Публикувано: 23 December 2005 - 02:32 PM
Сега забелязах че Insult е поискал(-а) да знае как е минало раждането на Ерма.
Ветеринарят ми ме удеби,че нямало как кучето да роди само,заради големите главици на мъниците.Психически се бях подготвила да я водим да я режат.Плачеше ми се,защото можеше да се случи нещо лошо.Направо не исках да идва деня,в който ще ражда.
Да,ама дойде.Бях като на тръни цял ден,а тя лежеше в определеното й място.Вечерта видях че е пишнала в хола,викам си голяма работа.С тоя търбух може да не е стигнала до банята.Почнах да ровя в нета да видя,как изглеждат изтеклите води,за да съм подготвена.И докато аз се размотавам я чух че нещо ближе.Учудих се и метнах едно око и какво да видя.Първия пижон беше снесен.Така се разтреперах че чях да припадна.И така за 6 часа,Ерма роди 5 кученца абсолютно сама.Раждането беше леко и тя се възстанови за броени дни.
Интересното беше че нямаше нищо против да пипна малките.По-късно разбрах и защо.Тя ме мислеше за тяхна втора майка.Помагах й за отглеждането с каквото можех,а кученцата пълзяха по мене непрестанно.Едно умря,нещо му имаше от самото начало.Това беше ужасна загуба,но се случва.
Ветеринарят ми каза,че мускулите,които сме тренирали са й помогнали да роди големанчовците.Ето защо продължавам да твърдя че упражненията са много важни.