Френски булдог
Публикувано: 11 September 2005 - 08:11 PM
Публикувано: 11 September 2005 - 08:12 PM
Цитат
Благодаря!
Независимо,че историята ще е тъжна s) чакам срещата с нетърпение... r)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 11 September 2005 - 08:29 PM
Цитат
Цитат
Благодаря!
Независимо,че историята ще е тъжна s) чакам срещата с нетърпение... r)
И аз! Токущо г-н. Хлебаров ме посъветва да не водя Енди и за съжаление няма да го видите тогава но пък след 10.10 ще го доведа!!! b) На 16.09 сме в Ита-Вет на преглед и там евентуално може да го видите, ако Ви е интересно разбира се r) и ако имате път на там! b) b) До тогава само усмивки!!!!!!!!!! l)
Много ми харесва снимката на Сара в снега - сложия в септември ще гласувам за нея!!!!!!!!!!
Публикувано: 11 September 2005 - 08:42 PM
Цитат
Много ми харесва снимката на Сара в снега - сложия в септември ще гласувам за нея!!!!!!!!!!
Хлебаров е прав! Дори и да минава от ръце на ръце(неизбежно е с бебетата-всички ги обичаме w) ) пак е опасно за него,а аз досега ровя насам-натам и видях,че освен много хубав Енди е и с отлично(според мен,но аз не съм специалист)родословие...Дори и да не беше така-пак не е редно да излиза преди 3-та ваксина(+още една седмица най-малко s) ),колкото и да сме нетърпеливи всички b)
За снимката-благодаря! Но тази точно снимка е направена от Дог.бг. и аз я нямам при мен,а и Сара има снимки,които участват в конкурса за септември.Има нейни нови снимки и тук в нашата ,булдоческа тема на стр.5.Иначе пак мерси,че искаш(нали минахме на ти drink )да гласуваш за нея,но по принцип гласуването би трябвало да е тайно,за да е честно...нали така b) b) b)

Публикувано: 11 September 2005 - 08:52 PM
Цитат
Мерси!
И на Енди целувки...знам колко е сладък-много прилича на Сара като малка w)
Доскоро....

Публикувано: 11 September 2005 - 09:17 PM
Цитат
Цитат
Виж...yorki_liby...в никакъв случай не искам да споря с теб,или да те обиждам,но първо-доколкото знам в момента имаш Йоркширски териер,а не Френски булдог и второ-всяко куче е различно! Това,че твоето мъниче не яде това или онова...много обича незнам си какво и т.н.,не е меродавно за другите,както и начина по-който аз например си гледам кучето,не е меродавен за твоето.
Съжалявам,че твоето йорки не си яде гранулите,но това не прави съветите ми към хората,които ме питат за ФРЕНСКИЯ БУЛДОГ по-малко подходящи или важни...
r) Надявам се да бъда разбрана правилно! r)
П.С. А и твоята йорки е още много мъничка,позволено и е да се поглези... w)
Виж храненето на френския булдог е друга работа!
Аз те разбирам напълно все пак това е тема за френския булдог!!
Но просто исках да те попитам според теб защо не иска да ги яде но ако трябва ще задам бъпроса си другаде
Публикувано: 11 September 2005 - 09:39 PM
Цитат
Аз те разбирам напълно все пак това е тема за френския булдог!!
Но просто исках да те попитам според теб защо не иска да ги яде но ако трябва ще задам бъпроса си другаде
Радвам се,че правилно съм била разбрана r)
Тъй...защо не яде гранулките твоето мъничко йорки??
Първото,което ми хрумва е да ги намокриш и като поумекнат да и ги дадеш-много кучета(особено като малки) ги предпочитат така...
Второ-опитай с други гранули от добрите марки(Еукануба,Даймънд,Адвантикс...за последните в една от темите за храненето има инфо от къде може да се вземе такава храна,защото още я няма по магазините)
Трето-ти всъщност какво и даваш на твойта красавица? Роял канин имат специална храна за Йоркширски териери,но не знам от каква възраст на кучето се дава(питай в магазина или Мария).
Има и т.нар. Стартер-храна за най-малките(по възраст) кученца от всички породи,които тепърва се привикват към гранулите.След като Стартера се дава определено време,се минава на подходящата за твоето куче разновидност гранули.
Ми това е което се сещам...дано съм била поне малко полезна. r)

Публикувано: 11 September 2005 - 09:51 PM
и сложа в купичката не яде пробвала съм и да и ги слагам да омекнат ама тогава още повече не ги яде!
Не нзам вече какво да правя!
Все пак много ти благодаря приятно ми е да си говоря с теб и ако няма нищо против разбира bravo се!
Публикувано: 11 September 2005 - 10:07 PM
Цитат
Все пак много ти благодаря приятно ми е да си говоря с теб и ако няма нищо против разбира bravo се!
Моля! И на мен ми е приятно,когато обсъждаме нещо важно,с което бихме помогнали и на някой друг...не можеш да си представиш колко много съм научила по този начин в този сайт.
За проблема ти се сетих за нещо подобно от друга тема-има две малки дакелчета,едното от които има подобен на твоя проблем и стопанката му беше споделила някъде,че му слага в гранулките някакъв специален пастет за кучета и по този начин кучето си омита паницата...Можеш да видиш в темата на дакелите за какво точно става въпрос и да попиташ там за този пастет.Мисля,че е излишно да ти казвам,че с *човешки* пастет не е вариант...
И друго-питай твойте *колежки*с йорките,те как се справят-все пак най-добре е да си говориш със специалист по породата-аз нищо не разбирам от червените панделки,макар че много ги харесвам w)

Публикувано: 12 September 2005 - 03:53 PM
Сладък бебок,но ми се струва,че муцунката трябва да е малко по-сплескана bl) ...разбира се трудно може да се оцени куче само по една снимка.Моята Сара и тя не отговаря изцяло на стандарта-расте малко по-висока отколкото трябва...честно досега не съм видяла френски булдог без забележки,така да се каже.
Иначе кученцето е сладко...на колко е?Сега ще поровя и след малко ще пусна снимки на Сара от бебе и сега-да се ориентирате какво е била като бебе и каква е порастнала после r)
Такааа..ето малко Сарешки снимки:

Това е единсктвената що-годе ясна снимка на Сара,която намерих от този период s) -знам,че е замъглена и с лошо качество,но това е което имам.Тук Сара е на 50 дни-ушичките са изправени,а върху нослето и имаше образувана кожна гънка-толкова беше сплескано...На следващата снимка е с любимата си 1 литрова бутилка с топла вода...легнала опъната Сара беше голяма колкото бутилката!!!И това при положение,че после порастна лееекичко по-висока отколкото трябва! Така че внимавайте-кученцето на тази възраст(45-50дни) трябва да е доста мъничко,с къси лапички и сплескана муцунка...,а и ушичките трябва да са изправени вече...

....по нататък...ако кученцето ви започне да се опъва,както Сара на снимката-не се притеснявайте-типична булдоческа поза b)

И накрая две пресни снимки-това е френски булдог,маалко по-едър от стандарта...но това е положението r) Ние си я обичаме достатъчно много w) ...

Дано поне малко да съм ви помогнала с този нагледен материал! Дайте малко инфо за кученцето от снимката,за да можем да си коментираме адекватно...подозирам,че това кученце е по-малко от 50-те дни ,на които взех моята Сара,а за толкова мъничък булдог не мога да давам мнение,защото не съм имала такова дребосъче... w)

Публикувано: 12 September 2005 - 07:48 PM
Засега купувам от едно магазинче, което е близо до работата ми а там килото е 9 лв., а предполагам при по-голямо количество излиза по-евтино...
Благодаря предварително b)
Публикувано: 12 September 2005 - 09:22 PM
Иначе ако чуя нещо за склад на едро-непременно ще пиша тук r)
П.С. Митко,ти прочете ли ми поста за храната? Ако не си,аз пак да си кажа-Френския булдог е от СРЕДНИТЕ породи,независимо,че е в долнота граница като килогроми в зряла възраст.Минете на Р.К.МЕДИУМ ДЖУНИЪР и си поискай от магазина брошура(безплатни са!) където е описано колко грама на ден трябва да яде кучето в различните си възрасти,спрямо теглото му в зряла възраст.

Публикувано: 12 September 2005 - 11:55 PM
Приятели,порових се в мрежата и искам да ви покажа малко снимки на малки булдочета-бебета от някой от най-реномираните развъдници на породата...така като си търсите булдоче,ще имате предвид как трябва да изглежда то като малколправя това,защото породата е доста рядка у нас и много малко хора наистина знаят за какво става въпрос.
Пожелавам успех в търсенето на всички,които в момента търсят и на всички бъдещи притежатели и фенове на тази великолепна порода!
Ето и снимките на бебоците...всички кученца са от големи развъдници с впечатляващи родословия.... w)

А това е любимата ми окраска...В Бг.за съжаление няма s) :

...и накрая-две снимки на шампиони! Пожелавам ви вашите бъдещи кученца да изглеждат така,като порастнат! bravo bravo bravo

Е..ами това е! хората са постигнали много с нашата любима порода,но никога не е късно ние да направим каквото можем тук в България,нали b)