Френски булдог
Публикувано: 03 June 2008 - 05:35 PM
Ветеринаря, който го прегледа, каза, че често имали проблеми със задните крака. Каза, дори, че ако не се разхождат редовно и много се стигало до операция в 80% от случаите. Тук чета, че трябва да се натоварват по-малко и съм в чуденки. Как да намеря правилния баланс. Нашия Бернар си е направо мързеливец. Излизаме, вървим 200 метра и то само ако сме в неговата посока. Ако не - носим се. Та, дайте насоки за разходките.Това, първо.
Второ, виждам, че си пускате кучетата да играят без да са на повода. Колко време трябва, за да съм спокойна, че моя гушльо няма да драсне на някъде, ако махна повода. Сигурно са ми лаишки въпросите, но... :izcherven:
Публикувано: 03 June 2008 - 06:47 PM
Публикувано: 03 June 2008 - 09:02 PM
Цитат
Не сьм много сигурна какво е имал в предвид ветеринаря ти , но най вероятно е имал случаи на изместване на колянното капаче или скьсани врьзки , питай го следващия пьт по конкретно. Ако кучето ти е от здрави родителите вероятността да се прояви това заболяване е малка. За това кучетат които се използват за разплод трябва да се изследват за тези проблеми .
Относно разходките , ще кажа моето скромно мнение с което никой не ангажирам -един здрав французин не се уморява лесно , стига да не е топло. Това което сме коментирали тук , не е да не го разхождаш , а да не го разхождаш в жегите!!!
За пример мога да ти кажа , че родителите на моето куче на ден си изминават едно 15 км в разходки и защото живеят на по топьл климат от нашия ,извеждат ги след 10-11 часа вечерта, а и по кьсно.
Аз гледам да осигуря поне 5-6 километра минимум дневно , като задьлжително се сьобразявам с температурите. Значи уточнявам ,тези километри се минават не в тичане (естествено!) , а ходом . Така кучето ще се развие правилно , ше има добра мускулатура , здрави стави и т.н.Разбира се че докато са малки , сьответно и разходките са по малки , постепенно се увеличават .
Цитат
Ще си спокойна единствено когато и ако , изградиш здрава връзка с кучето си.Влез в раздела за вьзпитание и чети , има много полезна информация . Не се подльгвай по миловидния вид , ако не се вьзпитавате ще имате проблеми. ;)
А приятелчета трябва да се намерят ;)
Публикувано: 04 June 2008 - 01:47 PM
Публикувано: 06 June 2008 - 09:55 AM
Публикувано: 09 June 2008 - 01:09 PM
От няколко дни вече и аз си имам едно малко съкровище!
Жоро няма 2 месеца и в момента сме в период на обучение!
През деня успявам да го заведа да пишка в банята,но вечер...
Исках да ви попитам ,знаете ли как мога да отуча да се събужда вечер,за да мога да го науча да използва само банята за пишкане?
Благодаря предварително!!!
Публикувано: 09 June 2008 - 01:29 PM
На моят хубавец му подействаха и започна да ака там, НО не и да пишка ... пишка си където си иска. Обаче, тези капки на мен лично ми миришат ужасно и аз спрях да ги капвам. Сега продължава да си ака в банята , но на моменти се случва да го прави и на други места около банята (добре поне , че не е по килимите ). Та така ... :)

Изкуственият интелект е нищо на фона на естествената глупост...
Публикувано: 09 June 2008 - 01:33 PM
Публикувано: 09 June 2008 - 01:34 PM
Цитат
Посоката в която сте тръгнали да мислите как да се учите ,не е никакк правилна и няма да помогне !
прочети тук хигиенни навици
успех
Публикувано: 10 June 2008 - 11:38 AM
Аз защо все си мисля, че идеята да учиш кучето да пикае където и да е в къщата, пък дори и банята, не е много правилна. Това едно. А и два месеца - малко ми се виждат, за да го приучаваш на каквото и да било. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.
И на свой ред, да попитам. Когато изкарваме Бернар за по-дълги разходки, носа му е все в земята. От постоянното душене се появява секрет / после си бършем носа ;D и хората по улицата ни се смеят/. Нормално ли е? Случвало ли се е при вас?