Френски булдог
Публикувано: 11 November 2005 - 01:39 PM
преди години се бях много впечатлила от марката HIPP(бебешки храни) и от начина по който те се произвеждат - затворено стопанство, обработка на ръка(включително и доене и чистене на моркови), съхранение без консерванти, пълен контрол във всичко. Понеже си баща, няма как да не си купувал от тази марка на твоите бебоци, та.. пробвал ли си някое ястие от техните? Няма как да не си пробвал, защото ти е било любопитно как бебоците лапат от тия гадории ( и на външен вид и на вкус), не ти харесаха предполагам?
Не познавам възрастен да са му харесали, обаче бебетата ги обожават l)
Та, мисълта ми беше, че ние държим на вкуса, който за нас е добър, но те си имат някакви други изисквания и наистина може (има вероятност някаква) гранулите да са от висококачествени съставки super
Не ни остава друго, освен да се надяваме super
Никой не се е разсърдил, въпреки че спора стана доста лют, я го давайте по-весело бе хора cheers
Публикувано: 11 November 2005 - 01:55 PM
Но неизбежно е да нямаме някакви малки различия в мненията-хора всякакви. r) Но не съм искал да засегна нито фирмите производители (дано не ме съдят),нито някой от участниците във форума А ОЩЕ ПО МАЛКО ЕЛИТО b)
Сега след като изчерпахме тази тема ,нека да си стиснем ръцете cheers и да си поговорим за "булдога и спорта" b) bravo

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 11 November 2005 - 04:58 PM
Искам обаче да помагаме на новите ни приятели и да ги ориентираме как най-правилно да си гледат булдочетата!
Затова за мен е от изключително значение да се знае следното:
Т.НАР. "ЕСТЕСТВЕНА" ХРАНА Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПО СЪСТАВ С ГРАНУЛИТЕ,НО ГРАНУЛИТЕ СА ИЗСУШЕНИ И КОНЦЕНТРИРАНИ!
Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!
Ако трябва да се прави сравнение с човешка храна,мога да направя следното-сухата храна(гранулите) е като сушените плодове-същото нещо ,но в дехидратиран вид!

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 11 November 2005 - 05:09 PM
Напълно съм съгласна, че няма смисъл от варене, печене и обезкостяване, хората са го измислили super best
Публикувано: 11 November 2005 - 05:15 PM
1.предпо4итам гранулите, за6тото са по-удобни и "УЖ" съдържат вси4ко необходимо за ку4етата.
2.като взима6 храна за приготвяне в дома6ни условия вижда6 какво то4но слага6 и по колко.
3.има си за пове4ето породи специални менюта и ако 4овек се интересува може да се справи.
4.някои да не би слу4аино да е седнал да изследва какво то4но има в сухата храна и по-колко?!и дали тези пропорции са наи-добрите за неговото ку4е?!!
за мене вси4ко е много относително.и единия вид и другия имат своите плюсове и минуси.затова 4овек сам избира кое му е по-удобно и дали може да се прави с него.
няма смисъл да спорите.и не приемаите мнението много навътре, да не ми се карате и на мене bl) b) drink super best

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Цитат
Напълно съм съгласна, че няма смисъл от варене, печене и обезкостяване, хората са го измислили super best
Това съм имала предвид и аз-имат вкусови рецептори,но не са като нашите!
За угаждането.....няма какво да говорим! ;)
Статията,която си чела е изнесена на заглавната страница на сайта-там където стоят важните и интересни за всички теми....
r)

Публикувано: 12 November 2005 - 12:20 AM
Публикувано: 12 November 2005 - 08:24 AM
Цитат
Искам обаче да помагаме на новите ни приятели и да ги ориентираме как най-правилно да си гледат булдочетата!
Т.НАР. "ЕСТЕСТВЕНА" ХРАНА Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПО СЪСТАВ С ГРАНУЛИТЕ,НО ГРАНУЛИТЕ СА ИЗСУШЕНИ И КОНЦЕНТРИРАНИ!
Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!
Ако трябва да се прави сравнение с човешка храна,мога да направя следното-сухата храна(гранулите) е като сушените плодове-същото нещо ,но в дехидратиран вид!
victoryVVV Ура ,ура,ура b) Ели най сетне с теб сме пак на едно мнение w) само искам да добавя че и в двата случая продуктите са варени (дали в тенджера или казан все тая) и освен изсушени и концентрирани ,гранулираните храни са обогатени с консервнати (Е202.....)за което съм 100% сигурен след половин час дупене около чувала който имам l) лично аз правя аналогия не със сушените плодове а с ъс сухите супи Но както и да е ,важното е кучето да е добре d)
Боре ,не че ме слушаш ама аз да си кажа b) От опит знам че от гранулираните храни, Роял Канин е една от най -добрите . super Както много пъти споменах аз ползвам точно нея super best

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 12 November 2005 - 10:21 AM

Здрасти от Игнасио!
Това е снимка от неговите младини, тоест когато беше на 42 дена.Въпреки че датата на снимкатае от август месец,тя е правена октомври.
Вчера навършихме 2 месеца и вече знаем командите седни и ела тук l) .Учим се на дай лапа bl) .За съжаление ушите все още са ни в процес на изправяне и в момента не изглежда точно така, но определено имат напредък.
Боби не се притеснявай за ушичките, ще се изправят super best
Публикувано: 12 November 2005 - 11:20 AM
Цитат
Цитат
victoryVVV Ура ,ура,ура b) Ели най сетне с теб сме пак на едно мнение w) само искам да добавя че и в двата случая продуктите са варени (дали в тенджера или казан все тая) и освен изсушени и концентрирани ,гранулираните храни са обогатени с консервнати (Е202.....)за което съм 100% сигурен след половин час дупене около чувала който имам l) лично аз правя аналогия не със сушените плодове а с ъс сухите супи Но както и да е ,важното е кучето да е добре d)
Боре ,не че ме слушаш ама аз да си кажа b) От опит знам че от гранулираните храни, Роял Канин е една от най -добрите . super Както много пъти споменах аз ползвам точно нея super best
А!!!! bl)
Браво,бе! Вчера цял ден споря,обяснявам...,а то се оказва,че и Каспър си яде гранулите и то Роял канин и то ЧУВАЛ имате в къщи! bravo victoryVVV
Три пъти УРА за Каспър и от мен victoryVVV !Това куче има бъдеще super best !
Все си обещавам да не се хващам на твоите провокации,но все така става,че се хващам ouu oleeee ouu ...
Дано поне приятелите,които четат да са научили нещо от вчерашния спор!
r)

Публикувано: 12 November 2005 - 11:31 AM
Цитат
Здрасти от Игнасио!
Това е снимка от неговите младини, тоест когато беше на 42 дена.Въпреки че датата на снимкатае от август месец,тя е правена октомври.
Вчера навършихме 2 месеца и вече знаем командите седни и ела тук l) .Учим се на дай лапа bl) .За съжаление ушите все още са ни в процес на изправяне и в момента не изглежда точно така, но определено имат напредък.
Боби не се притеснявай за ушичките, ще се изправят super best
Здрасти Начо и Игнасио! victoryVVV
Супер много ви се радвам и аз и съм много впечатлена от това,което прочетох! bravo По принцип булдочетата са схватливи кученца,но Игнасио е още малък-браво,че е научил тези команди толкова бързо!!!! bravo
Разкажи ни повече за него,моля те! Всички тук сме много щастливи,че сте сред нас.Нямам търпение да се видим,като почне да излиза на разходки нашия Игнасио w) ...Разбрахме,че учи бързо...,а иначе как е? За ушичките-ясно...,а останалите проблеми...,преодоля ли ги,храни ли се нормално?
Поздрави от мен и кака Саричка super best drink

Публикувано: 12 November 2005 - 11:34 AM
Публикувано: 12 November 2005 - 12:13 PM
Хи Хи l) Валев мислим да наблегнем на математика и ядрена физика с Игнасио -Ще ства космонавт b)
Публикувано: 13 November 2005 - 12:10 PM
Съвсем истинско френско булдоче! Много се радвам-той е голям сладур! bravo
За храната-качествени гранули има само в зоомагазините и по ветеринарните кабинети,(понякога)...в големите вериги магазини има масови храни,които не са качествени,но Фрискис стават за спешни случаи(когато нямаш друга храна в момента)...
Поздрави и целувки на сладура w)