Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#681 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2005 - 01:39 PM

valev,
преди години се бях много впечатлила от марката HIPP(бебешки храни) и от начина по който те се произвеждат - затворено стопанство, обработка на ръка(включително и доене и чистене на моркови), съхранение без консерванти, пълен контрол във всичко. Понеже си баща, няма как да не си купувал от тази марка на твоите бебоци, та.. пробвал ли си някое ястие от техните? Няма как да не си пробвал, защото ти е било любопитно как бебоците лапат от тия гадории ( и на външен вид и на вкус), не ти харесаха предполагам?
Не познавам възрастен да са му харесали, обаче бебетата ги обожават l)
Та, мисълта ми беше, че ние държим на вкуса, който за нас е добър, но те си имат някакви други изисквания и наистина може (има вероятност някаква) гранулите да са от висококачествени съставки super
Не ни остава друго, освен да се надяваме super
Никой не се е разсърдил, въпреки че спора стана доста лют, я го давайте по-весело бе хора cheers

#682 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 01:55 PM

w) Смятам че всички тука се опитваме като едно голямо семейство да направим най-доброто за нашите любимци. r)
Но неизбежно е да нямаме някакви малки различия в мненията-хора всякакви. r) Но не съм искал да засегна нито фирмите производители (дано не ме съдят),нито някой от участниците във форума А ОЩЕ ПО МАЛКО ЕЛИТО b)
Сега след като изчерпахме тази тема ,нека да си стиснем ръцете cheers и да си поговорим за "булдога и спорта" b) bravo
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#683 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 02:05 PM

За булдога и спорта!

cheers

#684 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 04:58 PM

За мен спора с Владо или който и да е не е самоцел,нито пък искам да се карам с когото и да било!
Искам обаче да помагаме на новите ни приятели и да ги ориентираме как най-правилно да си гледат булдочетата!

Затова за мен е от изключително значение да се знае следното:
Т.НАР. "ЕСТЕСТВЕНА" ХРАНА Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПО СЪСТАВ С ГРАНУЛИТЕ,НО ГРАНУЛИТЕ СА ИЗСУШЕНИ И КОНЦЕНТРИРАНИ!

Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!
Ако трябва да се прави сравнение с човешка храна,мога да направя следното-сухата храна(гранулите) е като сушените плодове-същото нещо ,но в дехидратиран вид!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#685 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 05:09 PM

Грешиш Ели, кучетата имат вкусови рецептори, но не усещат вкуса, който ние усещаме когато се храним. Все пак, човека е доста по-развит бозайник и гледа да си "угажда" l) Някъде го четох и ако намеря статията пак, ще пусна линк, защото беше много интересно обяснено точно кой вкус как усещат кучетата и как котките c)
Напълно съм съгласна, че няма смисъл от варене, печене и обезкостяване, хората са го измислили super best

#686 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 05:15 PM

вие маи спорите безсмислено, поне според мене.
1.предпо4итам гранулите, за6тото са по-удобни и "УЖ" съдържат вси4ко необходимо за ку4етата.
2.като взима6 храна за приготвяне в дома6ни условия вижда6 какво то4но слага6 и по колко.
3.има си за пове4ето породи специални менюта и ако 4овек се интересува може да се справи.
4.някои да не би слу4аино да е седнал да изследва какво то4но има в сухата храна и по-колко?!и дали тези пропорции са наи-добрите за неговото ку4е?!!

за мене вси4ко е много относително.и единия вид и другия имат своите плюсове и минуси.затова 4овек сам избира кое му е по-удобно и дали може да се прави с него.

няма смисъл да спорите.и не приемаите мнението много навътре, да не ми се карате и на мене bl) b) drink super best
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#687 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

да, намерих статията
хубаво е всички да се запознаем с нея

Вкусови рецептори

#688 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Цитат

Грешиш Ели, кучетата имат вкусови рецептори, но не усещат вкуса, който ние усещаме когато се храним. Все пак, човека е доста по-развит бозайник и гледа да си "угажда" l) Някъде го четох и ако намеря статията пак, ще пусна линк, защото беше много интересно обяснено точно кой вкус как усещат кучетата и как котките c)
Напълно съм съгласна, че няма смисъл от варене, печене и обезкостяване, хората са го измислили super best

Това съм имала предвид и аз-имат вкусови рецептори,но не са като нашите!
За угаждането.....няма какво да говорим! ;)
Статията,която си чела е изнесена на заглавната страница на сайта-там където стоят важните и интересни за всички теми....
r)
User's Signature

#689 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 12:20 AM

Здравеите всички.Парво искам да се извиня че в този пост няма снимки на Арчи. s) Понеже сестра ми не е донесла кабела на апарата си за да ги кача. ouu Надявам се да не сам ви разочаровал но и моята глава не може да го побере.Неска цял ден мисля как ще видите моят малак маник r) и накрая някакв кабел да ми пречи това да стане.Истински се надявам утре наи касно да видите Арчи.Сега имам няколко вапроса.Значи неска в отидох в магазина да купя от роял канин гранулите - нямаше NN .Попитах дали има Педигри Джуниар - да но не ми дадоха Джуниар а за вазрастни и още един ден трябваше да храня Арчи с някви измислени гранули NN.До сега те бяха някакви обикновени , но определено не бяха качествени след като прочетох постовете тука реших да оправя храната на Арчи cl) .Така....та вапроса ми е купих му неска лакомства добре ли е да му ги давам?И кои гранули са по добри(понеже няма Роял канин).имам вазможност да избирам м/у Джуниар и Флекс(маи така бяха вторите но маи се ориентирвам кам Джуниар)?

#690 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 12:43 AM

!!!
User's Signature

#691 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 08:24 AM

Цитат

За мен спора с Владо или който и да е не е самоцел,нито пък искам да се карам с когото и да било!
Искам обаче да помагаме на новите ни приятели и да ги ориентираме как най-правилно да си гледат булдочетата!

Т.НАР. "ЕСТЕСТВЕНА" ХРАНА Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ПО СЪСТАВ С ГРАНУЛИТЕ,НО ГРАНУЛИТЕ СА ИЗСУШЕНИ И КОНЦЕНТРИРАНИ!

Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При  положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!
Ако трябва да се прави сравнение с човешка храна,мога да направя следното-сухата храна(гранулите) е като сушените плодове-същото нещо ,но в дехидратиран вид!

victoryVVV Ура ,ура,ура b) Ели най сетне с теб сме пак на едно мнение w) само искам да добавя че и в двата случая продуктите са варени (дали в тенджера или казан все тая) и освен изсушени и концентрирани ,гранулираните храни са обогатени с консервнати (Е202.....)за което съм 100% сигурен след половин час дупене около чувала който имам l) лично аз правя аналогия не със сушените плодове а с ъс сухите супи Но както и да е ,важното е кучето да е добре d)

Боре ,не че ме слушаш ама аз да си кажа b) От опит знам че от гранулираните храни, Роял Канин е една от най -добрите . super Както много пъти споменах аз ползвам точно нея super best
User's Signature

#692 Потребителят е офлайн   Na40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 10:21 AM

Качена снимка
Здрасти от Игнасио!
Това е снимка от неговите младини, тоест когато беше на 42 дена.Въпреки че датата на снимкатае от август месец,тя е правена октомври.
Вчера навършихме 2 месеца и вече знаем командите седни и ела тук l) .Учим се на дай лапа bl) .За съжаление ушите все още са ни в процес на изправяне и в момента не изглежда точно така, но определено имат напредък.
Боби не се притеснявай за ушичките, ще се изправят super best

#693 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 10:36 AM

b) Браво на сладура ,щом вече знае седни -легни е време да почне да учи езици :английски или немски b) super best Начко идея си нямаш как се радвам за вас bravo
User's Signature

#694 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 11:20 AM

Цитат

Цитат

Тук не става въпрос за различни видове хранене,а просто за различната форма,под която пълноценната храна се дава на кучето!!!!При  положение,че даваме все същите пиле+ориз+моркови(в най-общия случай),не виждам причина те да са варени в тенджера и посолени с добавки(витамини и калций).Кучето няма нашите,човешки вкусови рецептори и изисквания(вижте и статията на заглавната страница "Въпрос на вкус") - то трябва просто да бъде хранено правилно!

victoryVVV Ура ,ура,ура b) Ели най сетне с теб сме пак на едно мнение w) само искам да добавя че и в двата случая продуктите са варени (дали в тенджера или казан все тая) и освен изсушени и концентрирани ,гранулираните храни са обогатени с консервнати (Е202.....)за което съм 100% сигурен след половин час дупене около чувала който имам l) лично аз правя аналогия не със сушените плодове а с ъс сухите супи Но както и да е ,важното е кучето да е добре d)

Боре ,не че ме слушаш ама аз да си кажа b) От опит знам че от гранулираните храни, Роял Канин е една от най -добрите . super Както много пъти споменах аз ползвам точно нея super best

А!!!! bl)
Браво,бе! Вчера цял ден споря,обяснявам...,а то се оказва,че и Каспър си яде гранулите и то Роял канин и то ЧУВАЛ имате в къщи! bravo victoryVVV
Три пъти УРА за Каспър и от мен victoryVVV !Това куче има бъдеще super best !

Все си обещавам да не се хващам на твоите провокации,но все така става,че се хващам ouu oleeee ouu ...
Дано поне приятелите,които четат да са научили нещо от вчерашния спор!

r)
User's Signature

#695 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 11:31 AM

Цитат

http://snimka.bg/alb...d=10165&photo=3

Здрасти от Игнасио!
Това е снимка от неговите младини, тоест когато беше на 42 дена.Въпреки че датата на снимкатае от август месец,тя е правена октомври.
Вчера навършихме 2 месеца и вече знаем командите седни и ела тук l) .Учим се на дай лапа bl) .За съжаление ушите все още са ни в процес на изправяне и в момента не изглежда точно така, но определено имат напредък.
Боби не се притеснявай за ушичките, ще се изправят super best

Здрасти Начо и Игнасио! victoryVVV

Супер много ви се радвам и аз и съм много впечатлена от това,което прочетох! bravo По принцип булдочетата са схватливи кученца,но Игнасио е още малък-браво,че е научил тези команди толкова бързо!!!! bravo
Разкажи ни повече за него,моля те! Всички тук сме много щастливи,че сте сред нас.Нямам търпение да се видим,като почне да излиза на разходки нашия Игнасио w) ...Разбрахме,че учи бързо...,а иначе как е? За ушичките-ясно...,а останалите проблеми...,преодоля ли ги,храни ли се нормално?

Поздрави от мен и кака Саричка super best drink
User's Signature

#696 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 11:34 AM

Здравеите довечера ще постна снимки.Така Валев,чета всяко едно мнение и не си мисли , че не те слушам всеки пост ми е полезен тук r) .И това че сте се разминали веднаж с Елито незначи че твоето мнение ще баде незачинато l) ! Както ти каза нормално е да има спорове fow .Но се пак така се обмислят по добре гледните точки super и този които е сгрешил по лесно си прави сметката.Така един вапрос и кам Начо както и кам всички които знаят как става тва.1-Игнасио е мн сладак адски мноого прилича на Арчи но сас леки разминавания bl) .Та Начо как така го научи да сяда и евентуално кога трябва и аз да стартирам да го уча nok .За да стане вазпитан angelpik .Ели, дали вав Билла или в Метро ще има Роял канин. м/у другото забелязах че вав клиниката на Арчи продават храни няма да е лошо да проверя и там cl) .Също и да по обеколя града все пак нямаме само едно зоо-магазинче.Още неска ще се поразровя ;)

#697 Потребителят е офлайн   Na40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 12:13 PM

Боби, зависи само от Арчи колко е възприемчив. Едва ли аз трябва да ти давам акъл как да го възпитаваш. Тук има доста по-опитни хора в отглеждането на булдочета. Това което аз знам е, че когато му задаваш някава команда трябва да го похвалваш след като я изпълни. Най- добре е да му даваш наградки след изпълнение.То само ще свикне след няколко пъти ,че така си получава наградата.По-нататък може да го свикваш да изпълява и без награда.
Хи Хи l) Валев мислим да наблегнем на математика и ядрена физика с Игнасио -Ще ства космонавт b)

#698 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 12:27 PM

Начо добре си се ориентриал кам науките.Чака го интересно бадеще. cheers drink

#699 Потребителят е офлайн   boxko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 09:01 PM

Качена снимка

Дано да са излезнали снимките защото не ми е ясну как става още

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

victoryVVV

#700 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2005 - 12:10 PM

Йееее...страхотен е Арчито! super best

Съвсем истинско френско булдоче! Много се радвам-той е голям сладур! bravo

За храната-качествени гранули има само в зоомагазините и по ветеринарните кабинети,(понякога)...в големите вериги магазини има масови храни,които не са качествени,но Фрискис стават за спешни случаи(когато нямаш друга храна в момента)...

Поздрави и целувки на сладура w)
User's Signature

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни