Френски булдог
Публикувано: 03 April 2007 - 09:41 AM
Публикувано: 03 April 2007 - 11:24 AM
Цитат
Винаги са ме възхищавали тези кучета.
Един приятел ме помоли да проуча въпроса с малки булдочета,кой развъдник ще ми препоръчате и ако може направо ми дайти линк или телефон за връзка с развъдника.
Мерси предварително d)
Здравейте b) Погледнете предната страница. Вчера пуснах нови снимки на бебетата, които можете да видите и ето ТУК А ако желаете по -подробна информация и снимки пишете ми на catenceto@yahoo.com
Мила, с този нюх, който показваш накрая май ще те присъединим и към 2ра група, виж колко ни беше забавно на пловдивските изложби... wink l) l) l)
Публикувано: 03 April 2007 - 04:04 PM
Цитат
Млък, че само чакам някой да ме подскокороса! bl) Едва удържам фронта, да не си взема и аз някой 2-ра група, ти знаеш! dribble
Публикувано: 03 April 2007 - 04:33 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 03 April 2007 - 04:39 PM
Публикувано: 05 April 2007 - 11:07 PM
Цитат
А били обяснила все пак , защо са така скъпи наистина в сравнение с другите породи? Винаги съм се чудил , но никога досега не съм намирал задоволителен отговор на този въпрос, нали все пак и те са кучета , на какво се дължи тогава тази висока цена , която се иска за качествено куче от породата английски булдог?!
Публикувано: 06 April 2007 - 07:35 AM

Публикувано: 06 April 2007 - 11:13 AM
Публикувано: 06 April 2007 - 04:20 PM
Цитат
bravoS l)
Публикувано: 06 April 2007 - 04:45 PM
правя му игнор super best

Публикувано: 07 April 2007 - 12:46 AM
Прикачени файлове
-
0486262650_13_Gabriella_2520Oldham_A_2520Happy_2520Easter.jpg (128.02K)
Брой сваляния: 70
Публикувано: 08 April 2007 - 12:17 AM
Прикачени файлове
-
Sans_titre_Fusion_02.jpg (45.89K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 08 April 2007 - 03:26 PM
Цитат
правя му игнор super best
Бонбонче, първо благодаря за комплимента , че съм младеж b) . А за кастрираната женска бъркаш, не съм я продавал аз, а човек много добре познат на Белисима ( тя може да го потвърди това) аз само му пуснах тук обявата.
А иначе е права Белисима , че ми е обяснявала защо са толкова скъпи тези кучета, но просто това за мен бе алогично.
Значи скъпи са поради много причини, примерно трудно заплождане , трудно износване, трудно раждане- задължително секцио, малък на брой малки , голяма смъртност при малките, малка продължителност на живота, чести посещения при ветеринар.....и т.н. всичко това изброено дава ясен отговор , защо са толкова скъпи тези кучета, но не ми дава отговор, защо да си взема точно куче от развъдник , след като точно тези проблеми които изброих са причина и за високата цена , значи се признава , че това е проблемно куче дори и да се вземе от развъдник, ами тогава за какво да се дават хиляди в $ за куче с проблеми??? Ако си го взема от магазин едва ли би имало по-вече проблеми нали така. Иначе и аз съм против продажбата на кучета в магазини.
Ето това не разбирам, значи така наречените брийдъри умишлено явно поддържат проблемноста на тази порода ....но поради какви причини не знам.
Публикувано: 08 April 2007 - 03:39 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 04:37 PM
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.
....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)
Публикувано: 08 April 2007 - 08:21 PM
Цитат
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.
....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)
Тук не позна , ще спра дотук, защото много добре разбирам, че ни се разминават гледните точки по въпросната тема ....... но все пак си остава едно празно поле , в което нормалния не чак дотам просветен любител винаги ще се чуди , аджеба защо наистина са толкова скъпи тези кучета.
П.П. А по въпроса за празника ще кажа , само че не всички са християни в България нали така...
Публикувано: 08 April 2007 - 08:52 PM
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар wink
Публикувано: 08 April 2007 - 09:26 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 09:38 PM
Цитат
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар wink
Мила и ти явно не разбираш за какво говоря. Казваш, който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати,??!! За какво да си плати, за куче, което е неспособно за самопроизводство, за куче което не може само да роди , че излиза бързо в пенсионна възраст и живее близо два пъти по кратко от другите породи, това ли означава според вас здраво куче ???!! И кое му е качественото на това поколение създадено с толкова труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, че е генетично обременено ли , и факта който и ти си забелязала, че тази порода не може да се възпроизвежда без човешка намеса не ви ли маха капаците от очите.
Значи за да му стане на всеки ясно ще го кажа с прости думи, съгласен съм че тези кучета са наистина скъпи , но причините поради които са скъпи са следствие на великата мисъл на тези брийдъри. Нормално човек плаща по-вече пари за кученца от развъдници ,за да получи наистина здрави и жизнени малки, и развъдчиците правят разходи , но в името на здравето на кученцата всякакви изследвания тем подобни , отстраняват се от развъдната дейност животни с пороци , които при английският булдог се смятат за нещо нормално.
Виж сега не казвам , че са ми скъпи , а след като разбрах и от Мила защо са скъпи , просто поразсъждавах над причините за това....
Публикувано: 08 April 2007 - 09:40 PM
Като не ти харесва тази порода, какво правиш тук?