Френски булдог
Публикувано: 02 September 2008 - 10:04 AM
Вече сяда при команда, спира като и кажеш "стой". Абе имаме малък напредък.
Публикувано: 02 September 2008 - 12:01 PM
ПО отношение на това което ми каза в Пловдив когато се запознахме ,не се притесняваи , към онзи момент беше абсолютно права и изобщо не е звучало грубо -истината звучи винаги по един и същ начин , просто човек трябва да е достатъчно разумен да се вслуша и вдруги гледни точки освен в своята .
Естественно че, ще се видим в Стара Загора ,много ще се радвам . А как са бебоците? Даи снимки в форума да се порадваме .
Публикувано: 02 September 2008 - 07:18 PM
Цитат
Нали? Няма случайни неща ;D
Иначе братчето е мн. красиво! Също излъчва мощ, но и нещо друго..
Този кенъл Paterhoek белгийски ли е??

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 02 September 2008 - 08:16 PM
http://www.vandepate...ourbreeding.htm
Фрипон според мен е по-добър ;)
Всьщност на този развьдник сьм попадала заради баща им

ПП : сега поразгледах и сайта, не само кучетата ... Белгийски е развъдника!
Публикувано: 02 September 2008 - 11:59 PM
На мен не ми говори нищо това име, но вие трябва да го знаете..
Ето кучката и родословието:

Публикувано: 03 September 2008 - 12:09 AM
Цитат
.. e аз от време на време хвърлям по някой поглед във вашия форум,но
като не разбирам от породата се въздържам от коментари... :blink:

Публикувано: 03 September 2008 - 08:46 AM
Цитат

Кучето си е супер , а ако ми кажеш, че този импорт е български , много ще се изкефя :yahoo:
Иначе този развьдник не ми е познат , поне не мога да се сетя да сьм го разглеждала !Ако имаш линк ,дай да го видим.
Иначе от родословието , Telemaq и Narko-dolar са ми познати , като втория е в клас елит А , с котиране 6 (възможно най високата оценка ), а вьв Франция малко кучета са с такава оценка . Имат много интересно оценяване на разплодниците си там.
Само дето, рядко виждам френско куче , което да ме грабне , а уж е родината на породата :(
Публикувано: 03 September 2008 - 08:54 AM
Поздрави!
Публикувано: 03 September 2008 - 10:47 AM
Цитат
Цитат

Кучето си е супер , а ако ми кажеш, че този импорт е български , много ще се изкефя :yahoo:
Иначе този развьдник не ми е познат , поне не мога да се сетя да сьм го разглеждала !Ако имаш линк ,дай да го видим.
Иначе от родословието , Telemaq и Narko-dolar са ми познати , като втория е в клас елит А , с котиране 6 (възможно най високата оценка ), а вьв Франция малко кучета са с такава оценка . Имат много интересно оценяване на разплодниците си там.
Само дето, рядко виждам френско куче , което да ме грабне , а уж е родината на породата :(
.. за съжаление не е български този импорт:(( Кучето е в Унгария..
Какво значи клас елит А?!?

Публикувано: 03 September 2008 - 11:54 AM
Цитат
Поздрави!
За сьжаление ,не знам дали се отнася за всички породи ,мога само да предполагам.
Ще обясня какво означава системата , но уточнявам , че обясненията ще са от "втора ръка", т.е. не владея френски и информацията я имам от жена която живее във Франция , отглежда французи и пише в чужд специализиран форум за породата.
Доколкото сьм разбрала , класификацията на кучетата , става по оценка на предаваните гени в тяхното потомство , установена в зависимост от качества и признати резултати.
Котировката е от 1 до 6 .най важните котировки са 5 и 6 и показват ценността на потомството от тези кучета ! Но както и тя каза , това не се явява абсолютна гаранция за качество , като в сьщото време не е лишена от значимост.
Препечатвам нейното обяснение на степените :
Cotation 1 : Confirmе
"Котировка 1: потвърждение
Просто подтвърждение.(приемам го като добър представител на породата )
Cotation 2 : Premier Choix
Котировка 2: Първи избор
Подтвърждение на оценката Отличен на изложби при оглед и определяне от експерт на расовата принадлежност .
Cotation 3 : Excellent
Котировка 3: Отличен
Котировка 2 + оценка Отличен и право за национално развъждане
Cotation 4 : Recommandе
Котировка 4: Препоръчителна
Котировка 3 + четири оценки Отличен , сред които две от международни изложби , или два САСIB или RCACIB , от които поне един на клубна изложба
Cotation 5 : еlite В
Котировка 5: Елит b
Кучето има котировка 3 , пет негови деца , от двама различни партньора , имат оценка Отличен , право за Национално развьждане , победители в Открит клас или шампиони
Cotation 6 : еlite a
Котировка 6: Елит a
Кучето има котировка 4, минимум пет негови деца , от двама различни партньора , имат оценка Отличен , право за Национално развьждане , победители в Открит клас или шампиони
Доколкото разбрах за да се допусне в развьждане , кучето трябва да има котировка 3 (задьлжително за мьжките )
Ето линкове , ако на някой езика му е по вьзможностите :
http://www.cbf-asso....txt/etalons.htm
http://www.cebf.asso.fr/etalon.html
И още нещо да уточня , във Франция всяко куче още когато го заведат за първи пьт на ветеринарен лекар и уточнят , че евентуално след време ще се развьжда , лекаря прави така наречените генетични карти и ги изпраща в клуба , като при достигане на необходимата възраст се правят и сьответните изследвания и отново информацията отива в клуба . Значи за да влезнат в някоя от тези котировки (даже и 1-ва) трябва всичко по здравословното му сьстояние да е ОК .
И още едно уточнение , получаването там на титла САС е доста трудно , защото може и да е победил в класа си , но титлата е една за породата (даже не сьм сигурна дали се дава на едно мьжко и едно женско )
Системата има плюсове и минуси , всеки може да ги види , но е факт , че най-добрите французи са в Холандия и Белгия ;) А и повечето от тези които са в елит А и В , в родословието им зад тях не стоят френски кучета
Ето например хванах първия от втория линк по горе
http://www.lacroixca...ux.com/ugo.html
Чисто белгийско-холандско развьждане