Френски булдог
Публикувано: 03 October 2008 - 11:57 AM
lonesome , пускала съм снимки на французи в стойка , ето още две на които ми харесва как застават кучетата.

Трябва да ти кажа , че ако не беше свестен развъдчика ми и една трета от всичките неща нямаше да знам, да не говорим , че кой знае как щях да си отгледам кучето . .А гледам 20 години кучета(това ми е трето) , че и професията ми е свързана , а и от поне две години сериозно чета за породата и в какви ли не форуми съм се вряла и пак толкова много неща научавам всеки ден.
Така , че не трябва да съм аз.
В тази врьзка бих казала , че като си избираме куче първо трябва да си изберем развъдчик ( даже е по-важен от кучето ) , който ни допада , на който имаме доверие и който винаги ще е готов да ни даде съвет и не на последно място , който се интересува от кучетата си и развитието им. Това наистина е много важно ! Форумите могат и да ни научат на много неща , но контакта със знаещи хора дълги години развьждали тази порода е незаменим!!!
Май това е най-важното , което бих препоръчала на всички, които си търсят в момента кученце ! Не се притеснявайте, пишете на развьдниците в чужбина или тукашните, представете се , кажете какво търсите , водете кореспонденция с тях , следете кучетата и кучилата им и рано или късно и вашето куче ще се появи ( и по цвят и по пари ще ви удовлетвори )Имам доста интересни и чак смешни виртуални разговори с най-различни развьдници в чужбина ;D . Тръгнах да се интересувам за куче без въобще да имам намерение да купувам в близката година (не смятах да взимам докато Хера е жива ;D) Е , някой път поръчките ни се изпълняват доста бързо ;D :yahoo:
Иначе по снимки всички кученца ни харесват , но не знаеш наистина какво е . Получих шок( в добрия смисьл на думата) като видях Фифа на летището ;Dимах съвсем друга представа , а и ми се видя огромна ,защото я сравнявах сьс старата ми булдочка , която е много дребна. Друг е въпроса , че сега като израстна е само 11 килограма и Драконката като я видя каза "Леле колко сте малки , ще сте си дребнички :rolleyes:) Едно е да гледаш снимки , друго е на живо .

Цитат
Chiita благодаря ти за изчерпателните отговори добре че си ти :blink:
Трябва да ти кажа , че ако не беше свестен развъдчика ми и една трета от всичките неща нямаше да знам, да не говорим , че кой знае как щях да си отгледам кучето . .А гледам 20 години кучета(това ми е трето) , че и професията ми е свързана , а и от поне две години сериозно чета за породата и в какви ли не форуми съм се вряла и пак толкова много неща научавам всеки ден.
Така , че не трябва да съм аз.
В тази врьзка бих казала , че като си избираме куче първо трябва да си изберем развъдчик ( даже е по-важен от кучето ) , който ни допада , на който имаме доверие и който винаги ще е готов да ни даде съвет и не на последно място , който се интересува от кучетата си и развитието им. Това наистина е много важно ! Форумите могат и да ни научат на много неща , но контакта със знаещи хора дълги години развьждали тази порода е незаменим!!!
Май това е най-важното , което бих препоръчала на всички, които си търсят в момента кученце ! Не се притеснявайте, пишете на развьдниците в чужбина или тукашните, представете се , кажете какво търсите , водете кореспонденция с тях , следете кучетата и кучилата им и рано или късно и вашето куче ще се появи ( и по цвят и по пари ще ви удовлетвори )Имам доста интересни и чак смешни виртуални разговори с най-различни развьдници в чужбина ;D . Тръгнах да се интересувам за куче без въобще да имам намерение да купувам в близката година (не смятах да взимам докато Хера е жива ;D) Е , някой път поръчките ни се изпълняват доста бързо ;D :yahoo:
Иначе по снимки всички кученца ни харесват , но не знаеш наистина какво е . Получих шок( в добрия смисьл на думата) като видях Фифа на летището ;Dимах съвсем друга представа , а и ми се видя огромна ,защото я сравнявах сьс старата ми булдочка , която е много дребна. Друг е въпроса , че сега като израстна е само 11 килограма и Драконката като я видя каза "Леле колко сте малки , ще сте си дребнички :rolleyes:) Едно е да гледаш снимки , друго е на живо .
Публикувано: 03 October 2008 - 03:12 PM
Имам въпрос към Chita. Моят Рико от както стана на една година стана голям побойник. Бие се с мъжките кучета без да се интересува дали са по-големи от него или не. Той напада пръв и не се отказва, докато аз не успея да го издърпам. Не си обяснявам каква е тази злоба и този хъс. Иначе в къщи е най-милото куче на света.
Публикувано: 03 October 2008 - 05:25 PM
angy, това е "наполеоновия комплекс " , който коментирахме преди във форума за възпитанието , пораснал е и е решил да води войни :viking: Май единствения изход е превенцията и наблягане на общото възпитание .На каишка и очите на четири.
ПП:Поразгледай форума за възпитанието , там има доста хора ,които могат да ти дадат полезни съвети.
ПП:Поразгледай форума за възпитанието , там има доста хора ,които могат да ти дадат полезни съвети.
Публикувано: 03 October 2008 - 10:58 PM
Цитат
Цитат
Честито , на новата грандшампионка Икси :->), айде, че сега децата и ще трябва да свикват с ринга .
Dragoness , напиши ми от каталога имената на другите участващи кучета и родителите им (румънското и тези от Сърбия)
Икси каза "Мерси" и аз благодаря.
Флаубърт е почти копие на това, което вече си го имам :yahoo:
Догодина и на световното и на еврото ще го изкарам, ако нямам още малки маймунки да гледам....
Бебета К пращат мн :P на Фифа и теб :P

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 03 October 2008 - 11:18 PM
Цитат
Как ще досаждате? Такива красоти може да се гледат 24/7 и пак няма да омръзнат! На моя французин джуката от едната страна му е по - увиснала, отколкото от другата. Има ли и други "дефектни" или сме уникати? ;D
Едва ли сте "уникати"....
И шампиони дават "криви" усти в поколението, поне аз така разбирам въпроса...
Със или без родословие, вече е член на семейството. Обичайте се и се слушайте, а най вече се радвайте на компанията си...
Сега вече докато ... и на кученце не му писне - женени сте! ;D

Публикувано: 04 October 2008 - 12:32 PM
Цитат
Почти ;)
Интересуваше ме дали ти харесва ?
...ама явно ти харесва ;D
А за европейски и световни , до световното по може да се иде , че е наблизо , но за европейско в Ирландия... :rolleyes:пък и знаеш какви изисквания имат ...
Стискай палци на твоя фаворит Фантомас , днес имат специалка :palec:,ако искаш да си организираме едно залагане за утре ;D
Публикувано: 04 October 2008 - 11:37 PM
Цитат
Цитат
Почти ;)
Интересуваше ме дали ти харесва ?
...ама явно ти харесва ;D
А за европейски и световни , до световното по може да се иде , че е наблизо , но за европейско в Ирландия... :rolleyes:пък и знаеш какви изисквания имат ...
Стискай палци на твоя фаворит Фантомас , днес имат специалка :palec:,ако искаш да си организираме едно залагане за утре ;D
Го Фанти!!!
Няма да залагам, щото имам предимство в инфото :P, ако бях нечестна щях да заложа 5 сек след БОБ-а :->)
..........

Публикувано: 05 October 2008 - 08:37 PM
Пълно доминиране на кучетата от A'VIGDORS :->)
Участвали 180 французи :rolleyes:
Само млад шампион при мъжките е испанско куче !
Естествено A'VIGDORS BISQUIT VENCEDOR , след световната титла ,се окичи и с европейска , най-добьр представител на породата , а доколкото разбрах е спечелил и 9 група :rolleyes:

Wham v. Fivelzight -RCACIB (de la parure)

A'VIGDORS Expression- победител при женските

A'VIGDORS LARONESSE DE L'AMOUR - победител при младите женски(собств. на de la parure)
Участвали 180 французи :rolleyes:
Само млад шампион при мъжките е испанско куче !
Естествено A'VIGDORS BISQUIT VENCEDOR , след световната титла ,се окичи и с европейска , най-добьр представител на породата , а доколкото разбрах е спечелил и 9 група :rolleyes:

Wham v. Fivelzight -RCACIB (de la parure)

A'VIGDORS Expression- победител при женските

A'VIGDORS LARONESSE DE L'AMOUR - победител при младите женски(собств. на de la parure)