Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2841 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2008 - 12:26 PM

Далече от тоя Дидо  :angry: :angry: :angry:

#2842 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:36 PM

raya_buldog , ти здраво "подпали" ;D ;D
Е, някой път ги снима и до плюшени играчки , а може много скоро ,въобще да не ги снима в условията в които ги отглежда  ;)нали се сещаш...
Лошото е , че той явно целогодишно ги плоди .
А и да попаднат на по хубави снимки , не от въпросния субект , каква е гаранцията , че кучетата не идват от подобни места ?
Кучетата по зоомагазините и борсите  от кьде са ?
Кой влюбен в породата и кучетата си  стопанин ще пусне малките  си по витрините и аквариумите ? :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2843 Потребителят е офлайн   maggy78 Икона

Публикувано: 02 October 2008 - 01:11 PM

Абсолютно сте прави....колкото повече се информирам толкова повече се разубеждавам. :(Сигурна бях,че точно такива отговори ще получа.Но те само затвърдиха опасенията ми,за което искренно ви благодаря.Засега ще търсим нашето кученце и надявам се някои ден да ви се похвалим  :kuchence:До тогава ще продължавам да следя форума с интерес ;)

#2844 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:24 PM

Подпалих защото този господин  явно изобщо не знае какво е  хуманно отношение към животните,а и явно не му пука  :o ! Пука му само да върви търговийката и да му носи пари.Пък и си мисля,че той е най-големия шанаджия (така да го нарека), в Бг! Непрекъснато пуска обяви за продажба на кучета,миналата година засичах обяви за продан на вече порастнали кучета на по 2-3-4 и повече години(от каде ли ги има)?!А сега вече се е заел с развъждане само на френски булдоци и то дето вика Chiita -целогодишно.На всичко отгоре с целия си акъл ги снимал в колко комфортна и уютна обстановка живеят-в обора,който е 2 на 2 квадрата и вътре 10 кучета потънали в кал и всякаква друга мизерия.Пълен батак.Пак подпалих :samoubiec:

#2845 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:26 PM

Цитат

нещо май се опитваш да ме вьзпитаваш?!

Виждам че си на 21г , които са доста повечко от онези "първите 7" за които има една приказка .......
А колкото до възпитанието ......си мисля че един човек или го има или го няма
Само не виждам защо се впрягаш от репликата ми, след като изказванията ти са неадекватни ?

#2846 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 05:39 PM

Извинявам е, че се намесвам, но няма ли човек право на мнение, дори то да е грешно??  :o
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#2847 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 October 2008 - 05:43 PM

Чита, благодаря за хубавите снимки, които си качила.Мърфи е на 4м и малко и се чудих как трябва да изглежда и дали не е много дебела или якичка.Притесняваше ме още това, което се вижда при по-светлото куче, на предните лапички там на ставата се получава едно малко по-кръгло, явно защото е с бели и се вижда по ясно.Даже мислих да я водя на лекар, да не би да и е подуто нещо. Благодаря ти, много ми помогна.
И още да те питам кога и къде мога да я доведа за оценка и дали да не порасне още малко и тогава.

#2848 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 October 2008 - 06:10 PM

Забравих! Нали е вредно за фр.булдоци да скачат, Мърфи е като заек, от дивана и обратно, по спалнята, а те са доста високи.

#2849 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 07:05 PM

Цитат

Извинявам е, че се намесвам, но няма ли човек право на мнение, дори то да е грешно??  :o

Всеки има право на мнение бе мила, но едно е да изкажеш лично и неангажирващо предположение с предварителната уговорка че не разбираш, а друго да даваш определения кой влиза в стандартите и кой Не ....
Надявам се да си ме разбрала какво и кой имам впредвид .

Цитат

Забравих! Нали е вредно за фр.булдоци да скачат, Мърфи е като заек, от дивана и обратно, по спалнята, а те са доста високи.

Повярвай ми наистина е вредно!
Положението в което беше изпаднал моя Ричи, съм сигурен на 100% че се дължи най вече на тези неща
Скачаше по спалнята от там на земята.....от там във хола на дивана....на фотиола...абе ....маймуна и половина
Навънкка едно от любимите му неща беше да му закачам гума на дървото за да може той да поскача докато я докопа със зъби
Но тогава кой да ти каже че всичко това е вредно за него и особенно за задните стави
Сега не му разрешавам да слезе дори и от фотиола или пък да слиза сам по стълбите
Само на равно, а когато има за слизане или изкачване изключително и само на ръце
Въпреки мусколестото тяло, ставите на френският булдог не са толкова здрави както при някои други породи
Пазете си кучетата от подобни натоварвания за да можете да им се радвате достатъчно дълго време

#2850 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 07:43 PM

Chiita,здравей никъде не успях да намеря как се поставя кучето в стойка и как да го науча....... :rolleyes:ако имаш възможност бих се радвала да ми помогнеш по някакъв начин.Благодаря:blink:
User's Signature

Качена снимка

#2851 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 October 2008 - 08:28 PM

Боже и как да я спра? Това и е любимото.По децата скача поне по метър, че и повече.Притеснявам се за гръбнака, по някога имам чувството, че ще се сгъне обратно.Ужас!!!!!!!!!!!!!

#2852 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 09:52 PM

и айк много скача :rolleyes:и непрекьснато се удря особенно по главата :o :(
User's Signature

Качена снимка

#2853 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 11:03 PM

Спайк засега само се надига засега. До момента два пъти е скачал от леглата, но не мисля, че скачам е най - доброто определение, защото той се хвърля и следва едно шууумно тууууп. За блъскането... и той се блъска, ама докато бяга, като булдозер е.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2854 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 07:19 AM

Цитат

..a например ,тези снимки на кремавото бебе , което е пуснала по-горе bebe айк-кученцето  е хубаво, но по стандарт на FCI , този цвят не  е признат, а американците са луди по-него и си го селектират целенасочено :-

..луди е меко казано.. ;D

http://video.westmin...ayer/?id=216363
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#2855 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 09:01 AM

Цитат

Chiita,здравей никъде не успях да намеря как се поставя кучето в стойка и как да го науча....... :rolleyes:ако имаш възможност бих се радвала да ми помогнеш по някакъв начин.Благодаря:blink:

За съжаление сьм пьлен аматьор в тази работа и ако щеш ми вярвай , но кучето ми знаеше по-добре от мен какво да прави на първата си  изложба  ;DС една дума не сьм я учила на кой знае какво , беше научена(чак и зьбите без проблеми показваше) . Мен , май само ме бива в разваляне на възпитанието и затвьрждаване на лиготиите B)Добре , че първите и пет месеца са преминали при знаещ и можещ човек иначе не ми се мисли  :rolleyes:
Мисля , че за това по могат да ти помогнат Драгонесс или Ева с Буда , те май са си ветерани по ринговете.
Тук във форума има теми за хендлинга , имаше преведена и една много добра книга по тези въпроси , потърси ги. Доколкото сьм схванала , трябва малкото да започне да се учи още от първия месец , докато се храни ти го галиш поставяш му краката в определена позиция , за да свиква да го пипат без да се притеснява , а по нататьк с лакомство пред него и само застава в стойка , като постепенно удължаваш времето.Но да не те объркам нещо , питай някой по-знаещ.
ПП: Само мога да се похваля , че я понаучих да вьрви на повод без да души по змята и да се дърпа (но това когато няма наблизо някое познато куче), но това с времето се получи .На последните изложби ме изуми , стоеше като вкопана в земята , докато съдията я оглеждаше  :rolleyes:
Ето така се гледа съдия  ;D(а тук само седя отстрани и държа повода)
Качена снимка
В интерес на истината , ако не беше такова упорито магаре , което не иска да върви с никой друг , въобще нямаше да влизам аз с нея в ринга , щях да давам на някой с опит да я извежда , на мен ми е по интересно да гледам отстрани.
User's Signature

Качена снимка

#2856 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 09:32 AM

Цитат

Трбява да я отучиш да скача от високо , а затова май нетрябва да позволяваш да се качва въобще :(. Това беше едно от нещата , което постоянно ми повтаряше развьдчика на Фифа .Слизането по стълби , даже ходенето по наклонена надолу повърхност , винаги на ръце. Натоварват им се междупрешленните пространства и докато кучето не израсне и докато е с още меки стави не  е препоръчително(писала сьм някаде назад за това)
Сега ме кара да търсим големи камъни и да се изкачва  :rolleyes:, но все пак тя стана на година и три месеца вече .Къде да ги намеря тез камьни , нямам на идея  ;DЗатова сега след разходка не използваме асансьора ;D
User's Signature

Качена снимка

#2857 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 09:46 AM

Цитат

И още да те питам кога и къде мога да я доведа за оценка и дали да не порасне още малко и тогава.

Доколкото знам , експертни оценки имат право да правят само трима съдии , един от които е Андон Тодоров от Пловдив. На изложбата на 06.09 след като свърши съденето , прави на няколко кучета експертни оценки и доста подробно ги описа .
Според мен трябва да изчакаш да порасне и тогава, поне след една годинка . Доста се променят .
User's Signature

Качена снимка

#2858 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 10:07 AM

Моят проблем със стойката е друг. Незнам как да му наредя краката, май малко го поразклечвам.  ;D Мишел, въпреки, че никога не е била на изложба, защото няма порода, има перфектна стойка, изпъва се като струна и то без някой да я е приучвал, но незнам дали това е точната стойка, която трябва да докарам и със Спайк. Има ли лимит на експертните оценки? Върти ми се из главата една идейка да го пробвам през ноември - дотогава все трябва да е направил три месеца, но незнам... дори и да не се явим за оценка със сигурност ще сме публика (или ако нямам транспорт за него поне аз със сигурност). Имам един въпрос по възпитанието. Напоследък се отпуска да ни глозга наред. Знам, че го сърбят зъбките, ама с тази здрава устица сериозно си хапе. В началото го обръщах по гръб, да си полегне, да се успокои, да му мине мерака. В началото много се съпротивляваше, квичеше, риташе във въздуха, по 5 и повече минути съм го държала докато се успокои. Сега обаче се успокоява в минутата, в която го сложа по гръб и... продължава да ме глозга. Да не би да бъркам в нещо? Сега вече го разтрисам като наказание. И нормално ли е вече да се опитва да лае?
User's Signature

Качена снимка

#2859 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 October 2008 - 10:32 AM

Когато съм в къщи не и давам да слиза сама, винаги аз я свалям или качвам, но през деня съм на работа и тя спи на дивана на по топло, явно на земята и е студено.Има си възглавничка и разни завивки, но освен аз да лягам на тях.По стълби никога не съм я пускала сама, все сме на ръце. Витамините не помагат ли до някъде?

#2860 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 11:03 AM

Витамините  нямат чак такава връзка със ставите . Аз доста време давах глюкозамин GAG-forte(има най-различни подобни препарати на пазара), избрах си храна с малко по-ниско съдьржание на протеин ,но пак за подрастващи кученца  и много движение по-твърда повърхност , ходом. Но не е задьлжително всички да имат нужда от това.
Ето така не трябва да бъдат предните крайници  :(
Качена снимка
Снимката е от обява за продажба , а кученцето е на 10 месеца :huh:(тръгнали да го продават ) , за сьжаление тези крака едва ли ще се изправят вече. :angry:

ПП: Докато търсех снимката , попаднах на обява за продажба на 3,5 месечен мьжки с родословие (?)от Пловдив ,Марта да не е вашето кученце ?Някой си Николай?
User's Signature

Качена снимка

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена