Френски булдог
Публикувано: 02 October 2008 - 12:36 PM
Е, някой път ги снима и до плюшени играчки , а може много скоро ,въобще да не ги снима в условията в които ги отглежда ;)нали се сещаш...
Лошото е , че той явно целогодишно ги плоди .
А и да попаднат на по хубави снимки , не от въпросния субект , каква е гаранцията , че кучетата не идват от подобни места ?
Кучетата по зоомагазините и борсите от кьде са ?
Кой влюбен в породата и кучетата си стопанин ще пусне малките си по витрините и аквариумите ? :huh:
Публикувано: 02 October 2008 - 01:11 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 02:24 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 02:26 PM
Цитат
Виждам че си на 21г , които са доста повечко от онези "първите 7" за които има една приказка .......
А колкото до възпитанието ......си мисля че един човек или го има или го няма
Само не виждам защо се впрягаш от репликата ми, след като изказванията ти са неадекватни ?
Публикувано: 02 October 2008 - 05:43 PM
И още да те питам кога и къде мога да я доведа за оценка и дали да не порасне още малко и тогава.
Публикувано: 02 October 2008 - 07:05 PM
Цитат
Всеки има право на мнение бе мила, но едно е да изкажеш лично и неангажирващо предположение с предварителната уговорка че не разбираш, а друго да даваш определения кой влиза в стандартите и кой Не ....
Надявам се да си ме разбрала какво и кой имам впредвид .
Цитат
Повярвай ми наистина е вредно!
Положението в което беше изпаднал моя Ричи, съм сигурен на 100% че се дължи най вече на тези неща
Скачаше по спалнята от там на земята.....от там във хола на дивана....на фотиола...абе ....маймуна и половина
Навънкка едно от любимите му неща беше да му закачам гума на дървото за да може той да поскача докато я докопа със зъби
Но тогава кой да ти каже че всичко това е вредно за него и особенно за задните стави
Сега не му разрешавам да слезе дори и от фотиола или пък да слиза сам по стълбите
Само на равно, а когато има за слизане или изкачване изключително и само на ръце
Въпреки мусколестото тяло, ставите на френският булдог не са толкова здрави както при някои други породи
Пазете си кучетата от подобни натоварвания за да можете да им се радвате достатъчно дълго време
Публикувано: 02 October 2008 - 11:03 PM

Публикувано: 03 October 2008 - 07:19 AM
Цитат
..луди е меко казано.. ;D
http://video.westmin...ayer/?id=216363

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 03 October 2008 - 09:01 AM
Цитат
За съжаление сьм пьлен аматьор в тази работа и ако щеш ми вярвай , но кучето ми знаеше по-добре от мен какво да прави на първата си изложба ;DС една дума не сьм я учила на кой знае какво , беше научена(чак и зьбите без проблеми показваше) . Мен , май само ме бива в разваляне на възпитанието и затвьрждаване на лиготиите B)Добре , че първите и пет месеца са преминали при знаещ и можещ човек иначе не ми се мисли :rolleyes:
Мисля , че за това по могат да ти помогнат Драгонесс или Ева с Буда , те май са си ветерани по ринговете.
Тук във форума има теми за хендлинга , имаше преведена и една много добра книга по тези въпроси , потърси ги. Доколкото сьм схванала , трябва малкото да започне да се учи още от първия месец , докато се храни ти го галиш поставяш му краката в определена позиция , за да свиква да го пипат без да се притеснява , а по нататьк с лакомство пред него и само застава в стойка , като постепенно удължаваш времето.Но да не те объркам нещо , питай някой по-знаещ.
ПП: Само мога да се похваля , че я понаучих да вьрви на повод без да души по змята и да се дърпа (но това когато няма наблизо някое познато куче), но това с времето се получи .На последните изложби ме изуми , стоеше като вкопана в земята , докато съдията я оглеждаше :rolleyes:
Ето така се гледа съдия ;D(а тук само седя отстрани и държа повода)

В интерес на истината , ако не беше такова упорито магаре , което не иска да върви с никой друг , въобще нямаше да влизам аз с нея в ринга , щях да давам на някой с опит да я извежда , на мен ми е по интересно да гледам отстрани.
Публикувано: 03 October 2008 - 09:32 AM
Цитат
Трбява да я отучиш да скача от високо , а затова май нетрябва да позволяваш да се качва въобще :(. Това беше едно от нещата , което постоянно ми повтаряше развьдчика на Фифа .Слизането по стълби , даже ходенето по наклонена надолу повърхност , винаги на ръце. Натоварват им се междупрешленните пространства и докато кучето не израсне и докато е с още меки стави не е препоръчително(писала сьм някаде назад за това)
Сега ме кара да търсим големи камъни и да се изкачва :rolleyes:, но все пак тя стана на година и три месеца вече .Къде да ги намеря тез камьни , нямам на идея ;DЗатова сега след разходка не използваме асансьора ;D
Публикувано: 03 October 2008 - 09:46 AM
Цитат
Доколкото знам , експертни оценки имат право да правят само трима съдии , един от които е Андон Тодоров от Пловдив. На изложбата на 06.09 след като свърши съденето , прави на няколко кучета експертни оценки и доста подробно ги описа .
Според мен трябва да изчакаш да порасне и тогава, поне след една годинка . Доста се променят .
Публикувано: 03 October 2008 - 10:07 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 10:32 AM
Публикувано: 03 October 2008 - 11:03 AM
Ето така не трябва да бъдат предните крайници :(

Снимката е от обява за продажба , а кученцето е на 10 месеца :huh:(тръгнали да го продават ) , за сьжаление тези крака едва ли ще се изправят вече. :angry:
ПП: Докато търсех снимката , попаднах на обява за продажба на 3,5 месечен мьжки с родословие (?)от Пловдив ,Марта да не е вашето кученце ?Някой си Николай?