Френски булдог
Публикувано: 30 September 2008 - 08:34 AM
Публикувано: 30 September 2008 - 09:35 AM
Цитат
Честито , на новата грандшампионка Икси :->), айде, че сега децата и ще трябва да свикват с ринга .
Dragoness , напиши ми от каталога имената на другите участващи кучета и родителите им (румънското и тези от Сърбия)
Публикувано: 30 September 2008 - 09:47 AM
Цитат
От развьдник от тука или в чужбина . Проверяваш развьдника , търсиш инфо за родителите , за собственика на развьдника искаш гаранции (много често и те ще поискат някой да гарантира за теб), интересуваш се от породата , за да си сигурен ,че точно тази порода искаш , харесваш си кученце и отиваш , най-добре на място .за да не се получат гафове .
А за парите едва ли някой ще ти каже точна цена ! Аз сьм чувала най-евтино 500 евро , а най-скьпо 3 500 евро .
Избягвай борси , агенции и сьмнителни развьдници с по-много породи кучета .Развьдника трябва да е регистриран в FCI , може да се провери и чрез БРФК.
Нали искахте мопс , защо се отказахте?
Публикувано: 30 September 2008 - 09:51 AM
Цитат
Малки са , нормално е да хълцат. А по повод задавянето , ако е от бързо хранене , четох в мопския форум , че трябва да се слагат гранулите на по-голяма площ за да не си тъпчат устите ,а да ги взимат една по-една .
За експертна оценка , трябва минимум да има 3 месеца , но по-добре да поизрасне малко, доста се променят.
Цитат
Внимателно с кокалите (предолагам са тези от пресованата кожа ) , бързат , гълтат без да преценяват ,че са големи и има опасност да го гльтнат докато е още много голям . Поне аз винаги ги наблюдавам , като давам нещо подобно, защото някой ми беше разказвал за задушено по този начин булдоче(май Драгонесс беше)
Публикувано: 30 September 2008 - 10:22 AM
Цитат
Konan03 ,това май са снимки на руското царско семейство ?
Един интересен факт , преди френския булдог да стане популярен сред аристрократите на Европа (в края на 19 и началото на 20 век), е бил любимо куче на работническата класа във Франция и най вече ма жените с "леко поведение" в Париж ;D ;D ;D
Публикувано: 30 September 2008 - 10:27 AM
Чийта, можеш ли да ми обясниш малко по - подробно какво точно се случва когато някой отиде за експертна оценка? В смисъл, само ще го поогледат или ще трябва да съм го учила да бяга покрай мен както правят добрите изложбени кучета?

Публикувано: 30 September 2008 - 01:03 PM
Френският булдог, не бяга в ринга , оценя се в движение , но без човека който го води да тича .
Публикувано: 30 September 2008 - 03:46 PM
Отново Зон Миракл Рокет Бомб е номер едно .Това руско куче ,май за момента е един от най- добрите представители на породата в Европа!

Руските кучета побеждават в Европа , а белгийските в Русия ;D
Flaubert de la Parure (BOB на Русия 2008, участвали са над 160 французи :rolleyes:)

Драконке , какво ще кажеш за Флауберт ?
Публикувано: 30 September 2008 - 08:40 PM
Иначе искам да благодаря на всички които ми отговориха..наистина ми бяхте от полза.Благодаря много!
Публикувано: 30 September 2008 - 09:27 PM
Цитат
Иначе искам да благодаря на всички които ми отговориха..наистина ми бяхте от полза.Благодаря много!

Публикувано: 01 October 2008 - 09:22 AM
Цитат
:huh: :huh:...и аз ще използвам тази иконка ...
Опашката НЕ се купира!Разбира се, че така се раждат.
Публикувано: 01 October 2008 - 09:27 AM
Цитат
Успех в избора !
Има разлики между двете породи , избери тази, която ти е повече на сьрце , няма да сьжаляваш и в двата случая :blink: