Публикувано: 11 September 2006 - 11:48 AM
Ще се опитам накратко да напиша най-важните неща,ако нещо изпусна дог ще ме допълни 1super
Запо4на с груминга-ку4ето всеки ден се реши като първо с една 4етка косъма ,а с друга подкосъма.По4истват се бръ4ките на главата с хибискръб,след което се слага бебешки крем там за да подсуши за да няма възпаления,това се отнася и до беждупръстието им.Каза,4е не къпе никога ку4етата си,след като всеки ден го решиш и дезинфекцираш няма нужда от къпане.Ушите веднъж в седмицата се по4истват,не с кле4ка за уши,а с памук само ушната мида,ако се по4иства редовно няма навътре да се замърси.Ноктите на краката всяка седмица се режат на половината на дъгата.За да имат правилна постановка лапите.Разходки всеки ден по 30мин сутрин и 30мин ве4ер.Ако се появят възпаления на лапи4ките те най-4есто са от долната страна макар,4е излизат отгоре между пръстите-по4иства се с груба кърпа,търка се отдолу докато падне мръсотията и пак се маже с бебешки крем и бебешка пудра.За изложба за да изглежда по 4ерна маската на главата се обръсват косъм4етата само равно около маската и по маската след ,което се маже с бебешко олио(това оба4е трябва да се покаже,трудно се обяснява с писане),така маската изпъква,става по 4ерна и изглежда равно оцветена.Гледа 70 ку4ета,вси4ките в боксове,на които е направил подово отопление и подържа постоянна температура.Каза,4е много са важни за ку4ето първите 12 седмици от раждането му,трябва да се храни с ка4ествена храна,суха.Като пораснат им взима понеже каза,при мен са много по-евтина и слагам сурово шкембе за овкусяване.Разходките са много важни за булдога за да развие мускулатурата и стегне лапите.Лапите не трябва да са с разтворени пръсти като стъпва,а това става само с разхождане.
За стандарта каза,4е се търси извивката на гърба,която за предпо4итане е да завършва с права опашка,дълбоки и широки гърди,линията на главата да е права,от долната 4елюст до 4елото(и това трябва да се покаже),носа да со4и горния му край нагоре,о4и кръгли,широки ноздри.Колкото по 4ерно оцветена маската(пигментацията)толкова по добре.Около о4ите също трябва да има 4ерна пигментация.Висока задница и ниска предница от там идва и извивката на гърба.Долната 4елюст,горната 4елюст,носа,една бръ4ка и 4елото като си сложиш дланта трябва да са в права линия.Ку4ето е масивно,но не дебело.Маже ку4етата един ден преди изложба целите с бебешко олио или бебешки гел за да подсили цвета и да стане лъскав косъма(по-добре било за цветните ку4ета и не толкова добре стояло на белите)след гела са забърсват с мека кърпа,леко отгоре.Ушите да са тип роза.
За да се разбере кое ку4е е шоу клас,трябва да е поне 5-6 месе4но.Когато продава ку4е той го избира,не купува4а.Ку4етата шампиони при него се избират на принципа на отхвърлянето по на4ина на порастването и развитието им.Ку4е на 3мес готово за продаване е 3000 паунда,ако тогава прецени,4е това ку4е става за развъждане и е шоу клас,което е доста трудно е 4000 паунда.Ку4е на 6 месеца ве4е по-добре се вижда какво ще бъде и е шоу клас-6000 паунда.
Работи предимно с имбридинги,но да не забравяме,4е има най-добрата кръв.
Ако се сетя още нещо и съм забравила тук ще дописвам,а и нека дог ми помогне,ако види,4е съм изпуснала нещо.Но това беше накратко,страшно интересно и полезно. super best