Френски булдог
Публикувано: 15 October 2008 - 03:11 PM
Аз черпя опит от кучето на моя позната, което е ловно и така беше наръфало ръката на баща и, че три месеца на можа да зарастне, а то и на нея налита.Има ли храна или не дай си боже кокал ръмжи дори да си на пет метра от него. Аз както бях писала имах и доберман той също ми позволяваше всичко, дори синът ми беше на три годинки и взимаше всичко от устата и без проблем. От това следва, че ние хората сме виновни, ако кучето ни хапе за какволи не.
По Анимал планет дават много полезни неща, мога по цял ден да ги гледам.
Публикувано: 15 October 2008 - 06:33 PM
Цитат
Иска ни се... ако родословията ни са готови навреме....
И си намерим транспорт ще дойда с Кими и Кейдин.
Ако не ни се отвори парашута, дано Айк да ни отсрами с присъствие и той е бебе, поне няма да седи празен класа :wub:.
Бебе Айк, хайде да се организираме, какво ще кажете?

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 15 October 2008 - 09:27 PM

Публикувано: 16 October 2008 - 08:28 AM
Не сме били ние, малко ми е далече, а и с Мърфи ще ми е трудно.Много бързо и омръзва да ходи и иска да я нося на ръце, а вече сигурно е поне шест кг. може и повече.При вас как е? Дали тази порода не обича да се разхожда? Живеем близо до Гребната база, всичко е в полянки и гори, но не иска.Върши си работата и после бърза да се прибира.
И да се похваля, вече дава лапичка, първо сяда и после при команда вдига лапичката.Много сладко се получава.
Публикувано: 17 October 2008 - 10:02 AM
Цитат
Не само подходящи , но и единствени доколкото знам .
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките , е направила тестове за пателла (изместване на колянното капаче ) на всичките си кучета , за да е сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
Ако някой го сметне това за реклама , нямам против , но по-скоро е пример за това как трябва да се отглежда едно кучило !
А , че не е реклама , може да разбере всеки , който се поинтересува от кученцата като евентуален собственик (между другото , само две ще търсят нови семейства ), защото доколкото познавам развъдчика , ако не е сигурен , че кучето отива на точното място , няма да се раздели с него.
PS:Да попитам нещо :
Има ли интерес , да направим някакьв списък с развъдници в чужбина ?
Публикувано: 17 October 2008 - 10:31 AM
Цитат
Цитат
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките , е направила тестове за пателла на всичките си кучета (изместване на колянното капаче ) за да е сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
Ако някой го сметне това за реклама , нямам против , но по-скоро е пример за това как трябва да се отглежда едно кучило !
А , че не е реклама , може да разбере всеки , който се поинтересува от кученцата като евентуален собственик (между другото , само две ще търсят нови семейства ), защото доколкото познавам развъдчика , ако не е сигурен , че кучето отива на точното място , няма да се раздели с него.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 October 2008 - 11:24 AM
П.П. Ще вземем кучето чак към 20 декември.......до тогава разчитам на вашата подкрепа :blink:
Публикувано: 17 October 2008 - 12:32 PM
Цитат
Кое ще ви даде гаранции , че кученцето на което ще се спрете ,ще покрие в някаква степен изискванията ви( 99% ;D)? Отговорете си на този въпрос !
Имате достатъчно време за избор ( вашето кученце може още да не се е родило) ,прочетете цялата тема за френчитата , а и поразгледайте и подфорума " Да пазим и развиваме породите ", върнете се няколко страници назад , има обяснения с картинки ;)(там 99-те процента добре се виждат , особено при пораснали кучета) , прочетете стандарта , запознайте се с проблемите на породата ,с характера и , прочетете как се избира кученце , може да отидете на някоя изложба да видите френски булдоци , решете и какьв тип кученце искате , свьржете се с развъдници , говорете с тях ( в Бг избора е ограничен, ще ви се наложи да търсите инфо навън ), питайте тях за цените.
Цитат
Двете неща са взаимно изключващи се ! Не всички кучета с родословие се използват в селекцията , много малко от тях ,стават за развъждане (особено за мъжките ) , а всички без документи за произход,не трябва да се развъждат !
Най-важно- харесайте си РАЗВЪДЧИК на който ще имате доверие !Човешкия фактор в селекцията на кучетата е от изключително значение !
Хубаво е , че първо се интересувате , а после ще тръгнете да си купувате кученце . Успех.
Публикувано: 17 October 2008 - 04:44 PM
Цитат
Цитат
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките , е направила тестове за пателла (изместване на колянното капаче ) на всичките си кучета , за да е сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
PS:Да попитам нещо :
Има ли интерес , да направим някакьв списък с развъдници в чужбина ?
;D ;D ;D
Моите бебета не търсят нови семейства....
Семействата ще търсят тях ;)
Днес ни мина експертната оценка на кучилото, направена от Стефан Попов, член на клуба и съдия all round...
без много да се хваля .... :yahoo: ама грубо цитирано
каза, че е било голямо удовоствие да види такива бебета, без никакви дефекти, супер отгледани, които наистина да трупат опит по ринговете... надминали майка си, компактни ... той ще ме допълни ако съм забравила нещо.
Ценя това, че оценявате моите усилия за да стане тази порода това, което трябва да бъде - конкурентни по света и най - вече здрави, с добра социализация и темперамент.
Наистина се гордея с тях.
П.С. От нашия клуб казаха, че най вероятно родословията ни ще бъдат готови за Пловдив...от там нататък ??? никой не знае, ако не спечелим -помнете, че сме много малки бебоци....

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions