Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2141 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2008 - 09:55 PM

Цитат

Специалка, организира сръбския клуб за френски булдог , бостон териер и мопс на 20.04.2008 на 35 км от Белград. Съдия ще е Арнолд Хендрикс. Издействаха отсрочка за заявките защото срока беше до вчера :blink:
Ако някой се интересува да пише.
За сьжаление ние ще пропуснем  B), но да се надяваме че ще има наши представители там.

Аз със или без компания ЩЕ ходя!
Frenchie, Frenchie, Frenchie - Oi, Oi, Oi!
Go Frenchies! :->) :wub:
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#2142 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:59 PM

Аууу....специалка! Страхотно!!! :->) :->) :yahoo:...
Моля ви, който иде...направете снимки за нас феновете :wub:
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#2143 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 10:26 PM

Цитат

Аууу....специалка! Страхотно!!! :->) :->) :yahoo:...
Моля ви, който иде...направете снимки за нас феновете :wub:

Какви снимки, ела за тръпката!
Аз говорих с тях и обещаха, че е ОК да пътуваме като БГ, ако сега се организираме и има нещо, ще ги помоля да ни помагат да се придвижим без проблеми.
поздрави
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#2144 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:02 PM

Цитат

[
Аз със или без компания ЩЕ ходя!
Frenchie, Frenchie, Frenchie - Oi, Oi, Oi!
Go Frenchies! :->) :wub:

Айде , пък ние ще стискаме палци  :yahoo:и ще ти призвъняваме час по час по тел.
User's Signature

Качена снимка

#2145 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 11:04 AM

Къде изчезнахте всички  :(, какво става с малките булдочета , трябва да сте пораснали вече . хайде качвайте снимки на любимците си...
Ето една от мен  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#2146 Потребителят е офлайн   nickybg87 Икона

Публикувано: 13 April 2008 - 12:42 PM

Здравейте на всички. Казвам се Ники и от скоро ме е обсебила идеята да си взема куче. До сега сме имали няколко кучета докато съм бил маък, но не съм имал мое собствено. И така след дълго мислене и минаване през няколко породи на края май се спрях на френски булдог. Чудех се и за Бигъл, но ми се ще кучето да не е толкова своенсравно, а по-уравновсесено и спокойно, но същевременно достатъчно жизнено и не много голямо. Та значи причината заради която реших да пиша е, че все пак преди да взема куче ми се ще да се запозная със няколко собственици на породата и разбира се с няколко нейни представители  :blink: . Въпроса ми е събирате ли се някъде в София? Кога и къде? Също така ще ми е от полза информация от къде може да се намери чистокръвен малчуган с родословие...за предпочитане БЯЛ....МНОГО МЕ КЕФЯТ белите булдочета  :yahoo:

#2147 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 07:19 PM

Поздравления за избора на порода  :yahoo:
Доколкото знам в България в момента няма клубни кучила (има вече клуб по-назад в темата, има оставени координати ), така ,че за момента единствения вариант е да си внесеш от вън , като най-добре е ти лично да контактуваш с развъдчика.
Може да пишеш на лични на Dragoness  , тя има родословни френчита и е от  София , евентуално да се срешнете и да се поопознаеш на живо с тези невероятни кучовци .Ако искаш пиши на лични ще ти дам телефона и .
User's Signature

Качена снимка

#2148 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 09:27 PM

здравейте и  поздрави за клуба
Пораснали сме и сме пощуряли също ;)  ето    и от нас
User's Signature

Качена снимка

#2149 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 09:53 AM

;Dто щуротиите са си задьлжителни , абсолютни клоуни са  :yahoo:
На колко месеца стана Лео?
User's Signature

Качена снимка

#2150 Потребителят е офлайн   kolonka Икона

Публикувано: 17 April 2008 - 10:35 PM

Здравейте, и аз да се запиша във вашата темичка.От няколко години със съпруга ми сме фенове на породата и искаме да си вземем такова кученце :sedni!:.Досега изчаквахме защото имаме малко дете/тя скоро ще направи 2 год/, но вече  не ни се чака.Прочетох няколко страници назад и видях че има доста кученца с родословие, но има и такива без, ние не държим на родословието, но  се страхуваме да си купим кученце от магазин или развъдник.
Искам, да помоля, ако очаквате такова бебче или знаете някой който има такива сладуни, да ми пишете тук в темата или на лични, за да си купим един малък черньо. :kuchence:

#2151 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 08:40 AM

Здравей , колонка!
Дано скоро намериш твоето мъниче! Обърни се към клуба , вероятно тази година ще има кучила.
Относно това дали да е с родословие или не прочети в този раздел  Да пазим и развиваме породите  и се запознай за какво служат родословията. От магазин наистина куче не се купува , както от борси или агенции . Има много развьдници в чужбина , които са си изградили име и имат хубави и здрави кучета. Всьщност "развьдник" не е лоша дума  ;), стига да е легитимен , да се води правилна селекция в него ,кученцата да се обгрижват и да получават много любов . Само така може да имаш някаква  гаранция , че кученцето което взимаш е здраво . А за породата френски булдог , това е от голямо значение . Много често развьдниците са с по 2-3 кучета и рядко имат малки , но обикновенно търпението се вьзнаграждава  :blink:
Успех
PS: В България незнам да има регистриран и действаш развьдник за френски булдог . Най- добре се свьржи с клуба за повече информация по този въпрос.
Ако искаш аз мога да ти дам линкове за развьдници в чужбина . Директния контакт с развьдчика е най-добрия вариант.
User's Signature

Качена снимка

#2152 Потребителят е офлайн   kolonka Икона

Публикувано: 18 April 2008 - 04:10 PM

Привет  Chiita, благодаря за бързия отговор.Аз писах в тмата с надеждата ако има някъде кучило от което да со взема кученце.Сега се върнах и изчетох доста от нещата които сте писали, а и ототва което ти пишеше разбрах че првилно съм се ориентирала да не си купувам кученце от магазина/видях че има и изключения/.Относно  родословието не държах на него, защото ме притеснява и цената на тези мъничета, но сега разбрах че от това кои са родителите зависи и дали кученцето ще е здраво.Аз не искам да развъждам  кученца, искам домашен любимец , който да е здрав и игрив, нма да го водя и на изложби.
Свързах се с развъдника на клуба и той ми препоръча да станем членове за да ни помогне в намирането на нашият люимец.

#2153 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 11:51 AM

Честита  Цветница ! :blink:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2154 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2008 - 02:17 PM

Цитат

Свързах се с развъдника на клуба и той ми препоръча да станем членове за да ни помогне в намирането на нашият люимец.

А не може ли да се помогне, без да сте членове?
Постоянно в този форум се обяснява на хората разликата между родословно и куче от зоомагазин. Сега се появява супер отговорен човек, който чете и пита, прави най-верния избор, а май няма кой да му съдейства?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2155 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 02:29 PM

Доста резонен вьпрос , bushkata!
Не би трябвало клуба да откаже да им помогне , ако не са членове !Пък успее ли да помогне , тогава самите хора ще поискат да станат . ;)
Дано някой от клуба да отговори

Цитат

Предполагам , че става вьпрос за отговорника по развьдна дейност , а не за развьдник кьм клуба?
User's Signature

Качена снимка

#2156 Потребителят е офлайн   nassko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:20 PM

Членството в КЛУБ ФРЕНСКИ БУЛДОГ БЪЛГАРИЯ,НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ,А ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ,от страна на всички любители на породата.От името на КЛУБА се извинявам за отказа ми да съдействам за намирането на куче без доказан произход. Въпреки огромното желание на хората това е в разрес с целите и задачите които си е поставило ръководството на клуба и неговите членове.

#2157 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:27 PM

Цитат

Членството в КЛУБ ФРЕНСКИ БУЛДОГ БЪЛГАРИЯ,НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ,А ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ,от страна на всички любители на породата.От името на КЛУБА се извинявам за отказа ми да съдействам за намирането на куче без доказан произход. Въпреки огромното желание на хората това е в разрес с целите и задачите които си е поставило ръководството на клуба и неговите членове.
Мммм, хората не искаха ли родословно куче? Останах с такова впечатление.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#2158 Потребителят е офлайн   kolonka Икона

Публикувано: 21 April 2008 - 10:05 PM

Да внеса уточнение:със съпруга ми не желаем да си вземем куче от зоомагазин или мними посредници и продавачи.Държим паленцето да има всички белези на породата , да е здраво и жизнено, наясно съм че това не може да стане ако родителите са неизвестни, Но аз не искам и куче което да разплождам и водя по изложби и затова не държа на VIP родители.Родословието за нас е важно дотолкова доколкото да се устаноеи че палето е здраво.
Съжалявам за неразбирането и конфликта който съм причинила.

#2159 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 10:57 PM

Цитат

Да внеса уточнение:със съпруга ми не желаем да си вземем куче от зоомагазин или мними посредници и продавачи.Държим паленцето да има всички белези на породата , да е здраво и жизнено, наясно съм че това не може да стане ако родителите са неизвестни, Но аз не искам и куче което да разплождам и водя по изложби и затова не държа на VIP родители.Родословието за нас е важно дотолкова доколкото да се устаноеи че палето е здраво.
Съжалявам за неразбирането и конфликта който съм причинила.
Лаик съм, но знам, че от едно кучило не може всичките да са шоу клас. Има и такива, които се продават за домашни любимци, защото имат малки отклонения от породата. Това не ги прави перспективни в изложбите, но остават прекрасни любимци. От добри родители, гледани от знаещи хора.
Съответно и цената им не би трябвало да е като на шоу-клас куче.
Аз разбирам, че търсите нещо такова? А мисля, че ако има кучила, в България или другаде, би трябвало да се намери такова куче.
User's Signature

#2160 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:48 AM

Kolonka,Поздравявам те за решението! Вярвам , че ще намериш твоето кученце. Както е казала бушката ,не всички кученца в кучилото се продават за шоу клас . Изяснихте ситуацията , така че клуба предполагам  ще помогне , стига да се появи подходящо кученце за вас.
Лошото е , че у нас няма много родословни френчита а и те са малко проблемни в развьждането. Варианта да се внесе отвьн сьщо остава . За това врьзката с клуба е важна , ако някой внася кученце шоу клас може да се договори и някое което не е  , поне на мен това ми звучи добре като вариант незнам дали е приложим .

Цитат

От името на КЛУБА се извинявам за отказа ми да съдействам за намирането на куче без доказан произход. Въпреки огромното желание на хората това е в разрес с целите и задачите които си е поставило ръководството на клуба и неговите членове.

:OK:
Адмирации
User's Signature

Качена снимка

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »