Цитат
Трябва да ти кажа , че ако не беше свестен развъдчика ми и една трета от всичките неща нямаше да знам, да не говорим , че кой знае как щях да си отгледам кучето . .А гледам 20 години кучета(това ми е трето) , че и професията ми е свързана , а и от поне две години сериозно чета за породата и в какви ли не форуми съм се вряла и пак толкова много неща научавам всеки ден.
Така , че не трябва да съм аз.
В тази врьзка бих казала , че като си избираме куче първо трябва да си изберем развъдчик ( даже е по-важен от кучето ) , който ни допада , на който имаме доверие и който винаги ще е готов да ни даде съвет и не на последно място , който се интересува от кучетата си и развитието им. Това наистина е много важно ! Форумите могат и да ни научат на много неща , но контакта със знаещи хора дълги години развьждали тази порода е незаменим!!!
Май това е най-важното , което бих препоръчала на всички, които си търсят в момента кученце ! Не се притеснявайте, пишете на развьдниците в чужбина или тукашните, представете се , кажете какво търсите , водете кореспонденция с тях , следете кучетата и кучилата им и рано или късно и вашето куче ще се появи ( и по цвят и по пари ще ви удовлетвори )Имам доста интересни и чак смешни виртуални разговори с най-различни развьдници в чужбина ;D . Тръгнах да се интересувам за куче без въобще да имам намерение да купувам в близката година (не смятах да взимам докато Хера е жива ;D) Е , някой път поръчките ни се изпълняват доста бързо ;D :yahoo:
Иначе по снимки всички кученца ни харесват , но не знаеш наистина какво е . Получих шок( в добрия смисьл на думата) като видях Фифа на летището ;Dимах съвсем друга представа , а и ми се видя огромна ,защото я сравнявах сьс старата ми булдочка , която е много дребна. Друг е въпроса , че сега като израстна е само 11 килограма и Драконката като я видя каза "Леле колко сте малки , ще сте си дребнички :rolleyes:) Едно е да гледаш снимки , друго е на живо .

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +