Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#181 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2005 - 04:38 PM

Цитат

... Межу ругото знам че и в БГ. развъждат булдочета но е нещо малко но хубао до колкото знам! Но за съжаление незнам каде! Ако се потърси обаче...... d)

Има два български развъдника за английски булдоци!
За французойчета още няма,доколкото знам s)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#182 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2005 - 09:10 PM

Цитат

Митко,ще ти бъде ли възможно да пуснеш web адреса на Сокай?
Любопитна съм да им видя кучетата,а и Владо(valev) си търси кученце в момента...та да погледнем и там.ще ти бъда благодарна и ако разкажеш как стана цялата работа-как се свърза с тях,как дойде Стич при теб,а защо не и цената,ако това не те притеснява,разбира се!

Саричка, Владо е прав - снимките на Сокай не се обновяват много редовно.
Иначе за свързването - имаха обява че продават френски булдог, обадих им се и имаха един тигров, женски и казаха, че ще внасят мъжки от Унгария. Явно взимат по-голяма печалба от човека на Saffari (внос от Унгария за 500 лв.), щото платих за моя пес 300 евро, но пък все пак отчитам и факта че зависи и какво е кученцето...
Все пак най-сигурният начин си остава телефонът (поне за България), щото не се знае дали постнатите на сайтовете снимки отговарят на наличността...
Френски булдог продаваха и тук - "Марин Николов и син" - мъжки, черен с бяло петно за 450 лв. Ако искаш Владо, можеш да им пишеш...

#183 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 07:34 AM

Ох голям зор,хем искам по бързо да грабна кученцето,хем ме е страх ,че винаги като бързам се и ........... bl) Лично аз нямам впечатлени от зоомагазините (независимо дали е Сокай или друг)оставам настрана ,че всеки един по веригата само оскъпява кученцето. Проблема е в това ,че според общото мнение тук в форума :, липсва лоялност към клиента ,сиреч няма гаранция ,че получаваш това за което плащаш.
Не че всяко правило си няма и изключение,и че ако попитаме зоомагазините дали е така , те няма да ни опровергаят bl) Но не смятам точно аз да рискувам.
Я да ви разкажа вчера какво ми се случи.
Реших да си направя малко социологическо проучване относно храненето на френския булдог.Тук коментираме само каква храна да им даваме , а аз не знам колко.
За това и влезнах в едно малко ,квартално магазинче,вътре от пиле мляко бара бар с млекарката.А тя любезна та чак дрънка b) Та питам е , колко аджиба яде малкото кученцето , а тя съвсем сериозно ми отговаря :"50 лева(25кг) ще ви оправят за мес." oo Предполагам ,че свързва булдога с Баскервилското куче b)
Тук му е мястото да ви кажа ,че до скоро имах куче, и то беше един 13 год. Нюфаундленд Тедо ,който пре спокойно би ги омотал ,но пък малко булдоче ????
Както и да е ,жена ми пребледня ,спомена нещо като"Антонио ,фагалдо" и се свлече небрежно bl)
Затова ,пак ще ви потормозя с мойте въпроси l) Колко яде този" ЗВЯР"?
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#184 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 08:50 AM

Владо отговарям ти веднага, но с уточнението че дажбите са от Роял Канин Медиум Джуниър (досега не ми се е случвало някой да ми каже че има по-добра храна - минутка за реклама l) ) и се отнасят точно за тази порода, та според възрастта - грамаж на дневната дажба (разпределена на 3 хранения, до 6 месечна възраст, после на 2 хранения)
2 мес. - 190 гр.
3 мес. - 225 гр.
4 мес. - 240 гр.
6 мес. - 240 гр.
8 мес. - 235 гр.
10 мес. - 230 гр.
12 мес. - 225 гр.

След като порасне (над годинка) кученцето се храни с Р.К. Медиум Адулт с 215 - 240 гр. според дневното натоварване.

Значи един чувал 15 кг Роял Канин струва около 100 лв. (може да го намериш и малко по-евтино), по груби сметки това стига за около 2 месеца и нещо, прави си сметката ;)

#185 Потребителят е офлайн   Saffari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 09:01 AM

Аз давам на Енди RC. Small junior - няма нищо страшно нали? В магазина нямаше медиум джуниор!!! s) Пък и ми казаха да го храня 5 пъти на ден - ама той неще да яде половината от тези пъти!!! s) Дали да започна да му давам по 3 пъти на ден по 60-70гр?
Какво ще ми препоръчате!!?? d)

#186 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 11:48 AM

bl) bl) bl) bl)
Чакайте бе хора! bl) .....Взимам брошурата и чета:
Роял канин медиум джуниър-препоръчителна дневна дажба за кучета от средните породи,които в зряла възраст достигат тегло-11кг: 150гр на ден(на 2 месеца),160гр.на ден(3-4 месечна възраст)и по 190 гр.на ден за останалия период от 5-тия до 11-тия месец!Това прави средно по 5,5-5,7 килограма на месец,средно по 7,30лв.-7,50лв.=40-42лв. на месец!

После минаваме на Роял канин медиум адълт! Пак взимам,пак чета:
Препоръчителна дневна дажба за кучета с тегло 11кг. и ниско ниво на активност-175гр.на ден! За кучета с тегло 13кг.-200гр на ден(пак при ниска активност).
Т.е. сметката излиза подобна на горната,защото този вид храна е маааалко по-евтина от Джуниър-а(или:4,5кгна месец по 7,10-7,30лв.=30-33лв.на месец)

И последно-малко уточнения....Френския булдог по ВСИЧКИ стандарти на породата,които съм чела, НЕ ТРЯБВА да тежи повече от 14 кг. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!
Всяко прехранване на такова куче,незабавно го прави ДЕБЕЛО,а оттам болнаво със сърдечни,дихателни и кожни проблеми! Моля ви,приятели-не си прехранвайте кученцата! Сара е отгледана с 175гр. гранули на ден и НИЩО друго...в момента хапва пак толкова,но от Адълт-а и ще я видите след малко на срещата в каква форма е,колко е игрива,жизнена и не на последно място,пропорционална,въпреки че тя е малко по-голяма от стандарта.Тъй,че за един френски булдог е категорично по-здравословно да е по-скоро слаб(нормален),отколкото дебел!
Второто много важно нещо по тази тема- Френския булдог е от НЕСПОРТНИТЕ породи кучета! Макар и много жизнени,игриви и неуморни като малки,тези кучета са спокойни,дори мързеливи в зряла възраст,което ги класифицира като кучета с ниска активност(или понижена,в някой брошури).По принцип ВСИЧКИ кучета,които живеят в апартаменти и остават по-голямата част от деня в тях(вместо да тичат с километри ,или да теглят шейни,или да правят планински преходи,или да преминават обучение за служебни кучета и т.н. и т.н.),са кучета с ПОНИЖЕНА АКТИВНОСТ,дори без оглед на породата,пък камо ли булдога,който генетично е едно поспаливо,мързеливичко куче! Така че,гледайте графите за дозировка при понижена активност на кучето в зряла възраст!
Като казвам,че булдога е мързелив,сигурно много ми се смеете(особено Митко и jojko) които имат малки булдочета s) ....повярвайте ми приятели-така е! Булдога,като порастне се успокоява когато си е в къщи и през повечето време си лежи или спи! Съвсем друга е картинката като го разиграеш с нещо или го изведеш навън-тогава се превръща в истинска фурия,но това е общо-взето за кратко....после пак следват часове наред сън или лежане.Ако искате направете си един ескперимент-засечете колко часа играе(независимо вън или вътре) и колко часа спи вашето булдоче и ще се убедите,че съм права! Колкото повече пораства булдочето ви,толкова повече ще уляга....мойта например си ляга в колата в София и се събужда в Несебър,ама не от друго,а защото сме стигнали вече l) l) l) ....не и трябват никакви спирания за вода или разтъпкване по време на такова пътуване.Това е само пример...Такива са си те-луди навън и спокойни в къщи!
Та това,което исках да ви обясня толкова многословно беше,че френския булдог е куче от средните НЕСПОРТНИ породи,което стига в зряла възраст тегло 11-13кг и се храни със 175 гр.на ден гранули Роял канин(от съответния за възрастта вид),практически през целия си живот!
Успех r)
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:54 PM

Това което съм писал, верно е за кучета с тегло 15 кг... Все пак Саричка - ти имаш опит, така че ще те послушам. Досега му давах на моя към 210 гр., но може малко да му намаля дажбите r)

#188 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:54 PM

Малееее,този Френски БУЛДОЗЕР ,ще ми изяде ушите b)
Пак въпрос ouu :в моето семейство е ритуал всеки божи ден ходим пеша м/у 5 -15км. малкия "мързел"дали ще издаяни?
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 03:56 PM

Не знам... аз днес моя го изкарах за първи път и сме минали 1-2 км. Сега спи като къпан b)

#190 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:17 PM

Цитат

Малееее,този Френски БУЛДОЗЕР ,ще ми изяде ушите b)
Пак въпрос ouu :в моето семейство е ритуал всеки божи ден ходим пеша м/у 5 -15км. малкия "мързел"дали ще издаяни?

Ооооо....в никакъв случай!!!!
Ще го уморите(в преносния смисъл,че в буквалния е малко!) n)
Възхищавам се на ритуала на вашето семейство,но или не си взимайте френски булдог,или не го взимайте с вас на тези преходи! Още по-малко пък ежедневно!
Наистина хора,това НЕ Е СПОРТНА ПОРДА!!!!!!!!! Не е охранител,не е ловец,не е служебно куче.....ФРЕНСКИЯ БУЛДОГ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО КОМПАНЬОН!!!!!
За тази порода са вредни(и могат да бъдат смъртоносни!) големите физически натоварвания(независимо от сезона) и жегата,поради особеностите на анатомията им-скъсените дихателни пътища и късите им крачета,с които изразходват огромно количество(в сравнение с други породи) енергия само ,за да ходят какво остава да тичат или да ходят с километри!
Действително,това са игриви кучета...навън обичат да потичат и да поиграят с други кучета,но за кратко и после-много почивка,сън,спокойствие...наистина МНОГО!
Ами това е...Владо,извинявай ако тона ми ти се е сторил малко рязък този път,не искам по никакъв начин да те обидя,но наистина е сериозно това и трябва да го вземете впредвид при избора на порода като френския булдог и в неговото здравословно отглеждане! r)
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:27 PM

Ооо Ели b) Благодаря за съвета ,естествено че няма да го тормозя .
Е как мина днес?
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:28 PM

Пробвах с тези сръбски сайтове,голяма мъгла ми е .
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:34 PM

Цитат

Не знам... аз днес моя го изкарах за първи път и сме минали 1-2 км. Сега спи като къпан b)

А защо не дойдохте на срещата-чакахме ви със Саричка и 5-месечния Фрик! s)

Беше страхотно! Малките бебета от сайта си поиграха добре,ние се запознахме,поговорихме...беше много приятно и надявам се-полезно!
Фрик е разкошно малко булдоче,изключително дружелюбно,игриво и красиво w) b) ! Много се радвам,че се запознахме и се надявам да се виждаме и занапред! b)
jojko ще пусне снимки,а от мен и Саричка oo oo ,която е суперуморена-поздрави!
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 04:36 PM

Цитат

Пробвах с тези сръбски сайтове,голяма мъгла ми е .

b)
Ми честно казано и на мен ми е мъгливо s) ....какво стана със Зевс?
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 18 September 2005 - 04:57 PM

верно е найс nok и фрик му удариха голямо търкаляне джвакане и каквото още ви дойде на ъкъла + мляскане на гранули от спосора на киноложкото дружество ...
а пък саричка почерпи всички по случай порастването си с бонбони и разни вкусни кучешки работи - поне така твъдят найс и сие b)

моля ви публикувайте снимките на найс тук или във форума на нок или ми ги пратете на пощата getova_vet@abv.bg и задължително пишете снимки иначе ще ги изтрия

#196 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:32 PM

Ей бригада,не мога сега да се сетя кой ми каза за Марин Николов и син,благодаря му.
Та днес им писах и те ми отговориха :[QUOTE]Здравейте!
За съжаление със снимки не разполагаме,малките са черни с бели нагръдници,цена 450 лв./вкл. транспорта им от Добрич/.
Веднага и м писах с молба за по подробна информация относно:възраст,пол,родословие,ваксинация и т.н.
Я кажете какво мислите ,че аз малко се вълнувам.
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:40 PM

Кучето което искате да си купите ще го водите ли по изложби или искате да имате само домашен любимец?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#198 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:47 PM

Малкия Фрик и Саричка са големи сладури.. за съжаление Сара я гледах само от далече поради "технически" проблем b) w)

#199 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 05:55 PM

Цитат

Кучето което искате да си купите ще го водите ли по изложби или искате да имате само домашен любимец?

Това е много труден въпрос s)дълги години гледах куче Нюфаундлед и само веднъж бях на изложба,не че кучето не беше хубаво. Предполагам че това зависи най-вече от самото кученце ,ако е с данни за изложба защо да не,а иначе ще си го гледам по същия начин .В един руски сайт пише :"от шампиони не винаги се раждат шампиони"така ,че за мен родословието е гаранция най-вече за това че кучето е здраво и читаво.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2005 - 06:02 PM

Ако наистина искате да имате здраво,качествено,чистопородно изложбено куче с истинско родословие и с подробна информация за родителите,защо не си купите куче от развъдник?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни