Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#182 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2005 - 09:10 PM

Цитат

Митко,ще ти бъде ли възможно да пуснеш web адреса на Сокай?
Любопитна съм да им видя кучетата,а и Владо(valev) си търси кученце в момента...та да погледнем и там.ще ти бъда благодарна и ако разкажеш как стана цялата работа-как се свърза с тях,как дойде Стич при теб,а защо не и цената,ако това не те притеснява,разбира се!

Саричка, Владо е прав - снимките на Сокай не се обновяват много редовно.
Иначе за свързването - имаха обява че продават френски булдог, обадих им се и имаха един тигров, женски и казаха, че ще внасят мъжки от Унгария. Явно взимат по-голяма печалба от човека на Saffari (внос от Унгария за 500 лв.), щото платих за моя пес 300 евро, но пък все пак отчитам и факта че зависи и какво е кученцето...
Все пак най-сигурният начин си остава телефонът (поне за България), щото не се знае дали постнатите на сайтовете снимки отговарят на наличността...
Френски булдог продаваха и тук - "Марин Николов и син" - мъжки, черен с бяло петно за 450 лв. Ако искаш Владо, можеш да им пишеш...

#183 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 07:34 AM

Ох голям зор,хем искам по бързо да грабна кученцето,хем ме е страх ,че винаги като бързам се и ........... bl) Лично аз нямам впечатлени от зоомагазините (независимо дали е Сокай или друг)оставам настрана ,че всеки един по веригата само оскъпява кученцето. Проблема е в това ,че според общото мнение тук в форума :, липсва лоялност към клиента ,сиреч няма гаранция ,че получаваш това за което плащаш.
Не че всяко правило си няма и изключение,и че ако попитаме зоомагазините дали е така , те няма да ни опровергаят bl) Но не смятам точно аз да рискувам.
Я да ви разкажа вчера какво ми се случи.
Реших да си направя малко социологическо проучване относно храненето на френския булдог.Тук коментираме само каква храна да им даваме , а аз не знам колко.
За това и влезнах в едно малко ,квартално магазинче,вътре от пиле мляко бара бар с млекарката.А тя любезна та чак дрънка b) Та питам е , колко аджиба яде малкото кученцето , а тя съвсем сериозно ми отговаря :"50 лева(25кг) ще ви оправят за мес." oo Предполагам ,че свързва булдога с Баскервилското куче b)
Тук му е мястото да ви кажа ,че до скоро имах куче, и то беше един 13 год. Нюфаундленд Тедо ,който пре спокойно би ги омотал ,но пък малко булдоче ????
Както и да е ,жена ми пребледня ,спомена нещо като"Антонио ,фагалдо" и се свлече небрежно bl)
Затова ,пак ще ви потормозя с мойте въпроси l) Колко яде този" ЗВЯР"?
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#184 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 08:50 AM

Владо отговарям ти веднага, но с уточнението че дажбите са от Роял Канин Медиум Джуниър (досега не ми се е случвало някой да ми каже че има по-добра храна - минутка за реклама l) ) и се отнасят точно за тази порода, та според възрастта - грамаж на дневната дажба (разпределена на 3 хранения, до 6 месечна възраст, после на 2 хранения)
2 мес. - 190 гр.
3 мес. - 225 гр.
4 мес. - 240 гр.
6 мес. - 240 гр.
8 мес. - 235 гр.
10 мес. - 230 гр.
12 мес. - 225 гр.

След като порасне (над годинка) кученцето се храни с Р.К. Медиум Адулт с 215 - 240 гр. според дневното натоварване.

Значи един чувал 15 кг Роял Канин струва около 100 лв. (може да го намериш и малко по-евтино), по груби сметки това стига за около 2 месеца и нещо, прави си сметката ;)

#185 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 09:01 AM

Аз давам на Енди RC. Small junior - няма нищо страшно нали? В магазина нямаше медиум джуниор!!! s) Пък и ми казаха да го храня 5 пъти на ден - ама той неще да яде половината от тези пъти!!! s) Дали да започна да му давам по 3 пъти на ден по 60-70гр?
Какво ще ми препоръчате!!?? d)

#186 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 11:48 AM

bl) bl) bl) bl)
Чакайте бе хора! bl) .....Взимам брошурата и чета:
Роял канин медиум джуниър-препоръчителна дневна дажба за кучета от средните породи,които в зряла възраст достигат тегло-11кг: 150гр на ден(на 2 месеца),160гр.на ден(3-4 месечна възраст)и по 190 гр.на ден за останалия период от 5-тия до 11-тия месец!Това прави средно по 5,5-5,7 килограма на месец,средно по 7,30лв.-7,50лв.=40-42лв. на месец!

После минаваме на Роял канин медиум адълт! Пак взимам,пак чета:
Препоръчителна дневна дажба за кучета с тегло 11кг. и ниско ниво на активност-175гр.на ден! За кучета с тегло 13кг.-200гр на ден(пак при ниска активност).
Т.е. сметката излиза подобна на горната,защото този вид храна е маааалко по-евтина от Джуниър-а(или:4,5кгна месец по 7,10-7,30лв.=30-33лв.на месец)

И последно-малко уточнения....Френския булдог по ВСИЧКИ стандарти на породата,които съм чела, НЕ ТРЯБВА да тежи повече от 14 кг. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!
Всяко прехранване на такова куче,незабавно го прави ДЕБЕЛО,а оттам болнаво със сърдечни,дихателни и кожни проблеми! Моля ви,приятели-не си прехранвайте кученцата! Сара е отгледана с 175гр. гранули на ден и НИЩО друго...в момента хапва пак толкова,но от Адълт-а и ще я видите след малко на срещата в каква форма е,колко е игрива,жизнена и не на последно място,пропорционална,въпреки че тя е малко по-голяма от стандарта.Тъй,че за един френски булдог е категорично по-здравословно да е по-скоро слаб(нормален),отколкото дебел!
Второто много важно нещо по тази тема- Френския булдог е от НЕСПОРТНИТЕ породи кучета! Макар и много жизнени,игриви и неуморни като малки,тези кучета са спокойни,дори мързеливи в зряла възраст,което ги класифицира като кучета с ниска активност(или понижена,в някой брошури).По принцип ВСИЧКИ кучета,които живеят в апартаменти и остават по-голямата част от деня в тях(вместо да тичат с километри ,или да теглят шейни,или да правят планински преходи,или да преминават обучение за служебни кучета и т.н. и т.н.),са кучета с ПОНИЖЕНА АКТИВНОСТ,дори без оглед на породата,пък камо ли булдога,който генетично е едно поспаливо,мързеливичко куче! Така че,гледайте графите за дозировка при понижена активност на кучето в зряла възраст!
Като казвам,че булдога е мързелив,сигурно много ми се смеете(особено Митко и jojko) които имат малки булдочета s) ....повярвайте ми приятели-така е! Булдога,като порастне се успокоява когато си е в къщи и през повечето време си лежи или спи! Съвсем друга е картинката като го разиграеш с нещо или го изведеш навън-тогава се превръща в истинска фурия,но това е общо-взето за кратко....после пак следват часове наред сън или лежане.Ако искате направете си един ескперимент-засечете колко часа играе(независимо вън или вътре) и колко часа спи вашето булдоче и ще се убедите,че съм права! Колкото повече пораства булдочето ви,толкова повече ще уляга....мойта например си ляга в колата в София и се събужда в Несебър,ама не от друго,а защото сме стигнали вече l) l) l) ....не и трябват никакви спирания за вода или разтъпкване по време на такова пътуване.Това е само пример...Такива са си те-луди навън и спокойни в къщи!
Та това,което исках да ви обясня толкова многословно беше,че френския булдог е куче от средните НЕСПОРТНИ породи,което стига в зряла възраст тегло 11-13кг и се храни със 175 гр.на ден гранули Роял канин(от съответния за възрастта вид),практически през целия си живот!
Успех r)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#187 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:54 PM

Това което съм писал, верно е за кучета с тегло 15 кг... Все пак Саричка - ти имаш опит, така че ще те послушам. Досега му давах на моя към 210 гр., но може малко да му намаля дажбите r)

#188 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:54 PM

Малееее,този Френски БУЛДОЗЕР ,ще ми изяде ушите b)
Пак въпрос ouu :в моето семейство е ритуал всеки божи ден ходим пеша м/у 5 -15км. малкия "мързел"дали ще издаяни?
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:56 PM

Не знам... аз днес моя го изкарах за първи път и сме минали 1-2 км. Сега спи като къпан b)

#190 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:17 PM

Цитат

Малееее,този Френски БУЛДОЗЕР ,ще ми изяде ушите b)
Пак въпрос ouu :в моето семейство е ритуал всеки божи ден ходим пеша м/у 5 -15км. малкия "мързел"дали ще издаяни?

Ооооо....в никакъв случай!!!!
Ще го уморите(в преносния смисъл,че в буквалния е малко!) n)
Възхищавам се на ритуала на вашето семейство,но или не си взимайте френски булдог,или не го взимайте с вас на тези преходи! Още по-малко пък ежедневно!
Наистина хора,това НЕ Е СПОРТНА ПОРДА!!!!!!!!! Не е охранител,не е ловец,не е служебно куче.....ФРЕНСКИЯ БУЛДОГ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО КОМПАНЬОН!!!!!
За тази порода са вредни(и могат да бъдат смъртоносни!) големите физически натоварвания(независимо от сезона) и жегата,поради особеностите на анатомията им-скъсените дихателни пътища и късите им крачета,с които изразходват огромно количество(в сравнение с други породи) енергия само ,за да ходят какво остава да тичат или да ходят с километри!
Действително,това са игриви кучета...навън обичат да потичат и да поиграят с други кучета,но за кратко и после-много почивка,сън,спокойствие...наистина МНОГО!
Ами това е...Владо,извинявай ако тона ми ти се е сторил малко рязък този път,не искам по никакъв начин да те обидя,но наистина е сериозно това и трябва да го вземете впредвид при избора на порода като френския булдог и в неговото здравословно отглеждане! r)
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:27 PM

Ооо Ели b) Благодаря за съвета ,естествено че няма да го тормозя .
Е как мина днес?
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:28 PM

Пробвах с тези сръбски сайтове,голяма мъгла ми е .
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:34 PM

Цитат

Не знам... аз днес моя го изкарах за първи път и сме минали 1-2 км. Сега спи като къпан b)

А защо не дойдохте на срещата-чакахме ви със Саричка и 5-месечния Фрик! s)

Беше страхотно! Малките бебета от сайта си поиграха добре,ние се запознахме,поговорихме...беше много приятно и надявам се-полезно!
Фрик е разкошно малко булдоче,изключително дружелюбно,игриво и красиво w) b) ! Много се радвам,че се запознахме и се надявам да се виждаме и занапред! b)
jojko ще пусне снимки,а от мен и Саричка oo oo ,която е суперуморена-поздрави!
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:36 PM

Цитат

Пробвах с тези сръбски сайтове,голяма мъгла ми е .

b)
Ми честно казано и на мен ми е мъгливо s) ....какво стана със Зевс?
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 18 September 2005 - 04:57 PM

верно е найс nok и фрик му удариха голямо търкаляне джвакане и каквото още ви дойде на ъкъла + мляскане на гранули от спосора на киноложкото дружество ...
а пък саричка почерпи всички по случай порастването си с бонбони и разни вкусни кучешки работи - поне така твъдят найс и сие b)

моля ви публикувайте снимките на найс тук или във форума на нок или ми ги пратете на пощата getova_vet@abv.bg и задължително пишете снимки иначе ще ги изтрия

#196 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:32 PM

Ей бригада,не мога сега да се сетя кой ми каза за Марин Николов и син,благодаря му.
Та днес им писах и те ми отговориха :[QUOTE]Здравейте!
За съжаление със снимки не разполагаме,малките са черни с бели нагръдници,цена 450 лв./вкл. транспорта им от Добрич/.
Веднага и м писах с молба за по подробна информация относно:възраст,пол,родословие,ваксинация и т.н.
Я кажете какво мислите ,че аз малко се вълнувам.
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:40 PM

Кучето което искате да си купите ще го водите ли по изложби или искате да имате само домашен любимец?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#198 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:47 PM

Малкия Фрик и Саричка са големи сладури.. за съжаление Сара я гледах само от далече поради "технически" проблем b) w)

#199 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:55 PM

Цитат

Кучето което искате да си купите ще го водите ли по изложби или искате да имате само домашен любимец?

Това е много труден въпрос s)дълги години гледах куче Нюфаундлед и само веднъж бях на изложба,не че кучето не беше хубаво. Предполагам че това зависи най-вече от самото кученце ,ако е с данни за изложба защо да не,а иначе ще си го гледам по същия начин .В един руски сайт пише :"от шампиони не винаги се раждат шампиони"така ,че за мен родословието е гаранция най-вече за това че кучето е здраво и читаво.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 06:02 PM

Ако наистина искате да имате здраво,качествено,чистопородно изложбено куче с истинско родословие и с подробна информация за родителите,защо не си купите куче от развъдник?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#201 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 06:10 PM

Цитат

Малкия Фрик и Саричка са големи сладури.. за съжаление Сара я гледах само от далече поради "технически" проблем b) w)

Ей w) ,влюбих се в Морти-да знаете! w) love ....
Не съм очаквала,че Сара ще е толкова буйна на тази среща-мислех,че ще си играе както винаги досега и няма да плаши толкова бебетата....явно е порастнала и се е променила,а аз не съм забелязала......
А сега,ако я видите....ама т`ва е най-доброто,най-милото,най-послушното и кротко куче,което можете да си представите l) l) l) l) ,все едно,че нищо не е било! bl)

Благодаря,че дойдохте да се запознаем и доведохте сър Мортимър! w)
User's Signature

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни