Френски булдог
Публикувано: 08 April 2007 - 03:39 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 04:37 PM
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.
....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)
Публикувано: 08 April 2007 - 08:21 PM
Цитат
Край на тази дискусия с теб fow реди. Пиши си каквото искаш, та да видим кога ще ти омръзне. Поне да беше честитил празника преди да дърдориш щуротиите си -така постъпват интелигентните хора.
....само се чудя откога стана толкова на Ти с породата (риторичен въпрос oleeee отговор не искам)
Тук не позна , ще спра дотук, защото много добре разбирам, че ни се разминават гледните точки по въпросната тема ....... но все пак си остава едно празно поле , в което нормалния не чак дотам просветен любител винаги ще се чуди , аджеба защо наистина са толкова скъпи тези кучета.
П.П. А по въпроса за празника ще кажа , само че не всички са християни в България нали така...
Публикувано: 08 April 2007 - 08:52 PM
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар wink
Публикувано: 08 April 2007 - 09:26 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 09:38 PM
Цитат
Сори, че ще дам пример с лабрадора, но тази порода познавам най-много и като коренна различна от тематиката, когато пуснете женска в овулация и мъжки... смятайте, че в 90% от случаите са се заклещили на максимум 10-тата минута, че ако не и по рано (с моята женска беше на 3-тата l) ). А при булдога е смятам невъзможно, без чувешка намеса.
Другото което е, много трудно раждат и в повечето случаи по малко от 4-5 кученца. Също знам, че малко са кучките родили без секцио, поради неспособността си да извадят толкова голям плод, колкото е техния.
Следващото - смятам, че са трудни и взискателни към отглеждане, поне от това което съм виждала.
Излизането от развъдна дейност, или пенсията, както се казва, също се случва по-рано от други породи.
Сигурно има много причини и тези, които изброих са на чисто любителско ниво, това, което съм чувала от Катето и съм виждала от нея.
Вече за генетики и т.н. сигурно и там има причини, но моите наблюдения са, че са взискателна и деликатна порода.
Смятам, че никой не е длъжен да положи целия този труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, за да създаде качествено поколение и накрая някой да каже "скъпи са".
:ОФФ: Ами аз не знам какво ще кажете, че аз редовно получавам критики и възмущения, когато кажа колко струва в България един лабрадор, а той е точно 4 пъти по евтин от булдога! wink
Ама и като цяло смятам, че който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати! А който гледа по евтинкото, мога от сега да ви поздравя с абонамент към ветеринарен лекар wink
Мила и ти явно не разбираш за какво говоря. Казваш, който иска красиво и здраво куче, ще трябва да си плати,??!! За какво да си плати, за куче, което е неспособно за самопроизводство, за куче което не може само да роди , че излиза бързо в пенсионна възраст и живее близо два пъти по кратко от другите породи, това ли означава според вас здраво куче ???!! И кое му е качественото на това поколение създадено с толкова труд, средства, време, нерви, грижи, безсъние, усилия, че е генетично обременено ли , и факта който и ти си забелязала, че тази порода не може да се възпроизвежда без човешка намеса не ви ли маха капаците от очите.
Значи за да му стане на всеки ясно ще го кажа с прости думи, съгласен съм че тези кучета са наистина скъпи , но причините поради които са скъпи са следствие на великата мисъл на тези брийдъри. Нормално човек плаща по-вече пари за кученца от развъдници ,за да получи наистина здрави и жизнени малки, и развъдчиците правят разходи , но в името на здравето на кученцата всякакви изследвания тем подобни , отстраняват се от развъдната дейност животни с пороци , които при английският булдог се смятат за нещо нормално.
Виж сега не казвам , че са ми скъпи , а след като разбрах и от Мила защо са скъпи , просто поразсъждавах над причините за това....
Публикувано: 08 April 2007 - 09:40 PM
Като не ти харесва тази порода, какво правиш тук?
Публикувано: 08 April 2007 - 09:50 PM
Нека спрем дотук щом искате, но аз съм винаги отворен за дискусия по тази тема
П.П. Не го приемай това като лични нападки, виж още първото ми мнение по темата е било същото както и сега и това още преди да сме спорили с теб .
Публикувано: 08 April 2007 - 09:52 PM
Мод
Публикувано: 08 April 2007 - 10:03 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 10:06 PM
Публикувано: 08 April 2007 - 10:15 PM
При следваща критика относно породата от страна на redy, без да се обоснове аджаба защо критикува и от каква позиция го прави, ще се смята заяждане и офтопик, при което следва предупреждение.
Предупредих.
Публикувано: 08 April 2007 - 10:25 PM
всеки човек си има предпочитаниа към породи марки и тнт но не е нормално да си налагаш мнението.това е свободен форум и можеш да споделяш каквото си искаш ама да се самонавиваш както го прави въпросният младеж,определено не е нормално.нека не му вдигаме самочувствието като го засипваме с внимание и просто го игнорираме и ако е поне на половината толкова умен колкото е моят прекрасен булдог след време ще спре да лае. nok
Прикачени файлове
-
Picture_031.jpg (51.13K)
Брой сваляния: 133
Публикувано: 08 April 2007 - 10:25 PM
Прикачени файлове
-
beto_103.jpg (82.47K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 08 April 2007 - 10:30 PM
Публикувано: 09 April 2007 - 12:18 AM
Публикувано: 09 April 2007 - 09:11 PM
снимката е от CACIB-Пловдив-31.03.2007
Прикачени файлове
-
SnimkA_189_.jpg (91.84K)
Брой сваляния: 63
Публикувано: 10 April 2007 - 02:11 PM
Публикувано: 12 April 2007 - 02:50 PM
Прикачени файлове
-
Crib_1_.jpg (3.48K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 12 April 2007 - 09:34 PM
Цитат
Ето това не разбирам, значи така наречените брийдъри умишлено явно поддържат проблемноста на тази порода ....но поради какви причини не знам.
Пич иди и си вземи от някой гюм,там са без пари,и нямат никакви проблеми кучетата.