Френски булдог
Публикувано: 03 November 2005 - 06:21 PM
Три пъти УРА за Владо и Каспър!!!!
Много се радвам,че тази сага има щастлив финал! Каспър е страхотен! Единствения му "недостатък"е,че не е френчи l) l) l) ...майтап!
Оттук нататък само щастие,здраве и много радост на Каспър и новото му семейство!!!! drink drink drink b)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 03 November 2005 - 07:04 PM
Публикувано: 03 November 2005 - 07:06 PM
грижи се за него добре и съм сигурна, 4е 6те има много успехи!!!! bravo bravo bravo bravo bravo bravo
а и да по4ерпи6!! l) BEER

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 04 November 2005 - 11:43 AM
За кученцето мога само едно да кажа :Вярно е че "нашето гардже е най-черно" r)
Заслужаваше си 100% и чакането и нервите покрай него , важен е резултата.
Благодаря пак на всички които ми оказаха съдействие при търсенето на този убавец w)

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 04 November 2005 - 04:34 PM
Публикувано: 04 November 2005 - 08:51 PM
И аз се усмихвам...щастлива съм! Кученцето е добре вече,а и много прилича на Саричка като малка....(днес стана точно година,откакто Сара е в къщи bl) ...еееех,как лети времето! r) w) )
Да ни е жив и здрав Игнасио-чакаме ви на полянката като порастнете още малко! victoryVVV

Публикувано: 06 November 2005 - 09:42 PM
П.С. ако сам засегнал някого сас супер баналното си писмо моля да бада извинен :)
Публикувано: 06 November 2005 - 10:33 PM
Много се радвам на още един нов фен на нашата забележителна порода!
А сега по същество...прочете ли цялата тема за булдоците? Тук са описани "патилата" на друг наш приятел,който искаше булдоче...Покрай неговата история научихме много и мисля,че и ти трябва да си зададеш някой въпроси преди да си вземеш булдоче...
Първия от тях е какво куче искаш...ако искаш куче,което да можеш да водиш на изложби и да знаеш откъде произхожда,дали е здраво и чистокръвно,тогава трябва да се ориентираш към булдоче от развъдник.Такъв,засега в България няма,за съжаление,така че ще трябва да преровиш нет-а за чуждестранен развъдник...Когато говорим за развъдник-имаме предвид регистриран в международната киноложка федерация,който се занимава с развъждане САМО на тази порода."Развъдник" в Б-я означава търговец,който внася най-различни кучета откъде ли не,без да гарантира за тяхното здраве и произход.Най-добрия вариант е да си вземеш чистокръвно куче от истински развъдник! Но това струва ДОСТА пари.Моя съвет е първо да прочетеш стандарта на породата,за да знаеш точно как трябва да изглежда френския булдог,после да поровиш за сайтове на развъдници и да видиш техните предложения и накрая,подготвен с тази информация да говориш сериозно с твоите родители,какви средства са готови да дадат за куче...
Другия вариант е да си вземеш куче от обявата,която си намерил в нет-а...Това беше начина,по който моята Сара дойде в къщи.Тя е страхотно куче...,но е без документи за родословие,не може да участва на киноложки изложби(а те стават все повече и по-интересни)и е доста по-висока от стандарта на породата...
След като кучето,по единия или другия начин,дойде при теб,трябва веднага да го заведеш на ветеринар(ако си от София,можеш да го заведеш при нашите лекарки в клиника Ита_вет,ще ти дам телефон и адрес,когато се стигне до там).При ветеринаря се показват всички документи,които са ти дали заедно с кучето...най-малко трябва да има паспорт с поне една ваксина(като бебе,на кучето се слагат 3 поредни ваксини,по схема,която се определя от вет-а) и евентуално - вътрешно и външно обезпаразитяване,които трябва също да са описани в паспорта на кучето.НИКОГА НЕ ВЗИМАЙ КУЧЕ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ!!! Това е много важно!!!! От паспорта се вижда какво е правено на твоето куче и ветеринаря преценява какво предстои да се направи,за да имаш здраво и щастливо кученце....
Оттам - нататък ти остава да го храниш правилно(има голяма тема,а и аз доста съм писала по този въпрос,прочети и се ориентирай отсега как трябва да се храни едно булдоче) , да му чистиш,да си играеш с него,да му определиш негово си място в къщи,където се чуства защитено и на топло..ще започнеш да го извеждаш едва след 3-та ваксина+още 10 дни карантина след нея...и така...Тук сме-ще ти помагаме със съвети,винаги когато имаш нужда...
Най-важното за едно кученце е да го ОБИЧАШ много,което съм сигурна,че ще стане b) !
П.С. Лична молба...провери дали имаш препинателни знаци на клавиатурата си и ако имаш,МОЛЯ ТЕ използвай ги! b)

Публикувано: 07 November 2005 - 12:57 AM
Не съм писал отдавна . . . но като влязох какво да видя. Куп неща са се случили за кратко време. Игнасия оздравял, Валев с пале най-накрая и т.н.
Супер се радвам за всички фенове на нашата порода. Ставаме все повече и все повече . . . Скоро ще кача снимките от срещата на форума в папката със снимки на ФРИК. Саричка снимките които ти пратих са само част от многото, тъй като са доста като обем. Може да си ги изтеглиш като ги кача.
До скоро на всички и дано се видим скоро на някоя от срещите ни cheers
Чао d)
Публикувано: 07 November 2005 - 09:28 AM
Sari4ka много ти благодаря за съвета който ми даде super направихме му легълце точно с/у телевизора oo лошото е че само дебне да се шмугне в спалнята при нас под леглото. l) Хърка като 6 годишен варбург в студена декемврийска утрин oleeee
А за пишкането и акането не ми се говори ,такъв ландшафт е избарал super best на всякъде е с езерца и могилки тип Голямата Косматка каквито и Георги Китов не е виждал. bravo Какви ли не вестници и списания съм му пробутвал ,чете ги и ги зарязва хич и не се хваща на този номер.ИНАТ
Ей Boxko victoryVVV Добре си дошъл . Ако имаш нужда от помощ хич не се притеснявай ние тук сме вряли и кипяли b) в тези неща.Имаме оферти от 250лв до 3000 Е bravo така че само кажи какво искаш.

Публикувано: 07 November 2005 - 10:17 AM
Публикувано: 07 November 2005 - 10:33 AM
Много се радвам на веселбата у вас! drink
А сега малко практика набързо....За пиш-а и голямата работа-вместо да разчитате на всекидневния печат,по-добре опитайте следното....Паницата с водата се слага в банята и си остава там.Най-често им се припишква като пийнат вода или много са се заиграли...за второто засега спасение няма,но първото става по схемата пийвам-пишвам в банята...За ден-два той ще свикне,че водата му е там,ще прекарва повече време в банята и ще пишва там по-често.Операция номер две-след хранене(почти веднага)-гуш и в банята...Може да остане някой с него там,но той трябва да седи докато се изака...След седмица,десетина дни,по този начин,той ще се научи да използва само банята за пиш-а и могилките.В началото не почиствайте банята моментално след него-нека му замирише малко и да свикне,че това е "територия"...каквато и да ви е банята,после лесно ще я измиете...ако трябва дезинфикционен препарат,нека да е много разреден или (по възможност) без миризма,за да не го откажете от новата му територия. Непременно се опитайте да го научите в банята,защото имате още дооооста време преди да се научи да "ходи" навън....Първо сте още малки,а после има един доста дълъг период,през който излизате навън...той обикаля,души с интерес и по най-бързия начин се прибира в къщи-да си се изпишка и изака на чистичко! l) l) Булдога,особено английския е най-големия традиционалист в кучешкия свят!
Радвам се,че сте му направили легло=обособили негово лично място! Незнам каква е ситуацията у вас,но подозирам,че телевизора е в хола...Сега трябва да помислите дали Каспър ще стои в хола,когато е сам в къщи,или в коридора(антрето),някоя стая...незнам.Мисълта ми е да го свикнете там,където ще стои сам,докато семейството го няма...Това е много важно,защото той ще си позволява да прави бели,докато е сам и ако не искате да ви пострада нещо важно,трябва да е изолиран с играчките си,в по-безопасно и за вас и за него помещение,докато е сам в къщи!
Казваш,че не иска да спи вечер в леглото си....възможно ли е да му е студено? Да сте оставили леглото някъде,където духа под вратата или нещо подобно...Ако е така-първо преместете леглото и второ-една 1л.-1,5л. бутилка пълна с гореща вода,върши чудеса!
Хайде сега чао и от мен и доскоро-надявам се пак да пишеш,а чакаме и снимки! super

Публикувано: 07 November 2005 - 11:18 AM
Ей ами ако се спука s) имали такава опасност?
Ехо Boxko чети по обстойно форума ,някъде сме писали за едни кученца в Русе които вече са родени super хващам се на бас че са по евтини от тези на Нети а качеството е същото super best

Публикувано: 07 November 2005 - 12:09 PM
П.С още незнам как ще се казва даже oo