Френски булдог
Публикувано: 30 November 2005 - 08:21 AM
Пи-арката дето ме хвалише си замина oo ,та затова съм толкова скромен angelpik
Ей Дидка bravo много хубави снимки браво ,да са ти живи и здрави палавниците ,имам ги три броя в нас та знам какво чудо е b) Прочетох и историята ти w) трогна ме , но важното е че има хепи енд super best
Игнасио и Арчи ,ако това ще ви успокой ,нашите ушички изобщо нямат намерение да се вдигнат b) (имам предвит на Каспър ,а моите по стандарт са клепнали) l)

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 08 December 2005 - 08:27 PM
п.с. ... чак след като го написах видях че си от Русе... r) е трябва да дойдете тогава на някоя организирана кучешка среща на форума
Публикувано: 09 December 2005 - 07:30 PM
Благодаря на всички за милите думи по отншение на нашата малка лудетина Мари! r)
Тя наистита е много игрива, лъчезарна и щура! Незнам дали всички минават през фазата на гризането, но при нея определено се проявява с пълна сила.
Искам да помоля за малко помощ, и двете кучета които гледахме никога не са пишкали или акали там където спят, а за Мари то е едно от любимите и места.
Ако знаете как да я отуча от това, приемам всякакви идеи.
Притесняват ме и ушичките й навърши 2 месеца на 6.11, а те още не са изправени.
А този млад господин Стич е наистина много сериозен, но е и много чаровен, но на нас много ни допада Игнасио w) dribble.
С нетърпение чакаме да дойде времето за истинските разходки.
В очакване на вашите съвети.
Сърдечни поздрави на всички!
Публикувано: 23 December 2005 - 12:15 PM
Моята кучка( b) ) е на снимакта на аватара ми.
Така...за проблема на Дидка...с пишкането съм дала едно предложение в раздела "Къщата на кучето" има тема озаглавена "Проблема с пишкането"...хвърли един поглед и пробвай.Действало е при 5 от 7 кучета.
Проблема с ушите...като видях снимките се очаровах.Кучето е красиво и сладко.А ушите не са проблем.Изчакайте до 3 месец и я заведете тогава на ветеринар.Моята кучка изправи ушите на 2 месец,но за кратко.После пак клепнаха.След 3 месец ги изправи трайно.
Фазата с гризането е присъща на всички дребчовци.Аз Ерма я отучих да ми гризка ръцете като й купих специална гумена гиричка,с която и натрупахме солидни мускули,които й помогнаха при раждането.Много е важно от малко,кучето да трупа маса и то правилно.Има места,които трябва да се натоварват повече от останалите.Ако си заинтересувана ще напиша и кой са те.
Дано да съм помогнала поне малко.
Публикувано: 23 December 2005 - 02:12 PM
Упражненията и за двете породи са едни и същи,защото структурата им е почти идентична.
Много важен е вратът на булдога,за да може да няма проблеми с носенето на и без това тежката си главица.Той се тренира с носене на тежки играчки:има подходящи гирички(гумени с едно звънче,което стимулира кучето да се интересува от играчката),има ги в различни размери,според възрастта на кучето.За 2-3 месечното пупи е хубаво да е с размера на торса му.Необходими са около 20 минути на ден,правят се три серии по 5 мин.Играчката се хвърля и кучето трябва да изминава известно разстояние с нея в уста(според ветеринаря разстоянието няма значение,стига да не са 2-3 крачки).Правят се малки почивки между сериите.
Торсът трябва да е здрав и набит.Не се препоръчва скачане,за да няма проблеми с разместване на вътрешностите(една позната си пати с това,проблема е много сериозе,води до обездвижване).
Препоръчва се на кученца навършили 4 месеца,за да няма изкривяване на недооформената челюст.
Купува се плетено въже(има ги във всички зоо магазини).Захапва се от животинчето в средата и се хваща от стопанина в двата края.Кучето трябва да е стъпило на площ където няма да се хлъзга.Трябва да дърпа и да се напрягат задните и предните крачета.Не се препоръчва да се прави повече от час.
И сега последното упражнение е за издръжливост на крайниците.Разходките да са чести,не продължителни.Може да прескача ниски препятсвия.
Резултатът е едно здраво и мускулесто булдоче.
Мисля че това е всичко.Ако има нещо неясно,питайте.
Успех в тренировките!
Публикувано: 23 December 2005 - 02:32 PM
Ветеринарят ми ме удеби,че нямало как кучето да роди само,заради големите главици на мъниците.Психически се бях подготвила да я водим да я режат.Плачеше ми се,защото можеше да се случи нещо лошо.Направо не исках да идва деня,в който ще ражда.
Да,ама дойде.Бях като на тръни цял ден,а тя лежеше в определеното й място.Вечерта видях че е пишнала в хола,викам си голяма работа.С тоя търбух може да не е стигнала до банята.Почнах да ровя в нета да видя,как изглеждат изтеклите води,за да съм подготвена.И докато аз се размотавам я чух че нещо ближе.Учудих се и метнах едно око и какво да видя.Първия пижон беше снесен.Така се разтреперах че чях да припадна.И така за 6 часа,Ерма роди 5 кученца абсолютно сама.Раждането беше леко и тя се възстанови за броени дни.
Интересното беше че нямаше нищо против да пипна малките.По-късно разбрах и защо.Тя ме мислеше за тяхна втора майка.Помагах й за отглеждането с каквото можех,а кученцата пълзяха по мене непрестанно.Едно умря,нещо му имаше от самото начало.Това беше ужасна загуба,но се случва.
Ветеринарят ми каза,че мускулите,които сме тренирали са й помогнали да роди големанчовците.Ето защо продължавам да твърдя че упражненията са много важни.
Публикувано: 26 December 2005 - 09:21 PM

d)
Публикувано: 26 December 2005 - 09:44 PM
d)
Публикувано: 26 December 2005 - 10:14 PM

Английски булдог

Американски булдог

d)
Публикувано: 29 December 2005 - 04:38 PM