Цитат
Здравейте ,
искам да попитам за обучението на френския булдог.какви команди изпълнява
седни,легни,на място,донеси......??
Здрасти Владо....макар,че ти е мааалко рано за обучение l) l) l) l) ...ето как стоят нещата:
френския булдог е умно и "будно" куче....,но е от онзи тип породи,които заучават командата без проблем ,но я изпълняват с вид"хайде от мен да мине" b) ...,какво имам предвид-Сара знае перфектно команди "ред" , "седни","не","на място",а в момента усъвършенстваме команда "стой!"( в смисъл да стои на място,докато аз се отдалечавам от нея и да дойде като я повикам).При обучението съм ползвала методиките от форума...и Сара много бързо усвоява самата команда-разбира значението и и какво се иска от нея....И тук следва голямото НО...Ако отработваме дадената команда само двете,в къщи например-всичко е наред...работим,повтаряме,тя изпълнява-следва наградка...после излизаме навън.Ако сме само двете на някоя спокойна полянка,пак работим и тя изпълнява общо-взето без проблеми,само се оглежда наоколо и малко се разсейва....и АКО се появи куче(потенциален партньор за игра)или човек(потенциален източник на възхищение и ласки)...КРАЙ с изпълнението на командите!!! a) Никакво наградка не е в състояние да я "вкара в час"!Имам чуството,че ми казва:"Абе,знам аз какво искаш от мен,но точно сега не ми се изпълнява-имам по-интересно занимание!"...ей с това не мога да се справя! Навън,има ли дразнители-просто не ме слуша! Заиграе ли се някое куче,или кучета...настава ужас...крещя като побъркана,а тя не идва! Това много ме дразни и ядосва! Опитвам се да го отдавам на възрастта и-тя в момента е в пубертета и смисъла на живота и е да играе...но аз продължавам да работя с нея и се надявам,че ще имаме успех! Надявам се,че е просто въпрос на време да започне да изпълнява дадената команда при всякакви обстоятелства! r)