Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#809 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2005 - 01:17 AM

Отдавна не съм влизал във форума... черни точки за мен b)
Вчера снимах Стич и като гледам снимките чак се учудвам колко сериозен е излязъл на тази l)

Качена снимка

Поздрави на всички малки и пораснали кученца и на стопаните им r)

#810 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 09:02 AM

мале къв е сладур, непременно трябва да го запознаем с моята Тайра d)

#811 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 08:27 PM

По принцип като е хубаво времето през уикенда се разхождаме по поляните зад Хилтън, проверявам и на полянката, която е отстрани на Хилтън, но обикновено ходя следобед и не заварвам никой там. Иначе ще се радвам да ги запознаем, досега Стич не се е срещал с други кучета от неговата порода, освен с кака му Саричка, ама тя така и не му обърна голямо внимание тогава, щото си играеше с по-големите кучета b)

п.с. ... чак след като го написах видях че си от Русе... r) е трябва да дойдете тогава на някоя организирана кучешка среща на форума

#812 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 09:37 PM

Здравейте хора!В двора на училище преди един баща идваше с Френски булдог, на име Алф.Той имаше един червен пуловер и като го облечеше беше супер!!!Много сладък!!! w) w) w)

Поздрави!!! super nok

#813 Потребителят е офлайн   Didka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 07:30 PM

Здравейте приятели!
Благодаря на всички за милите думи по отншение на нашата малка лудетина Мари! r)
Тя наистита е много игрива, лъчезарна и щура! Незнам дали всички минават през фазата на гризането, но при нея определено се проявява с пълна сила.
Искам да помоля за малко помощ, и двете кучета които гледахме никога не са пишкали или акали там където спят, а за Мари то е едно от любимите и места.
Ако знаете как да я отуча от това, приемам всякакви идеи.
Притесняват ме и ушичките й навърши 2 месеца на 6.11, а те още не са изправени.
А този млад господин Стич е наистина много сериозен, но е и много чаровен, но на нас много ни допада Игнасио w) dribble.
С нетърпение чакаме да дойде времето за истинските разходки.
В очакване на вашите съвети.
Сърдечни поздрави на всички!

#814 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 12:15 PM

Здравейте,почитатели на булдоците.Радвам се че има и такава тема в този прекрасен форум.
Моята кучка( b) ) е на снимакта на аватара ми.
Така...за проблема на Дидка...с пишкането съм дала едно предложение в раздела "Къщата на кучето" има тема озаглавена "Проблема с пишкането"...хвърли един поглед и пробвай.Действало е при 5 от 7 кучета.
Проблема с ушите...като видях снимките се очаровах.Кучето е красиво и сладко.А ушите не са проблем.Изчакайте до 3 месец и я заведете тогава на ветеринар.Моята кучка изправи ушите на 2 месец,но за кратко.После пак клепнаха.След 3 месец ги изправи трайно.

Фазата с гризането е присъща на всички дребчовци.Аз Ерма я отучих да ми гризка ръцете като й купих специална гумена гиричка,с която и натрупахме солидни мускули,които й помогнаха при раждането.Много е важно от малко,кучето да трупа маса и то правилно.Има места,които трябва да се натоварват повече от останалите.Ако си заинтересувана ще напиша и кой са те.

Дано да съм помогнала поне малко.

#815 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 01:43 PM

hadrielle здравей victoryVVV темата която подхвана за тренировките на кучето живо ме интересува,така че бъди така добра да ни просветиш super
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#816 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 02:12 PM

Имам една книжка на френски за упражнения на френски и английки булдоци.
Упражненията и за двете породи са едни и същи,защото структурата им е почти идентична.
Много важен е вратът на булдога,за да може да няма проблеми с носенето на и без това тежката си главица.Той се тренира с носене на тежки играчки:има подходящи гирички(гумени с едно звънче,което стимулира кучето да се интересува от играчката),има ги в различни размери,според възрастта на кучето.За 2-3 месечното пупи е хубаво да е с размера на торса му.Необходими са около 20 минути на ден,правят се три серии по 5 мин.Играчката се хвърля и кучето трябва да изминава известно разстояние с нея в уста(според ветеринаря разстоянието няма значение,стига да не са 2-3 крачки).Правят се малки почивки между сериите.
Торсът трябва да е здрав и набит.Не се препоръчва скачане,за да няма проблеми с разместване на вътрешностите(една позната си пати с това,проблема е много сериозе,води до обездвижване).
Препоръчва се на кученца навършили 4 месеца,за да няма изкривяване на недооформената челюст.
Купува се плетено въже(има ги във всички зоо магазини).Захапва се от животинчето в средата и се хваща от стопанина в двата края.Кучето трябва да е стъпило на площ където няма да се хлъзга.Трябва да дърпа и да се напрягат задните и предните крачета.Не се препоръчва да се прави повече от час.
И сега последното упражнение е за издръжливост на крайниците.Разходките да са чести,не продължителни.Може да прескача ниски препятсвия.

Резултатът е едно здраво и мускулесто булдоче.
Мисля че това е всичко.Ако има нещо неясно,питайте.

Успех в тренировките!

#817 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 02:32 PM

Сега забелязах че Insult е поискал(-а) да знае как е минало раждането на Ерма.
Ветеринарят ми ме удеби,че нямало как кучето да роди само,заради големите главици на мъниците.Психически се бях подготвила да я водим да я режат.Плачеше ми се,защото можеше да се случи нещо лошо.Направо не исках да идва деня,в който ще ражда.
Да,ама дойде.Бях като на тръни цял ден,а тя лежеше в определеното й място.Вечерта видях че е пишнала в хола,викам си голяма работа.С тоя търбух може да не е стигнала до банята.Почнах да ровя в нета да видя,как изглеждат изтеклите води,за да съм подготвена.И докато аз се размотавам я чух че нещо ближе.Учудих се и метнах едно око и какво да видя.Първия пижон беше снесен.Така се разтреперах че чях да припадна.И така за 6 часа,Ерма роди 5 кученца абсолютно сама.Раждането беше леко и тя се възстанови за броени дни.
Интересното беше че нямаше нищо против да пипна малките.По-късно разбрах и защо.Тя ме мислеше за тяхна втора майка.Помагах й за отглеждането с каквото можех,а кученцата пълзяха по мене непрестанно.Едно умря,нещо му имаше от самото начало.Това беше ужасна загуба,но се случва.
Ветеринарят ми каза,че мускулите,които сме тренирали са й помогнали да роди големанчовците.Ето защо продължавам да твърдя че упражненията са много важни.

#818 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 09:20 PM

Еее успокиих се!!!
Значи ,ако Леа някой ден роди , ще роди доста лесно!!! l)
Тя така е вманиачена в котките, непрекъснато ги гони,и...нали се сещате какви мускули е направила!!! l) d)

#819 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 09:21 PM

Един бъдещ шампион-булдочето на Valev :
Качена снимка

Качена снимка
d)

#820 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 December 2005 - 09:24 PM

super

В стойка bravoS

Ще добавя снимки на булдочета в стойка ! Иначе е супер !!! Браво на вас, занимавете се ! Хайде, че изложбата в Пловдив идва, само след три месеца е !!!

#821 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 09:44 PM

Преди двете изложби в София отивамме в Белград-замислила съм му едно турне-маратон по изложбените рингове догодина!
d)

#822 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2005 - 10:14 PM

Френски булдог:
Качена снимка
Английски булдог
Качена снимка
Американски булдог
Качена снимка
d)

#823 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2005 - 09:30 AM

b) Да хубави снимки ,ето една и от мен r)

Качена снимка
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#824 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 December 2005 - 09:46 AM

valev, супер е !!! На каква възраст е ? На 26 март месец над 9 месеца ли ще бъдете ?
super

#825 Потребителят е офлайн   bi6o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 December 2005 - 04:38 PM

bravoS Привет на всички влюбени в булдоците! 4естита Коледа и пожелания за много здраве на вас и ва6ите сладур4ета! w) Преди две седмици в нас влезе едно моми4енце "американ4е"на 6 месеца,това е една збъдната ме4та за мен и мисля 4е само вие"след като про4етох вси4ко"можете да ме разберете !angelpik Много е сладка-като всяко бебе,белите са супер въпреки 4е си има кака амстаф на 1година и 7 месеца.Двете са стра6на партия,радост за о4ите и ду6ата.Моля ако някои има не6то за англи4аните-пропорций,движение да ми пи6е може и на e-meil bi6olina@abv.bg. Взехме я малко дебеличка 20 кг. и е о6те леко притеснена на разходките явно не е извеждана много.Няма да ходим на изложби защото сме с бяло родословие но 6те викаме за сладурите от саита!Целунете вси4ки по невероятните муцки!!! super

#826 Потребителят е офлайн   bi6o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2006 - 01:29 PM

cheers ЧЕСТИТА 2006 год.! Пожелавам на всички вас и вашите любимци много,много здраве,щастие и успехи на изложбите! super best

#827 Потребителят е офлайн   bi6o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 02:25 PM

bash Каде изчезнахте ?Никои ли вече не иска да пише за булдоците? Как може да няма нищо интересно около тях? w)

#828 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2006 - 02:30 PM

Здравей r)
Всички се изпокриха по празниците и още не могат да влязат в крак с писането сигурно l)
Качи снимки на твоята красавица да я видим! super

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема