Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2381 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2008 - 03:12 AM

Цитат

Ето ги и новите кукли, вече сме на 11 дни :wub: и вуйчо Ипи е много добър .... и ни пази от всички голями и лоши кучета....
:wub:
http://good-times.we...564161870XxOhOp

Беше ми обърнато внимание, че не съм пояснила дали бебета са с родословие - Да!
Те са клубни кучета от много хубава връзка, за тези които разбират от нашата порода ще пусна родословието много скоро.
Снимките може да се видят по всяко време и постоянно се качват нови...
Поздрави на всички любители на Френчи :blink:
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#2382 Потребителят е офлайн   nassko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 11:01 AM

Поздравления за новото клубно кучило,и за гордата собственичка,на едни от най-елитните представители на породата.Да са живи и здрави и да ни радват по ринговете у нас и в чужбина.

#2383 Потребителят е офлайн   joda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 11:35 AM

някой може ли да ми каже каква е дневната дажба храна , която трябва да давам на 2 месечния ми френски булдог и по колко пъти на ден трябва да го храня  :sos: От както съм го взела (беше на 50 дена ) го храня с ROYL CANIN JUNIOR

#2384 Потребителят е офлайн   joda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 11:37 AM

Цитат

Много съм учудена на Aya че хапе така настървено. Това не е типично за тази порода. Моето куче вече 1 година никога не е проявило каквато и да е агресия срещу мен, не съм го чула дори да ми ръмжи. Но все пак те имат различни характери...Честито на рожденниците...

Moeto e na 2 meseca i също хапе много настървено , но доколкото знам мъжките са по -злобни

#2385 Потребителят е офлайн   divanefff Икона

Публикувано: 22 July 2008 - 03:02 PM

Здравейте!
От месец имам френски булдог. Взех я от Ловеч(по-точно ми я донесаха от там) човека каза че има развъдник, но по-скоро това е кучкарник.Гледа кученцата в една стая от апартамент.Не искам да си представям в какви ужасни условия.Продавачът ми каза, че кученцето е миниатюрно, което съвсем не беше така. Като я взех тя имаше ужасно подут корем(глисти и дадена много количество храна за "търговски вид" преди да го донесат)и рахит(който при кученце тежащо по-малко от 2килограма на 3 месеца е направо ужасно).
Сега след месец тя наддаде с 2 килограма и едно много сладко и умно кученце,но чудя се ако не беше попаднала при мен дали щеше да оживее и защо има толкова хора които не знаят как да отглеждат кучета, а се занимават с това.

#2386 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 05:08 PM

Защо ли ?
Защото се надяват да изкарат лесни пари , затова !
Защо ще го обезпаразитява , ваксинира , храни качествено , отглежда и т.н. като това изисква пари ? Да не говорим , че майката въобще не  е трябвало да бьде заплождана.
А пък все ще се намери някой ,който после да купи малките и на него ще му хареса и следващия път пак , а вече колко ще оцелеят и ще попаднат на свестни стопани , него какво го интересува ?
Развъдниците се регистрират в международната киноложка организация и винаги може да се провери дали съществува , това на което вие сте попаднали са си търговци !
Да ти е живо и здраво кученцето и дълги години да те радва
User's Signature

Качена снимка

#2387 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 10:08 PM

Много кофти история,за съжаление обаче този търговец не е единствения,които си докарва пари на гърба на бедните кучета  :huh:!Ако не се купуват животни от неговия кучкарник той ще спре да ги развъжда и тормози,ако не се купуват кучетата и на другите подобни търговци и те ще спрат да развъждат защото ще фалират!Не е трудно да направим нещо за да спрем тази порочна практика с търговията с животни,просто не трябва да им ставаме клиенти.Само така ще запазим чистотата на породата и най-вече ще спестим многото мъки на кучетата,които сега са в кучкарниците

#2388 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 11:07 AM

Цитат

някой може ли да ми каже каква е дневната дажба храна , която трябва да давам на 2 месечния ми френски булдог и по колко пъти на ден трябва да го храня  :sos: От както съм го взела (беше на 50 дена ) го храня с ROYL CANIN JUNIOR

Бе нека преяжда ...храниш го до като опре коремчето в пода и лапичките останат във въздуха...  ;D

#2389 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 12:22 PM

Цитат

Бе нека преяжда ...храниш го до като опре коремчето в пода и лапичките останат във въздуха...  ;D

Ти имаш ли куче , че даваш такива съвети ?
User's Signature

Качена снимка

#2390 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 02:03 PM

А ти чувство за хумор имаш ли?Вместо да влизаш в глупав спор ... напиши как да си храни кучето и това е.

#2391 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 02:50 PM

Цитат

А ти чувство за хумор имаш ли?

А , защо вместо да се шегуваш, ти не напишеш нещо полезно или друго си е да се пускат безмислени постове.

Цитат

... напиши как да си храни кучето и това е.

...има цял раздел за хранене , който наистина се интересува ще прочете...
Освен това как да се храни едно куче , зависи от самата храна( на всички пакети и чували има таблички!!! :huh:) , килограмите които е в момента и които се очаква да достигне като възрастно , начина му на живот и  здравословното му състояние, с какво е захранено кученцето,какви са препоръките на развьдчика (ако има такъв) и т.н.
Така , че не съм врачка , а и това с "напиши " е много отностелно в един форум!
User's Signature

Качена снимка

#2392 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 01:39 PM

Да преяждат не може ... а да препиват с вода може ли? :) Леле на тва как му се наду коремчето хехе

http://www.youtube.c...h?v=ZeiHhmfEcOs

#2393 Потребителят е офлайн   joda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 10:52 AM

Цитат

Цитат

А ти чувство за хумор имаш ли?

А , защо вместо да се шегуваш, ти не напишеш нещо полезно или друго си е да се пускат безмислени постове.

Цитат

... напиши как да си храни кучето и това е.

...има цял раздел за хранене , който наистина се интересува ще прочете...
Освен това как да се храни едно куче , зависи от самата храна( на всички пакети и чували има таблички!!! :huh:) , килограмите които е в момента и които се очаква да достигне като възрастно , начина му на живот и  здравословното му състояние, с какво е захранено кученцето,какви са препоръките на развьдчика (ако има такъв) и т.н.
Така , че не съм врачка , а и това с "напиши " е много отностелно в един форум!

Писал съм , че кучето е френски булдог , на колко месеца е (родено е на 08.05.2008) и е хранено от самото начало откакто е при мен с ROYL CANIN JUNIOR, НО четох доста и навсякъде пише различно .... интересува ме също по едно и също време ли трябва да се храни ?

#2394 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 02:42 PM

Добре е да си има режим .
User's Signature

Качена снимка

#2395 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 08:35 AM

Цитат

Поздравления за новото клубно кучило,и за гордата собственичка,на едни от най-елитните представители на породата.Да са живи и здрави и да ни радват по ринговете у нас и в чужбина.

Много благодаря за хубавите пожелания!
Съвсем скоро ще станем на 20 дни, и постоянно тъпчем от мама Икси...
Имаме си километрични имена, та ще трябва май да ги изписвате с по-дребен шрифт :blink:...
Само ме е яд, че няма да сме достатъчно големи за Евро шоу-то..., но изложби винаги ще има....
Поздрави на всички!

П.С. От много време се опитвам да се свържа с теб в Скайп, но с удоволствие ще чакам да ми дойдеш на гости за оценката!
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#2396 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 07:28 PM

Цитат

Ето ги и новите кукли, вече сме на 11 дни :wub: и вуйчо Ипи е много добър .... и ни пази от всички голями и лоши кучета....
Честити бебета френски булдочета Мариянче!Много са сладки.Да са живи и здрави.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#2397 Потребителят е офлайн   angy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 08:17 AM

Моля да ми кажете, мога ли да давам на кучето ми сварени гръкляни и шийки от време на време....мисля че му омръзна цяла година да яде само гранули....може ли да редувам храната.... може ли да яде понякога плодове и зеленчуци...въобще опасно ли е да яде човешка храна, защото съм чула че може да направи диабет..

#2398 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 10:27 AM

Това , че може да хване диабет  е някаква измишльотина .То диабет ако така се хваща щяхме всички ние и кучетата ни да сме диабетици.Пьрво за да има диабет трябва да имаш някаква предразположеност ,от там нататък следва начин на живот , хранене , ниво на стреса, използване на неподходящи медикаменти и т.н.
Естествено сладко и шоколад на кучета, не се дава.
Грькляните и шийките не са човешка храна .
Това дали може да редуваш храната зависи от самото куче и как ще му се отрази . По принцип рязка смяна на храната не се препоръчва , независимо дали минаваш от суха на натурална или обратното , всичко се прави постепенно . Ако кучето е свикнало само на суха , ще му трябва период минимум около една седмица с постепенно увеличаване на количеството на натуралната .
Плодове и зеленчуци , разбира се , нима до сега не са му давани?
Относно шийките ,в тях  проблем са кокалите особено като са варени така че аз не бих рискувала с преработени кости .Грькляните не са проблем , стига кучето да не се подриска в началото от по мазната храна .
Пак се хващам за това "човешка храна" , приемам че това са пиле , риба , телешко , яйца  ,шкембе , дроб , сърца , извара , кисело мляко , обезсолено сирене , плодове , зеленчуци .От всичко това което изредих няма нищо вредно за кучето , стига това да са качествени продукти и да са поднесени по подходящия начин и в подходящите сьотношения , без подправки и  без пържене, сьс съответните добавки които са нужни -примерно витамините от В групата ,С , пробиотици , омега 3 мастни киселини и др .Всъщност смятам , че това е кьде кьде по полезна храна за кучето , отколкото и най-качествената гранула , особено ако повечето неща се дават сурови .За мен единственото предимство на гранулата е , че е лесно и бързо ! Иам много мнения , вариации и школи в храненето, индустрия за милиони със собствени институти и разработки. Ако питаш в зоомагазина , никой няма да ти каже , да храниш натурално  ;)Така че избора  е личен , но единствено на базата много добра ИНФОРМИРАНОСТ и ЗНАНИЯ.Освен това е много важно и самото животно , от какво боледува или е боледувало , проявявало ли е алергии  , режим , активност и т.н
Има хубава теми за натуралното хранене  в сьответния раздел на форума , а и нета  е пълен с инфо особено по чуждите сайтове и форуми.
User's Signature

Качена снимка

#2399 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2008 - 05:14 PM

Цитат

Цитат

Честити бебета френски булдочета Мариянче!Много са сладки.Да са живи и здрави.

Красивия ви татко  ;)

http://www.geocities...skandinave.html
родословието му
...правнук на KADIN'S URKAN V. SANS PAREIL и LEIBOLL'S OLFERT  :->)
Малките да настигнат дядовците си по успехи  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2400 Потребителят е офлайн   angy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 08:00 AM

Много благодаря на Chiita. Винаги дава необходимите и точни съвети.... вярно е, че кучето ми се продриска от варените гръкляни..сутринта му сварих малко ориз и той го изяде и изпи водата...дано да му мине.....Отново моля за съвет - дали кучето първо трябва да яде и тогава да го изведа навън или обратното.....

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни