Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#621 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2005 - 12:24 PM

Цитат

валев, не ми се чака повече за кученце, а и нашите вече са си направили планове за Cофия - всичко е измислено и въпрос на време. Колкото до Русе, сигурно ще си прав, но не парите в случея са по важни - ще става въпрос за някакви си 100 лв  Което ще е от без значение щом прегърна малкия маник и го разведа из стаиите в къщи  Нямам търпение това да стане, като го взема ще пратя снимки !

b) Еи нетърпеливко ,няма да те разубеждавам, но става дума за кученца на същата възраст при които имаш възможност за избор !!! доколкото знам са десет кученца и можеш да вземеш най-хубавото w) Няма повече да ти се натрапвам , но попитай Саричка какво да питаш като си взимаш кученцето ( ваксини ,паразити и т.н) Каквото и да решиш желая ти успех super best victoryVVV

Цитат

Владо, мисля че си намерил рая най-после 

Ооо Меела здрасти ,какво става с теб ,намерили нещо ?
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#622 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 12:29 PM

Здрасти Владо,

намерих, чакам да порастнат super

#623 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 01:07 PM

Цитат

oleeee Браво Ели това с бутилката е гениално,сега вече мога да кажа че измисли топлата вода  bravo  super best ....

Ти се майтапиш,ама аз тоя номер съм го открила преди цяла година и знам,че действа! l) l)

А на boxko,съм обяснила всичко още снощи...АКО има избор,да вземе най-ниското и здраво булдоче...,опашлето му трябва да е максимално късо и прилепнало към тялото и ушите,естествено-изправени! Колкото повече официални документи го придружават-толкова по-добре...Ако го взимат от собствениците на майката,примерно-да им обяснят с какво е захранено+паспорта с ваксини и обезпаразитявания-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Ако го взимат от борса s) a) ...да питат за каквито и да е ОФИЦИАЛНИ документи,но да внимават да не са фалшиви!
Успех!
Чакаме инфо и снимки.... super
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#624 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 01:12 PM

Цитат

Ти се майтапиш,ама аз тоя номер съм го открила преди цяла година и знам,че действа!  

r) не ,не се майтапя. ама наистина се притеснявам да не се спука.
Я ми кажете до кога и по колко пъти се храни малкото,не ми се чете общия форум защото за всяко куче е различно.Поне така пише в сайта на Роял Канин.
Аз моя Куджо сега му давам по 4 пъти, но смятам след 4 до 6 месец да мина на 3 пъти дневно и 0т 6 -12 по два.
User's Signature

#625 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 08:02 PM

s) за сажеления нямам вазможност да видя кучето което ще ми пратят.Но искрено се надявам да няма никакви проблеми ,а и едва ли ще има някакви понеже ми казаха че кучетата са се внасяли от чужбина и незнам си какво,единственото за кучето знам че ще баде на около 40 дена мажко черно на цвят за другото незнам понеже нямам вазможност да го видя s) .А наистина нямам тарпение защото преди това се разочаровах от една оферта и сега барзам да не изпусна и тази надявам се да не сажелявам

#626 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 09:32 PM

Дано наистина не се разочароваш!
Малко е рисковано да взимаш куче без да си го видял поне на снимка s) ....Имай предвид и,че чисто черния цвят е извън стандарта на породата-трябва да има поне бяло на гърдичките и/или тигрови шарки по тялото....
Изобщо неизвестните са доста...не искам да те разочаровам или разколебавам,но така не се купува куче s) ...Все пак,възможно е да имаш късмет и всичко да е наред! Стискам ти палци от все сърце...дано всичко е наред и да ти продадат здраво и хубаво булдоче!!!! super
User's Signature

#627 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 10:27 PM

Саричка, Дано s) сега като се замисля наистина сам пребарзал , но някакси усещам ,че няма опасност да ме излажат , а като го взема има ли начин да установя дали е истинско булдоче? А колкото за шарката мисля че има бяло перно на гардичките.

#628 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 11:07 PM

Ти го вземи и веднага пиши тук,или ми пиши на лични бележки...Ще си направим една среща и ще те заведа в клиника Ита_вет...там ще го прегледат обстойно и ще ти кажат какво,как и кога да правиш по-нататък...,а и аз мисля,че вече мога да позная дали едно куче е френски булдог или не е b) ...Така че,не се притеснявай за разпознаването...засега докато чакаш,попритисни агенцията да ти осигури документи на кученцето...,с риск да се повторя-паспорт,евентуално родословие(но истинско,което честно казано се съмнявам,че ще ти дадат,но ти питай!),евентуално документи за внос...изобщо ВСИЧКО ,което могат да ти дадат.Всяка информация за кученцето ще ни е от полза после!
Казвам всичко това,защото искам,ако мога да те предпазя от проблемите на Игнасио(потребителя На4о),на когото му бяха казали едни неща от борсата,а после се оказа,че състоянието на кученцето е съвсем друго...никого не обвинявам,този случай приключи с щастлив финал...,но за съжаление никой не е застрахован,когато взима кученце от посредници(борси)...
boxko,не искам да те стряскам излишно,приятелче...дано,пак казвам-всичко да е наред,но ти междувременно се поразрови за произхода на твоето кученце!И не се обезкуражавай,ако ти откажат инфо-настоявай...все пак ще им дадете пари за това булдоче!
Успех... super best
Кога са ти казали,че ще пристигне кучо?
User's Signature

#629 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 11:29 PM

bl) Ще престигне в сряда наи-рано или в четвартак наи-касно става вапрос за един ден наистина не сам потготвен за евентуални проблеми, но досега не сам предполагал че закупването на едно кученце ще е толкова сложно cl) Саричка аз сам на 15 години и сам от СтараЗагора и пат кам София ще ми е трудно затова като престигне ще се ориентриваме от снимките аз сащо имам бегла претстава от някои материали и снимки които сам видял.Мисля че някакси трябва да затопля за кво става вапрос , а исках да те питам каде ще е добре да го заведа и какво ще е добре да правя с него в началото как да се подготвя за да не го разболея , аз евентуално ?

#630 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 12:27 AM

Цитат

bl) Ще престигне в сряда наи-рано или в четвартак наи-касно става вапрос за един ден наистина не сам потготвен за евентуални проблеми, но досега не сам предполагал че закупването на едно кученце ще е толкова сложно  cl) Саричка аз сам на 15 години и сам от СтараЗагора и пат кам София ще ми е трудно затова като престигне ще се ориентриваме от снимките аз сащо имам бегла претстава от някои материали и снимки които сам видял.Мисля че някакси трябва да затопля за кво става вапрос , а исках да те питам каде ще е добре да го заведа и какво ще е добре да правя с него в началото как да се подготвя за да не го разболея , аз евентуално ?

Тъй...значи,с клиника Ита_вет,няма да стане...ОК-виж сега какво ТРЯБВА да направиш до сряда:
1) С питане,чрез обяви или както искаш...но е задължително да намериш добър ветеринар! Отиваш при него,запознавате се и му обясняваш цялата ситуация,след което като вземеш кученцето от София,най-късно на следващия ден го водиш при този ветеринар...Кучетата се водят на лекар не само когато са болни-в началото трябва общ преглед,назначаване на дата за ваксина и др.Така че-това е задължително!
2) Отиваш в зоомагазина и му купуваш "легло".Препоръчителни за нашата порода са дунапренените легълца с допълнителна постелка,която лесно се пере в пералня(както и цялото легло,ако се наложи).Накрая ще пусна 1-2 снимки на моята Сара-да видиш леглото как трябва да изглежда като конструкция...цвета,разбира се е по твой избор.
3) Сядате в къщи(преди да е пристигнало кученцето) и решавате къде ще е неговото място.Прочети темата,малко по-назад сме говорили с Владо по този въпрос...леглото трябва да се сложи там където ще остане за постоянно...т.е. хола не е най-подходящото място,защото кученцето може да направи много бели,докато е само в къщи...може би коридар или антре,но не трябва да е ветровито и много студено!
4) От зоомагазина купуваш също-две купички,за храна и за вода(тази с водата трябва да е непрекъснато пълна с прясна водичка)...Освен това купуваш и няколко кокала-играчки...има гумени и кожени(и двата варианта стават),както и конци оплетени на въже,гумена топка...изобщо-купуваш му играчки.
5) Определяте му едно старо одеало като негово и сега ,през зимата му го постилате в леглото...
Първите няколко нощи,докато е още стреснато и не е свикнало,кученцето може да не иска да си спи в креватчето по цяла нощ,но ти в никакъв случай не го взимай при теб в леглото,защото няма да можеш да го отучиш после!
Кученцето може да се чуства самотно,но това ще мине за 2-3 нощи...Може и да му е студено-това се решава с бутилка топла вода,при него в леглото му.Препоръчала съм същото и на Владо-той питаше дали бутилката може да се спука...отговора е - не,не може да се спука от самосебе си,а кучо е още малък,за да я спука със зъбки...ако се притесняваш-увий бутилката в една стара кърпа и му я мушни под одеалцето...важното е да усеща топлината!(така отговарям и на Владо super )
Друго,много важно нещо,което трябва да знаеш е,че малкото куче В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА НАВЪН преди 3-тата ваксина! Сигурна съм,че ветеринаря ще ти обясни,но и аз да си кажа....
Хм...май това е всичко,за начало-останалото е много обич-кученцата усещат това!
Хайде сега,организирай всичко и чакаме да разкажеш и да пуснеш снимки!
Като говорим за снимки-разлисти темата назад(най-добре я прегледай отначало!)-пуснала съм доста снимки на малки булдочета и ще се ориентираш как трябва да изглежда твоето...Сега ще пусна и обещаната по-горе снимка за леглото и бутилката топла вода в него super
И...не се притеснявай...ако го храниш правилно и следваш съветите на ветеринаря и нашите,тук във форума-няма как да го разболееш ти!

Качена снимка
User's Signature

#631 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 08:59 AM

Sari4ka е голяма глезла Ели, как се е опънала само... w)

Аз бих искала да кажа на Владо и на boxko, че освен бутилка с топла вода, ако се притесняват от спукване и разтичане, могат да си купят грейки от някоя аптека. Това са едни гумени ръкавички, незнам точно как да обясня, които се пълнят с топла вода, плоски са и са от доста устойчив материал, наричат ги "топли грейки" и се използват с тази цел, да се затоплят болни след операция, малки деца, въобще са многофункционални. Предполагам, че не са скъпи никак, а са удобни с това, че са мекички и плоски, което ги прави идеални за под одеялцето на кученцето и може дори да си легне върху тях безпроблемно

boxko пусни снимки като вземеш твоя хубавец

тука само Сарито е момиченце, ааа нещо не ми харесва тази работа bravo l)

#632 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 09:14 AM

Boxko ,не мога да стоя и да слушам без да взема участие ,права го за твое добро колкото и да не ти харесва начина .
1 . Куче под три месеца ,и без всички ваксини не знам как може да бъде внсено от чужбина!
2. Транспорта на куче от чужбина е не по малко от 150Е = 300лв. ако твоето куче е с родословие ще е не по малко от 300$ = 500лв. ,слагаш и поне 100лв за фирмата и ето какво става 300 + 500 +100 = 900лв. . !!!! Ако няма родословие защо ще даваш толкова много пари oleeee Вземи си от България за 250лв.

3. При условие че все пак купиш куче от борса ,на всяка цена послушай Саричка и иди на ветеринар, до колкото знам в Стара Загора е ветеринарния институт и разполага с много добри специалисти.

4. А когато си вземеш мечтаното куче w) което от все сърце ти пожелавам не е необходимо да хвърляш пари и за кошара ,можеш да си вземеш от магазин за възглавници едно парче дунапрен и една калъвка за възглавница и сам да си му направиш легло r)
User's Signature

#633 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 10:21 AM

А тази топла вода нали и истива вазможно е през вечерта да му стане студено ? или няма такава опасност.Кученцето ще доиде в сряда 90% (мн се притеснявам да е булдоче и да е здраво щото го зех на сляпо просто казах на агенцията мажки черен френски булдог а тои е само един) oleeee но не мисля че ще са толкова нагли и ще ми пратят някво друго се пак и аз не падам от марс отностно здравето ще направя сичко вазможно като го зема да не позволя да се разболее , за легалцата няма проблем аз предвидил че ще е нужно да правя такива покупки.Но ще ми е трудно да не го зимам при себе си щотото сяка минута заедно ще е перфекна и сигорно ще си позволявам r)

#634 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 11:17 AM

Добре де boxko ,защо се се притесняваш да ги попиташ аджеба за какво става дума : от къде е кучето,кои са родителите ,родословие ,ваксинации и т.н. те тъй или иначе са длъжни да ти представят тази информация. Докато парите са в теб ти си този който кара влака, после не дай си боже е доста по сложно.
User's Signature

#635 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 04:41 PM

Спортуващи френски булдоци

w)

#636 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 05:18 PM

Цитат

СТРАХОТНИ! Супер-невероятни снимки! victoryVVV oleeee victoryVVV
БЛАГОДАРЯ Меела! drink super best

Мисля,че всички трябва да ги видят!!!!!!!
User's Signature

#637 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 05:20 PM

специално за boxko, дано да има време да го прегледа

пускам ти линк, на който са обяснени подробно развитието и особеностите на френчито по седмици, доста в полезно

Погледни

#638 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 07:24 PM

drink кученцето ми доиде вече е в кащи и се остраоива ходи из нас и се хлазга понеже няма килими bravo ваобще голяма забава още не сам прегледал паспорта и инструкциите но кучето е мн весело ушичките не са му добре щракнали но сичко друго си е на мястото отговаря на снимките има бяло петно на гардите и отгоре на вратлето мн малко d) ваобще мн е яку още нямам легло неска в зоо-то казаха че даже незнаят кво е

#639 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 07:42 PM

Честито boxko! victoryVVV
Така или иначе...това е още едно булдоче при нас! Нека е добре дошло!
Да е живо,здраво и много щастливо! super best
Моля те,при първа възможност,качи снимки...и утре на ветеринар!!!!

П.С. А как го кръсти?
User's Signature

#640 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2005 - 07:51 PM

ЧЕСТИТО!!!
Да ти е живо и здраво! Много да те радва... чакаме снимкиии!!! l) w)
Разказвай.. какво - мъжко/женско, как се казва? l) Всички подробности!
Още веднъж да е живо и здраво!!! r) d)

П.П. Sari4ka, тази снимка на Сара като бебе е много яка w) w) w) .. и Морти спеше така r) w) w) w)

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни