш по този въпрос с мен,моля те!
Пак ти казвам,че нямаше да съветвам Фрик,Стич,теб,сега и Боби,ако не знаех какво говоря!

Повече НАИСТИНА НЯМА да обсъждам този въпрос с теб!!!!!Още повече,че не разбрах ти коя теза защитаваш!?
Не вярвам да мислиш,че да купуваш химически обработените продукти от магазина,да ги вариш и бъркаш в бака,да му стържеш отгоре нитратни зеленчуци и след това да "солиш" с 1/4 лъжичка "SA37" + 1/2 "Калци Делис" или "Калций+" (примерни дози,които после се променят-едното се увеличава,другото намалява-после се почива,после пак се дават добавки + непрекъснати посещения при вет-а,да следи за рахит и да дава нови рецепти и дози за добавките) .... е много полезно за кучето ти! bl) oleeee

Моля те не обърквай и Боби(с Арчи)-момчето е на 15г.,гледа си булдочето като бебе и се е ориентирал много правилно с какво да го храни! Ти си имаш куче и очевидно ще направиш с него,каквото си решиш,но Боби сега се учи как се гледа куче,така че,пак моля-не го обърквай!!!!

И накрая три въпроса:
Според теб,кое "не е истинско" в гранулите,че говорим за "истинска" и гранулирана(неистинска) храна? Щом си си направил труда да прочетеш състава от чувалчето с гранулите,значи знаеш,че те са направени от месо,ориз и моркови(в най-общия случай)+съответните балансирани добавки?!
И второ-наистина ли мислиш,че има нещо общо между Нюфаундленд и Английски булдог?! bl)
А,и последно-ти къде сподели с какво храниш Каспър?

Толкова от мен по този въпрос!
Смятам,че провокацията ти с цитата на един от най-важните постинги в целия форум,беше изключително неподходяща!
User's Signature

#676 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:02 PM

r) Здравей Ели напълно съм съгласен с теб и ни най-малко не съм искал да те засегна .Просто не очаквах че моето мнение е толкова фатално за вас. s) СЪЖАЛЯВАМ !!!!
Исках да кажа само че :
Който смята, че може да осигури добър баланс (протеини, мазнини, въглехидрати, пепел, микро и макроелемени) с натурално хранене - чудесно, но затова се изискват много познания

И вече на второ място са заместителите гранулираните храни.

Лично аз ползвам Роял Канин защото ми е по удобно .
User's Signature

#677 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:04 PM

Според мен със създаването на качествената гранулирана храна за кучета и котки, специалистите са ударили джак-пота b) (и неможете да ме убедите, че всичко е създадено с комерсиална цел)
Първо, че кучето ти приема всички необходими за разтежа и развитието му съставки, расте доволно и без опастност от тези негативи, които изброй Саричка
Втори, че по този начин се улесняват стопаните относно храненето на домашния си любимец. Далеч съм от мисълта, че когато тръгнете на море или се промени с нещо начина ви на живот временно, ще продължите да търчите за пилешко, ще варите и обезкостявате, ще смесвате, а ще можете ли да изчислите точните милиграми микроелементи примерно bl) , или полезни фибри bl) , или колко калции се съдържат в една чашка мляко bl) , това и най-големите специалисти не биха го постигнали...
Няма нищо лошо да изпечеш бутчета и да дадеш на кученцето ти да си хапне ориз с пиле и морков, но не стига, че ние правим компромиса със себе си като се доверяваме на продуктите в магазина, същият компромис със здравето и благоразположението на любимото същество няма да допуснете, сигурна съм super

boxko, писах ти на лични бележки бе човече, горе в десния ъгъл, прочети и отговори oo

#678 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:09 PM

Добре де ,във всяка фитнес зала има такива храни,добавки и суплементи,които са направени по съвремени технологий и съдържат всичко необходимо за развитието на човека .Питам кой от вас вечер като се прибере сяда на масата и вместо пиле със зеле си пийва от тях
User's Signature

#679 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:16 PM

Цитат

Добре де ,във всяка фитнес зала има такива храни,добавки и суплементи,които са направени по съвремени технологий и съдържат всичко необходимо за развитието на човека .Питам кой от вас вечер като се прибере сяда на масата и вместо пиле със зеле си пийва от тях

Не меже да се обосноваваш с такива глупости!
Това,за което говориш са ДОБАВКИ към храната ЗА ХОРА!!!!
По какъв признак сравняваш хората с кучета и обратното! bl)
Между-другото виждала съм и такава "вечеря" при някой маниакални фитнесджии!

Ах!!! Как ми писна! fow
Отивам със Саричка в парка,че направо полудях! a)

ГРАНУЛИТЕ СА ПЪЛНОЦЕННА ХРАНА,ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е,ЧЕ ТАЗИ ХРАНА Е В СУХ ВИД!!!!
User's Signature

#680 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:29 PM

l) Стига бе хора ,винаги ли като чуете различно от вашето мнение ,вместо да говорите се сърдите s) ,само с "да" ли трябва да си отговаряме.Става дума само за едно мнение с което никой не а ангажиран да се съобразява . За мен натуралната храна си е най-доброто решение другото е заместител."Но като няма риба и рака е риба" Вярно е и това което каза Меела че не знаем какво купуваме от магазина ,но знаем ли от какво месо са гранулите???? (колкото и кренвиршите са от месо oleeee) РЕКЛАМА
r) Ели знаеш ми отношението към теб,не ми се сърди заради мнението ми по даден въпрос. r)
User's Signature

#681 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:39 PM

valev,
преди години се бях много впечатлила от марката HIPP(бебешки храни) и от начина по който те се произвеждат - затворено стопанство, обработка на ръка(включително и доене и чистене на моркови), съхранение без консерванти, пълен контрол във всичко. Понеже си баща, няма как да не си купувал от тази марка на твоите бебоци, та.. пробвал ли си някое ястие от техните? Няма как да не си пробвал, защото ти е било любопитно как бебоците лапат от тия гадории ( и на външен вид и на вкус), не ти харесаха предполагам?
Не познавам възрастен да са му харесали, обаче бебетата ги обожават l)
Та, мисълта ми беше, че ние държим на вкуса, който за нас е добър, но те си имат някакви други изисквания и наистина може (има вероятност някаква) гранулите да са от висококачествени съставки super
Не ни остава друго, освен да се надяваме super
Никой не се е разсърдил, въпреки че спора стана доста лют, я го давайте по-весело бе хора cheers

#682 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:55 PM

w) Смятам че всички тука се опитваме като едно голямо семейство да направим най-доброто за нашите любимци. r)
Но неизбежно е да нямаме някакви малки различия в мненията-хора всякакви. r) Но не съм искал да засегна нито фирмите производители (дано не ме съдят),нито някой от участниците във форума А ОЩЕ ПО МАЛКО ЕЛИТО b)
Сега след като изчерпахме тази тема ,нека да си стиснем ръцете cheers и да си поговорим за "булдога и спорта" b) bravo
User's Signature

#683 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 02:05 PM

За булдога и спорта!

cheers

#684 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 04:58 PM

За мен спора с Владо или който и да е не е самоцел,нито пък искам да се карам с когото и да било!
Искам обаче да помагаме на новите ни приятели и да ги ориентираме как най-правилно да си гледат булдочетата!

Затова за мен е от изключително значение да се знае следното:
Т.НАР. "ЕСТЕСТВЕНА" ХРАНА Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПО СЪСТАВ С ГРАНУЛИТЕ,НО ГРАНУЛИТЕ СА ИЗСУШЕНИ И КОНЦЕНТРИРАНИ!

Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!
Ако трябва да се прави сравнение с човешка храна,мога да направя следното-сухата храна(гранулите) е като сушените плодове-същото нещо ,но в дехидратиран вид!
User's Signature

#685 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 05:09 PM

Грешиш Ели, кучетата имат вкусови рецептори, но не усещат вкуса, който ние усещаме когато се храним. Все пак, човека е доста по-развит бозайник и гледа да си "угажда" l) Някъде го четох и ако намеря статията пак, ще пусна линк, защото беше много интересно обяснено точно кой вкус как усещат кучетата и как котките c)
Напълно съм съгласна, че няма смисъл от варене, печене и обезкостяване, хората са го измислили super best

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни