Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2501 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2008 - 11:02 AM

Рая не обича да се къпе,но доста пъти сме я пускали на дълбоко(от едни скали) и като види зора плува идеално ;D какво ще прави инъче...Не иска да се дави горката

#2502 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 August 2008 - 12:15 PM

Големи са смехурковци.Мойта, вече като излиза от банята и чака да бършем лапичките, започва да хапе кърпата, дърпа, ръмжи, абе голяма игра. Като плуват не влиза ли вода в ушите?

#2503 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 02:11 PM

Тя не си мокри изобщо главата,държи я над водата и бърза към брега  :chaika: :sarkastichen:

#2504 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 August 2008 - 04:22 PM

Вече направихме последната ваксина, край.Дано да е здрава и да се виждаме с доктора по-рядко.Малко сме по закръглени, но не много.Питах за морето каза, че няма проблем, само трябва да я гледаме да не яде боклуци.
В момента се излежава кротко на дивана, май ще е като миналия път след ваксината беше малко мързелива. :kisel:

#2505 Потребителят е офлайн   vmarinska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 12:41 PM

:) Marfieta, какво означава " чака да му бършем лапичките " ???
Моят щурчо не знае как да чака. :) Как да го науча да чака? :) И как да го науча, след разходка да тича право в банята ? :))
User's Signature

Изкуственият интелект е нищо на фона на естествената глупост...

#2506 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2008 - 07:44 AM

Мърфи много обича да пие вода от душа, можеби затова с такъв кеф влиза направо в банята, Докато и мия лапите тя гони водата и страшно и е забавно. За чакането пред банята, не съм я учила, тя сама.Мисля, че е заради кърпата, като започна да я бърша и тя започва да си играе. После и позволявам да си я разнася във всички стаи, децата я гонят и така докато се умори. И тя не е много кротка, но явно сама си избира какво да прави и кога да слуша. Вече сяда при команда "седни", но само защото после получава бисквитка. Като си свърши голямата работа на вън също е много доволна и пак чака лакомство, но не и давам.Само, като и кажа "браво" и пощурява.

#2507 Потребителят е офлайн   vmarinska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 09:34 AM

Хахах, на колко месеца е Мърфи ?
Фрей е на 6 месеца и също много обича да пие вода от душа, докато му мия лапките. Обаче, като се напие с вода и започва да се тегли. Някак не е доволен от миенето много, много ми се струва. :)
User's Signature

#2508 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2008 - 05:21 PM

Мърфи е на три месеца, все още е бебе.Щом сте на шест месеца кажи ми до кога ще пишка от време на време в къщи.Казват, че до тогава и край. Все още не я пускам да спи при нас от страх, че през нощта няма да намери терасата.Не може да стиска. Другото горе долу го научихме, сутрин в 8 и вечер в 8.Вечер и прибирам храната, иначе яде по цяла нощ и сутрин е минирано в стаята.

#2509 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2008 - 05:23 PM

Това на снимката ли е Фрей, много е сладък :palec:

#2510 Потребителят е офлайн   vmarinska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 10:09 PM

Да това на снимката е Фрей :)
Ето още:

http://www.album.bg/ceci_qkiq/

Сладур е и аз си го харесвам :)

Ние го взехме когато беше на 2 месеца и пишкаше на вестници, които слагахме близо до легълцето му, после му капехме едни капки в банята и той се понаучи да ходи там, макар че понякога забравяше ;)
След като започнахме да го извеждаме, след третата ваксина, още на вторият път се изака навън и от тогава ( за всеобщо учудване) не го е правил вътре нито веднъж! Сега е на 6 месеца.
Извеждаме го сутрин и вечер за по час. ( вечер понякога повече)
User's Signature

#2511 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:17 AM

Най-новата мода в окраските на френските булдоци
Качена снимка
PETI LLEVR DANIEL D'ARMANI
Аз май си оставям почитател на класиката  :blink: така...
Качена снимка
ALAIN DE LA PARURE
...или така... 
Качена снимка Качена снимка
GARDEMARIN
Много са им интересни разцветките , а унаследяването им е още по-интересно.
User's Signature

Качена снимка

#2512 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 01:13 PM

Цитат

Цитат

Chiita  въобще неискам да споря, за мен не е важно родословието, ....

Добър ден!
Както може би знаете, следя този раздел в Породи, защото макар, че в момента нямам френчи - те са в сърцето ми завинаги, благодарение на моята Саричка! Заради нея е и създадена тази тема някога...
Саричка беше БЕЗ родословие...почина миналата година от генетично заложено заболяване! Ако беше имала родословие, още щяхме да сме заедно!
Толкоз по въпроса...да ви е живо и здраво булдочето (казвам го искрено)

Sari4ka

С риск да бъда малко груб и аз ще кажа нещо по въпроса за родословията........
Аз също имам френски булдог вече е почти на 10г ....има родословие до второ поколение от развъдник в Испания /т.е. знае се кои са родителите...бабата...дядото/
По времето когато Саричка получи парализата/доколкото знам/  и моят Ричи го споходи същата участ
Последваха безброй изследвания ренгени и предложения за скъпоструващи операции без разбира се да дават някаква гаранция за краен успех
Аз накрая се отказах и реших вместо да го "преспя завинаги" както правят всички "обикновенно"........реших да се "мъча" заедно с него.
Почти 1 г беше парализиран от кръста до задните крайници /напълно безчувствен/
Въпреки че понякога от безсилие се изпускаше в къщи и правеше бели, аз пак не го "приспах" .......
Благодарение на съвети от приятели и познати , на доста масажи и процедури във ветеринарна клиника със ниски токове и акопунктура, кучето ми отново има кръвообращение .....
Вече 2-ра година мисля става откакто получи парализата моят Ричи не само има усещане но и ходи сам без чужда намеса
Разбира се не може да бяга и скача както преди , но важното е че е жив и му се живее, и че аз не му отнех това право

Та в този контекст .....дори и кучето да е с родословие това не ви гарантира че сте застраховани от най лошото ...
Не пропагандирам зоомагазините и не ги толерирам.....но все пак нека бъдем реалисти!
Хубаво е кучето да има родословие, но не всеки има финансовата възможност .....
Сигурен съм че всички които се занимават с развъждането на тази порода ще ме оплюят,  но на тях ще им кажа само едно:
Не превръщайте форума във ваш "интерактивен зоомагазин" с цел финансови облаги , оставете и на други хора с ограничени финансови възможности да се порадват на тази необикновенна порода!
А на Г-жата с ник Adonis of Angel`s staff един съвет от който не искам да се обижда и засяга  " Никога на никой, не отнемай нещо което самата ти не си му дала "
Надявам се да си разбрала какво искам да кажа, и да не си останала засегната

#2513 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:20 PM

Съгласна съм,но сам сигурна,че собственичката на Саричка не е  взела решението за приспиване без да се замисли,сигурна съм, даже убедена съм,че и е било адски трудно в този момент.Освен това,има ли смисъл да засягаме този въпрос,можеше просто да споделиш с нас как с надежда и подкрепа твоето куче се е възстановило като по чудо  :blink: .Инъче по темата за родословията и аз съм на твоя страна.Родословието е важно,но все пак кучетата,които са без също са толкова значими за стопаните си,колкото и родословните за своите.Лично аз не мога да ги деля заради един документ.

#2514 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:14 PM

Възхищавам се на избора , който сте направили за кучето си , те го заслужават!
Трябва да се пробва , сигурна сьм  и за Саричка е направено всичко възможно .

Стана ми интересно това с родословието до второ поколение?Какво точно означава ? Не се знае 3-4 то ли, просто няма логика ?

Цитат

Та в този контекст .....дори и кучето да е с родословие това не ви гарантира че сте застраховани от най лошото ...
Не пропагандирам зоомагазините и не ги толерирам.....но все пак нека бъдем реалисти!
Хубаво е кучето да има родословие, но не всеки има финансовата възможност .....

Да , хубаво е да бъдем реалисти !
Кучета с неизвестен произход в зоомагазини , агенции или ферми  се продават на цени на  животни с родословие и даже по- скьпи и не става дума само за французите.

Цитат

Сигурен съм че всички които се занимават с развъждането на тази порода ще ме оплюят,  но на тях ще им кажа само едно:
Не превръщайте форума във ваш "интерактивен зоомагазин" с цел финансови облаги , оставете и на други хора с ограничени финансови възможности да се порадват на тази необикновенна порода!

В контекста на горното, което написах , за какво развъждане става дума у нас(имам в предвид на качествени животни) , че да се търсят финансови облаги ?
Колко си мислите че са хората , които се стремят да развьждат правилно и го правят с мисьл за породата и дали въобще имат накаква облага освен емоционална ?За толкова години  , колко са хубавите кучила от тази все пак не чак толкова рядка порода ?
Финансовите облаги са само за търговците и прекупвачите и вие като стопанин на френски булдог , вярвам , че ви е ясно за какво говоря .
Аз сьщо съм с ограничени финансови възможности , но това още повече ме стимулира да взимам  правилното решение , с какво куче искам да прекарам следващите години .
Какъв е изхода от ситуацията ?Дайте идеи?
Да продьлжава, да се купува племенен брак от Словения , Чехия и Унгария чрез търговците , в най-добрия случай за домашни любимци , а в реалността след време тези животни  оставят поколение , което се нарича "френски булдог" или сериозно да се работи с породата и да се разяснява , че да се знае произхода на кучето, не е снобизъм , а необходимост?
User's Signature

Качена снимка

#2515 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:29 PM

Цитат

.Инъче по темата за родословията и аз съм на твоя страна.Родословието е важно,но все пак кучетата,които са без също са толкова значими за стопаните си,колкото и родословните за своите.Лично аз не мога да ги деля заради един документ.

raya_buldog , кой си дели кучетата?
Не говорим за " обича ме -не ме обича " , говорим за правилно развьждане , за да намаляват подобни инциденти сьс здравето на кучетата ни , а как да стане това , ако не се знае произход , здравословно сьстояние , ако щеш за мен е важно живи ли са дядовците и бабите на моето куче или прадедите и до колко години са живяли.... за такива простички неща бих се вьлнувала , когато ще избирам за в бьдеще кучето си !
Всеки е тръгнал от някаде и допреди няколко години и аз сьжалявах , че не сьм имала малки от Хера , сега съм благодарна , че се наложи да я кастрираме още докато беше млада .
И горе бях писала ,че са проблемна порода и как няма да са , човешка ръка ги е сьздала , а не природата , но това не означава , че не можем да ги пазим.
User's Signature

Качена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 04:46 PM

Да,но ето-в случая булдочето  е родословно,но това не го е спасило от болестта.Вижте,не ми се спори,на мнение съм,че родословието е важно,но не е най-важното и кучетата при които липсва не трябва да бъдат подценявани B) .Ако има документ за произход-чудесно,но ако няма това не означава,че на кучето нещо не му е както трябва...сякаш е недъгаво :(

#2517 Потребителят е офлайн   vmarinska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 05:10 PM

Майко мила ...    :gnqv:

http://www.dalavera....php?1133,624618
User's Signature

#2518 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 05:14 PM

vmarinska , ужас  :(
...че и дьлгокосмести , на предната страница точно  този сьщия човек бях коментирала в какви условия си отглежда кучетата...и как целогодишно има малки...
Нека да продължаваме да твърдим , че не е важно родословието  :angry:
Липсата му , май води до финансови облаги ...
Бясна сьм на такива хора , никое куче не заслужава такъв живот!
User's Signature

Качена снимка

#2519 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 05:28 PM

Цитат

Да,но ето-в случая булдочето  е родословно,но това не го е спасило от болестта.Вижте,не ми се спори,на мнение съм,че родословието е важно,но не е най-важното и кучетата при които липсва не трябва да бъдат подценявани B) .Ако има документ за произход-чудесно,но ако няма това не означава,че на кучето нещо не му е както трябва...сякаш е недъгаво :(

Има родословия и родословия , не е важна самата хартия , важно е  какви са родителите и какво носят  !Никой ли не прави разлика ?
Второ , неискам да наранявам нечии чуства , но двата случая , колкото и да изглеждат близки са коренно различни ! Едното куче е на 2 години , другото е на 8 !
Моето куче има подобен проблем като на Традемарк ,  получи го  на 13 години и вече повече от година и половина се гледаме по същия начин (има чуствителност , изправя се от време на време ,на памперс е , но не ходи добре , слава богу болки няма , което ме и спасява от това  да се налага да  взимам крайни решения) !
Наследствеността ли да обвинявам ?
Отговора е и "да" и "не" ?
Породата е предразположена -хондродистрофична е(това трябва да го знае всеки който е решил да си взема дакел или булдог) ! Причините обаче могат да бьдат различни !От заложено заболяване което обикновенно се проявява в ранна  възраст до изхабяване на стави , ошипяване , артроза , травми , че даже и старост.Е за старостта още лек няма!
  Никое куче не е за подценяване (пак въртим старата песен ), уличния куч , който храним също , но когато говорим за определена порода има някакви минимални изисквания.
User's Signature

Качена снимка

#2520 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 05:49 PM

Специално този Дидо,който пуска обявите в далавера си е създал нещо като ферма за кучета,често съм засичала  негови обяви,в които предлага за продан 2 и повече годишни кучета.Което ме навежда на мисълтта,че най-вероятно са крадени...а и да не са... :huh: Що за хора...

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни