Цитат
bl) Ще престигне в сряда наи-рано или в четвартак наи-касно става вапрос за един ден наистина не сам потготвен за евентуални проблеми, но досега не сам предполагал че закупването на едно кученце ще е толкова сложно cl) Саричка аз сам на 15 години и сам от СтараЗагора и пат кам София ще ми е трудно затова като престигне ще се ориентриваме от снимките аз сащо имам бегла претстава от някои материали и снимки които сам видял.Мисля че някакси трябва да затопля за кво става вапрос , а исках да те питам каде ще е добре да го заведа и какво ще е добре да правя с него в началото как да се подготвя за да не го разболея , аз евентуално ?
Тъй...значи,с клиника Ита_вет,няма да стане...ОК-виж сега какво ТРЯБВА да направиш до сряда:
1) С питане,чрез обяви или както искаш...но е задължително да намериш добър ветеринар! Отиваш при него,запознавате се и му обясняваш цялата ситуация,след което като вземеш кученцето от София,най-късно на следващия ден го водиш при този ветеринар...Кучетата се водят на лекар не само когато са болни-в началото трябва общ преглед,назначаване на дата за ваксина и др.Така че-това е задължително!
2) Отиваш в зоомагазина и му купуваш "легло".Препоръчителни за нашата порода са дунапренените легълца с допълнителна постелка,която лесно се пере в пералня(както и цялото легло,ако се наложи).Накрая ще пусна 1-2 снимки на моята Сара-да видиш леглото как трябва да изглежда като конструкция...цвета,разбира се е по твой избор.
3) Сядате в къщи(преди да е пристигнало кученцето) и решавате къде ще е неговото място.Прочети темата,малко по-назад сме говорили с Владо по този въпрос...леглото трябва да се сложи там където ще остане за постоянно...т.е. хола не е най-подходящото място,защото кученцето може да направи много бели,докато е само в къщи...може би коридар или антре,но не трябва да е ветровито и много студено!
4) От зоомагазина купуваш също-две купички,за храна и за вода(тази с водата трябва да е непрекъснато пълна с прясна водичка)...Освен това купуваш и няколко кокала-играчки...има гумени и кожени(и двата варианта стават),както и конци оплетени на въже,гумена топка...изобщо-купуваш му играчки.
5) Определяте му едно старо одеало като негово и сега ,през зимата му го постилате в леглото...
Първите няколко нощи,докато е още стреснато и не е свикнало,кученцето може да не иска да си спи в креватчето по цяла нощ,но ти в никакъв случай не го взимай при теб в леглото,защото няма да можеш да го отучиш после!
Кученцето може да се чуства самотно,но това ще мине за 2-3 нощи...Може и да му е студено-това се решава с бутилка топла вода,при него в леглото му.Препоръчала съм същото и на Владо-той питаше дали бутилката може да се спука...отговора е - не,не може да се спука от самосебе си,а кучо е още малък,за да я спука със зъбки...ако се притесняваш-увий бутилката в една стара кърпа и му я мушни под одеалцето...важното е да усеща топлината!(така отговарям и на Владо super )
Друго,много важно нещо,което трябва да знаеш е,че малкото куче В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА НАВЪН преди 3-тата ваксина! Сигурна съм,че ветеринаря ще ти обясни,но и аз да си кажа....
Хм...май това е всичко,за начало-останалото е много обич-кученцата усещат това!
Хайде сега,организирай всичко и чакаме да разкажеш и да пуснеш снимки!
Като говорим за снимки-разлисти темата назад(най-добре я прегледай отначало!)-пуснала съм доста снимки на малки булдочета и ще се ориентираш как трябва да изглежда твоето...Сега ще пусна и обещаната по-горе снимка за леглото и бутилката топла вода в него super
И...не се притеснявай...ако го храниш правилно и следваш съветите на ветеринаря и нашите,тук във форума-няма как да го разболееш ти!