Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#806 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2005 - 11:15 PM

е то за родословията винаги се 4ака, така 4е споко.

на Дидка френ4ито е много сладко.
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#807 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2005 - 08:21 AM

b) Ох ,много съм притеснен от тези снимки на английски булдог в Белград .Ами че то нямаме конкуренция ,не знам защо изобщо трябва да ходим до там oleeee смятам да им пратя снимки и адреса на който да ми изпратят наградата super best victoryVVV
Пи-арката дето ме хвалише си замина oo ,та затова съм толкова скромен angelpik

Ей Дидка bravo много хубави снимки браво ,да са ти живи и здрави палавниците ,имам ги три броя в нас та знам какво чудо е b) Прочетох и историята ти w) трогна ме , но важното е че има хепи енд super best

Игнасио и Арчи ,ако това ще ви успокой ,нашите ушички изобщо нямат намерение да се вдигнат b) (имам предвит на Каспър ,а моите по стандарт са клепнали) l)
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#808 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 November 2005 - 03:59 PM

На изложбата в Белград участва и българско английско булдоче Неро на д-р Елена Йорданова d) Иначе бяха доста булдочета, ще видя довечера в каталога и ще пиша.

#809 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 01:17 AM

Отдавна не съм влизал във форума... черни точки за мен b)
Вчера снимах Стич и като гледам снимките чак се учудвам колко сериозен е излязъл на тази l)

Качена снимка

Поздрави на всички малки и пораснали кученца и на стопаните им r)

#810 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 09:02 AM

мале къв е сладур, непременно трябва да го запознаем с моята Тайра d)

#811 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 08:27 PM

По принцип като е хубаво времето през уикенда се разхождаме по поляните зад Хилтън, проверявам и на полянката, която е отстрани на Хилтън, но обикновено ходя следобед и не заварвам никой там. Иначе ще се радвам да ги запознаем, досега Стич не се е срещал с други кучета от неговата порода, освен с кака му Саричка, ама тя така и не му обърна голямо внимание тогава, щото си играеше с по-големите кучета b)

п.с. ... чак след като го написах видях че си от Русе... r) е трябва да дойдете тогава на някоя организирана кучешка среща на форума

#812 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 09:37 PM

Здравейте хора!В двора на училище преди един баща идваше с Френски булдог, на име Алф.Той имаше един червен пуловер и като го облечеше беше супер!!!Много сладък!!! w) w) w)

Поздрави!!! super nok

#813 Потребителят е офлайн   Didka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 07:30 PM

Здравейте приятели!
Благодаря на всички за милите думи по отншение на нашата малка лудетина Мари! r)
Тя наистита е много игрива, лъчезарна и щура! Незнам дали всички минават през фазата на гризането, но при нея определено се проявява с пълна сила.
Искам да помоля за малко помощ, и двете кучета които гледахме никога не са пишкали или акали там където спят, а за Мари то е едно от любимите и места.
Ако знаете как да я отуча от това, приемам всякакви идеи.
Притесняват ме и ушичките й навърши 2 месеца на 6.11, а те още не са изправени.
А този млад господин Стич е наистина много сериозен, но е и много чаровен, но на нас много ни допада Игнасио w) dribble.
С нетърпение чакаме да дойде времето за истинските разходки.
В очакване на вашите съвети.
Сърдечни поздрави на всички!

#814 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 12:15 PM

Здравейте,почитатели на булдоците.Радвам се че има и такава тема в този прекрасен форум.
Моята кучка( b) ) е на снимакта на аватара ми.
Така...за проблема на Дидка...с пишкането съм дала едно предложение в раздела "Къщата на кучето" има тема озаглавена "Проблема с пишкането"...хвърли един поглед и пробвай.Действало е при 5 от 7 кучета.
Проблема с ушите...като видях снимките се очаровах.Кучето е красиво и сладко.А ушите не са проблем.Изчакайте до 3 месец и я заведете тогава на ветеринар.Моята кучка изправи ушите на 2 месец,но за кратко.После пак клепнаха.След 3 месец ги изправи трайно.

Фазата с гризането е присъща на всички дребчовци.Аз Ерма я отучих да ми гризка ръцете като й купих специална гумена гиричка,с която и натрупахме солидни мускули,които й помогнаха при раждането.Много е важно от малко,кучето да трупа маса и то правилно.Има места,които трябва да се натоварват повече от останалите.Ако си заинтересувана ще напиша и кой са те.

Дано да съм помогнала поне малко.

#815 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 01:43 PM

hadrielle здравей victoryVVV темата която подхвана за тренировките на кучето живо ме интересува,така че бъди така добра да ни просветиш super
User's Signature

#816 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 02:12 PM

Имам една книжка на френски за упражнения на френски и английки булдоци.
Упражненията и за двете породи са едни и същи,защото структурата им е почти идентична.
Много важен е вратът на булдога,за да може да няма проблеми с носенето на и без това тежката си главица.Той се тренира с носене на тежки играчки:има подходящи гирички(гумени с едно звънче,което стимулира кучето да се интересува от играчката),има ги в различни размери,според възрастта на кучето.За 2-3 месечното пупи е хубаво да е с размера на торса му.Необходими са около 20 минути на ден,правят се три серии по 5 мин.Играчката се хвърля и кучето трябва да изминава известно разстояние с нея в уста(според ветеринаря разстоянието няма значение,стига да не са 2-3 крачки).Правят се малки почивки между сериите.
Торсът трябва да е здрав и набит.Не се препоръчва скачане,за да няма проблеми с разместване на вътрешностите(една позната си пати с това,проблема е много сериозе,води до обездвижване).
Препоръчва се на кученца навършили 4 месеца,за да няма изкривяване на недооформената челюст.
Купува се плетено въже(има ги във всички зоо магазини).Захапва се от животинчето в средата и се хваща от стопанина в двата края.Кучето трябва да е стъпило на площ където няма да се хлъзга.Трябва да дърпа и да се напрягат задните и предните крачета.Не се препоръчва да се прави повече от час.
И сега последното упражнение е за издръжливост на крайниците.Разходките да са чести,не продължителни.Може да прескача ниски препятсвия.

Резултатът е едно здраво и мускулесто булдоче.
Мисля че това е всичко.Ако има нещо неясно,питайте.

Успех в тренировките!

#817 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 02:32 PM

Сега забелязах че Insult е поискал(-а) да знае как е минало раждането на Ерма.
Ветеринарят ми ме удеби,че нямало как кучето да роди само,заради големите главици на мъниците.Психически се бях подготвила да я водим да я режат.Плачеше ми се,защото можеше да се случи нещо лошо.Направо не исках да идва деня,в който ще ражда.
Да,ама дойде.Бях като на тръни цял ден,а тя лежеше в определеното й място.Вечерта видях че е пишнала в хола,викам си голяма работа.С тоя търбух може да не е стигнала до банята.Почнах да ровя в нета да видя,как изглеждат изтеклите води,за да съм подготвена.И докато аз се размотавам я чух че нещо ближе.Учудих се и метнах едно око и какво да видя.Първия пижон беше снесен.Така се разтреперах че чях да припадна.И така за 6 часа,Ерма роди 5 кученца абсолютно сама.Раждането беше леко и тя се възстанови за броени дни.
Интересното беше че нямаше нищо против да пипна малките.По-късно разбрах и защо.Тя ме мислеше за тяхна втора майка.Помагах й за отглеждането с каквото можех,а кученцата пълзяха по мене непрестанно.Едно умря,нещо му имаше от самото начало.Това беше ужасна загуба,но се случва.
Ветеринарят ми каза,че мускулите,които сме тренирали са й помогнали да роди големанчовците.Ето защо продължавам да твърдя че упражненията са много важни.

#818 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 09:20 PM

Еее успокиих се!!!
Значи ,ако Леа някой ден роди , ще роди доста лесно!!! l)
Тя така е вманиачена в котките, непрекъснато ги гони,и...нали се сещате какви мускули е направила!!! l) d)

#819 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 09:21 PM

Един бъдещ шампион-булдочето на Valev :
Качена снимка

Качена снимка
d)

#820 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2005 - 09:24 PM

super

В стойка bravoS

Ще добавя снимки на булдочета в стойка ! Иначе е супер !!! Браво на вас, занимавете се ! Хайде, че изложбата в Пловдив идва, само след три месеца е !!!

#821 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 09:44 PM

Преди двете изложби в София отивамме в Белград-замислила съм му едно турне-маратон по изложбените рингове догодина!
d)

#822 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 10:14 PM

Френски булдог:
Качена снимка
Английски булдог
Качена снимка
Американски булдог
Качена снимка
d)

#823 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2005 - 09:30 AM

b) Да хубави снимки ,ето една и от мен r)

Качена снимка
User's Signature

#824 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2005 - 09:46 AM

valev, супер е !!! На каква възраст е ? На 26 март месец над 9 месеца ли ще бъдете ?
super

#825 Потребителят е офлайн   bi6o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 04:38 PM

bravoS Привет на всички влюбени в булдоците! 4естита Коледа и пожелания за много здраве на вас и ва6ите сладур4ета! w) Преди две седмици в нас влезе едно моми4енце "американ4е"на 6 месеца,това е една збъдната ме4та за мен и мисля 4е само вие"след като про4етох вси4ко"можете да ме разберете !angelpik Много е сладка-като всяко бебе,белите са супер въпреки 4е си има кака амстаф на 1година и 7 месеца.Двете са стра6на партия,радост за о4ите и ду6ата.Моля ако някои има не6то за англи4аните-пропорций,движение да ми пи6е може и на e-meil bi6olina@abv.bg. Взехме я малко дебеличка 20 кг. и е о6те леко притеснена на разходките явно не е извеждана много.Няма да ходим на изложби защото сме с бяло родословие но 6те викаме за сладурите от саита!Целунете вси4ки по невероятните муцки!!! super

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни